Vi er bekendt med dette græs siden barndommen, som vokser i hele Rusland. Mælkebøtte en af ​​de første byder os med rigelig blomstring i maj. Det er ingen hemmelighed, at visse dele af denne plante kan spises, for eksempel at lave mælkebøtte salater.

salat из одуванчиков

Fordel og skade

Overvej de gunstige egenskaber ved en plante:

 1. På grund af indholdet af vitaminerne A, B, C, PP, samt sådanne mikro- og makroelementer som kalium, selen, krom, kalium, calcium, jern, har det en gavnlig virkning på kroppen;
 2. Besidder koleretisk og antiviral, diaphoretisk og smertestillende og andre gavnlige egenskaber, er mælkebøtte anvendt i adjuvansbehandling af følgende sygdomstilstande:
 • fedme;
 • nyre- og leversygdom
 • cholecystitis (uden for det akutte stadium);
 • anæmi;
 • diabetes;
 • aterosklerose og vaskulær sygdom;
 • forskellige sygdomme i leddene, herunder arthritis og osteochondrose;
 1. Det er nyttigt for lakterende mødre. Dens lactogoniske egenskaber øger mængden af ​​modermælk;
 2. Denne plante er i stand til at håndtere eksisterende allergiske symptomer;
 3. Derudover styrker mælkebøtte regelmæssigt immunsystemet, udløser metabolisme, renser blodet, reducerer kolesterol og reducerer endda risikoen for at udvikle kræft..

I nærvær af en allergi over for det, såvel som i tilfælde af misbrug i nærvær af gastrointestinale sygdomme, såsom gastrit med høj surhedsgrad, mavesår, kan det skade et mælkebøtteindtag..

Salat Opskrifter

Du kan gøre ikke kun vin eller syltetøj fra mælkebøtter, men også mange andre interessante og lækre retter. Salater fra sine blade og blomster anses for at være de mest nyttige. I dette tilfælde er varmebehandling udelukket, hvilket betyder at anlægget bevarer sine nyttige egenskaber i sin oprindelige form..

Indsamling og forberedelse af plantens blade:

 1. Til fremstilling af salater er de bedst egnede blade af en ung, endnu ikke blomstrende mælkebøtte. Det er at foretrække at samle sine blade og blomster om morgenen væk fra vejbanen og anden kommunikation, som planten akkumulerer toksiner i luften;
 2. Løvetræets blade, såvel som dets blomster og rødder, har en lidt bitter smag, som kan styres ved at bløde dem i køligt, let saltet vand i kort tid, 20 minutter er nok.

Så bladerne samles, fortsæt til forberedelse af salater.

Kostsalat
salat из одуванчиков: польза и вред, рецепты, применение для похудения
ingredienser Antal
mælkebøtte blade lille flok
friske mellemstore agurker 2 stk.
grønne løg bundle
salt og peber at smage
blid yoghurt uden fyldstoffer med et fedtindhold på ikke mere end 5% til tankning
Tilberedningstid: 15 minutter Kalorier pr. 100 gram: 50 kcal

Først skal du hugge blade af mælkebøtte og løg.

skåret ind i лук

Det er ønskeligt at skære agurker i tynde strøer, men du kan også gratulere på en grov rivekniv.

tilføje огурцы

Tilsæt krydderier og dressing. Dietary mælkebøtte Leavesalat Klar.

at gøre заправку

Selvfølgelig kan du ved tilsætning af denne urte ikke kun lave madlavninger. Plantets lette bitterhed gør det muligt at kombinere det fx med kød eller med et æg i tilberedning af hjertelige salater samt med frugt og cottageost – til lette forårsdyr.

Tunesalat

ingredienser:

simpel салат

 • 100 – 150 g kogt tunge (bedre end oksekød);
 • en lille flok mælkebøtteblade;
 • 30-50 g pinjekerner;
 • nogle grønne salatblade;
 • salt til smag;
 • Afhængigt af dine præferencer kan du bruge vegetabilsk olie med citron eller honning til at klæde denne salat, prøv begge muligheder og vælg det bedste.

Tilberedningstiden (undtagen tidspunktet for kogning af tungen) er ca. 30 minutter. 100 g af denne salat indeholder ca. 150 kcal.

Tunge skåret i fine strøer, hak greens, tilsæt nødder og salt, sæson med dressing. Det vil være meget velsmagende og sundt..

Til salater kan du ikke kun bruge mælkebøtteblade, men også blomster efter at have adskilt dem fra den grønne pedicel.

suppe в горошочкахFrisk champignon suppe kan tilberedes til enhver tid på året, men denne suppe vil især lide om vinteren.

Sådan laver du Lula kebab fra oksekød på grillen eller i ovnen – læs vores artikel.

Ved ordet croissanter kommer straks til at tænke på en hyggelig kaffe i Paris. Men hvorfor ikke arrangere en “fransk morgenmad” hjemme, lav duftende croissanter med chokoladepuffekage?

Salat “Tenderness” af mælkebøtter med ferskner og cottage cheese

ingredienser:

 • en stor fersken (hvis du kan fjerne huden fra den, bliver den endnu bedre);
 • 5 spsk. l. granulær ostemasse 5% fedtstof;
 • en håndfuld mælkebøtte blomsterstande;
 • flok mælkebøtte blade;
 • creme til dressing (fortrinsvis ca. 20% fedt);
 • citronsaft.

Tilberedningstid – højst 20 minutter. Kalorieindholdet i denne salat er ikke mere end 100 kcal pr. 100 g.

Maler blade og blomster af en mælkebøtte. Skræl fersken, skill kødet fra stenen og skær i små terninger. Tilsæt cottage cheese. Bland, drys med citronsaft, og sæson med fløde.

Slankning mælkebøtte

Selv mælkebøtte er et kalorieindhold, der indeholder ikke mere end 38 kcal pr. 100 g, så det kan være en hyppig gæst på bordet med vægtløftende mennesker. Det har vanddrivende egenskaber, og hjælper også med at forbedre fordøjelsen. Desuden kan bitter smag undertrykke appetit og reducere cravings for slik..

Opskrifter til vægttab med mælkebøtte:

 1. For at bekæmpe overskydende vægt anbefales det ikke kun at spise kostbare salater fra denne plante, men også at forberede en særlig mælkebøtte-te. Til te er fortyndede blade egnet. 1 spsk. tørre blade skal dampes i et glas kogende vand og infunderes i 20 minutter. Tag denne drink til vægttab kræver et halvt glas i en halv time før måltiderne;
 2. Også for te harmoni brugt mælkebøtte rødder. De kan indsamles i hele vækstsæsonen. Rødderne skal graves, vaskes og tørres ved en temperatur på mindst 40-50 grader. Skal tages ved at brygge en teskefuld knust tørre rødder af en plante i et glas kogende vand.

I den tørrede form kan blade og rødder anvendes hele året og bruges ikke kun i mad, men også i forberedelsen af ​​ansigts- og hår kosmetiske masker.