Opskrifter til lækre aubergine supper

Aubergine tilhører samme slags planter som tomater, peberfrugter. Men dens frugter (i botanik betragtes de som bær, som tomater) har en speciel, original smag – lidt bitter, tærte.

Efter at have lært at lave ægplanter korrekt, kan du gøre dem til højde for enhver skål. Aubergine supper er nærende og sunde, og du kan tilberede dem på forskellige måder..

Aubergine kan være basis eller et af ingredienserne i grøntsagssuppe, for at skygge smag af bouillon på ethvert kød.

Trin-for-trin opskrift
opskrifter приготовления вкусных супов с баклажанами
ingredienser Antal
aubergine 1 stk.
kartoffel 4 stk.
gulerødder, pickles, løg og tomater 1 stk hver.
vand 1,5 l
vegetabilsk olie 3 spsk.
salt at smage
hakket fint greens 2 spsk.
Tilberedningstid: 90 minutter Kalorier pr. 100 gram: 25 kcal

Vegetabilsk suppe indeholder en stor mængde vitaminer. Det er godt for dem, der diæt. Samtidig tilfredsstiller den rige grøntsagssuppe godt sult, på trods af fraværet af kød..

Sådan tilberedes aubergine grøntsagssuppe:

 1. Aubergine er skinnet, skåret i små terninger og efterladt gennemvædet i koldt vand i en halv time..
 2. Resten af ​​grøntsagerne vaskes og rengøres også..
 3. Varm olie i en stegepande (sæt mediumvarme), tilsæt ristede løg og rør i 2-3 minutter. Tilføj derefter små kuber gulerod og steg i endnu et øjeblik 4.
 4. Æggplanter hældes i gryden, steges yderligere 5 minutter, hvorefter små stykker sylt agurk tilsættes. Tilsammen omrøres, tilbered 1-2 minutter. skåret ind i баклажаны
 5. Tomater hældes over kogende vand og skræl huden, skåret i terninger, send til resten af ​​grøntsagerne i gryden og gryden i 5 minutter. Nu kan brændeovnen slukkes og brænde af brændingen. tomater
 6. Kartofler skrælles og skæres i små terninger til størrelsen af ​​aubergine stykker. Kartoffelterter koges indtil kogning, og derefter yderligere 10 minutter. at lave mad
 7. Lidt salt vandet (pickles i dressing giver allerede en salt smagsmalade), sæt dressingen i panden, bland. Kog alle ingredienser 5 minutter. grønne
 8. Hæld greens. Det er stadig at tilberede suppen i et par minutter, og det vil være klar til servering..

Aubergine Creamsuppe

Denne delikate creme suppe suppe er den perfekte skål til en hjertelig frokost. Hvis du begrænser mængden af ​​krydderier, kan den gives til børn.

produkter:

 • 600 g ægplanter
 • 0,5 liter vand
 • 1 løg;
 • 2 fed hvidløg (knus eller rist fint);
 • 1 spsk. l. balsamicoeddike og olivenolie;
 • salt og hakket timian efter smag.

Tilberedningstid: 1 time.

Kalorier til 100 g suppe: 18 kcal.

Hvordan man laver æg aubergine suppe:

 1. Æggeplanter skales og skæres i skiver ca. 1 cm tykt. Læg skiver på en tallerken, drys timian, hvidløg (1 fed hvidløg) og hæld eddike.
 2. De lægger en pande med olivenolie på komfuret, indstil den gennemsnitlige temperatur og lad olien varme op. Stek auberginepladerne på hver side, indtil de er klare..
 3. I en separat gryde eller på bunden af ​​gryden med en non-stick belægning ved lav temperatur steg den hakkede løg og hvidløg (den resterende krydderur). Efter 10 minutter tilsættes aubergine, vand og vent indtil væsken koger..
 4. Dæk med låg, gryderiprodukter 20 minutter.
 5. Sæt suppen fra komfuret, hæld den i blendertanken og bland den til en cremet masse. Hvis der ikke er blender, kan du male mad med en fin sigte. Til sidst tilsættes salt i overensstemmelse med den foretrukne saltindhold.

Krydret grøntsagssuppe med ris

Denne suppe skal bruges med forsigtighed eller om nødvendigt tilføje mindre krydrede ingredienser. I stedet for ris kan du tage et meget nyttigt korn – linser. Det bliver nødt til at suge før madlavning i flere timer i en skål med koldt vand..

produkter:

 • 100 g ris og ægplanter
 • 1 løg;
 • 200 gram tomater
 • 1 stk. gulerødder og peberfrugter;
 • 1 chili;
 • 5 bolte hvidløg;
 • 2,5 liter vand
 • at smage: grønne, humle-suneli, salt.

Tilberedningstid: 1,5 timer.

Kalorindhold for 100 g: 31,5 kcal.

Sådan tilberedes:

 1. Grøntsager skrælles. Løg finhakket. Gulerødder, tomater (forskinnede, kogende vand), peber (fjern frø) og aubergine skåret i terninger.
 2. Chile fri for frø og skåret i små stykker.
 3. Ris er kogt i en kasserolle.
 4. 8 minutter i stegepande og gulerødder.
 5. Aubergine terninger falder i søvn i en stegepande og steges i 10-15 minutter.
 6. Tilsæt sød peber og rør stege i yderligere 5 minutter..
 7. De sidste tomater udhældes og grøntsagerne steges 5 minutter.
 8. Når ris koges, hældes stegte grøntsager til den. Giv suppen koge.
 9. De sætter chili og knustes med hvidløg eller knuste hvidløg.
 10. Finhakket grøntsager, hældes i suppen, tilsæt salt, krydderier. Kog endnu 5 minutter.

saltwortSolyanka med kylling – velsmagende og duftende skål til hver dag.

