Om sommeren vil jeg forkæle mig med noget velsmagende og nærende, grill tilhører sådanne retter. Hemmeligheden om smag og aroma er marinade. Oftest bliver kødet marineret om aftenen, det vil sige efterladt til en dag, så det er lækkert og saftigt efter stegning.

Hvordan man marinerer kød

Til dato er der flere effektive og samtidig ikke meget komplicerede opskrifter til tilberedning af marinade, som kan gøre den vigtigste sommerret af svinekød, kylling og lam saftigt og velsmagende og sørge for en jævn stegning.

De mest almindelige af disse er følgende typer:

 1. Den klassiske version bruger granatæblejuice, løg og krydderier, som er perfekt til betning af næsten stort set alle slags kødretter;
 2. Marinade med brug af mineralvand, som finder sin anvendelse hovedsagelig i forberedelsen af ​​kyllingekebabs;
 3. Spicy marinade med adjika, hot pepper og mayonnaise – vil være en god tilføjelse til lam og vil minde dig om georgisk køkken..
Pork shashlik i granatæble juice
hvordan замариновать и пожарить шашлык в гранатовом соке
ingredienser Antal
svinekød 2 kg
granatæblejuice 0,5 liter
vegetabilsk olie 4 spiseskefulde
løg (skåret i ringe eller halvringe) 2 mellemstore hoveder
sort peber, salt at smage
Tilberedningstid: 720 minutter Kalorier pr. 100 gram: 350 kcal

Klassikere forbliver altid i mode, fordi det belyser metoderne til at blande produkter, der testes i århundreder for at opnå en fuld smagoplevelse. En skål udarbejdet i henhold til denne opskrift vil ikke gøre dig i tvivl om valg af marinade i et minut..

Fremgangsmåden til fremstilling er ret simpel: kødet skal vaskes med rindende vand, tørres med et papirhåndklæde og skæres i stykker. Størrelsen af ​​stykkerne skal vælges afhængigt af hvilken brug du vil bruge til at tilberede spydene. Hvis grillen anvendes i henhold til planen, skal stykkerne ikke være tyk, hvis spydspidser anvendes i tilberedningsprocessen, så er terninger af mellemstørrelse.

skåret ind i мясо

Så gnid de tilberedte kødstykker med salt og peber, bland i koppen med hænderne og tilsæt den tilberedte vegetabilske olie, hvorefter vi blander alt igen.

tilføje специи

Mængden af ​​løg, såvel som metoden til slibning, afhænger af dine smag og præferencer. Den klassiske form ved skæring af løg er ringe eller halve ringe. Men det er heller ikke forbudt, og rist løgene.

blande op

Når løgene er blandet med kød, kan du hælde den fremtidige shish kebab med granatæblejuice og lade den stå i køleskabet natten over.

at hælde соком

30 minutter før stegning skal de tilberedte spydspidser saltes og peber.

shish kebab

Kyllingsspidser marineret i granatæblejuice

I denne opskrift finder mineralvand sin anvendelse, som, når den interagerer med kødproduktet, gør den porøs, rig og granatæble tilføjer nye smagsnotater..

ingredienser:

 • kylling (hovedsagelig brug hofterne) – 2 kg;
 • granatæblejuice – 0,5 l;
 • mineralvand (fortrinsvis carboneret) – 0,5 l;
 • peber, salt – til smag.

Tilberedningstid: 10 timer.

Calorie retter: 180 Kcal / 100 gr.

Kyllingelåger, bryster eller andre dele af kyllingekroppen skal optøes, skylles med vand og tørres med et papirhåndklæde. Herefter skal kyllingstykkerne fyldt med mineralvand efterlades i 1 time i køleskabet. I løbet af denne tid bliver de blødere og mere porøse..

Mens lårene tager et bad med mineralvand, kan du lave løg, som i dette tilfælde er bedst finhakket eller revet, fint skyllet og skrællet løg.

Så efter en time skal mineralvandet drænes, gnid den fremtidige shish kebab med salt og peber (kylling elsker salt) og tilsæt hakkede løg, bland derefter alt grundigt og hæld med granatæblejuice.

Nu forlader vi vores skål i køleskabet om natten, og næste dag smager vi på kul og nyder den fremragende smag af kyllingkebab.

tomater с курицейBemærk opskrifterne af kylling med tomater – kødet er meget saftigt og ømt, takket være tomaterne.

Prøv at lave blommevin – en opskrift med trinvise tips i vores artikel.

Bemærk opskriften på en krydret bøfssauce..

Georgisk shashlik (lam)

Grundlaget for georgisk køkken er, som du ved, lamm, som bruges i næsten alle retter. Fra fårekød viser det sig saftigt, velsmagende og ømt shish kebab. Granatæble og Adjika vil bidrage til at tilføje sort til den sædvanlige marinade opskrift..

ingredienser:

 • lam – 2 kg;
 • løg – 2 medium løg;
 • hvidløg – 1 hoved;
 • adjika (kan bruges i tør form) – 1 spiseskefuld;
 • sojasovs – 2 spsk;
 • mayonnaise (valgfrit) – 2 spsk;
 • granatæblejuice – 0,5 l;
 • frisk dill eller persille;
 • salt til smag.

Tilberedningstid: 10-12 timer.

Calorie retter: 350 Kcal / 100 gr.

Når kødet er tilberedt – vaskes, tørres og skæres i portioner, tilsættes der løg, der nødvendigvis skæres i tynde halvringe eller ringe, som igen afhænger af stegning (grill eller spyd). Der tilsættes også hvidløg, som skal finhakket, revet på revet eller passeret gennem hvidløgspressen. I kombination med løg vil det give fremtiden en keeness af kebab. Gnid derefter hvert stykke med en blanding af hakket persille og dill og fortsæt til næste trin..

Adjika blandes med mayonnaise og tilsættes til kød. Det er nødvendigt at fokusere på det faktum, at hvert stykke grundigt blev savnet med den resulterende blanding, næsten halvdelen af ​​succesen ved kogning af lam shashlik afhænger stort set af det.

Vi blander granatæblejuice med sojasovs og hæld lammekød i blandingen, og sæt den i køleskabet om natten og glæd dig til i morgen aften for at smage den ægte kebab på georgisk..

Top hemmelighed

Tips og tricks ved at lave kebab med granatæblejuice:

 1. Den tid, det vil tage for enhver kødret at marinere er 8-12 timer;
 2. Valget af hovedproduktet bør næres meget ansvarligt, kødet skal være frisk, da marinadeopskrifterne, der er anført i artiklen, er bløde og delikate;
 3. Granatæblejuice, som er kommercielt tilgængelig, vil helt sikkert passe, men det bedste vil naturligvis være friskpresset nektar af moden granatæble;
 4. Til marinering er det bedst at bruge glas- eller plastskål, da aluminiumbeholdere kan komme i kontakt med et surt medium og frigive stoffer, der er skadelige for menneskers sundhed;
 5. Når du tilføjer vegetabilsk olie, bør du kun bruge høj kvalitet olie, oliven eller sesamolie er bedst egnet.

Det er alle de hemmeligheder afsløret, underlagt opskriften og efter ovenstående tips, vil dit kulinariske mesterværk overraske alle deltagere i sommermiddagen.