Gederost er et lagerhus af næringsstoffer, vitaminer og mineraler, som vores krop har brug for hele tiden. Desuden – denne type ost er lav i kalorier, i sammenligning med andre typer.

Med undtagelse af alle de fordelagtige egenskaber har dette produkt andre fordele..

En af de vigtigste er dens kulinariske brug. Det bruges i salater og et bredt udvalg af retter, som som ingrediens giver en god smagsmag..

Den anden fordel kan betragtes som enkelheden af ​​hans madlavning. Gederost kan nemt fremstilles hjemme, og ikke en opskrift..

Hjemmelavet gedost
hvordan сделать козий сыр в домашних условиях
ingredienser Antal
gedemælk 2 l
eddike 4 spsk.
salt 40 g
spidskommen at smage
Tilberedningstid: 1470 minutter Kalorier pr. 100 gram: 290 kcal

At lave en sådan ost er ikke for hård, men kræver omhyggelig opmærksomhed..

Først skal du fjerne cremen fra mælken – det øverste tykke lag. Derefter placeres mælken i en kasserolle over medium varme..

kozii_sir_v_domashnih_usloviyah-309.657

Når mælken koger, skal du reducere varmen og tilsæt eddike. Derefter er det nødvendigt at begynde at forstyrre mælken, så den krøller hurtigere og bedre..

ost

 

Efter at mælken er fortykket, skal du spænde den gennem ostekloth. Alle blodpropper, der forbliver i gazeen – vi har brug for. Det er tilrådeligt at lade det hænge på gasbindet i en dag, så mælkeglasset er helt.

ost процедить

Den næste dag skal du tage en blodprop, salt den og knead den grundigt, som en dej. Efter mash det i en tortilla og læg i en tyk gitter, der brænder. Det vil være nødvendigt at vente, indtil osten har smeltet..

yngel

Når det bliver flydende, fjern det fra varmen, så det kan tykke. Efter alle disse manipulationer – produktet er klar, er det kun at skære og drys med spidskommen.

 

Hjemmelavet ost “Soft”

blød сыр

Tilberedningstid 35 min. + 24 timers infusion. Kalorie – 275 kcal.

Du skal sætte mælken på langsom ild og koge det. Når skummet begynder at stige – er det nødvendigt at tilføje cottage cheese og begynde omrøring inden for 3-5 minutter. Efter at mælken er forkortet, skal den drænes gennem gasbind og tage den blodprop, som forbliver i gasbind. Det er tilrådeligt at presse denne blodprop forsigtigt ud af overskydende væske eller lade være at hænge i gasbind for en dag..

Derefter skal du blande indtil ensartet æg, salt og smør. Derefter blandes det hele sammen med en blodprop og sætter det i et vandbad, indtil massen er smeltet. Derefter skal den hældes i den form, du har brug for, og vente, indtil den fortykkes – det er tilrådeligt at lægge en tryk på toppen.

Hård gedost

faststof сыр

Tilberedningstid – 30 minutter. + 24 timers infusion. Kalorier – 280 kcal.

Du skal tage sur gedemælk og tilsæt æg til det, bland derefter til glat..

Derefter tager vi frisk mælk, tilsæt salt til det og sætter den i brand og begynder at røre. Derefter skal du begynde langsomt at hælde i gryden en blanding af sur mælk og æg, og du må ikke glemme at røre.

Kog er påkrævet, indtil en tykk masse, der minder om en ostemasse, dannes på overfladen. Alt dette skal filtreres gennem cheesecloth og kun forlade ostemassen. Det skal nøje presses ud for at slippe af med alt unødvendigt væske..

Efter alle manipulationerne skal den resulterende masse lægges under pressen til natten eller til en dag – jo mere jo bedre. Nå, det er det – produktet er klar.

Nyttige tips

  1. Det er værd at sige, at det ikke anbefales at forbruge gedeost i tilfælde af sår og gastritis, eller mængden af ​​dette produkt skal reduceres. Faktum er, at den har en høj surhed, hvilket er dårligt for sådanne forstyrrelser i mave-tarmkanalen;
  2. Du kan gemme hjemmelavet ost i 2-3 uger og helst i køleskabet. Det er bedre at sætte det i en taske, så det vil være mindre modtageligt for bakterier, og som følge heraf vil det ikke forringes hurtigt;
  3. Af drikkevarer til dette produkt er meget velegnet vin, øl og kaffe. Den kombinerede smag af drikke og ost vil være stor;
  4. Ost har ingen specifik lugt, i modsætning til gedemælk, hvilket er en god grund til at overføre mælk til et mere velsmagende og sundt produkt;
  5. Kogt delikatesse kan tilføjes til forskellige, lige hverdagslige retter..

hvordan испечь ароматный пирог с вареньем в духовкеOpskrift på en utrolig velsmagende kage med syltetøj på siderne på vores portal.

Sådan laver du utroligt lækre “Idaho” kartofler – en opskrift med fotos og trin for trin anbefalinger.

Pie med dåsefisk – læs hvordan man laver denne skål.

Bon appetit!