Mange har set os panettone i smukke store kasser i supermarkedet. Hvad er det her? Og hvorfor sådan gaveindpakning, nogle gange endda med champagne? Cake? Pie? Cupcake? Lad os prøve at finde ud af det, og samtidig forberede dette oversøiske mirakel..

pannetone

Panettone – Italiensk påskekage

Italienere, som os, forbereder deres egen kage til en af ​​de vigtigste helligdage. Det hedder “panettone”, som oversættes som “brød af luksus”. Og sandheden er: En stor mængde ingredienser og en masse tørrede frugter går ind i den. Mindre – creme tilsættes: chokolade, vanille, fløde osv..

Panetton, på grund af tilsætning af alkohol og en lang “hvile”, er meget blødere end vores kage, og den opbevares længere. Den sarte tekstur, sødme og højt indhold af rosiner eller kandiserede frugter gør det til en favorit ikke kun for børn, men også for voksne. I Italien bages det oftere til jul end i påsken..

I dag forsøger mange husmødre at bage denne udenlandske kage. Milano betragtes som sin fødested og blev bagt under det romerske imperium. Der er ingen original opskrift, i kagen tilføjer de normalt hvad de vil: nødder, forskellige frugter og tørrede frugter, chokolade, frø.

Panettone er bagt ikke kun i Italien. Dette wienerbrød er populært næsten hele Europa og er aktivt købt på juleaften. De bedste kager kan købes i konditorier, kaldet pastyries. Hjemme bager europæere dem sjældent.

Slaviske kvinder elsker at lave mad meget mere, og derfor tilbyder vi dig i dag at kende to forskellige opskrifter til forberedelse af denne velsmagende mad. Afhængigt af ønsket kan du forberede en hurtig eller traditionel version. Under alle omstændigheder vil det være uforglemmeligt velsmagende.!

Sådan laver du en utrolig lækker og blid påskekage på æggeblommerne, læs vores artikel.

Læs hvordan man laver en stor gelé i en langsom komfur..

At sige om din fisk siger ingen: “Hvor ulækkert”, lær at lave det rigtigt. Vores trinvise fotoprice hjælper dig med at forberede et mesterværk..

Klassisk opskrift
hvordan испечь итальянский кулич панеттоне в домашних условиях
ingredienser Antal
Roma (helst lys) 20 ml
vand 170 ml
mel 545 g
rosiner 175 g
gær 5 g
æg 3 stk.
kandiseret citrus 145 g
smør (blød) 260 g
salt 4 g
citronskræl 7 g
sukker sand 160 g
vanilje 5 g
honning 40 ml
koldt smør 15 g
smeltet smør 15 ml
Tilberedningstid: 1320 minutter Kalorier pr. 100 gram: 349 kcal

Italiensk panettone påske kage hjemme bør være forberedt som følger:

 1. Bland i en skål rosinerne, to skeer vand og rum. Hinder indtil tørret frugt absorberer næsten alt i sig selv;
 2. I et andet fartøj kombineres mel, citronskal, gær, en halv vanilje, salt og sukker;
 3. I en lille skål, slå æggene med vand (nødvendigvis varm) og honning. Æg bør være ved stuetemperatur;
 4. Hæld ægdelen til melet og bland til glat; at blande
 5. Sked tilsættes blødgjort smør og bland det. Den færdige dej skal være ret blød, batchet vil tage ca. otte minutter; at blande
 6. Fjern overskydende fugt fra beholderen med rosiner, hæld kandiserede frugter ind i det og hæld den specificerede mængde smeltet smør, bland;
 7. Bland den tørrede frugt i dej med en træspatel; tilføje сухофрукты
 8. Sæt dejen i en stor skål og læg den på et varmt sted, det er tilrådeligt at pakke hele filmen. Giv anledning tre gange i 13-15 timer;
 9. Træk vaniljen ud, rul bolden ud af dejen og læg den i en form, bestrøget med mel eller som smør udsmeltet med smør;
 10. Dæk med en lidt fugtig klud og hold den i yderligere fem timer, lad den stå op på et varmt sted uden et træk. Dejen skal vokse over formen; dej
 11. Forvarm ovnen til 190 celsius;
 12. Øverst på formen for at gøre et tværsnit, i centrum for at sætte et stykke kold olie. Bages indtil tandstikker eller spyd er ikke længere våd, når de kommer ind i dejen. Men de må forblive våde;
 13. Lad afkøles og dekorere efter smag..

Hurtig opskrift

 • 600 g mel
 • 110 g tørrede vinmarker;
 • 2 æggeblommer;
 • 5 ml vaniljeekstrakt
 • 200 g vand
 • 15 g citronskræl;
 • 60 g pulveriseret sukker;
 • 15 g gær
 • 15 g smør
 • 125 g rosiner;
 • 120 ml usødet yoghurt
 • 110 g sukker.

Tid – 4 timer.

Kalorier – 290.

Sådan tilberedes påske kage panettone:

 1. I varmt vand er det nødvendigt at tilberede bryggen. For at gøre dette skal du hælde hele gæren og en klip sukker;
 2. En uanstændighed lader stå i tyve minutter, så hun vil have tid til at “komme til livet”;
 3. Hæld det i en stor skål, hvor skal du tilføje citronskal, yoghurt, vanille, lidt salt, blødt smør, æggeblommer;
 4. Når massen bliver mere eller mindre homogen, tilsættes mel i dele og ælter den elastiske, bløde dej.
 5. Sæt det på et varmt sted, uden udkast, i et par timer. Det skal vokse to gange;
 6. Stænk rosinerne og tørrede bønner med pulveriseret sukker, og introducer dem forsigtigt ind i den allerede opståede dej;
 7. Sæt i en bageplade, det er bedre at sprøjte det med mel;
 8. Sæt bagt i en forvarmet ovn ved 175 Celsius i fyrre minutter. Få hold, vent indtil køligt, dekorér som ønsket.

Nyttige tips

Ved tilberedning påskepanetton, samt ved bagning af en russisk påskekage er det vigtigt at overholde nogle regler. En af dem – arbejde med dejen skal forekomme i et varmt og stille rum, vinduerne skal lukkes, der skal ikke være direkte sollys (falder på dejen).

Alle ingredienser skal være ved stuetemperatur, hvis opskriften ikke angiver. Dette gælder især æg og smør, hvor blødheden og luftigheden af ​​den fremtidige panetton afhænger..

Det er vigtigt at lave mad langsomt. Testen tager tid at komme op, og klassisk panetton kan tage hele natten. Dette er for at sikre, at alle komponenter er helt fusionerede. Og selvfølgelig skal du sørge for at tilføje lidt alkohol i dejen. Gæren skal være frisk, og den skal kontrolleres på en pakke tør.

Madlavning italiensk påske kage panettone er en usædvanlig behagelig og “velsmagende” ting. Du vil lave mad det ikke kun i påsken, men også på en regelmæssig dag for at behage dine kære med sarte kager. Italienerne ved rigtig meget om madlavning. Hvorfor ikke forsøge at lave deres “kage”?