En af de værdifulde kommercielle fisk, der tilhører perciformesordningen, er makrel. Det indeholder en masse vitaminer og mineraler – tre gange lettere fordøjeligt protein end oksekød, samt fosfor, svovl, zink, kalium, selen, vitaminer A, B12, D og fedtsyrer, som normaliserer niveauet af kolesterol i kroppen.

makrel

Hyppigt forbrug af kød af sådan lækker sylt fisk gør det muligt for en person at lede en aktiv livsstil i enhver alder..

Udvælgelse og forberedelse af fisk

Tæt kød, en lille mængde knogler og en masse nyttige mikroelementer og vitamin – det er hvordan makrel kan karakteriseres. Processen med hendes valg, forberedelse er overraskende nemt og simpelt. Fisken sælges i to former – frosne og is, og de køler og fryser det lige på fartøjet, hvor de fangede.

En makrelkroppe bruges ofte til pickling, pickling, så valget er ikke at stoppe en hel fisk med hoved, hvor du kan bestemme kvaliteten og friskheden i dine øjne. De skal være lidt konvekse, ikke overskyet..

Duftet, der forlades af fingeren på fiskens krop, skal hurtigt forsvinde, og makrelens farve skal overveje være grå med ingen forskellige gule nuancer. Det er også nødvendigt for marineringsprocessen at vælge en større fisk – det vil være den mest saftige, olieagtige..

Købt makrel skal ikke optønes til blødhed, men det er kun nødvendigt at holde det ved stuetemperatur i 30 minutter og fortsæt til rengøring. For det første skal du afskære halen, hovedet, hvis fisken ikke marinerer efter, saltet hele.

I et andet tilfælde bør det ikke være at fratage hende af disse dele af slagtekroppen. Abdominaldelen er skåret med en skarp kniv, indersiden fjernes, en sort film fjernes fra ribbenene og ryggen indeni. Yderligere forberedelse af fisk og bevarelse af dens juiciness afhænger af fremstillingsmetoden..

Lækker makrel marineret hele
hvordan вкусно мариновать скумбрию в домашних условиях
ingredienser Antal
makrel (friskfrosset) 2,4 kg (4 stk.)
vand 2,5 l
sort te (tør) 4 spsk.
salt 150 g
sukker 75 g
løgskræller (til farve) – finhakket 3 håndfuldt (100-150 g)
Tilberedningstid: 4450 minutter Kalorier pr. 100 gram: 156 kcal

Oftest sælger allerede på hylderne af supermarkeder salget, saltet, røget makrel. Men du kan marinere det selv hjemme, så bliver det juicier flere gange, smagere og behold den største mængde næringsstoffer.

Kokningsprocessen er ganske enkel, ukompliceret, og mængden af ​​krydderier kan kontrolleres efter eget valg.

Brine bør gøre mere, så det helt dækker fiskekroppen, selv under pres. Han har ikke så mange komponenter, så det er ikke svært at gøre mere end nødvendigt. Makrel satte optøning ved naturlig stuetemperatur. Du behøver ikke bruge hjælp fra en mikrobølgeovn eller varmt vand, da det i fremtiden vil bestemme rigten af ​​den syltede skål..

Mens fisken køler ned, skal du sætte vand på komfuret, koge og derefter smide salt og sukker. Løg skræl vaskes grundigt, og derefter bortskaffes overskydende væske med en kolander og også anbringes i kogende vand sammen med te. Saltlage bør koge i fem minutter og derefter afkøle til 30-40 °.

I makrel kan du, hvis det ønskes, afskære hovedet, halen, fjerne indersiden sammen med den sorte film på ribbenene for at undgå bitterhed. Derefter vaskes fisken (især omhyggeligt indeni) og overskydende fugt fjernes fra det med en papirhåndklæde..

Kropene placeres i en beholder (fortrinsvis glas og gennemsigtig), kadaver hældes, en tung belastning, der tjener som presse, sættes på toppen om natten. Når fisken i samme tilstand skal flyttes til et koldt sted, køleskabet i tre dage. I disse dage skal den vendes fra side til side. Det kan marineres på mindre tid – det hele afhænger af størrelsen af ​​fiskens slagtekroppe.

Sådan syner du fisk i eddike hjemme

Marineret fisk bør altid renses godt, og det anbefales at fjerne alle indlæg. Forskere har fundet ud af, at moderne markeder indeholder produkter i overflod, der er mere end 75% af det samlede antal inficeret med forskellige parasitter..

Fra valget afhænger forberedelsen og metoden til marinering af makrel afhængig af sundhed af kære. For at gøre en unik, saftig, sund og velsmagende fisk, som din familie vil spise med glæde, skal du:

 • makrel – 2 stk.
 • løg – 250 g;
 • vegetabilsk olie – 50 g;
 • Sort peber og sød peber, løvblad, – 5 stk.
 • Bordseddike – 50 ml;
 • salt – 60 g;
 • Krydderi (valgfrit) – 2 stk.
 • vand – 0,2 l.

