Få mennesker er fortrolige med madlavningens historie. Ordinære fiskeboks er blevet en nationalt exceptionelt velsmagende skål. Teknologien til dens forberedelse, historisk udviklede traditioner er værdifuld..

øre из рыбы

Øreinformation

Ukhoy blev oprindeligt kaldt mange retter lavet på enhver bouillon. Det antages, at øret er en nationalret. Men hvad ved vi om hendes udseende på vores borde? Det er umuligt at pålideligt finde ud af, hvornår den er opstået og hvorfra.

Det er kun kendt, at ordet øre i oldtiden var synonymt med flydende mad. Alt varmt og flydende blev kaldt suppe. Og den etymologiske forfader var ordet jusa, som bogstaveligt betød en afkogning.

Når skålen kun blev serveret på bordene af de rigeste og ædle familier, og ikke var tilgængelig for almindelige mennesker. De forberedte ikke kun aborre, men også fra kylling, svaner, og kun fra 1700-tallet adskilte kun fiskesuppe..

Denne opskrift, som er kendt i vores tider, hvis den har ændret sig, er ubetydelig. Han blev kun forandret. Det er, de lærte at lave en lys, ikke mudret bouillon og defattede den og lavede en næsten kostbar skål..

geddeNu er skålen langt fra udlandsk. Den er hovedsagelig fremstillet af gedde, aborre, ruff og havrød fisk. Men fra sild, rogn, tarani, makrel, bras og sabrefish accepteres ikke. Disse typer fisk passer ikke.

Dette russiske øre er en klar bouillon med grøntsager og duftende, hvilket giver en særlig piquancy og ømhed af smag, krydderier. De klassiske krydderier er: peber, persille og konventionelt løvblad. Og brugen af ​​andre krydderier er et spørgsmål om personlige præferencer og familietraditioner..

Med fremkomsten af ​​oversøiske krydderier blev fennikel, safran, oregano og muskatnød også tilføjet. Du kan, for interesser, prøve at smide disse krydderier. Men i grunden skal du se på den type fisk du bruger. Hvis fisken er olieagtig, så har krydderier brug for så meget som muligt..

Gitter suppe: en simpel trin-for-trin opskrift
hvordan быстро и вкусно приготовить уху из щуки
ingredienser Antal
gedde uden hale og hoved op til 1 kg
pære 1 stk.
ægget 3 stk.
persille rod 1 stk.
smør 50 g
grønne løg at smage
krydderierne at smage
vand 2, 4 l
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier pr. 100 gram: 96 kcal

Slavs mest elskede øre er gedde. For at lave mad et førsteklasses mesterværk af gedde behøver ikke at være kok.

Der er en unik suppe opskrift. Opskriften med kogte æg er enkel og lækker..

Forbered derefter som følger:

 • Vi tager en sådan pande, kog vand med persille rød og hel, men skær det i midten til midten med en løg;
 • I kogende vand kaster vi fisk og i 10 minutter en kartoffel. Kog bouillon har brug for 40 minutter;
 • Lige før du fjerner fra pladen, tilsæt den skårne æggehvide og krydderier på samme tid;
 • Sørg for at øre efter kogning infunderes.

Finhakket grønne løgfjeder sat i pladerne. Også i pladerne skal du sætte et stykke smør og derefter nyde smagen.

Kog russisk gedde suppe

Opskriften på den russiske nationale fiskesuppe anvendes overalt under betingelserne for ægte fiskeri. Men nogle gange kan du nyde øre fra fisk, der lige er købt i butikken og kogt hjemme..

For at forberede har du brug for følgende ingredienser:

 • Renset og renset fisk – 1,0-1,5 kg;
 • Kartofler – 4-5 stk.
 • Løg 2 mellemstore løg;
 • 1 gulerod
 • Laurelblad – 2 stk.
 • Selleri – 0,5 stk. eller 1 lille;
 • 50 gr. vodka;
 • krydderier.

At lave en lækker klar bouillon i form af gedde suppe hjemme og for at tilfredsstille deres gæster, følg de detaljerede madlavningsinstruktioner..

