Aubergine er en af ​​favoritgrønsagerne hos de fleste russiske familier, der næsten ikke kan kede sig. Den eneste karakteristika for ægplanter er bitterhed. Men du kan nemt slippe af med det ved at forberede ægplanter korrekt..

For at gøre dette skal du skære de blå og drys dem generøst med salt. Faktum er, at alt bitterheden er indeholdt i saften. Når der efter 20-30 minutter trækkes salt ud af hele saften, skylles grøntsagerne i koldt vand..

Derefter kan du lave mad og ikke være bange for, at der vil være bitterhed i skålen. Vi fortsætter med at lave mad og vælge dine yndlingsrecept fra følgende.

Den hurtigste og lækre måde
hvordan вкусно запекать баклажаны в духовке
ingredienser Antal
aubergine 2 medium
vegetabilsk olie 1,5 spsk
Provencalske urter 2,5 tsk
tomatpasta 1,5 glas
Russisk ost (kan erstattes med parmesan) 300 g
salt knibe
Tilberedningstid: 50 minutter Kalorier pr. 100 gram: 86 kcal

Overvej hvordan man laver aubergine, bagt i ovnen, i detaljer. Forresten, når du forbereder denne skål, bør du ikke forarbejde de blå. Vi skærer dem i tynde cirkler: ca. 0,5-1 cm. Vi skifter dem til en plade og fordeler jævnt en blanding af solsikkeolie, salt, peber og provencalske urter på dem. Lad grøntsagerne gennemblødt; opvarm ovnen til 200 ° C på dette tidspunkt.

skåret ind i баклажаны

Olie bageplade, læg dem blå på det og sæt ovnen i 15 minutter for at blødgøre grøntsagerne.

Derefter forberede en bageplade med sider og lag lag: blå, tomatpuré, ost, blå, tomatpuré og ost.

ost натереть

Skålen sendes til ovnen i 20 minutter, indtil den smagede ostes appetitlige gyldne skorpe fremkommer..

Tomater, ost og blå i ovnen – aroma i hele lejligheden

Til 6 portioner skal du:

 • 2 medium ægplanter
 • 3 aflange røde tomater
 • 150-200 g russisk ost;
 • 2 skiver af ung hvidløg;
 • en knivspids salt og malet sort peber efter smag.

Hvor lang tid tager det: 25 minutter.

Calorisk indhold af en skål til 1 servering er 117 Kcal.

Så kog aubergine, bagt med ost og tomater i ovnen. Forbered de blå, fjern bitterhed fra dem på en “salt” måde. Derefter skære dem i tætte cirkler på 1-1,5 cm og læg på et forsmurt bakkeark.

Tricket i “høj aroma” er, at mellem skivede tomater og aubergine skal lægge forskåret hvidløg. Derefter fordeles en lille revet ost for at indstille den resulterende tårn. Så lægges tomaten ud og osten lægges ud igen. Samtidig kan sort jord peber tilsættes i to lag på en gang – på hvidløg og på øverste lag ost, så tårnene bliver mere pikante. Når du lagrer denne skål, skal du heller ikke glemme saltheden af ​​din valgte ost..

De resulterende tårne ​​sendes i 20 minutter i forvarmet til 220 ° C. Sort peber vil røre op vegetabilske lag, og hvidløg vil tilføje aroma og lysstyrke af smag..

Aubergine med hakket kød – til glæde for hendes mand

Til 6 portioner har du brug for:

 • 2 store ægplanter;
 • 1 lille tomat;
 • 300 gram hakket kød (den bedste mulighed er svinekød + oksekød);
 • 2 spiseskefulde solsikkefrø;
 • 2 løg;
 • salt og krydderier efter smag.

Hvor lang tid tager det: 1 time 40 minutter.

Kalorieindholdet i en skål til 1 servering er 208 Kcal.

aubergine с фаршемForberedelse af aubergine med hakket kød, der er bagt i ovnen, er ret nemt. Skær de blå i tre lige store dele, spredes på pergamentpapir på en bageplade og bages indtil det er blødgjort (10-15 minutter ved 200 ° C).

Så giver vi grøntsagerne “hvile”, på dette tidspunkt forbereder vi toplaget. For at gøre dette skal du stege det hakket kød med fint hakket løg og gradvist tilføje til stegertomater og sort peber, skåret i strimler. I løbet af 5 minutter før fuld stegning blandes vi i jævnt solsikkefrø.

