Hør ordet “kærnemælk” for første gang, selvfølgelig opstår spørgsmålet – hvad er det? Så i denne artikel vil vi tale om det. Kærnemælk er således et mejeriprodukt opnået ved piskning af smør med tilsætning af specielle fermenterede mælkebakterier..

Med andre ord er det lavt fedtfløde. Det er en rigtig kilde til nyttige ejendomme. Indeholder lactose, lecithin, samt protein, som er nødvendigt for korrekt udvikling af muskel og skelet. Fedt indeholder normalt 0,5%, hvilket tillader dets anvendelse i kosten.

kærnemælk - что это, чем полезен продукт и где применяется

Kærnemælk (et andet navn til kærnemælk) bruges til at forberede mange sorter af kostholdige surmælkedrikke, babymad og endda i fremstilling af kosmetik, såsom shampoo og masker til huden..

Kælnemælk bruges ofte i hjemmelavede opskrifter til dressing: salater, nogle desserter; samt madlavning af kolde supper. Ydermere har det lighed med skummetmælk, men i praksis vil det let hjælpe med at erstatte sur creme, hvilket vil reducere fedtindholdet i den færdige skål betydeligt..

I fødevareindustrien bruges den til bagning af cupcakes, pandekager eller hjemmelavet brød. Det giver testen luftighed og porøsitet, som er højt værdsat i madlavning, og især i konfektureindustrien. Faktisk tjener kærnemælk som en fremragende erstatning for fede mejeriprodukter som kefir eller fløde. Det bruges også til forberedelse af smoothies og endda hovedretter..

For slaviske retter er kærnemælk noget usædvanligt. Men for eksempel i Storbritannien er det meget populært. De fleste hjemmelavede brød, der er bagt i Albion, indeholder dette sunde produkt..

Og i Australien skabte de kærnemælk baseret på kærnemælk, som kan spredes på brød straks efter at være fjernet fra køleskabet. Og i Tyskland fremstilles en lang række mejeriprodukter fra den, herunder oste, ostemasse, smør og drikkevarer..

pirojki_so_shavelem-52.533Friske sorrelretter – dette udvalg af opskrifter skal testes i sommer..

Sådan tilberedes den mest delikate opskrift på flåte fra kagen “Napoleon”, læs vores artikel.

Opskriften på moonshine uden gær og sukker i vores artikel.

Hvad er så nyttigt denne mejeri “nyhed”

Kærnemælk er en reel mester til brug blandt mejeriprodukter. Dette fermenterede mælkeprodukt vil medføre særlige fordele for mennesker med et svagt kardiovaskulært system samt lider af overvægt.

Kalorindholdet i dette produkt er 35 kcal / 100 gr. Det er værdsat for dets kostsammenstilling og vedligeholdelse af en række vigtige sporstoffer. Blandt disse er:

    kærnemælk

  1. Laktose. Behov for at normalisere tarmens arbejde. Det stimulerer nervesystemet, og hjælper også med at absorbere vitaminerne i gruppe C og B;
  2. Cholin, også kendt som vitamin B4. Normaliserer leveren, eliminerer kolesterolplaques, “reparerer” det kardiovaskulære system;
  3. Lecithin. Bygningsmaterialet i kroppen. Væsentlig for væv og celler. Det er også en slags energi brændstof for mennesker;
  4. Kalium, magnesium, jern, fosfor. Sørg for, at de indre organer og systemer fungerer glat.

Kærnemælk er et universalprodukt til ældre, gravide og småbørn. Hytteost, der er udarbejdet på grundlag heraf, vil være en fremragende kilde til protein af høj kvalitet, som ikke vil forlade ligeglade lakto-vegetarer.

Blandt andre egenskaber er churning også fundet at være en afførende egenskab. Derfor kan den bruges i den daglige menu til gradvis og smertefri eliminering af kronisk forstoppelse..

Takket være vitamin B4 anbefales dette fermenterede mælkeprodukt til personer, der gennemgår langvarig antibiotikabehandling. Cholin hjælper med at genoprette leverenvæv, som tager bivirkningerne af medicin op..

Hvem bør omhyggeligt indeholde kærnemælk i kosten

Kærnemælk indeholder en minimumskoncentration af kasein, så det tolereres let af personer, der er tilbøjelige til allergiske reaktioner på mejeriprodukter. Ikke desto mindre anbefaler lægerne ikke misbrug af dette produkt. Det er også værd at være opmærksom på mennesker, der lider af øget surhed i maven, et sår eller gastritis..

Høje niveauer af churning i mad kan forårsage ubehagelige symptomer. Blandt dem er oppustet eller oprørt.

Kærnemælk – hvor finder man det og hvordan man erstatter det

Kærnemælk kan købes i de fleste supermarkeder. Under industrielle forhold fremstilles den ifølge den følgende fremgangsmåde. Specifikke bakterier tilsættes til skummetmælk, og efter nogen tid oxideres mælkesukker..

Hvis opskriften indeholder kærnemælk, men det er ikke ved hånden, kan du bruge et helt acceptabelt alternativ. Det er nok at tage mælk, bland med citronsaft eller eddike. For et glas væske er nok 1 spiseskefulde surt produkt.

Blanding skal insistere på 15 minutter. Efter massen tykkere får du fremragende hjemmelavet kærnemælk. Serum eller matsoni bruges også i stedet for mælk..

Dette er en meget sund drikke. Intet fermenteret mælkeprodukt har så mange værdifulde kvaliteter som denne væske. Og der er mange fordele ved brugen. Ulemperne ved churning kan nemt elimineres ved at balancere mængden af ​​det i kosten.