Cornel fra det turkiske sprog er oversat som “rød”, hvilket svarer til dets lyse farve på grund af indholdet i frugterne af plantens P-aktive stoffer. Exclusivitet og nytte af cornel syltetøj kræver ikke yderligere reklame.

kornel

Sådan en dessert findes mere og mere på borgerne af landsmænd, der værdsætter det for sin usædvanlige smag og sunde egenskaber. På kolde vinteraftener er denne ret perfekt som en dessert eller som en sødt sur påfyldning til boller, puster, tærter, kager, hestekød “tiramisu”. Vi er glade for at dele nogle hemmeligheder og madlavningsmuligheder..

Nyttige egenskaber af cornel syltetøj

Dogwood syltetøj er en skål, der ikke kun har en mindeværdig aroma buket, men også en kiste med sunde vitaminer. I mange år har dette berigede præparat været brugt til behandling af hovedpine, feber, tarmsygdomme..

I efterårssæsonen og epidemiperioden anbefaler lægerne at tage dessert om morgenen som forebyggelse af luftvejssygdomme. Cornel syltetøj har næsten ingen kontraindikationer, det er ofte ordineret til at behandle børn for ondt i halsen, skarlagensfeber, mæslinger.

Frugten indeholder en stor mængde vitaminer, der er afgørende for kroppens stabile funktion. Dogwood indeholder for eksempel meget mere C-vitamin i cornel end i vinfrugter..

På grund af indholdet af bioflavonoider P-vitaminaktivitet kan moderat doseret anvendelse af cornel syltetøj stabilisere blodtrykket, eliminere puffiness, styrke hjertemusklen, eliminere betændelse og endda sænke aldringsprocessen i kroppen, hvilket angiver den usædvanlige anvendelighed af dette produkt.

Klassisk opskrift
hvordan варить полезное домашнее варенье из кизила
ingredienser Antal
dogwood bær 1 kg
vand 2,5 glas
sukker 6 glas
citronsyre 0,5 tsk.
Tilberedningstid: 360 minutter Kalorier pr. 100 gram: 214 kcal

Den klassiske version af fremstilling af syltetøj fra cornel med sten betragtes som den mest almindelige. Det kræver et minimum af omkostninger og er let at forberede. Selv en nybegynder værtinde kan gøre sådan en godbid..

Frugterne sorteres fra blade, rot og blå mærke, fjern stænglen. Vask grundigt flere gange under rindende vand i en kolander. Lad være med at dræne vandet.

kornel перебрать

Forbered sirupet: Tag det ikke meget højt, men en bred rustfrit stålpande (emaljerede bassiner og pander fungerer ikke). Vi udhælder sukker, vi udfylder vand kogt tidligere kogt i en el-kedel, sat i brand. Med kontinuerlig omrøring bringes sirupen i kog, fjern skummet, kog i tre minutter.

sirup

Hvis sirupen viser sig at være overskyet, skal den spændes gennem flere lag af gasbind, så du skal fortsætte med at koge i endnu tre minutter over medium varme. Ved slutningen af ​​præparatet tilføjer vi citronsyre, så billetet under langvarig opbevaring ikke sukker og undergår ikke krystallisation.

Vi skifter frugten ind i en dyb, tør skål, hæld sirup, luk låget og lad det gå i fem timer.

at koge

Efter tidspunktet for “overeksponering” skifter vi den fremtidige dessert til gryden, hvor sirupen blev tilberedt. Sæt opvasken på medium varme, kog den og hold den i yderligere ti minutter, omrør lejlighedsvis.

syltetøj

Vi skifter billet til færdiglavede, tørre, presteriliserede krukker. Rul op eller luk låget til længerevarende opbevaring.

Dogwood syltetøj med sten uden madlavning

Fordelen ved syltetøj uden madlavning er, at den langvarige varmebehandling af produktet så meget som muligt bevarer sine gavnlige egenskaber og sur smag. Sirup kan bruges til at behandle angina, samt en febrifuge..