Læs hvordan man laver grøn salat – denne skål er velegnet til både snacking og som tilsætning til kødretter..

Bemærk opskriften på havregrynskagekager.

Aubergine Cold Creamsuppe

Om sommeren kan du lave forfriskende kolde supper. For eksempel fløde aubergine suppe. Forberedelsen ligner ovenstående opskrift på flødesuppe. Forskellen er, at inden man laver en homogen masse fra den færdige suppe ved hjælp af en blender eller en sigte, får den afkøles. Du kan sætte en varm (men ikke varm) skål i køleskabet i en halv time, og derefter lave kartoffelmos.

Denne suppe er god til at udfylde en tallerken med kold naturlig yoghurt uden tilsætningsstoffer eller tyk creme. For større krydderier tilføj et par dråber citronsaft. Du kan også dekorere parabol med urter eller balsamicoeddike.

Aubergine suppe med svampe

Aubergine er godt kombineret i suppen med enhver svampe. Svampe anvendes i opskriften som den mest overkommelige, men i sæsonen kan du tage porcini svampe, kantareller.

produkter:

 • 1 stk. aubergine, gulerod, løg, kartoffel;
 • 1 liter vand eller forkogt vegetabilsk bouillon;
 • 200 g mushroom – egnet frisk og dåse, du kan tage tørret (efter at have blødt dem i en time i vand);
 • 3 spsk. vegetabilsk eller olivenolie;
 • 1 spsk. l. fedtfattig creme creme – til dressing på en plade;
 • salt.

Forberedelsen tager: 1 time.

Kalorier pr. 100 g: 38 kcal.

Faser af madlavning:

 1. Aubergine skrælles, skæres i terninger, spredes i en skål og blandes med olie og salt. Derefter spredes stykkerne jævnt på en bageplade og sendes til ovnen (180 grader). Stegningstid – 10-15 minutter, indtil der er dannet en brunlig gylden skorpe.
 2. Kartofler, løg og gulerødder vaskes, skrælles og skæres i terninger. Svampe skåret ret store bidder..
 3. I en gryde med en tyk bund ved en gennemsnitstemperatur på ikke mere end 5 minutter skal du stege løg og gulerødder.
 4. Hæld vand eller bouillon i puljen, vent det koges..
 5. Sæt kartofler og svampe, reducer temperaturen, kog i 10 minutter.
 6. Tilsæt den nødvendige mængde salt.
 7. Æggplanter falder i søvn, temperaturen er lavet den mindste. Dæk suppen med låget og kog i 10 minutter. Når du serverer, tilsættes cremefløde.

Kød suppe med blå

Suppe med kød vil være mere kalorier end grøntsagsversionen. Aubergine kombineres med enhver form for kød, herunder fjerkræ. Du kan lave en skål med kødboller eller bare med stykker kogt kød.

produkter:

 • 1 stk. aubergine og løg;
 • 400 g revet tomatpulp;
 • 400 gram udbenet oksekød;
 • 2 spsk. olier rast.
 • et stykke hvidløg, knust i hvidløg;
 • salt fortrinsvis.

Tilberedningstid: 1,5 timer.

Kalorindhold pr. 100 g: 57 kcal.

Opskrift på madlavning og kød suppe trin for trin:

 1. Kødet vaskes, tørres med et serviet, skåret i små terninger. Aubergine vaskes og skæres også i kuber på 1,5 cm. Huden kan skæres, men dette er valgfrit. Løg og hvidløg skræl, hakket.
 2. På opvarmet olie steges løg i 5 minutter, tilsæt kød og ægplanter, omrør i 7 minutter..
 3. Tilsæt hvidløg og tomatpulp. Salt, peber falder i søvn, stuvning i 7 minutter ved lav temperatur.
 4. Den resulterende ristede masse hældes i en gryde med 1 liter vand og venter på væsken at koge, idet det skum, der vises på overfladen, fjernes.
 5. Når suppen når en kogende tilstand, lav temperaturen lille og kog i 20 minutter. Når du serverer, kan du drysses med urter, fyld med cremefløde.

Nyttige tips

Aubergine har en positiv effekt på hjerte og hjerneaktivitet, men de undgås bedst af dem med nyre- og leverproblemer. Elementerne indeholdt i ægplanter er i stand til at nedbryde fedt, hvilket gør retter med dem bedst til dem, der ser deres vægt..

For at opnå et vellykket resultat er kvaliteten af ​​de anvendte produkter meget vigtig. Du skal vælge modne, gode grøntsager, der har en glat overflade af ensartet farve uden skade, tegn på rådner. Mere almindelige sorter af dyb lilla, men der er også orange, lyserødt, men det er snarere en sjældenhed. Til berøring er ægplanterne ikke så hårde som courgetter, deres overflade er smidig, men ikke for blød..

Når du smager ægplanter, fjerner du overskydende bitterhed og forhindrer dem i at opsuge olien, når du stegter, skiver af hakkede grøntsager (i madlavning, traditionen til at kalde disse bær grøntsager af bekvemmelighed) sprøjtes med salt. Efter ekstraktion af saften skylles der med koldt vand i en sigte. Efter denne behandling vil smagen af ​​fadet være mere behageligt, og mindre madolie vil være nødvendig..

Madlavning i ovnen, dampbad eller grill bevarer flere af de fordelagtige egenskaber ved dette produkt. Derfor kan denne måde at tilberede dem til tilsætning til suppen tjene som et alternativ til stegning.

Aubergine madlavning virker svært, men hvis man ser på det, er alle opskrifter til supper med denne grøntsag nemme og enkle, selv for uerfarne kokke..

Loading...