Kage “Kartoffel” fra kager og kondenseret mælk – Smag af barndommen, en favorit delikatesse, som kunne findes i skole kantiner og i konditorier og kogte fem minutter før en venlig te fest.

Hemmeligheden om popularitet er enkel – selv et barn kan lave denne kage, og en vidunderlig smag kan ikke forkæles..

Den enkle historie om en simpel dessert

For første gang blev opskriften til den “Potato”, der var kendt for os, udgivet i kogebogen på 1850’erne, forfatteren hed Frederik Runeberg (kone til den berømte finske journalist Johann Ludwig Runeberg).

Ifølge nogle kilder lånte hun en opskrift fra en tidligere Lars Henrik Astenius-kogebog, hvor “Kartofler” ikke var en kage, men en kage, og den skulle bages, ikke lavet af krummekager. Frederica, som en husmor økonomisk kvinde, var ikke den første til at bage en kage, men lavede kager fra svampekager.

Runebergs ægtefæller levede i fattigdom, så da de adelige gæster kom til huset, havde Frederica ikke andet valg end at bruge rester af kikskager til madlavning. Derefter bage hun specielt en kiks, som derefter blev knust, tilsat syltetøj og kardemomme.

Lidt senere blev denne dessert en af ​​de vigtigste delikatesser, som konfektør Edward Frederic Ekberg, der var berømt i disse år, tilbød i sine virksomheder..

Panna cotta с клубникойOpskrifter af alle slags desserter og ikke kun vores kulinariske eksperter forbereder dig hele tiden! Her er nogle af dem. Italiensk Panacot: Opskrifter af en ømteder dessert med et billede. Sci-Fi lige i dit hjem!

I denne artikel finder du trinvise instruktioner til fremstilling af Pancho kage – delikatesser, der gemmer deres sarte smag under en “snedækket hætte” med glasur.

Den næste dessert er den kongelige ostekage med cottage cheese. Her kan du læse om, hvordan du laver det. Overrask dine elskede med magiske desserter med fantastisk smag.!

Men 100 år før Frederica begyndte at danne kager uden bagning, og Mr. Ekberg begyndte at bage ham for at bestille i sine konfektureforretninger, bragte russisk konditor Vasily Levshin en lignende kage i ovnen, men i stedet for kikskager brugte han tørre franske ruller og blev tilsat dejen citronskal og så mange som 7 æg.

Og lidt senere, i den kulinariske kalender, der blev udgivet i 1808 i Skt. Petersborg, blev den velkendte opskrift også trykt, men den blev kaldt “Brødkage” og havde til hensigt ikke så meget at overraske med smag for at redde restene af kiksdeerter, der lå i tre dage og er ikke længere genstand for salg i sin oprindelige form.

Så vi kan stolt sige, at “Kartoffel” blev opfundet i Rusland, og det var meget populært at dømme efter antallet af madlavningsvariationer..

“Opskriften fra restene” af denne berømte kage blev lavet af lys kokke fra Sovjetunionen kantine, hvor de reddede på alt og tegnede sig for hver skje med mel.

Nu taber “Kartoffelkagen” fra kager og kondenseret mælk ikke sin popularitet og forbliver en hurtig søndag dessert i en fart.

Den klassiske opskrift på favoritkagen “Kartoffel” (ifølge GOST)
populær пирожное «Картошка» из печенья: уникальные рецепты
ingredienser Antal
Bløde cookies 500 g
Kondenseret fuldmælk 1 bank
Bøn smør (fedtindhold på 80%) 150 g og 10 g til dekoration
Kakaopulver 2-3 kunst. l.
Sukker (pulver) 25 g (til dekoration)
salt på toppen af ​​en kniv
Tilberedningstid: 120 minutter Kalorier pr. 100 gram: 480 kcal

Den klassiske dessert har selvfølgelig en klassisk opskrift – perfekt justerede proportioner for referencekagen. I butikken kan du altid sammenligne kompositionen med, hvad der skal være i henhold til GOST, og sørg for, at enten den er af høj kvalitet eller som producenten ønskede at gemme.

Efter at have forberedt alle produkterne, fortsætter vi med forberedelsen af ​​opskriften med visuelle billeder..

Der kræves en høj skål, hvori vi blander smeltet (men ikke smeltet) smør (150 g), kakaopulver, en knivspids salt og kondenseret mælk med en blander.

Vi blander компоненты

I en anden skål skæres kagerne i mellemstore stykker..

småkager

Forbindelse med indholdet af den første skål.

Vi blander

Vi laver kager, der ligner mellemstore kartofler ud af den resulterende masse.

Vi danner изделия

I en separat kop blandes 10 g smeltet smør med pulveriseret sukker, presser den resulterende masse gennem en wienerbrødpose med små “roser”, der dekorerer de resulterende kager.

dekorere

Klar ryddelige “kartofler” sendes til køleskabet, så de endelig “greb.” Opbevares i køleskabet højst fem timer.

