Få har hørt om en sådan skål som kajak. Mange ved ikke engang om dets eksistens. Hvad er det? Kaymak er et unikt fermenteret mælkeprodukt, der er en fløde af så højt fedtindhold, at en ske kan stå i dem. Den indeholder en stor mængde nyttige og næringsstoffer, der er vigtige for kroppens korrekte funktion..

clotted cream - что это такое, как его готовят и с чем едят?

Den er udarbejdet af mennesker af forskellig nationalitet: Tadsjikere, Bashkirer, Krim-tatarer, Indbyggere i Kaukasus, Volga-regionen. Alle disse folk anser sig selv forfatterne af denne interessante og utroligt lækre skål. Beskriv det er ikke så nemt. Skålen kan have en anden tekstur: tyk creme, cottage cheese, smør. Det hele afhænger af madlavningsteknologien..

På trods af en sådan bred fordeling af Kaimak anses Balkan for at være dets virkelige hjemland, hvor de endnu ikke afslører alle hemmelighederne ved dets forberedelse..

Kaymak: typer, sammensætning og kalorieindhold

Madlavning er lavet af mælkecreme. Forskellige nationer skål kan afvige ikke kun i madlavningsteknologi, men også i farve. Kaymak kan være hvid, lysegul eller lysebrun, fløde eller gul. Smagen er salt, sur-salt, neutral eller sød..

Der er 3 typer Kaimak:

 1. Gamle. Den opbevares i 1 eller 2 måneder. Resultatet er et gult, tæt konsistensprodukt med en sur-salt smag;
 2. Den gennemsnitlige kaymak holdes i mere end en dag. Den har en gullig farve, let salig smag og tæt tekstur;
 3. Young Kaymak – en frisklavet skål, der har en hvid farve, en salt smag og en blød tekstur..

Alle typer retter indeholder en stor mængde vitaminer og næringsstoffer, der er nødvendige for kroppen. Blandt vitaminerne udsender som: B12, B1 og B2, B6. Blandt mineralskomponenterne er det vigtigt at bemærke følgende: kalium, cobalt, fosfor, molybdæn, jod, calcium.

Calorieproduktet er ret højt. Hun er 242 kcal pr. 100 gram. Figuren er omtrentlig, alt afhænger af opskriften. Med nogle opskrifter madlavning kalorie kan kaymak nå 750 kcal.

Hvad er fordelene og skaderne?

Skålen har mange nyttige egenskaber, indeholder mange vitaminer og aminosyrer. Blandt dem er det vigtigt at være opmærksom på følgende:

 1. Højt calciumindhold, uden hvilket ingen kan gøre. Det påvirker hårets tilstand, det afhænger af tandstyrken, den korrekte funktion af muskuloskeletalsystemet og det kardiovaskulære system. Calcium er afgørende for ældre mennesker, børn og gravide;
 2. Den næste nyttige ejendom er højt fosforindhold. Dens virkning på den menneskelige krop er ikke begrænset til knoglevæv. Kendte fordele ved mad til nyrerne, stofskiftet og nervesystemet;
 3. Sammensætningen har kalium. Han er ansvarlig for elektrolytbalancen i kroppen og hjerteets korrekte funktion;
 4. Produktet indeholder jod, uden hvilket det endokrine system ikke fungerer korrekt. Derudover er jod nyttig til sund hud, hår, muskelvæv, korrekt funktion af immun- og nervesystemet..

På grund af dette påfyldning med nyttige stoffer er brug af produktet nødvendigt for:

 • atleter;
 • ældre mennesker;
 • børn;
 • gravide kvinder.

Skålen vil forbedre arbejdet i følgende organer og dele af kroppen:

 • hud, hår og negle;
 • styrke immunforsvaret
 • vil bidrage til at opretholde synsstyrken;
 • bidrager til den korrekte funktion af maven;
 • øge appetitten
 • forbedre hjernefunktionen
 • øge koncentrationen
 • normaliserer dannelsen af ​​hvide blodlegemer.