Ingredienser krævet:

 • 1 kg huggtræ
 • 2 kg sukker.

Tilberedningstid – 2 dage.

Kalorindhold: ca. 280 Kcal / 100 gr.

Min pindsvin, rive af blade, fjerne uaktuelle frugter, piercing hver bær med en nål eller tandstikker. Bland med et glas sukker, læg det på et bageplade, dækket med pergamentpapir, for en dag, så bærene bliver blødere.

Efter en dag skifter vi bæren i en kolander og sætter den i kogende vand i 10 minutter..

Efter balancehivka i en skål med låg, skift bærene og bland med sukker. Forlad på bordet, omrør indtil sukkeret er fuldstændig krystalliseret.

Når sukkeret er opløst, læg syltetøj i krukker og luk capronlåget til kort opbevaring i køleskabet. I tilfælde af at lang opbevaring er planlagt, anbefales det at fylde et tykt lag sukker over marmelade for at forhindre dannelse af mug på overfladen..

en and с овощамиPrøv at lave en varm salat med andebryst – en lækker skål værdig i restaurantmenuen..

Læs hvordan man laver duftende ørredstiver bagt i ovnen..

Prøv at tilberede pasta gryderet – en simpel, dagligdags skål til hver dag..

Sådan laver man syltetøj fra dogwood “Fem minutter”

Nogle gange sker det, at du er heldig nok til at blive ejer af en magisk dogwood. Jeg har ikke lyst til at vente på 5-8 timers eksponering, eller der er absolut ingen ekstra tid til at forberede billets til vinteren i timevis.

Det er til disse lejligheder, vi har forberedt en hurtig dessert dessert til te. Desuden med denne metode til forberedelse, mister billet mindre vitaminer, opbevares længere, bliver køligere efter afkøling.

ingredienser:

 • 1 kg huggtræ
 • 1 kg sukker;
 • et halvt glas vand.

Tilberedningstid – tredive minutter.

Kalorindhold: ca. 221 Kcal / 100 gr.

Det er nødvendigt at sortere bæren, skyll den flere gange med koldt vand i en kolander.

Forbered sterile krukker til bevarelse:

 • vask krukkerne godt, tør dem tørt med et håndklæde;
 • varme dem i ovnen i femten minutter ved en maksimal opvarmningstemperatur på et hundrede og halvtreds grader.

Mens bankerne opvarmes, fortsæt til hovedstadiet:

I en rustfrit stålpande blandes sukker og vand grundigt, tilsæt frugt og meget omhyggeligt – med en træspatel – bland ingredienserne.

Sæt gryden på medium varme, kom i kog, fjern eventuelt skummet.

Efter kogning reducer varmen, og fortsæt med at lave mad i yderligere fem minutter, og husk at fjerne skummet..

Efter en tid skal du fjerne panden fra ovnen, arrangere papirstoppen i en varm krukke. Træk dåserne op med tyndåger eller tæt nylonhættene tæt.

Drej krukkerne, dække med en varm klud og efterlad i denne form for en dag. Derefter vendes dåserne og fjern dem til opbevaring..

Bone Jam

syltetøj без косточек

Der er mange muligheder for fremstilling af cornel billet. Boneless version med tilsætning af vin kan med rette blive kaldt den mest elegante og duftende. Et sådant præparat er perfekt som en dessert til duftende urtete, som et toppede til is eller kage..

Ingredienser krævet:

 • 1 kg udbenet dogwood;
 • 5 glas sukker;
 • 2 glas halvtørrød rødvin.

Tilberedningstid – 1 time.

Caloric værdi: ca. 212 Kcal / 100 gr.

Berry vi rører ved, fjern bladene. Culinary nål eller tandstikker klemme knoglerne fra hver bær. Vask forsigtigt med kogt koldt vand, lad det drænes i en kolander.

