Olivier – favorit og kendt for alle siden barndomsalat.

Og for få år siden var det svært at forestille sig en ferie fest uden ham..

Eventuelle variationer i salat er altid populære, og det er stadig den mest aktuelle snack..

kendt салат Оливье

Nytår og salat kong Olivier

Chimes, gæster, mandariner, champagne og selvfølgelig Olivier er vigtige egenskaber i det nye år.

I den fjerne sovjetiske fortid var denne salat forbundet med velstand og velvære, og det var normalt forberedt på store helligdage..

Og i det nye år var Olivier nødvendigvis til stede i hver familie på feriebordet..

En simpel opskrift, uden delikatesser, og ikke tidskrævende – denne salat har overlevet mange kulinariske innovationer, men forblev stadig en af ​​de mest ærede.

Meget tilfredsstillende, af de produkter, der er tilgængelige i sovjetiske tider, takket være, at den blev forberedt til enhver tid på året, og det var meget vigtigt om vinteren..

I dag ved ikke alle, hvordan Olivier dukkede op, hvor han kom fra, og hvem forfatteren af ​​dette udødelige kulinariske arbejde kom fra..

Olivier blev først kogt i begyndelsen af ​​det 20. århundrede..

Forfatteren var den berømte franske kok Lucien Olivier, hvis familie blev berømt i deres hjemland for opfindelsen af ​​saucen “Provence”.

Franskmanden arbejdede i en restaurant i Moskva og regaledte gæsterne med lækre franske retter..

salat Оливье с курицейMen det var meget vanskeligt at behage russiske besøgende: de foretrakede syltede agurker og kål.

Lucien besluttede at overraske alle og arbejdede hårdt for at lave en særlig salat.

Som et resultat af testene skabte han en skål, hvis værdi for de besøgende var at salaten var rigelig og meget velsmagende mad, og vigtigst af alt gik det godt “under vodka”.

Salat elsket af alle var langt fra hvad der bliver kogt nu..

Han havde i sin sammensætning helt forskellige produkter, og ikke dem, der plejede at se: Hasselbrød, kartofler, agurk, salat, krebs, kapers, oliven.

Den nye salat er blevet en stor fristelse for besøgende, og alle, der smagte det, forblev glade..

Klassisk (sovjetisk) Opskrift Olivier
Olivier — король салатов и его классический рецепт
ingredienser Antal
Pølser “Doctor” 400 g
Kartofler (medium) 4 stk.
æg 5 stk.
Agurk saltet 4 stk.
Grønne ærter 1 bank
salt at smage
mayonnaise 200 ml
Gulerødder * (stor) 2 stk.
Dill * at smage
Løg * 2 stk.
Tilberedningstid: 90 minutter Kalorier pr. 100 gram: 162 kcal

Selvfølgelig havde den sovjetiske befolkning selvfølgelig ikke sådan en “dyr” salat som udarbejdet af Lucien Olivier og med oversøiske produkter..

Og ingen kendte den nøjagtige opskrift, da kokken selv aldrig afslørede det til nogen..

Derfor blev næsten alle produkter i kompositionen i sovjetiske tider erstattet af mere overkommelige, men navnet blev forblevet.

Navnet skulle være forbundet med “meget velsmagende og tilfredsstillende,” ligesom en franskmand..

Olivier antager fuldstændig fantasifrihed, mange forbereder det efter princippet: “Jeg sætter alt i huset”.

Vejen til at forberede den klassiske version af Olivier med billeder og kommentarer:

 1. Kartofler gamle (unge vil ikke fungere), vaskes og koges i en “uniform” i et lille saltet vand. Klar knolde for at komme ud af vandet og lade dem køle af. Først derefter skræl kartoflerne og skar forsigtigt i terninger. Sæt i en skål. skiveskåret картофель
 2. Kog kyllingæg i 10 minutter. Cool, skræl og terninger også. Du kan bruge æggeskæreren. Hæld i en skål kartofler. Ideelt set er det bedre at bruge hjemmelavede æg med æggeblomme rig gul farve. kylling яйца
 3. Skær pølsen i mellemstore cirkler, som derefter skæres i terninger og også foldes ind i en stor skål.. skiveskåret кубиками колбаса
 4. Har agurker skåret haler. Store agurker bør ikke tages for at undgå store frø i salat. Skær agurkerne i halvt og lad lidt afløb. Overskydende saltopløsning. Agurker, som alle andre produkter, skæres i terninger og sendes til en skål.. skiveskåret огурцы
 5. Åbn en krukke ærter og drænet væsken, helst gennem en kolander. Hæld hele indholdet af krukken i skålen til de resterende produkter.. dåse горошек
 6. Alt salt, blandes grundigt. Tilsæt mayonnaise sidst og bland alt sammen pænt igen.. klar салат Оливье
 7. Classic Olivier er klar! Serveres kølet.

Produkter med en stjerne (*) er valgfrie..

De er ikke altid, men også ofte nok er en del af Olivier.

