Bagt (ellers bagt) mælk har en oprindelig russisk oprindelse og en lang historie. I dag er det stadig meget populært og kan stadig koges hjemme, selv om det er lidt anderledes end før..

mælk

Kalorie, værdi og egenskaber ved drikken

Ifølge den oprindelige opskrift var det nødvendigt at hælde friske hele produkt i en lerkrukke og lade den bryde i en forvarmet ovn i 24 timer for at forberede bagt mælk..

Som et resultat blev indholdet af gryden brun og fik en behagelig lugt. En lækker fedtfilm dannet af fløden, der havde akkumuleret oven på mælken. Den flakede væske blev hovedsagelig brugt til at slukke tørst og lave varenz eller ryazhenka. Nogle gange blev det brugt som en af ​​ingredienserne i dejen..

Denne metode til madlavning af mælk er anderledes, fordi den gør produktet mere modstandsdygtig over for surning end almindelig eller kogt mælk..

Hertil kommer, at niveauet af vitamin B1 i den falder med halvdelen, og kun 25% af den samlede mængde C-vitamin er reddet, men fra næringsdrivendes synspunkt bliver produktet ikke mindre nyttigt for det.

Tværtimod har sporstoffer, der forbliver i det (fedt, fosfor, jern, calcium) en gavnlig effekt på fordøjelseskanalen. Denne drink på grund af den betydelige andel af vitaminerne A og D er indiceret for diabetikere, forventede mødre og børn..

Energiværdien på 100 gram bagt mælk er 67 kcal. Det er nærende og kan betragtes som et komplet måltid..

Fordel og skade

Gheemælk indeholder mere end hundrede stoffer og forbindelser, der er nødvendige for den menneskelige krop, og den har forskellige gavnlige egenskaber:

 1. Det er ordineret til at blive brugt af gravide, dette hjælper med at forhindre forekomsten af ​​rickets i barnet, samt helbrede og styrke fremtidens moders knogler, tænder og hår..
 2. Det er meget lettere for kroppen at absorbere smeltet end et frisk produkt, hvilket betyder, at en sådan drik vil gavne mennesker, der har problemer med mavetarmkanalen, eller som lider af diabetes eller allergier (undtagen lactoseintolerans);
 3. Kombinationen af ​​fosfor, magnesium og kalium sammen med vitamin A og vitaminer fra gruppe B giver dig mulighed for at opretholde det kardiovaskulære system, styrke syn og nerver;
 4. Vitaminerne E og C tilvejebringer stabilisering af den hormonelle baggrund og styrker kroppens forsvar (hjælper som et middel til at slippe af med forkølelse, hovedpine og kronisk træthed);
 5. Produktet er kendt for sin brede brug i madlavning (i korn, gelé, supper).

Ligesom alt, hvad der spises, har bagt mælk visse kontraindikationer. Det bør ikke gives til mennesker (især børn), der lider af laktasemangel (med denne sygdom vil tarmene reagere på drikken med oppustethed og smerte, forstoppelse og diarré, opkastning).

Hvordan man laver smeltet mælk på komfuret

Universal mulighed, da næsten alle i huset har en gas eller el-komfur.

Madlavning fremskridt:

 1. Fyld den emaljerede gryde med mælk og læg den på ilden; at koge молоко
 2. Når tankens indhold begynder at koge, skal du reducere flammen så meget som muligt og simre i mindst tre timer; at koge
 3. Dæk panden med et låg og af og til slippe af med skummet; at plage
 4. Når produktet vender til cremet strøm, kan det fjernes fra ovnen.. er klar

Bagt mælk hjemme i ovnen

Ovnen er længe blevet et alternativ til den sædvanlige russiske komfur, så det er meget velegnet til madlavning af kogt mælk. Dens elektriske version med termostat passer bedst, men gasmodellen med et termometer skal også være undervejs, da opgaven er direkte relateret til evnen til at opretholde den korrekte varmebalance.

Madlavning fremskridt:

 1. Tænd ovnen og indstil den til opvarmning (op til 180˚C);
 2. Hæld mælken ind i keramik og læg den inde i ovnen;
 3. Efter kogning af væsken, reducer varmen til 80˚C (nogle gange kan du stoppe ved 100˚C, her er det vigtigste at forhindre kogning af produktet);
 4. Når overfladen af ​​drikken er dækket med en gylden skorpe (ca. 60 minutter senere), er det nødvendigt at sænke temperaturniveauet igen til 70˚C;
 5. Skift ikke noget i de næste 3-7 timer, men følg grundigt skorpenes tilstand (ideelt set bør den “trække vejret” – jævnt op og ned, det er kun muligt, hvis temperaturen er valgt korrekt);
 6. Sluk for ovnen og lad drikken køle af..

