Mange mener, at den ægte georgiske første ret “Kharcho” er en halvflydende tomatgrød, hvor knogler svømmer. Imidlertid er denne varme, meget nærende og velsmagende godbid kun kogt udelukkende på oksekødsbeklædning med en række duftende essentielle produkter – ris, tklapi (pastila fra blommer) og valnødder..

opskrifter приготовления грузинского «Харчо»

Kulinarisk reference

Tiden for udseendet af Kharko i Georgien, som anses for at være en national ret, er ukendt. Landet begyndte at forberede det, sandsynligvis i det øjeblik, hvor de kaukasiske mennesker begyndte at tømme, rejse husdyr og dyrke landbrugsafgrøder, herunder ris i 2. og 3. århundrede af vores æra..

I vintersæsonen i georgisk køkken er der blanke plum pastila til at forberede denne skål, og i den varme årstid, når der tilberedes Kharcho, tilføjes forskellige slags friske blommer, tkemali sauce eller kirsebær blomme. Korrekt lavet suppe kombinerer harmonisk den delikate, sofistikerede smag af bouillon, duft af urter, krydderur af valnødder og tkemali sourness.

Et varmt, ægte første kursus på georgisk bør ikke være krydret, men krydret. Den traditionelle sure smag af suppen kommer fra tilsætning af tklapi eller “sur pita”, som er et soltørret frugtlag, som kan opbevares i meget lang tid før valset ind i et rør.

Men i Georgien, i forskellige regioner i landet, springer de lidt tilbage fra at lave den rigtige “Kharcho”, der erstatter fedtfrit oksekød med deres yndlings lammekød eller kylling.

Opskrift “Kharcho” fra georgisk oksekød
opskrifter приготовления грузинского «Харчо»
ingredienser Antal
oksekød (kød med et stort fedtlag på benet) 0,6 kg
løg 150 g
friske tomater 350 g
ris (ikke dampet) 120 g
nødder (valnødder) 150 g
grønne grøntsager (koriander eller persille, basilikum) på 30 g
tkemali sauce 75 ml
varm peber og persille rod 1 stk hver
krydderier (humle-suneli, allspice, salt, laurea) at smage
hvidløg 10 g
vegetabilsk olie 50 ml
vand 2,3 l
Tilberedningstid: 120 minutter Kalorier pr. 100 gram: 105 kcal

Du kan kun nyde Kharkos mest naturlige og sødme smag ved hjælp af tklapi, eller i mangel af denne marshmallow, tilføjer tkemali sauce. Når du laver en varm behandler, kan du ikke tilføje tomatpasta – skålens smag ændres helt, den specifikke og iboende aroma forsvinder..

Det er meget nemt at forberede oksekød – du skal vaske det, fjerne filmene, skære det i små stykker, send kødet til kog i en tre-liters gryde med vand og lavrushka. Kogeprocessen skal udføres i en og en halv time, idet der regelmæssigt fjernes skummet ved hjælp af skimmere. Den resulterende oksekød bouillon filtreres, og kødet fjernes fra det før.

at koge мясо

Ris, mens du koger kød, skal vaskes. Finhak løg, hak persillerotten på en rist og steg de to ingredienser i smør. Tre minutter senere hældes hakkede nødder, varm peber (med frø fjernet), humle-suneli, allspice (knust i mørtel).

at blande специи

Et par minutter senere tilsættes de skrællede tomater, hakket. Fyldningen skal koge, du kan hælde i den for denne 100 ml bouillon.

Return oksekødstykkerne til bouillon, dække risen og bring kogepartiet i kog.

ris

Derefter hældes i en duftende møtrik dressing. Efter at have ændret farven, udseende af mætning på fem minutter for at komme ind i sauce tkemali, knust gennem hvidløg hvidløg.

Ti minutter efter at have tilføjet de sidste ingredienser, kan Kharcho betragtes som klar. Ikke finhakkede grønne hældes i separate portioner.

Soup “Kharcho” lam

suppe харчо

Selv med en temmelig specifik smag anses lam som et meget nyttigt kødprodukt. Mange foretrækker at lave den georgiske flavored skål “Kharcho” med dette særlige kød. Varm tyk suppe er nærende, og at skabe det vil være nødvendigt:

 • ris, nødder og friske urter – 100 g;
 • magert olie – 50 ml;
 • lam – 0,5 kg;
 • blommer og løg – 150 g hver;
 • mel – 25 g;
 • hvidløg – 20 g;
 • krydderier (sort, rød peber (jord), humle-suneli, salt) til smag;
 • vand – 1,5 l.

Det er muligt at lave en tyk suppe med en krydret aromatisk smag om to og en halv time. Den kaloriske værdi af 100 gram georgisk skål “Kharcho” vil være lig med 87 kcal..

