Til en festlig middag steg den berømte kyllingtobak. Der vil være absolut ingen problemer med forberedelsen af ​​denne skål, hvis du kun har lyst til at købe en “slank” kylling og ikke en kødet slagtekyllinger.

kyllinger

Hvorfor kylling tobak er såkaldt

Normalt betyder tobakskylling stegt kylling. Ja, i denne skål er madlavningsmetoden tildelt hovedrollen..

I Georgien blev kyllinger stegt i et stærkt støbejern eller stenpanel tapa, deraf det oprindelige navn “tapaka kylling”.

Det er nu vanskeligt at afgøre, hvorfor den georgiske skål, så fast indbefattet i sovjetisk restaurant og hjemmelavning, og kyllinger “tapak”, er blevet vedvarende omtalt som “tobak”.

Madlavningsfunktioner

Mange er bange for at lave mad i denne skål og frygter at kødet ikke bliver stegt. Faktisk kan du ikke kun bruge små kyllinger, men også kyllingekroppe, hvilket øger tidspunktet for betning og madlavning.

Overhold følgende regler:

 1. Sørg for at incise leddene over ankler og vinger, så de bevæger sig væk fra slagtekroppen;
 2. Mariner små kyllinger i 15 minutter. For at gøre dette skal du blot gnide det med salt, børste på begge sider med olivenolie. Knust hvidløg, placere oven på slagtekroppen, og tilsæt hele kvistar af dragon og koriander, hæld citronsaft. Husk at fjerne hvidløg før stegning;
 3. Varm olie i en stegepande. Det vil tage meget olie at stege en kylling. For eksempel kan ca. 110 ml bruges på en lille krop. Vælg olie efter din smag, men det er bedre at tage olivenolie. Produktet skal raffineres. Kyllingekød sådan olie hjælper med at blive bedre og blødere;
 4. Sæt kyllingen ned med sandpapiret, tryk det nedad. Steg op til en smuk skorpe (på begge sider). Det er vigtigt, at stegetiden under tryk ikke overstiger 10 minutter;
 5. I slutningen af ​​tilberedningen skal der tilsættes lidt vand, hvilket vil give kødet juiciness;
 6. Når du serverer kyllingen på bordet, skal du sørge for at skære den i fire dele, hæld væsken dannet under tilberedningsprocessen. Du kan dekorere parabol med granatæblefrø og dine yndlingsurter.

Trin-for-trin opskrift (ved brug af pressen)
opskrifter приготовления цыплят табака на сковороде
ingredienser Antal
lille kylling (kylling) 1 stk.
krydderier (peberblanding, koriander) at smage
adjika 10 g
smeltet smør 60 g
grønne bønner 0,4 kg
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier pr. 100 gram: 360 kcal

Vi koger kylling oftere end andre kød. Ifølge denne opskrift skal den steges over et minimum af ild. En slagtekroppe på et kilogram kan tage en hel time. Og bekymre dig ikke om skorpen gylden og sprød, det vil helt sikkert være, det vigtigste er ikke travlt. Vi anbefaler på en side skål at lave grønne bønner med adjika.

Kyllingebak i en stegepande under pressen fremstilles som følger:

Trin 1. Hvis du har en hjemmelavet kylling, der vejer 1 kg, så tag nogle krydderier til det. Vi anbefaler ikke brugen af ​​karry eller gurkemeje, de simpelthen “tilstopper” hele smagen. Skær bare slagtekroppen i to dele, drys det med peber (kan være en blanding) og koriander, der er hugget i en mørtel.

at rydde курицу

Trin 2. Sæt karkassen ned i en lidt opvarmet gryde, og tilsæt lidt olie til den. Indstil en minimum brand på komfuret, det er i denne tilstand, at kyllingen bliver godt ristet og derefter rødmet. Vigtigt ikke at skynde sig.

at skære

Trin 3. Anbring en passende flad plade oven på slagtekroppen og læg den på. Det kan være en gryde vand. Steg på den ene side i 15 minutter, drej dem om og kog i 15 minutter. Til noten: Hvis du steger en slagtekylling, så vil den i løbet af denne tid næsten koge, hvis kyllingen er hjemme (landsby), så skal den bruge to gange i 10 minutter.

 

Trin 4. Når kyllingen er næsten klar, kog de grønne bønner (frisk eller frossen, som du har) i 5 minutter i en gryde kogende vand. Derefter steges det lidt i en gryde, tilsæt en adjika til din smag, som er fortyndet i 2 spsk. skeer vand (du kan bruge bønne bouillon).

Trin 5. Ordne bønnerne og “tobakskylling” på pladerne. Vi anbefaler at servere tkemalevy sauce til fuglen, det er den mest ideelle, men hvis du er en hvidløg elsker, kan du tage det.

leverHvor meget at stege kyllingelever i en pande – en meget enkel skål til hver dag.

Læs hvordan man laver en usædvanlig velsmagende ostegrønt ost uden mel og æg..

Læs hvordan man laver Lula kebab i ovnen eller på grillen.

