Hver værtinde, der forsøger at opretholde en atmosfære af hygge og varme i huset, skal kunne lave kager. Både mand og børn vil se frem til weekenden med familien, når duften af ​​frisk bagning spredes i hele lejligheden..

Utvivlsomt elsker de deres kone og mor ikke kun for kulinariske præstationer, men det er så rart at bringe glæde til familiefolk og forkæle dem med noget lækkert. Derfor, hvis en pige aldrig har forsøgt at lave kager før, er det nu tid til at begynde at erhverve nye færdigheder.

Til en begyndelse er det mere hensigtsmæssigt at vælge ikke komplicerede opskrifter, men som beherskelse forbedrer, kan du gå videre til mere sofistikerede muligheder..

Klassisk dej
hvordan приготовить дрожжевое тесто на молоке для пирожков
ingredienser Antal
Til svamp:
fuldmælk halv liter
hvedemel et halvt kilo
granuleret sukker en spisesked
salt en teskefuld
presset gær 30 gram
Til testen:
hvedemel et halvt kilo
vegetabilsk olie 3 spiseskefulde
mellemstore kyllingæg 2 stk
Tilberedningstid: 300 minutter Kalorier pr. 100 gram: 281 kcal
Opara er en gær fortyndet i en opvarmet væske med tilsætning af halvdelen af ​​mængden af ​​mel. Når dejen er fordoblet i volumen, blandes hovedmassen.

Gærdej til tærter på mælk på dejen, hvis den er perfekt tilberedt, kan være let, luftig og vigtigst – lækker og duftende.

Opvarm mælken (temperaturen skal være mindst 28, men ikke over 32 ° C), tilsæt langsomt gær og sukker, tilsæt derefter salt og mel.

mælk

Alt rør og sæt “moden” på et tørt, ikke koldt sted i to timer.

at blande

Dannelsen af ​​bobler på dejenes overflade betyder, at fermenteringsprocessen kører..

at gøre опару

Efter to timer tilsættes det resterende mel, æg og solsikkeolie til massen. Rør igen og lad i 1 time..

tilføje масло

Efter denne tid sammensætningen af ​​de to “bundfald” med et interval på 60 minutter. Efter anden gang betragtes dejen klar til dannelse af tærter..

Opara

Jo mere omhyggeligt og længere gærdejen blandes på dejen, desto bedre og bedre bliver det færdige produkt. En af faktorerne i den “korrekte” test er dens tilbagestående bag skålens vægge. God dejen holder sig ikke i hænder og beholdere. Ellers vil anbefalinger og regler hjælpe med at undgå fejl..

Storslået dej til tærter på mælk

Den hurtige metode til fremstilling af dej med gær indebærer ikke anvendelse af svamp. Alle ingredienser i den krævede mængde lægges i et trin, blandes grundigt og forbliver på et varmt sted dækket af en ren klud..

For at dejen skal “stige” er det nødvendigt at strengt følge alle de proportioner og madlavningsanbefalinger, der er angivet i opskriften..

Hvis erfarne husmødre er i stand til at ælte dejen, som de siger, “med øje”, så er resten af ​​kvinderne ekstremt afskrækket fra at eksperimentere og afvige fra kokkens tips.

ingredienser:

 • komælk – en halv liter;
 • sukker sand – 2 spsk;
 • gær – 1 spiseskefuld;
 • solsikkeolie – 70 ml;
 • salt – på spidsen af ​​en kniv;
 • Bagning mel – 0,5 kg.

Forberedelsestid: 2 timer (selve blandingen tager ikke mere end 20 minutter, resten af ​​tiden bruges til at “stå” dejen).

Kalorindhold: 225 kcal pr. 100 g.

Dette er en meget simpel opskrift, og nu vil du se, hvor nemt det er at lave en frodig gærdej til tærter på mælk uden svamp. Varm mælken lidt, tilsæt sukker, gær og to spiseskefulde mel til det..

Rør på en sådan måde, at massen bliver klumpfri. Udseendet af en boble indikerer, at fermenteringsprocessen “er gået”, og det er på tide at tilføje olie, salt og det resterende mel. Derefter skal du forsigtigt ælte sammensætningen, dække med en tør klud og placere det på et varmt sted..

Efter ca. 90 minutter begynder dejen at stige. For det første skal du “bundfælde”, og når massen stiger igen, fortsæt med at lave tærter.

shish kebabSådan laver du svinekødspidser, læs vores artikel..

Braised kanin med grøntsager er meget velsmagende, og samtidig en sund skål, der ikke er så svært at lave mad.