Hvordan man laver en drink i en langsom komfur

Dømmer ved slutresultatet, kan multikookeren helt erstatte ovnen. Desuden er der i sin ansøgning ikke behov for nøje at overvåge madlavningsprocessen..

Madlavning fremskridt:

 1. Sæt mælken i multikookerskålen;
 2. Tænd enheden i tilstanden “quenching” (på nogle modeller, den tilsvarende version kaldes “Milk grød”) i en kvart time;
 3. Når indholdet af skålen begynder at koge, skal multikookeren ændre den tidligere indstillede tilstand til “Forvarmning”, den skal ikke skiftes, tværtimod bør produktet infunderes under sådanne forhold i 10-12 timer;
 4. Efter en bestemt tid er drikken klar.

Opskriften af ​​garnmælk i en trykkomfur

Måden vil appellere til dem, der kan lide at drikke var dækket af skum.

Madlavning fremskridt:

 1. Brug en trykbeholder, kog mælken (i ca. en tredjedel af en time);
 2. Lad produktet køle helt uden at fjerne hætten..

Mikrobølgeopskrift

Der er en antagelse, at madlavning mikrobølgeovn i en mikrobølgeovn er ret simpelt og retfærdigt. Men du skal altid tage højde for de skadelige virkninger, mikrobølger har på fødevaremolekyler og ikke at misbruge mulighederne for en mikrobølgeovn..

Madlavning fremskridt:

 1. Hæld mælken i den keramiske beholder og sæt i mikrobølgeovnen;
 2. Tænd enheden og varm den “rå” før kogning;
 3. Reducer strøm ved simpelthen at opretholde kogepunktet (til dette formål lad os arbejde i optøningstilstanden);
 4. Vent 2-3 timer, sluk for enheden og vent på, at drikken afkøles..

Forberedelse af bagt mælk i en termos

Metoden er delvis “marchere”, egnet til brug selv under meget trange forhold..

Madlavning fremskridt:

 1. I en emalje gryde koges frisk mælk;
 2. Hæld “råmaterialer” i en termoforvarmning, der er forvarmet med kogende vand;
 3. Luk beholderen, drej lokket tæt og lad det brygge;
 4. Villighed kommer omkring 6-7 timer senere, men du kan vente længere (i løbet af denne tid kan du ikke åbne låget).
blande opKoreansk marineret courgette – læs hvordan man laver denne krydrede snack.

Bemærk opskriften på chokolade-banan kage – du vil få brug for denne dessert meget snart.

Sådan tilberedes lækre dovne belyashi – et meget simpelt wienerbrød i vores samling af opskrifter.

Kogeprogram

Når man tager højde for alle de tidligere omtalte egenskaber ved en braised drink, er det muligt at bestemme et godt sted i ethvert køkken. Antallet af hovedretter, der tillader brug af varmere, omfatter:

 1. Kashi (kombinationer med boghvede, havregryn eller semolina er særdeles vellykkede);
 2. Hot (mælke- og creme supper);
 3. Bagværk, kager, tærter, pandekager;
 4. kakao;
 5. Herbal decoctions, drikkevarer med krydderier, honning eller sukker;
 6. Varenets og ryazhenka.

Nogle husmødre bruger denne cremefarvede væske til at suge silden, og meget få mennesker kan lade resultatet ligeglade..

De, der ønsker at tabe sig fra smeltet mejeriprodukt, behøver ikke give op, bare nok til ikke at kombinere det med nogen sødestoffer.

Nyttige tips

Når du græder mælk, skal du overveje følgende punkter:

 1. For at opnå en skarp, skal beholderen med drikkepenge være åben, hvis det modsatte er nødvendigt, så skal det lukkes tværtimod.
 2. Det er bedre at vælge keramik fra retter (de giver en jævn fordeling af varme og forhindre brænding);
 3. Når du bruger en multikooker, kan du ikke fylde skålen “under kanten”, du skal forlade noget plads for at undgå at koge over
 4. Det er muligt at forhindre, at mælken “skylles”, hvis den i tanken, hvor den er placeret, med et smør, trækker en linje lidt højere på den indre omkreds lige over væskeniveauet.

Hvis det ikke er muligt at lave foderet alene, skal du kunne bedømme kvaliteten af ​​lignende produkter, der købes i butikken, korrekt. Det burde være:

 • uden tilsætningsstoffer til fødevarer
 • frisk (opbevaringstid bør ikke overstige et par dage);
 • bleg fløde farve;
 • dækket af et lag creme (uoverensstemmelsen på dette punkt indikerer unaturlige varer af lav kvalitet).

Under hensyntagen til disse egenskaber kan du minimere sandsynligheden for at købe et dårligt produkt og undgå sundhedsproblemer i forbindelse med brugen af ​​det..