Kylling tobak med sauce i en gryde

Hvis du ikke finder en lille kylling, så kan du stege en voksen fugl, for eksempel en slagtekylling. Selvfølgelig er det nødvendigt at hente ham mere i tide, og det er bedre at bringe det til beredskabet i ovnen.

Du skal bruge:

 • kylling – 1 fugl;
 • raffineret og ghee – 80 ml;
 • 1 stor løg;
 • hvidløgskage – 3 stykker;
 • 9% bordseddike – 20 ml;
 • nogle honning – ca. 8 g;
 • gnid med salt efter eget valg.

Det vil være nødvendigt for saucen:

 • 200 g tomatpasta;
 • 450 ml kogt vand
 • 8 ml eddike
 • frisk dill og koriander – 2-3 grene;
 • 10 g hvidløg og sukker;
 • 2 g krydret paprika;
 • Sæson Saucen som du vil.

Kylling stege i 30 minutter. Parabol kalorieindhold overstiger ikke 360 ​​kcal pr. 100 gram.

Trin 1. Vask små kylling (kylling) slagtekroppe.

Trin 2. Forbered marinade: sæt hakket hvidløgskage og løg i en skål, tilsæt lidt honning, eddike og salt. Gnid karkassen med denne blanding og lad den gælde. 15-20 minutter er nok, men du kan lade det stå i køleskabet hele dagen..

Trin 3. Tag to slags smør – den sædvanlige raffinerede, lugtfri som base og ghee for at forbedre smagen. Varm alt i en stegepande.

Trin 4. Sæt fuglen i varm olie, tryk den ned og steg i 4 minutter, først på den ene side og den samme på den anden.

Trin 5. Fjern pressen, reducer varmen, steg lidt mere, indtil skorpen vises..

Trin 6. Forbered en lækker sauce: Fortynd tomat med vand, tilsæt krydderier, hvidløg og alt omhyggeligt bevæge sig.

Trin 7. Serveres på bordet med sauce, friske tomater og agurker..

Georgisk opskrift

kylling

I Georgien er kyllinger stegt i særlige lerdelte pander, hvor de serveres ved bordet. Som en presse kan du tage en tung og flad genstand. Fra grønne tage nødvendigvis dragon og koriander. Ingen ret af georgisk køkken kan klare sig uden dem.

Georgisk kyllingtobak vil kræve:

 • 1 agurk (kylling);
 • hvidløgskage – 4 stykker;
 • 100 ml raffineret olie
 • kvartaler af citron
 • koriander og dragon – 1 hver;
 • gnid karkassen alene.

Fuglen vil kunne stege i 35 minutter. En portion indeholder ca. 370 kcal..

Sådan laver du kyllingebak i en stegepande Georgian:

 1. Trommestiften og vingerne skal bevæge sig væk fra slagtekroppen, så skære leddene i disse dele;
 2. Gnid gurk fra alle sider med salt, hæld med raffineret olie;
 3. Hæld hvidløgene og sæt på fuglen på toppen af ​​en kvist grøn (koriander og dragon), hæld derefter citronsaften;
 4. Vend kyllingekroppen og hæld olie tilbage. Lad på bordet for pickle, for en kyllingegurk det tager kun 15 minutter;
 5. Varm 100 ml olie i en stegepande, læg fjerkræhudet ned og tryk ned. Steg på hver side indtil gylden og stegt skorpe, den samlede tilberedningstid under tryk skal være 10 minutter;
 6. I slutningen af ​​kogningen hældes 20 ml vand i panden, luk det med et låg;
 7. Server kyllingen, skær i stykker. Glem ikke at hælde det på den saft, der blev dannet under stegning. Garnér med granatæblefrø og friske grønne..

Nyttige tips

 1. Til marinade, brug kun friske urter. Hvis du spred kyllingen med tørt krydderi, vil det være svært at fjerne det senere, og selv under stegning vil det brænde;
 2. Skær leddene på steder, hvor kyllingen (kylling) altid er dårlig ristet. Disse er skinne og vinger;
 3. Varm gryden med olie, eller hellere opvarm den og læg kyllingen på den. Placer en plade på toppen, der presser kødet, og læg en belastning på den (for eksempel en kasserolle med vand). Hvis din pande har en bred bund, kan du ikke bruge pladen. Kog i 15 minutter. over medium varme, drej kyllingen, ellers vil huden brænde, og kødet forbliver rå. Salt i 5 min. indtil slutningen af ​​stegning;
 4. Du kan tjekke beredskabet ved at gennembore kødet med en kniv, hvis saften er lyserød og derefter stege i yderligere 5 minutter. på hver side, hvis saften er klar, så er kyllingen klar;
 5. De skårne stykker af færdiglavet kylling spises manuelt. Det antages, at du vil have en kludserviet og en skål med vand på bordet, så du kan skylle fingrene..

Så det uundværlige parti til parabolen “kyllingekylling” – en lille kyllingegurk, som sælges frit i alle slagterbutikker.

Før du laver mad, skal du sørge for at skære leddene i benene og vingerne, så prøv at svigte slagtekroppen let med dine hænder. Derefter pyntes med hakket hvidløg, krydderier og efter 15 minutter sætter kyllingen under pressen, steges i olie på alle sider. Bon appetit!