Efter at have sendt kødet til forvask og skåret i små stykker, er det nødvendigt regelmæssigt at fjerne skummet fra en kokende bouillon med en skåret sked i to timer. Samtidig bør du begynde at lave mad til hjemmelavet tkemali sauce.

For at gøre dette skal blommer i en separat skål koges indtil blødt (tredive minutter). Efter med kogt frugt for at fjerne huden, fjern knoglerne, og pulp gnides gennem en sigte. Plummasse placeres i panden med hakket hvidløg og peberfrugter. Efter at have erhvervet sauceviskositeten, densitet, skal den hældes i en separat skål.

Stiv fint hakkede løg i varm olie, indtil de får en gylden nuance. Kogt lam ud af bouillon, som skal drænes. Derefter sætter kødet tilbage i bouillon, og efter kogning hældes vasket vand. Slibe nødder med en blender. Tilsæt derefter suppe med løg, mel, tkemali sauce, nødder, salt og hop-suneli krydderier, rør skålen.

Efter 20 minutter tilsættes hakket rene greens med den sidste ingrediens. “Kharcho” suppe, som er blevet kogt efter dette i fem minutter, kan betragtes som klar.

boller готовыCottage cheese buns til morgenmad er en lækker og hurtig opskrift på duftende bagning..

Salat af krabbepinde med ost og hvidløg – hvordan man laver mad, retter til retter med forskellige produkter.

Hvad ved du om æblecider eddike wraps? Læs vores artikel om dette emne..

Kylling Valnødder Mulighed

Hver husmor foretrækker at vælge den type kød, der er mest lide af familie og venner. Dette bør ikke påvirke stigningen i mangfoldigheden af ​​mad, når man opretter en velsmagende godbid, som kan være tyk og smagfuld georgisk suppe “Kharcho”. For at oprette en rig, rig kylling-og-møtrik parabol du har brug for:

 • løg – 200 g;
 • kylling (lår, ben, ryg) – 0,5 kg;
 • mel – 40 g;
 • Tkemali (butik eller hjemmelavet sauce) – 200 ml;
 • hvidløg – 20 g;
 • valnødder – 140 g;
 • fedt – 20 g;
 • greens (koriander eller persille) – 40 g;
 • krydderier (humle-suneli, jordet peber (sort) og salt) – 10 g;
 • vand – 2 l.

Med denne variation af madlavningsretter reduceres kogetiden betydeligt, hvilket kun tager en time. Med hensyn til kalorier pr. 100 g suppe er der 100 kcal..

Og opskriften til georgisk “Kharcho” lavet af kylling med nødder i madlavning ligner de andre versioner af skålen, selv om den adskiller sig i sammensætning. I det kolde vand lægges de vaskede, ikke for små dele af kyllingen ud. Suppen sendes til koge på komfuret, indtil kødet er halvt kogt. Fedt smeltes i en gryde, hakket fint hakket løg i det i tre minutter. Så hældes mel til løg, massen bringes til guld.

Løg dressing hældes i kød bouillon, hvorfra skum periodisk fjernes, tkemali, knuste nødder og hvidløg samt alle krydderier hældes. Når suppen koger i ti minutter, tilsættes hakket greens til det..

Serverer Kharchos rige parabol er bedre med pitabrød, sur creme tilsættes til hver enkelt portion.

Nyttige tips

Ifølge den oprindelige opskrift, på trods af tilføjelsen af ​​hot peppers, bør Kharcho være usædvanligt krydret, men ikke krydret. Tilsætningen af ​​ris skal være lige og bør ikke overstige et hundrede og halvtreds gram pr. 2,5 liter vand, så den tyk, rige suppe ikke bliver en grød. Og husk også at:

 1. Cilantro har en særlig smag, den bør ikke misbruges eller endda erstattes med almindeligt tilgængelig alle persille, dill, safran, basilikumblad;
 2. “Tkemali” sauce, kogt på egen hånd, vil forbedre skålens unikke smag, give surhed til sin egen smag;
 3. Krydderier, krydderier, herunder hvidløg, tilsættes sidst mindst ti minutter inden udgangen af ​​tilberedningen “Kharcho”;
 4. Løg kan knustes i strøer og tilsættes kun, når de serveres i separate portioner, men i dette tilfælde skal det skoldes med kogende vand..

Kharkos virkelige vigtige ingrediens er tklapi, det er meget svært at finde, og derfor kan du smage den georgiske skål med blommer, kirsebærpumpe eller i ekstreme tilfælde med granatæblejuice, men krydderierne skal være så tæt som muligt på georgisk køkken.