På trods af denne mængde næringsstoffer har skålen nogle kontraindikationer. Spis ikke Kaymak dem, der lider af overskydende vægt, har forhøjet kolesterol. Spis heller ikke store mængder Kaymak til personer med bukspyttkjertel eller leversygdom..

spidsbrystBrisket er kogt røget med løgskræl eller flydende røg – appetitvækkeren er meget velsmagende og duftende.

Sådan syltes en laks til en shish kebab læst i vores artikel.

Læs hvad der kan koges fra byg korn..

Hvordan gør fløde i Montenegro
clotted cream — что это такое, как его готовят и с чем едят?
ingredienser Antal
frisk mælk 3 liter
Tilberedningstid: 1440 minutter Kalorier pr. 100 gram: 244 kcal

Kaymak er forberedt ikke kun i Montenegro, og der er ingen enkelt opskrift..

På trods af længden af ​​processen er madlavning let.

Kog først kødmælk i 2 minutter..

For det andet skal du lade mælken køle og sætte den i køleskabet i en dag..

For det tredje skal du fjerne cremen fra overfladen af ​​mælken, som umiddelbart kan serveres til bordet..

Madlavning kaymak derhjemme

Kogning af et sådant produkt derhjemme vil ikke forårsage vanskeligheder. Opskriften kan ikke undvære sådanne komponenter:

 • en halv kop levende kefir;
 • 1 liter tung fløde.

Tilberedningstid: dag.

Kalorier pr. 100 gram: 750 kcal.

Hvordan tilberedes produktet? Madlavning foregår i flere faser..

Trin 1 – Vi opvarmer en ovn til 180 grader. Hæld fløde i panden med en tykkelse på ikke mere end 1,5 centimeter. Sæt det i ovnen. Cremen bør være der, indtil de får en brun skorpe.

at hælde сливки

Trin 2 – Den resulterende film placeres på en plade. Derefter fortsæt til forberedelsen af ​​det næste lag af creme. Spredes over det første skum. Om nødvendigt tilsættes fløde. Vi lægger filmen ud, indtil der er fløde.

varme op

Trin 3 – For at starte souringsprocessen anvendes creme og kefir (kefir bør sure). Bland dem med det resulterende skum og sæt i et køleskab for en dag..

clotted cream

Hvordan man bruger kaymak, med hvilken den spises?

Kaymak bruges ofte under madlavning kylling eller lam. Den spises i ren form, ofte sødt med honning eller marmelade. Du kan servere kaymak til pandekager, donuts, dumplings eller pandekager. Skålen er perfekt til ostemasse. Lækre vil være kaymak med smuldrende boghvede grød.

Interessante fakta om Kaimak

 1. Forveks ikke kajmak med rømme, da det betragtes som et fermenteret mælkeprodukt;
 2. Skålen kan tilberedes både fra kogt og frisk mælk;
 3. Ofte er kaymak brugt til at lave guryev grød;
 4. På trods af det høje fedtindhold er kaymak en sund skål. Selv ernæringseksperter siger dette;
 5. Forskere vurderer, at ca. 75-80% af befolkningen på jorden er i stand til at absorbere mælk og mejeriprodukter. Disse omfatter indbyggerne i Europa. Repræsentanter for den mongoloidiske race spiser sjældent mejeriprodukter, da deres kroppe ikke kan fordøje mejeriprodukter;
 6. I Tyrkiet er kaymak med honning en traditionel morgenmad;
 7. I Serbien anses denne skål for at være meget original..

Madlavning kaymak kræver ikke stor indsats. Vi behøver kun tålmodighed, som vil blive belønnet med positiv feedback fra dem, der prøver det. Server det med forskellige retter, der anvendes til fremstilling af kød og ikke kun. Alle kan drømme og spise det som du vil. Det vigtigste – misbrug ikke, fordi produktet er meget højt i kalorier. Kan forværre tilstanden hos mennesker med leversygdom..