Vend om bløde lag blå og spred det stegte lag på toppen. Eventuelt kan du tilføje lidt revet ost ovenpå, men ingredienserne er meget vel i harmoni uden denne cremet støtte. Giv lagene “gift sig” i ovnen i 10 minutter. De duftende og nærende ægplanter er klare!

Fyldt Aubergine med Kylling – Til Vægt Watchers

Til 2 portioner har du brug for:

 • 2 medium ægplanter
 • 350 gram hakket kylling
 • 2 pærepærer;
 • flok persille eller koriander
 • 100 gram ost med gennemsnitlig saltholdighed
 • salt til smag.

Hvor meget tid til at forberede mad og bage aubergine i ovnen: 1 time og 15 minutter.

Calorisk indhold af en skål til 1 servering er 64 Kcal..

aubergine с мясомDenne mulighed er perfekt til folk, der ser deres figur: duftende ægplanter med det mest delikate kyllingekød i en cremet “cap” – ideel til et komplet måltid.

Blå delt i halvproces fra bitterhed. For at gøre dette, sænk dem i varmt vand og salt det grundigt for at ekstrahere den bitre saft. Derefter skæres forsigtigt ud af alt kød og efterlader tomme “bådene”. Skær papirmassen i miniatyrstråler, bland med hakket kylling, hakket løg og grønne, salt efter smag og sat i båder.

Placer bådene på pergamentpapir og drys med ost på toppen. Ovnen derefter opvarmes til 200 ° C og bages i en time. Før servering, fyldte aubergine bages i ovnen, kan du desuden drysses med hakket dill eller persille.

Lær at lave mad salat готовcottage cheese til dessert eller diæt salat.

Bøf burgere – trin for trin opskrifter med fotos.

Delikat blødebrødstrudel med kirsebær. Prøv denne udsøgte opskrift.

Karamelblå

En af de mest originale aubergineopskrifter. Skålens enkelhed er perfekt korreleret med smagsbestanddelen. Mange mennesker henviser denne skål til kategorien af ​​højt køkken, takket være de oprindelige ingredienser. Fans kan tilføje chili sauce – skarpheden af ​​denne skål vil ikke ødelægge det..

Et par portioner vil kræve:

 • 2 modne ægplanter
 • 2 teskefulde mirin;
 • 5 teskefulde rørsukker
 • 3 pinke sesam;
 • 1 spsk sojasovs;
 • sjaletter til dekoration.

Hvor lang tid tager det: 1 time og 15 minutter.

Kalorieindholdet i en skål til 1 servering er 167 Kcal..

Til denne ekstravagante skål skal du skære de blå i skiver, lave små stykker på hvert lag og smøre godt med sesamolie. Bages derefter aubergine til en fin gylden farve..

Forbered derefter karamel: bland sojasaus, mirin, sukker på en stewpan, efter at blandingen koger, vent på en god cappuccino farve. Giv saucen lidt hvile, hæld derefter jævnt blå lag og drys dem med sesam. Og lige før servering kan du dekorere ægplanterne med løg og en plade med pæne dråber chili sauce. Og nu – gourmetretter er klar!

Kulinariske tricks ved tilberedning af aubergine

På trods af alle mulige forskellige opskrifter på internettet fremstilles ægplanter på ingen måde alle, fordi de er meget nemme at forkæle. Ikke alene er det nødvendigt at slippe af med bitterhed, når man forbereder sig til forberedelsen af ​​skålen, men også ømme ægplanter elsker at trække al olien ind i sig selv og brænde.

Derfor introducerer denne artikel flere tricks:

 • Eggplanter gerne mørkere for tidligt, så når man bruger knive anbefaler vi at bruge keramiske knive eller knive lavet af rustfrit stål af høj kvalitet;
 • Bitterheden af ​​ægplanter er i stand til at bringe salt ud. Lav klip på de blå og drys dem godt med salt. Efter 60 minutter (hvis du har travlt, 20 minutter) “saltning”, skyll grøntsagerne med koldt vand;
 • Vil du bage de blå små – glem ikke at lave punkteringerne, så damp kan komme ud af den lyse grøntsag.

Disse ukomplicerede retter har en smuk og dyb smag af kødfulde auberginer kombineret med udsøgte krydderier og behagelige tilsætninger. Lilleblå og nu er det mest almindelige middel til lang levetid, som kan gøre nogen, selv den mest uerfarne værtinde.