Hvordan man laver brun ris

I hele Østen er ris en ærverdig og yndlingsret. Hans hovedtræk er, at han ikke keder sig, uanset hvor ofte de tjener ham til bordet. Hvad er årsagen? Først og fremmest med den kendsgerning, at flere tusinde landbrugsrisorter er kendt.

bryg бурый рис правильно

Hvad er ris

Alle sorter af ris sorter er opdelt i to grene:

 • lang, tynd – af indisk oprindelse;
 • kort og rund – af japansk oprindelse.

På samme tid varierer riskorn i farve fra hvid til sort. Der er gule, røde, beige, lilla ris sorter og næsten hver enkelt af dem er opdelt i klæbrig og ikke-klæbrig. Alle disse varierende nuancer er ekstremt vigtige i sin kulinariske behandling..

Må jeg sænke risen. Stek rå ris eller kog straks. Hvad skal man lave mad: i vand, mælk, dampet eller kombinere forskellige miljøer. Alle disse finesser kan næsten forveksle den almindelige kok..

Hvad er brun ris

Den mest populære af alle sorter af ris i dag kan kaldes – brun. Det er værd at bemærke, at denne definition ikke er helt korrekt..

Det er trods alt ikke navnet på et særskilt udvalg af ris, men det er ubearbejdet, upoleret form..

Naturligt lidt brunt hylster og giver en karakteristisk farve til Risinks..

Men det upræcise udseende er mere end opvejet af de nyttige egenskaber ved upolerede grits..

Ubehandlede korn indeholder fiber, et kompleks af essentielle mineraler og vitaminer..

Ernæringsværdi

mineraler:

navn Indhold i 100 gram % af dagpenge
calcium 28 3
kalium 115 2
magnesium 25 7
phosphor 115 16
mangan 1,09 52
zink 1,09 11
jern 0,8 6

vitaminer:

navn Indhold i 100 gram % af dagpenge
Thiamin (B1) 0.07 6
Riboflavin (B2) 0,01 1
Niacin (B3) 1,62 11
Pantothensyre (B5) 1.01 20
Pyridoxin (B6) 0,16 13

100 g brun ris indeholder 331 kcal. Dette er 22% af de daglige kalorier for en voksen..

Nyttige egenskaber

Den specificerede sammensætning gør brun ris-helbredende fødevareadditiv til kosten. Det hjælper trods alt med at fjerne kroppen af ​​toksiner, sænker blodsukkerniveauet, forhindrer inflammatoriske processer i tarmene, hjælper med at eliminere neuroser, letter arbejdet i det menneskelige kredsløbssystem.

Derfor er brun ris uundværlig i kosten for følgende sygdomme:

 • saltaflejring
 • sygdomme i det kardiovaskulære system;
 • vitamin B1 mangel
 • diabetes mellitus
 • betændelse i mave-tarmkanalen;
 • eksem og dermatitis
 • problemer med nervesystemet.

Naturligvis er det i nærvær af en sygdom umuligt at nægte medicinsk hjælp, idet den kun er afhængig af brunrisens egenskaber. Det vil kun hjælpe med den rette behandling for at fremskynde helingsprocessen..

den полезен бурый рисMen regelmæssigt forbrug af brun ris i mad hjælper med at normalisere alle metaboliske processer i kroppen. Og det vil ikke være langsomt at fremstå i udseende.

Ikke underligt er brun ris inkluderet i det hemmelige arsenal af smukke kvinder med strålende hud og silkeagtig hår..

Under slibeproceduren forsvinder eller reduceres alle disse fordelagtige egenskaber ved brun ris i sin hvide raffinerede modstykke. Hvid ris indeholder mere kulhydrater end brun ris..

Det kan hævdes, at hvid ris smager blødere og mere behagelig end brun ris, at dens udseende er mere raffineret. Hvad man laver hvid ris kan være hurtigere, lettere og mere forskelligartet end ru, upoleret. Ingen vil argumentere med det..

Du skal bare forstå, at disse er to forskellige produkter, du skal bruge uafhængigt af hinanden, ikke at glemme prioriteterne for sund kost..

Negative kvaliteter

Overdreven lidenskab for ethvert produkt kan være sundhedsfarligt. Derfor, før du bliver en fan af brun ris, skal du tage højde for et par nuancer.

negativ качества бурого рисаLeverandørerne og producenterne af brun ris, der ofte efterspørger den øgede efterspørgsel efter dette produkt, er ofte blanke hvide ris.

For at undgå skuffelse i brugen af ​​et sådant produkt, bør det ikke købes hos private købmænd.

Store producenter, inden transport af ris, behandler det ved hjælp af glucose og talkum, som med langvarig brug kan være sundhedsskadelig..

