Gærsbagning har altid været et symbol på ikke kun mæthed og rigdom, men også færdigheden af ​​værtinden til at lave mad lækkert. Listen over retter, der kan fremstilles af gærdej, er enorm.

Der er ingen universel opskrift på dej, som er egnet til at forberede enhver bagning. For at blive en bemærkelsesværdig værtinde, skal du mestre flere muligheder, og følgende opskrifter for gærdej i mælk hjælper i dette..

Opskrift gær dej i mælk til tærter
hvordan приготовить дрожжевое тесто на молоке
ingredienser Antal
tør gær 10 g
sukker 60 g
af mælk 350 ml
vegetabilsk olie 30 ml
bordsalt 5 g
mel 800 g
Tilberedningstid: 90 minutter Kalorier pr. 100 gram: 228 kcal

Dette er en simpel opskrift på gærdej i mælk ved hjælp af den relativt “unge” ingrediens af tørgær. Det passer til store tærter, shangi, boller, tærte, små tærter med salte og søde påfyldning. Til søde kager skal du kun fordoble mængden af ​​sukker..

Algoritme for handlinger:

 1. Tilsæt tørgærspulver, salt og sukker til halvdelen af ​​det samlede mel. Bland godt, så ingredienserne er jævnt fordelt over melet; tilføje муку
 2. Separat varm mælk omrøres med vegetabilsk olie;
 3. Derefter til mælken i små stykker for at falde i søvn og bland melet med tørre ingredienser. Først vil det være meget bekvemt at gøre med en ske og derefter med dine hænder; tilføje молоко
 4. Når melet blandet med gæren er overstået, skal du tilføje de resterende rene uden urenheder af andre ingredienser; at gøre опару
 5. Resultatet skal være en kugle af elastisk, blød dej, som skal overlades til at passe på bordet, dækket med en inverteret pande eller en stor skål, så den ikke løber væk. Ekspansions- og delamineringstrinnet kan tage fra 30 minutter til en time.. at vente

Gær base på yoghurt

Til tærter

kager

Opskriften på gær dej på sur mælk til tærter vil hjælpe enhver værtinde og vende det forkælet produkt i ømme og luftige kager. Fra det kan du bage tærter, tærter, pølser eller patties i dejen. Det bliver lækkert ikke kun bagt i ovnen, men også stegt i smør.

Liste over nødvendige produkter:

 • 8-10 g tørgær;
 • 50 ml varmt vand
 • 90 g sukker;
 • 5 g salt;
 • 2 æggeblommer;
 • 500 ml sur mælk
 • 50 ml vegetabilsk olie;
 • 1000 g mel.

Du skal bruge omkring en og en halv time på blanding og korrektur.

Kalorindhold i 100 g af denne test med sur mælk – 265,4 kcal.

fremskridt:

 1. Opløs tør gær i varmt vand;
 2. Gnid æggeblommer med kyllingæg (ikke visp!) Med sukker og salt tilsættes smør og slår let pisken med en håndpisk;
 3. Hæld derefter surmælken, gær fortyndet i vand, bland massens brønd;
 4. Derefter gradvist hæld melet i stykker og ælt den bløde dej, som ikke holder fast i dine hænder. Giv 1 time, så den kommer, og du kan begynde at bage. Hvis mængden af ​​den resulterende dej er for stor til at overmaste sig til at bage og spise den på en gang, kan den fryses. Efter afrimning vil det ikke miste dets egenskaber..

Til pandekager

pandekager

Ud over kager kan du på gærdej fra surmælk lave de bedste pandekager. Selvfølgelig vil sådanne pandekager tage længere tid at tinker med end kogte på frisk basis, men resultatet bliver fremragende..

Ingredienser krævet:

 • 1000 ml sur mælk
 • 15 g frisk gær
 • 2 æg;
 • 60 g sukker;
 • 3 g salt;
 • 55-60 ml lugtfri vegetabilsk olie;
 • 450 g mel.

Tilberedningstiden vil være 3 timer.

Calorie ready pandekager vil være lig med 198,3 kcal / 100 g.

Sekvens af processer:

 1. Først skal du lave et bryg. For hendes ælte gæren med sukker, hæld et glas varm surmælk og tilsæt 60 g mel. Rør for at gøre blandingen homogen, og sæt den i en stor gryde fyldt med varmt vand i 40 minutter;
 2. I den færdige bryg indtages resten af ​​sur mælk, slået i et separat skålæg og resten af ​​melet. Det vil vise sig at være en tyk, ikke tyk og ikke flydende masse, som skal sendes for at nærme sig i varmen i yderligere 2 timer;
 3. Efter den tildelte tid kan du begynde stegning pandekager. De er utroligt smukke og åbent. Hvis dejen er for tyk, kan du rette den ved at tilsætte varmkogt mælk.