Vi skifter frugten ind i køkkenbordet, hæld i sandet, bland forsigtigt med en spatel for ikke at skade bærernes integritet. Derefter tilsættes vin, blandes grundigt..

Sæt panden på komfuret, bring blandingen til kog. Vi fortsætter med at lave mad i ca. tyve minutter, indtil de er fuldt kogte..

Når blandingen er tykkere, hæld den i præpasteuriserede glasbeholdere. Dæk med låg og sæt hver krukke i et kogende vandbad i fem minutter..

Denne proces er generende, men ekstremt nødvendig. Udfør denne procedure er nødvendig for at neutralisere bakterierne, og emnet er ikke fermenteret og må ikke dækkes af formen under langvarig opbevaring..

Efter en vigtig fase med yderligere sterilisering, ruller vi dåserne op med tyndåger, drejer dem om, dækker med en varm uldtæppe eller tæppe, indtil det er helt køligt..

Cornel syltetøj i en langsom komfur

Forberedelser fra multikookeren er meget nyttige – de bevarer produktets naturlige smag og aroma samt nyttige egenskaber. Den ubestridelige fordel ved denne form for madlavning sparer tid og det faktum, at syltetøj er let at gelé. Ingredienser krævet:

 • 1 kg cornel, uden sten;
 • 1,5 kg sukker;
 • 2 glas vand
 • 1 tsk citronsyre.

Tilberedningstid – 60 minutter.

Caloric værdi: ca. 214 Kcal / 100 gr.

Forberedende fase:

 1. Vi renser frøene fra frøet med et tandstikker, sorterer ud og vaskes med vand;
 2. Vi lægger en lille smule berry i gasbind og slipper det i kogende vand i 3 minutter for at neutralisere pektin, derfor er billet bedre helbredt. Efter balancering skal du dyppe frugten i kort tid i koldt vand. Processen gentages to gange..

Hovedstadiet:

 1. Forbered sirup: Forbland sukkeret med vand i en skål, bland grundigt
 2. Sæt bæren i en multikookerpande, hæld sirup over, indstil tilstanden “Madlavningssuppe” eller “Stewing” i 30 minutter.

Det er vigtigt, at antallet af ingredienser ikke overstiger en tredjedel af multi-kogeskålen, fordi syltetøj har en ejendommelighed, når madlavning stiger op i skummet, som med en stor mængde bær kan “løbe ud”;

 1. Mens syltetøj koger, er det nødvendigt at vaske krukkerne til bevaring, tørre dem grundigt med et tørt håndklæde, sterilisere i en ovn eller mikrobølgeovn;
 2. Få minutter før slutningen af ​​tilberedningen skal du tilføje citronsyre for at holde blandingen længere.

Den sidste fase: Hæld syltetøj i varme dåser, luk med tin eller nylonbetræk (skal også steriliseres på forhånd), indpakket, indtil det er helt afkølet.

Værtinde tips

For at produktet skal vise sig at være en velsmagende, regelmæssig, geléagtig, gennemsigtig konsistens, er det vigtigt at følge enkle regler:

 1. Cornel, ligesom andre bær, er bange for langvarig varmebehandling. Det anbefales at tilberede blandingen i flere faser.
 2. For at bærene skal forblive hele, selv og syltetøjet er gennemsigtigt, er det nødvendigt: fortynd en teskefuld soda i en liter vand og hold derefter cornel i den resulterende opløsning;
 3. Hvis frugten er fast, men du vil have saftig, smuk marmelade, skal du gennembore bærene, før du laver madlavning med en kogepind eller et tandstikker for at få bedre juice.
 4. Når du laver marmelade i en multivariat, så konsistensen af ​​syltetøj er gelé, viskøs, skal du fjerne ventilen, før du laver mad, så fugtigheden fordampes;
 5. Til udbenet syltetøj anbefales det at tørre bæren gennem en grov riven eller kolander.

Succesfulde emner!