Den aktive tilberedningstid for syltede makrelstykker er tyve minutter, og opblødningsprocessen tager to dage. Kalorindholdet i 100 g dejlig fisk er 163 kcal..

Til at fylde, som vil forberede stykker af fisk, var duftende, skal du først koge det. For at gøre dette hældes vand, eddike, olie i en dyb beholder, alle krydderier tilsættes, salt hældes og alt blandes godt, indtil de små partikler er opløst..

Fisken må ikke optødes til enden. Tredive minutter af hendes ophold i et varmt rum er nok. Derefter skal du afskære hovedet, halen og lave et snit langs maven fra halen, fjern indersiden.

en fisk порезать

Kniven skal også skrabe den sorte film inde, og vask derefter makrelen under vand og være særlig opmærksom på indersiden – blodet skal ikke være perfekt. Fisken skæres i stykker et og en halv centimeter bredt (portioned). Løg rengjort, strimlet med tynde ringe, halvringe.

løg порезать

I en bred og dyb skål hældes der på bunden af ​​en lille hælde og ligger i lag, skiftevis, fisk og løg. Derefter hældes rester af marinade på overfladen, beholderen er dækket, let rystet og sendt til køleskabet i to dage..

at hælde рыбу маринадом

Fyld kan gøre mere – det skal dække det øverste lag fisk og løg.

fisk готова

Mariner med sennep og løg i en krukke

Meget interessant, rig smag af makrel kan gives ved at tilsætte sennep til marinade. De stykker fisk er så gennemsyret med det i kombination med løg, at de simpelthen forsvinder ubemærket fra bordet. For at skabe en sådan vidunderlig syltet makrel skal du bruge:

 • makrel – 1,2 kg (2 stk.);
 • æblecider eddike 5% – 30 ml;
 • løg – 150 g;
 • sojasovs – 1 spsk. l.;
 • en blanding af peberfrugter – 10 g;
 • magert olie (lugtfri) – 50 ml;
 • tør sennep, sukker, krydderier til fisk – 1 tsk hver;
 • salt – 30 g;
 • Løvblad – 1-2 stk.

Marineret fisk vil være klar på en dag, og processen med dens oprettelse tager kun en halv time. Næringsværdi af 100 g duftende makrel svarer til 193 kcal.

Makrel satte optøning ved stuetemperatur i 20 minutter. Skær derefter fisken – klippe halen, hovedet, og på maven lav et snit langs slagtekroppen og fjern alle indersiden. Når du har brug for at vaske, tørre slagtekroppen og skær i stykker af tre centimeter bredt.

Til marinaden skal du blande alle krydderierne i en beholder, drys salt, hælde olie, eddike, sojasovs, tilsæt krydderier, løvblad og sennepspulver. Et lag løg, skrællet, skåret i ringe, er lagt i en krukke på bunden. Hældes over to skjeer marinade, lag fisken blandet med resten af ​​løgringe eller anbringes i lag. Resten af ​​marinade hældes i krukken, som skal fordeles jævnt..

Krukken er dækket, anbragt i køleskabet i 24 timer og skakket med jævne mellemrum for at fordele marinaden til de øvre stykker af fisken. Nogle krydderier kan erstattes med dine yndlingsfulde, samt tilføje dill, rosmarin, vinblad, et par hvidløgskage.

Fisk i tomat marinade

makrel в томате

En meget hurtig og samtidig ikke helt almindelig måde at male makrel på er at tilføje en tomat til marinade. Fisken er klar i otte timer, og smag af fiskefilet uden sten er simpelthen fantastisk. At forberede en vidunderlig fisk vil kræve:

 • Makrel (frosne) – 2 stk.
 • Eddike 9% – 15 ml;
 • sukker – 50 g;
 • løg – 150 g;
 • magert olie – 100 ml;
 • salt – 60 g;
 • Tomatjuice – 200 ml.

Oprettelse af makrel i tomathus tager 40 minutter under hensyntagen til afrimningsprocessen. Kalorieindholdet i en sådan stiv fad er 197 kcal.

Først og fremmest placeres fisken i en beholder, hvor den skal tine lidt inden rengøring. På dette tidspunkt kan du begynde at forberede marinaden. For at gøre dette skales løg, skåret i ringe. Smør opvarmes i stegepande, efter at tomatsaft er hældt, løg er lagt ud, sukker og salt hældes. Tomatfyldning skal koge i fem minutter, og derefter tilsættes eddike i det, og marinaden sættes til side, indtil den afkøles..