Se videoopskriften til denne vidunderlige delikatesse nedenfor:

Behandler fra fjern barndom uden kondenseret mælk

En sådan kage vil vise sig ikke kun billigere, men mindre kalorieindhold. Ulempen ved en så simpel opskrift er, at den færdige kage bliver nødt til at blive opbevaret i køleskabet længere, da hele kum mælk er meget mindre viskøs end kondenseret mælk..

For opskriften af ​​kartoffelkagen fra kiks uden kondenseret mælk, tilbered følgende ingredienser:

 • Enhver kiks eller shortbread – 400 g; dessert "Картошка" без добавления сгущенки
 • Bønnsmør (blød) – 100 g;
 • Helmælk – 100 ml (1/2 kop);
 • Sukkersand – 100 g;
 • Kakaopulver – 10 el. skeer uden dias.

I en lille gryde opvarmes mælken (men ikke til kogende tilstand), tilsæt derefter sukker, kontinuerligt omrøring med en visp for at kombinere og opløse ingredienserne perfekt..

Vi fortsætter med at omrøre massen aktivt indtil sukkeret opløses, fjern skålen fra varmen og læg smørret i det, skåret i små stykker. Rør igen, indtil alle ingredienser er helt opløst og blandet..

Grind kager i en kødkværn, hæld derefter i en skål og bland med kakaopulver. Kombiner indholdet af begge skåle, bland og sculpt kager i form af mellemstore kartofler, send i køleskabet i ca. 5 timer.

Vi præsenterer for at se alle faser af kagekage uden kondenseret mælk i videobilledet:

Usædvanlig kage “Kartoffel” med vin

En opskrift til dem, der kan lide at tilføje noget nyt til de klassiske ingredienser. På trods af at der er vin i opskriften, kan du ikke kalde det alkoholisk, men den salte aroma er utvivlsomt til stede..

I stedet for vin kan du bruge brandy eller rum. Væsentlige produkter til dessert:

 • Kondenseret mælk – 1 bank
 • Kakaopulver – 4 spsk. skeer uden dias (denne ingrediens kan ikke bruges); delikatesse с винным вкусом
 • Valnødkerner – 150 g (3/4 kop);
 • Kikskager – 800 g;
 • Creamy bonde smør – 1 pakke (150 gram);
 • Rødvin (sød) – 2 tsk;
 • Vanillin på toppen af ​​en kniv.

Tag en lav skål, læg på medium varme og druk smør, bland derefter smeltet smør med kondenseret mælk og kakaopulver (hvis du bruger).

Valnødder og kikskager grinder gennem en kødkværn, tilsæt vanilje, hæld i vin og bland med kondenseret mælk og smør. Fra den resulterende masse danner kagerne i form af små kartofler i køleskabet.

Vi tilbyder en anden opskrift i videoen. Det er meget enkelt, men det har sin egen “zest” – citroncreme. Vi ser:

Den hemmelige opskrift på dessert fra midten af ​​XX århundrede kogebog

Opskriften er designet til 100 stykker af kartoffelkager. Derfor er denne opskrift egnet til et “sødt” bord med et stort antal mennesker. For eksempel, hvis du arrangerer en fødselsdag for børn.

ingredienser:

 • Hvedemelkiks kiks – 1 kg;
 • Æggemelange – 2,5 kg;
 • Kartoffelstivelse – 300 g;
 • Kødmælk – 1 l;
 • Granuleret sukker – 1 kg;
 • Vanilje – 20 g;
 • Creamy bonde smør – 1,5 kg;
 • 3 æg;
 • Cognac – 10 ml;
 • Til sprinkling: kakao – 100 g; pulveriseret sukker – 250-300 g.

gammel вариант пирожного

Alle løs ingredienser skal gnides gennem en sigte. Alle andre ingredienser (undtagen dem til sprinkling) kombineres i en skål, blandes med den tørre blanding, tilsættes blanding.

Efter dannelsen af ​​plastpasta, skimmes kagerne i form af en kartoffelknolde. Klar kager ruller let i breading-dressing, fremstillet af blandet kakaopulver og pulveriseret sukker, sat i køleskabet.

Tips og fakta

Bemærk, at den gennemsnitlige kalorieindhold i denne dessert er 590 Kcal / 100 g, så skålen passer ikke til dem, der er på en diæt..

I stedet for cookies kan du bruge trimkager – det bliver endnu mere smagfuldt..

Kager kan knuses med en rullestift, så er stykkerne ikke ret små, men ikke meget store. Vi tager to ark pergamentpapir – læg kager på den ene, luk den anden med den anden – og rul rullestiften flere gange..

Før du laver konditorkager, kan du tilføje lidt væske eller frugtsaft til massen, det vil også være en meget usædvanlig smag, hvis du tilføjer kandiserede frugter.

Dannelsen af ​​”kartofler” kan lettes, hvis du regelmæssigt dypper hænderne i en skål varmt vand.

Til dekoration kan du bruge mandelflager, chokoladechips eller hæld det færdige produkt med glasur.

Kager kan laves om aftenen og efterlades i køleskabet natten over – så de perfekt “grab”.