Glem ikke, at antallet af farlige gødninger i lande, der praktiserer den industrielle dyrkning af ris, er meget forskellig fra de sædvanlige standarder for russere.

Hvis du køber et stort parti af brun ris, så under langvarig opbevaring, er det ikke kun i stand til at miste nogle af dets gavnlige egenskaber, men også dens næringsværdi.

Derfor er det nødvendigt at overholde en række betingelser:

 • butik i små partier;
 • observere kølige temperaturforhold i det rum, hvor produktet er opbevaret;
 • indeholde ris i en lukket keramik- eller tinbeholder
 • undgå opbevaring af høj fugt, der kan ødelægge korn.

Hvordan man laver brun ris

 1. Forberedelsen af ​​ris og især brun begynder med grundig vask. For det første er det nødvendigt for at fjerne fra overfladen af ​​risen støv og snavs fanget på dem under dyrkning og transport. Og for det andet at reducere mængden af ​​stoffer, der anvendes til forarbejdning af ris. Skyl kornet i koldt vand, indtil det er klart. Efter vask skylles brun ris fortrinsvis med kogende vand. Og skyll derefter igen med koldt vand. Først da kan det koges.
 2. Et vigtigt stadium i fremstillingen af ​​brun ris er blødning. Vasket ris spredes i en dyb skål og hæld en stor mængde koldt vand. For ikke at spilde for meget dyr tid på ris, er det bedre at suge natten over. En anden mulighed er også egnet. Ris, gennemblødt før du går ud til arbejde, kan tilberedes til middag. Generelt skal det tage 5-6 timer at suge kornet..
 3. Forberedt ris overføres til kogekarret og hældes med koldt vand i en mængde af 1 kop korn til 2,5-3 glas vand, tilsættes en teskefuld salt og koges. Over høj varme ris kogte 5-10 minutter under et tæt lukket låg.
 4. Derefter skal du reducere varmen og koge ris i 30 minutter uden at åbne låget..
 5. I slutningen af ​​tilberedningen skal du slukke for ilden, lade låget være tæt lukket og opretholde fadet på ovnen i mindst 10-15 minutter. Dette skal gøres, så det resterende vand absorberes i risen. Du kan fjerne panden fra ovnen, pakke den og lægge den på et varmt sted..

Det er fortsat at fylde den færdige brune ris i overensstemmelse med grundkonceptet og starte måltidet.

Sådan koges brun ris i en dobbelt kedel og en langsom komfur

Madlavning рис в мультиварке

For dem, der foretrækker at modernisere processen med madlavning, vil madlavning ris med en dampkoger eller en langsom komfur gøre..

Disse to metoder har nogle forskelle, men det vigtigste i dem forbliver det samme. Før der lægges, skal brun ris vaskes og gennemblødes på forhånd.

I en dobbelt kedel behandles ris med varm damp, som giver mulighed for at opnå et sart og aromatisk produkt. På samme tid forbliver alle kornets fordelagtige egenskaber næsten uændrede..

For at forberede et glas ris skal du tage to glas vand. I kogeskålen, der følger med apparatet, skal du hælde den tilberedte ris korn og hælde den med en målt vandmængde.

Derefter lukkes enheden med et låg og tændes i 30-35 minutter. Smag den tilberedte ris med smør, bland det og tilsæt det om nødvendigt. Derefter kan du starte måltidet.

Til madlavning af brun ris i en langsom komfur bør forholdet mellem vand og korn være lidt ændret. Normalt i dette tilfælde for et glas ris tage et glas vand..

Og resten skal følge instruktionerne og tænde enheden i “ris” i 30-40 minutter. Olie, salt og andre ingredienser tilsættes til ris, når den er klar..

Tips og madlavningstips

Det skal huskes, at madlavning ris er en kreativ proces. Tiden og proportionerne i opskriften gives til standardkornsprodukter..

Kvaliteten af ​​resultatet kan påvirkes af risens modenhed, sorten, vandets kogepunkt. Derfor er det værd at øve sig i forberedelsen af ​​ris, der bruges til at starte en sort. Og vær ikke ked af det, hvis resultatet afviger lidt fra det planlagte.

En anden nuance er valget af retter, som omfattede ris.

Brun ris er ikke værd at lave mad mælkegrød og påfyldning til tærter. Men til garnering er det perfekt. Og det er nemt at kombinere det med grøntsager, fisk og skaldyr, fjerkræ, kød.

Fra krydderier til ris er det godt at tilføje spidskommen (eller zira), chili peber, gurkemeje.

Men olien er bedst at vælge ghee. Det anses for at være den mest nyttige i indisk kultur..

 

Loading...