I makrel er hovedet og halen afskåret, alle indlæg er fjernet. Fisken er skåret, ryggen er taget ud. Lenden vaskes, overskydende fugt fjernes fra det. Efter det er skåret i portioner, lagt i lag, jævnt fyldt med tomat marinade. I denne form skal fisken sendes til et køligt sted i seks timer, og så kan du bringe det til bordet.

salat с колбасойSalat med kogt pølse – et stort udvalg af opskrifter fra den klassiske “Olivier” til ekstravagante varme salater.

Opskrift med fotos og trin for trin anbefalinger fra den oprindelige salat “Cap Monomakh”.

Prøv at lave en lys salat “Watermelon Slice”, der minder dig om solrige august..

Enkel opskrift med citronsaft

En let, ret simpel opskrift med en begrænset mængde ingrediens vil gøre en frygtelig velsmagende makrel til servering på bordet inden for en time efter marinering. Eddike erstattes af citronsaft, hvilket gør fisken blødere, blødere smag, og dine yndlings krydderier vil kun forbedre parfumeens aroma. Til madlavning marineret makrel er nødvendig:

fisk с лимоном

 • kød af makrel – 1 kg;
 • citron (stor) – 1 stk.
 • krydderier til fisk – 10 g;
 • salt – 30 g;
 • sukker – 5 g;
 • deodoriseret vegetabilsk olie – 50 ml;
 • løg – 100 g;
 • hvidløg – 1 prong.

Gør sådan en velsmagende makrel kan laves om tyve minutter, og dens kalorieindhold vil være lig med 196 kcal pr. 100 g.

Fisken skal optøes, afskæres efter hovedet, halen og fjerner indgangen. Vasket makrelkroppe skæres i stykker, hvis bredde ikke må overstige tre centimeter.

Placér alle dele af fisken i en dyb beholder, klem saften fra citronen ovenpå, skær det resterende kød og tilsæt til makrelen. Skræl løg og hvidløg og skær i henholdsvis tynde ringe og plader. Disse grøntsager blandes med salt, krydderier, sukker, smør og hældes i fisken. Derefter, for at marinere alle stykkerne, blandes grundigt, rystes fisken og sættes til side for at infuse.

Den marinerede behandler vil være klar i femten minutter, men du kan stadig lade makrelene suge i saften og aromaen af ​​de resterende krydderier i fire timer..

Tør metode til betning af fisk uden eddike

Ved madlavning af saltlage, marinade, hælde til pickle fisk tager det meget tid at opsuge alle krydderierne og få den ønskede smag. For at bevare den mere naturlige og naturlige smag af makrel, brug den tørre metode til betning..

Denne opskrift kræver ikke brug af eddike og citronsaft, som giver dig mulighed for maksimalt at formidle den delikate, saftige og fedtede smag af fiskestykker. For tørt saltning vil være nødvendigt:

 • makrel – 0,8 kg (i renset form – 2 stk.);
 • salt (fint) – 60-80 g;
 • granuleret sukker – 25 g;
 • Allspice (ærter) – 6 stk.
 • dild – 50 g (1 flok).

For denne metode til marinering makrel vil tage 20 minutter uden at tage hensyn til processen med saltning af fisken. Energiværdien af ​​100 gram retter er lig med 173 kcal.

Afrim fisken, fjern indlægene ved at lave et snit i mavedelen, afskær hovedet og halerne. Det er nødvendigt at skylle under rindende vand, hvis der er en sort film inde, så skal den skrabes af med en kniv.

I en beholder hvor tørt bejdsning finder sted, hæld en sked salt, 3 peberkorn, et par stykker dild til bunden. Den resterende mængde krydderier blander sig med hinanden, aftør makroens krop udenfor, indeni og læg i en beholder. Dillkvist sættes inde og over fisken.

Dæk opvasken, send dem til et koldt sted i 72 timer eller måske mindre. Når makrillen er marineret i tørt saltning, skylles det af med salt, aftør det med et serviet, fjern overskydende væske og prøv.

Nyttige tips

Det er bedre at bage en lille fisk af denne type, men for prøver, hvis vægt overstiger tre hundrede gram, vil marinering være den bedste forberedelse. Det skal bemærkes, at:

 1. For det første bestemmes fremgangsmåden og fremgangsmåden til betning, og kun derefter makrillen er skåret;
 2. Hovedet skal kun klippes for at fremskynde processen med betning, blødning med krydderier;
 3. Den sædvanlige 9 procent eddike kan erstattes af enhver anden – vin, æble, ris, dette vil gøre fisken endnu blødere og mere ømme til smagen;
 4. For at øge makrelens holdbarhed, syltet i hjemmet, kan du sætte stykkerne fisk i en glasskål, hæld olie på, læg lag af løg, gulerødder, grønne grønt (efter smag).

I enhver form, med enhver metode til madlavning marinade, saltlage, hældning, syltet makrel er bare en utrolig duftende og velsmagende behandling, som er berømt ikke kun for dets lave indhold af knogler, men også for dets rige kompleks af sporstoffer, vitamin.