Eller tilføjes alle sammen, eller separat – generelt, i enhver passende kombination:

 1. Vask gulerødder og kog. Lad det køle af, før vandet afløb. Skrællede gulerodder skåret i terninger.
 2. Løg fjerner skinken og skærer den i små terninger.
 3. Fra fennikelen afskæres kvistene og hugger grøntene.
 4. Gulerødder, løg, dill (eller produkter om ønsket) blandes sammen med resten af ​​ingredienserne, indtil salaten er klædt med mayonnaise.

Og her er en detaljeret video om forberedelsen af ​​den klassiske Olivier. Se selv hvor enkelt og nemt det er.!

Små tricks til den perfekte salat

Det ser ud til at forkæle sådan salat er svært.

Olivier er så god, at dens sammensætning kan gennemgå alle slags forandringer, hvorfor hverken smagen eller udseendet af skålen selv vil lide lidt.

Og alligevel, så der ikke er nogen vanskeligheder med at forberede ingredienserne, at føle sig selvsikker i madlavningsprocessen og eksperimentere med salaten, er det nok at bruge små tips:

kendt салат Оливье

 1. Strenge produktforhold kan overses. Oftest tages alle ingredienserne til salat i øjet. Nogen ønsker mere kød, nogle salte agurker, nogen foretrækker en lille gulerod, men nogen kan ikke lide ærter. Derfor afhænger antallet og sammensætningen af ​​produkter af personlige præferencer..
 2. For ikke blot at få en lækker salat, men den perfekte skål, som vil være meget, meget tilfredsstillende, skal du erstatte pølsen med kogt kød. Så få en salat i henhold til den klassiske opskrift med kød. Kød passer til enhver, du vil have. Kun så det nemt og smukt skæres i stykker, er det nødvendigt at skære kødet langs længden af ​​fibrene.
 3. For at forhindre, at kartoflerne springer under kogning og for at få dem til at koge, behøver det ikke at fordøjes. Til mellemstore knolde, kun 20 minutter i brand.
 4. Ved kogning af æg er det nødvendigt at sætte salt i vandet, så vil de ikke knække og vil ikke strømme ud. Og så at æggene er renset godt, skal de afkøles i koldt vand..
 5. Saltede agurker kan erstattes smertefri syltet eller frisk. Og du kan lave en blanding af friske og saltede agurker. Det hele afhænger af sæsonen, men først og fremmest på personlige præferencer..
 6. Når du bruger løg i salat, er det nødvendigt at slippe af med bitterheden. For at gøre dette skal råhakkede løg hælde kogende vand. Det er nok at modstå 5 minutter. Efter hvilken det er grundigt belastning, sving lidt ud. Løg bliver blødt, mister sin bitterhed og spilder ikke salatens smag.
 7. For dem, der ønsker at imponere gæster med Olivier salat, er butagayonna bedre at erstatte med hjemmelavet. Det bliver meget sundere og smagere..
 8. Alle, der er på en diæt, kan bruge creme fraiche i stedet for mayonnaise i salat eller tage disse produkter i samme proportioner..
 9. For at reducere kalorieindholdet i skålen skal du erstatte pølsen med kalvekød (fald med 9 kcal) eller fjerkræ. Den ideelle løsning ville være kyllingebryst, så kalorindholdet reduceres til 100 kcal. Salaten bliver blødere, og opskriften bliver lidt omdøbt til “klassisk Olivier med kylling”.
 10. Før du serverer, kan du dekorere salaten på en plade eller servere den i portioner og lægge den i kulinariske ringen.

rød икраNyttige egenskaber ved rød kaviar. Kan du lide rød kaviar? Find derefter ud af, hvilke fordele det bringer til kroppen, og om der er kontraindikationer for brugen..

Vidste du, at chokolade er en stor stimulans for mental aktivitet? Læs mere her.

Sådan tilberedes svinekødstrøgoffet i en langsom komfur beskrevet i artiklen https://notefood.ru/pitanie/obshhie-voprosy/befstroganov-iz-svininu.html

Ukendte interessante fakta om den berømte salat

 1. I Rusland er det den mest populære salat og ikke kun som nytår. Folk laver ofte en klassisk opskrift på Olivier og tilføjer pølser.
 2. I Frankrig hedder Olivier “russisk”.
 3. Salater Winter, Capital osv. Er kun variationer af den berømte Olivier.
 4. Den tabte salatrecept fortsatte med at eksistere på grund af det faktum, at de vigtigste ingredienser var kendt, og så kombinerede folk dem “som jeg vil have”.
 5. I 2009 blev den største salat Olivier med en vægt på 1007,8 kg udarbejdet i byen Syktyvkar.

Olivier er uden tvivl en ferie, der kan arrangeres hjemme til enhver tid uden at vente på en officiel lejlighed..

Eksperimenterer og tilføjer din egen “zest”, du kan oprette et nyt kulinarisk mesterværk, der kan tilfredsstille alle.

Det vigtigste er at tilberede en salat med kærlighed og så bliver alt perfekt.

Bon appetit!

Endelig tilføjer jeg en video, hvor du vil lære nogle mere interessante fakta om denne fantastiske og elskede salat..