  1. Fjern før madlavning fra galdens hoved, vask hele gedden og fjern eventuelle rester af skallet.
  2. Kast hele fisken (eller skåret i små stykker) i kogende vand;

ren рыбу

  1. Tilsæt hele løg, gulerødder og nødvendige krydderier;

tilføje морковь

  1. Bemærk 20 minutter. Saml det resulterende skum og smid det væk;
  2. Efter fjernelse fra gassen og belastning gennem en sil. Lad den klare bouillon, kogte løg og gulerødder være rene. Sæt også stykker af fisk i et stykke tid;
  3. Dice kartofler;

skære det картофель

  1. Kast grøntsager i bouillon dampende over en lav varme;
  2. Kog til kogte, og tilsæt 50 gram. vodka at “fjerne” fra fadet den specifikke duft af gedde;

kok до готовности

 1. Sæt kogt fisk og lad i nogle minutter på ovnen..

Nu er det gjort. Opskriften kan ændre sig. Og næste gang forsøger du at tilføje ingredienser til din smag. Hvis du vil have fisken udbenet, kog den derefter længere (ca. 50 minutter), og gør den til en filet, og tilsæt derefter allerede rent fiskekød.

øre готова

Gedde suppe med hirse

Øre med hirse på ventilatoren, nogle siger at kornet afbryder smagen af ​​fisk, nogle kan lide det mere. Uklart er, at kornet gør skålen mere nærende. Så vi koger kun fiskesuppe fra fiskhoveder med hirse..

Opskriften til at lave suppe fra en gedde med hirse til 3 liter indeholder sådanne produkter:

øre с картофелем

 • Heads – 600-800 g.;
 • Hirse – 3 el. l.;
 • Kartofler – 2 stk.
 • Gulerødder og løg;
 • selleri;
 • Krydderier – salt, laurbær, sorte peber ærter.

Bring vandet i kog, smør krydderier og hirse, som altid vaskes. Du kan sætte urt ligesom salte i bouillon.

Det har en temmelig specifik aroma og en bitter eftersmag. Denne plante er trods alt lavet af peberkrydderurter, og så kan sort peber ikke længere tilføjes. På dette tidspunkt laver du en løg af løg og gulerødder..

Når bouillon koges, skal du hugge kartoflerne og smide i bouillon. Derefter – fiskhoveder. Hovederne skal koge i mindst 20 minutter, hvorefter du kan spænde øret for at få en klar farve af bouillon.

Nu steg, selleri terninger og yderligere 5-10 minutter at koge. Hvorefter skålen er klar. Hvis du ikke kan lide selleri, så udskift med pastinetter, eller sæt ikke.

gelé порционныйHvor lækker at lave mad fra kyllingens ben.

Opskriften på fiskekage fra blødebrød er en god tilføjelse til din menu på “fiskedag”.

Ravioli med ørred, trin for trin opskrift med fotos.

Minorisk opskrift med hirse

Der er 1 mere sådan opskrift af suppe med hoveder og hirse, designet til kun 5 portioner..

taget:

 • 2 fiskhoveder, små i størrelse;
 • 3 kartofler;
 • Bay leaf;
 • 2 spsk. l. hirse;
 • Peber-ærter, timian, løg.

Alle ingredienser er “standard” og opskriften er ganske enkel. Forberedelsesproceduren er den samme som i den foregående opskrift. Kun 5 portioner, og indeholder forresten færre kalorier.

Bare husk at gedde, i modsætning til andre fisk, har en flugt duft og hårdt kød, så du skal koge det i mindst 25-30 minutter. Og duften afbrydes af stærke aromatiske krydderier..

Og en mere. Hvis du laver mad i naturen, så tag til suppen importeret vand, og ikke flod.

Og nogle få ord om øret

Nu i kulinariske cirkler er der en gaffel på det sorte, røde, hvide øre. Navnet kommer fra madlavningsmetoden og krydderierne, der bruges til at lave skålen..

Der er flere gyldne regler for at lave slavisk fiskesuppe. Først og fremmest kan den ikke koges med låget lukket. Fisk kan ikke for fordøjes. Det bør ikke opsplitte den optimale tid til kogning af flodfisk – op til 30 minutter afhængigt af massen.

Men havfisken kan opbevares i kogende vand endnu mindre indtil 12 minutter. Koges kun i de retter, der er dækket af emalje. I et støbejern er potten umulig. Kødet bør også ikke være meget sødt. Du skal sætte gryden på en lille “smoldering” gas.

Til bouillon var krystalklar uden rester af fisk “plaque”, skal du fjerne skum med en ske i madlavning. Dette er et vigtigt øjeblik under madlavning. Det er vigtigt at insistere på øret, efter at det har fordampet den tid det har fået lov til, under det lukkede låg i ca. 30 minutter.

Så bliver det meget smagere. En anden nuance, i enhver opskrift, kan du tilføje friske urter, men ikke i puljen selv, men allerede i pladen.

Kog dit øre ud af gedde og hjemme, og hvordan du kommer ud i naturen. Det er sundt og velsmagende. Nyd kun lækre retter..