Bemærk de usædvanlige snackopskrifter – ostepinde i ovnen.

Luft gær dejen på sur mælk

Særligt sparsomme kokke har fået en måde, hvordan man ikke smider det forkælet produkt, men at spise det. Det handler om sur mælk. Dejen på den er elastisk og velsmagende..

ingredienser:

 • Sure mælk – en halv liter;
 • sigtet mel – 700 g;
 • vegetabilsk olie – 2 spsk. l.;
 • sukker – 2 el. l.;
 • en knivspids salt;
 • bagepulver – ½ tsk.

Tilberedningstid: 70 minutter.

Calorie: 266 kalorier pr. 100 g.

Den sure mælkekonsistens tyk sur mælk opvarmes til stuetemperatur. Opløs sukker og salt i væsken, tilsæt den ønskede mængde olie.

Bland mel med sodavand og langsomt kombinere med mælk. Lad dejen være i sur mælk til tærter i 30 minutter på et køligt sted..

Gærpasta Dejen på vandet

Der er ikke altid mælk i huset, så enhver husmor har brug for at kende en opskrift på gærfri dej til mælkfri tærter..

ingredienser:

 • Højeste kvalitet mel – ½ kg (i nogle tilfælde kan du have brug for et lidt større beløb for at give dejen den ønskede konsistens);
 • vand – 2 kopper;
 • sukker – 1 tsk
 • salt – ½ tsk;
 • vegetabilsk olie – 4 spsk. l.;
 • tør gær – 20 g.

Tilberedningstid: 50 minutter.

Kalorie: 252 kalorier pr. 100 g.

I en svagt opvarmet væske ind i gær og sukker. Efter en kvart time tilsættes mel, salt og vand. Tilsæt smør og knead dej godt, lad i en halv time.

Vigtige madlavningstips

Subtiliteter og nuancer er meget vigtige i enhver virksomhed. Og når det kommer til hjemmelavede kager, skal det huskes, at den lune dej ikke kan lide fejl og unøjagtigheder. Følgende regler er nødvendige for begyndere og erfarne kunsthåndværkere..

 1. Vi kan ikke lade dejen stå. I alt bør tiden fra batchens slutning til starten af ​​bagning ikke tage mere end 4 timer;
 2. Af nøjagtigheden af ​​overholdelse af forholdet mellem komponenter afhænger af kvaliteten af ​​testen. Det er umuligt at bryde proportioner;
 3. Stedet hvor massen er placeret til gæring, skal være varm, men på ingen måde varm;
 4. Glem ikke, at melet skal sigtes, før væsken startes, og væsken opvarmes;
 5. Alle fedtstoffer introduceres først efter æg og sukker er godt opløst i dejen;
 6. Rå tærter skal have lov til at stå på bagepladen i yderligere 15-20 minutter, i hvilken tid dejen vil stige igen og blive løsere..

Med hensyn til bagningsprocessen er der også nogle overflødige anbefalinger. For det første sættes tærterne i en forvarmet ovn, og for det andet for at give bollerne et rødligt udseende og en lækker skorpe af produktet, smøres de med et rå æg, før de sendes til ovnen..

Men før du går videre til det efterlængte sidste trin, har pattiesne noget, der skal fyldes. Og så åbner kokke et stort rum for fantasi.

Valg af stuffing

Faktisk, uanset hvilken slags opskrift der blev valgt til tærterne, kan påfyldningen være nogen. Den eneste forskel er, at dejen på vandet og indeholder en lille mængde af sukker, så prøv en wienerbrød udstopning noget “sødere”:

 • syltetøj, syltetøj, confiture;
 • creme (vanille, smør, smør, creme creme);
 • tørrede abrikoser, rosiner, svesker.

Andre fyldninger kan være:

 • vegetabilsk (kål, kartofler);
 • frugt (æbler, abrikoser);
 • bær (hindbær, currant, kirsebær);
 • hytteost, creme fraiche, yoghurt;
 • kød (svinekød, oksekød, kylling);
 • lever, fisk, lever.

Nogle gange bestemmer husmødre for meget usædvanlige løsninger. Der er sådanne typer fyldstoffer som gulerod, rødbeder, græskar, løg, slik, champignon. Her, som de siger, smag og farve …

For at tilberede de frodige, lækre tærter kan dejen knædes på forskellige måder: med eller uden vanilte, i mælk eller vand, med kefir eller sur mælk.

Alle vælger en opskrift efter individuelle smag og præferencer. Det er vigtigt at følge alle tips og tricks..

Og hvis alt det samme fejler, er det vigtigt ikke at stoppe der og husk at dette kun er den første tærte klumpet.