Pizza dejen med mælk

dej на пиццу

Gærdej til pizza, knæet i mælk, er tynd med en sprød skorpe, men samtidig blid og luftig. På den kan du bage en lækker åben pie med en påfyldning ovenpå ikke kun i ovnen, men også i en langsom komfur eller mikrobølgeovn.

For at forberede pizzabasen fra gærdej på mælk, skal du tage:

 • 100 g presset levende gær
 • 500 ml mælk med et hvilket som helst fedtindhold
 • 50 g smør eller margarine
 • 2 kyllingæg;
 • 10 g salt;
 • 15 g sukker;
 • 950-1000 g hvedemel.

Knade- og prøvetiden vil være 1 time og 40 minutter, og pizza fra sådan dej bliver bagt om 30 minutter.

Kalorieindholdet i denne komponent af pizza er 258,8 kcal / 100 g.

Trinvise blandingsanvisninger:

 1. Den første ting, som med enhver bagning med gær, er at aktivere denne komponent. For at gøre dette skal de ælte i en dyb skål (skål eller gryde), tilsæt sukker og et par skeer varm mælk. Derefter skal gærmassen stå alene i en kvart time eller lidt mere, indtil den begynder aktivt at skumme;
 2. I mellemtiden er det vigtigt at forberede andre ingredienser. Mælkvarme til 35-40 grader. Smelt smørret eller margarinen og afkøl det, så det ikke er varm mælk. Æg ved stuetemperatur, slå med salt;
 3. Efter den tildelte tid, hæld forsigtigt mælken, flydende olie og injicér de slagne æg i en skål gær. Rør for at gøre denne flydende blanding homogen
 4. I en skål til de flydende ingredienser sigtes melet i små portioner og æler den elastiske dej;
 5. Rul den velknyttede masse i en bolle og lad den stå i en time for at komme op på et varmt sted i en stor skål eller pande under et tørt, rent håndklæde;
 6. I løbet af denne tid skal indholdet af skålen knædes flere gange, og den færdige dej kan rulles til det tyndeste lag på 3-4 mm til pizzabasen.

shish kebab из картофеляLæs hvordan man laver kartofler på grillen – prøv denne version af en grøntsagsskiver.

Efter ferien har du brug for at hjælpe kroppen og for øvrigt vores opskrift på havregryn kissel at rense leveren.

Læs hvordan man laver mini kager i papir kopper – opskrifter i vores artikel.

Nyttige tips

For gærdej i mælk anvendes tør og presset gær. Disse to ingredienser i enhver opskrift er absolut udskiftelige, du skal bare vide proportionerne for at erstatte dem med hinanden. Det er muligt at erstatte en del tør tør gær med tre dele presset og omvendt. Således erstattes 10 g tør, hurtigvirkende gær i pulveret ifølge opskriften med 30 g presset.

Gærens kvalitet til denne type dej er af afgørende betydning. De skal være friske, et tegn på dette vil være en diskret alkohol lugt. Hvis du er i tvivl om friskheden af ​​denne ingrediens, kan du arrangere en lille kontrol. Lav en lille del af dejen og sigt noget hvedemel på den, hvis det på en halv time bliver dækket af revner, er sådan gær ikke egnet til videre brug.

Hvad angår andre ingredienser, kan deres proportioner under ingen omstændigheder ændres. Deres nummer skal fuldt ud overholde opskriften, og hvis værtinden vil forberede mere eller mindre dej, så øges (fald) antallet af ingredienser skal være proportional.

Glem ikke, at ikke kun mejeriprodukter, der danner basis for det fremtidige parti, skal være varme, men resten af ​​ingredienserne skal fjernes fra køleskabet flere timer før arbejdet starter, fordi kulden reducerer aktiviteten af ​​gær og sænker.

Den tid, der tager dejen til at stige, er også meget afhængig af omgivende temperatur. Det betragtes som optimalt i området fra 30 til 35 grader, men indikatorer under 10 eller over 55 grader, og fermenteringsprocessen er ikke kompatible ting..

Under prøvningsprocessen skal massen øge i volumen knuses 1-2 gange, men hænderne skal være helt tørre under denne proces. Varigheden af ​​hver slag skal vare et til to minutter..

Du kan ikke forsinke processen med gærning af gær og dejen i mere end 3 timer. Dette vil kritisk påvirke kvaliteten af ​​færdige produkter..

Hovedhemmeligheden bag succesfulde bagninggærdej i mælk ligger i fritiden. I processen med at bage tærter må i intet tilfælde ikke skynde sig, og endnu mere for at danne produkter fra den uegnede dej. Kun unhurried arbejde i et godt humør vil blive kronet med duftende og frodige bagning..