Hvor velsmagende at bage kartofler i ovnen

Den fyldige aroma af ilden, i den fading aske, hvor de smuldrede kartoffelknolde bages … Sandsynligvis har alle sådanne minder fra barndommen. Og der var intet i verden mere velsmagende end kartofler bagt i en ild i en bedstemor landsby ved en dacha, på en kampagne, og man ved aldrig, hvor ellers. Du kan vende tilbage til den glædelige tid i et øjeblik nu, idet du har kogte bagt kartofler i dit hjem ovn.

Fordelene ved parret

Hvad derudover bortset fra behagelige nostalgiske minder, er bagt kartoffel god?

Denne grøntsag indeholder mange næringsstoffer og vitaminer til menneskekroppen, men problemet er, at de fleste af dem er koncentreret i et tyndt lag under skræl, som værten skånsomt skærer under rensningen. Dette sker ikke under bagning – det er det første plus.

Den anden positive ting er indholdet af lavt kalorieindhold i bagt kartofler. Dieters anbefales kraftigt at udelukke denne grøntsag fra deres kost, men moderate dele af andet brød, der er tilberedt på denne måde, vil ikke bringe mediet til figuren, da kalorieindholdet i skålen ikke vil være højt..

Mennesker med gastrointestinale problemer bagte kartofler vil have en gavnlig effekt på deres helbred. Dens fordelagtige stoffer vil omslutte væggene i mave og tarm, reducere surhedsgraden og forhindre udviklingen af ​​gastrit og sår.

tapiokaHvad er tapioka og hvilke retter kan koges fra det.

Sådan laver du en duftende charlotte med bananer, læs vores artikel..

Sådan tilberedes suppen med kødboller fra kyllinghvirvler læses i vores artikel.

Nem madlavning
hvordan вкусно запечь картофель в мундире в духовке
ingredienser Antal
kartoffelknolde 1000 g mellemstore
vegetabilsk olie 60 ml
klar krydderier til kartofler 20 g
hvidløg 12 g
salt at smage
Tilberedningstid: 80 minutter Kalorier pr. 100 gram: 117 kcal

Der er masser af muligheder for stegning af kartofler i ovnen: hel, halveret, skåret med bacon, med kød, med grøntsager, med ost, i halve “accordion”, på fransk, med alle mulige saucer og dressinger. Hver af metoderne er interessant og har sine beundrere, men at have mestret den nemmeste metode til stegning (en klassisk opskrift), hver værtinde kan gentage eller oprette sin egen version af denne skål..

Kartofler i uniformen, bagt i ovnen, du skal lave mad som denne:

 1. Kartoffelknolde skal vaskes meget omhyggeligt af støv, affald og snavs. Der kan ikke klare sig uden en plast børste. Vaskede kartofler bør tørres grundigt, så at fugt på deres overflade ikke forstyrrer olien senere.
 2. Bland vegetabilsk olie med hakket hvidløg, salt og krydderier. Hvis ikke, kan du blande dine egne tørre greens og dine yndlings krydderier. Den resulterende blanding skal være godt fra alle sider for at gnide knolde;
 3. Forberedte kartofler foldet i en bageplade og send i ovnen, forrukket med folie. Så skal hun bage 190 grader i den første halv time, så fjern folien og kog i yderligere 30 minutter..

Bagt hel kartoffel i ovnen i folie

Denne opskrift kan også tilskrives basen, men den adskiller sig fra den foregående, idet der i stedet for vegetabilsk oliefløde anvendes (det tilføjer en skål med cremet smag) og hver knold pakkes omhyggeligt i en “skjorte” af fødefolie. Denne ret kan være en sideskål til kød, fjerkræ eller serveret separat..

Produkter anvendt i fremstillingsprocessen bør tages i følgende forhold:

 • 1000 g kartoffelknolde;
 • 150 g blødgjort sød fløde smør;
 • salt og krydderier efter smag.

Afhængigt af størrelsen af ​​bagning kartofler tager det fra 40 til 80 minutter.

Calorisk indhold af vegetabilsk i folie – 161,2 kcal / 100 g.

Bagningssekvens:

 1. Som i den tidligere opskrift skal kartofler vaskes og tørres. Derefter med et tandstikker lav små punkteringer på flere steder; kartofler помыть
 2. Hver forberedt knold generøst til frakke med blødt smør, drys krydderier og salt. Derefter indpakkes i foliefolie; at vaske картофель
 3. Bages sådanne kartofler fra 30 minutter i en varm (180-190 graders) ovn. at bage

Kogte kartofler i skrællen med hvidløg-ostfyldning

Sådanne bagte kartofler kan serveres på bordet til kære gæster, da aromaen og smagen gør retterne virkelig kongelige. En hvidløg-ostfyldning sukker det så det smelter bare i munden.

For denne version af den kongelige kartoffel skal du tage:

 • 1000 g mellemstore kartofler;
 • 90 g creme creme;
 • 30 g smør
 • 10-16 gram hvidløg;
 • 70 gram hård ost med en udtalt smag;
 • krydderier (paprika, tørret dill, en blanding af peberfrugter, ingefær) og salt efter smag.

Det tager cirka 2 timer at fuldføre alle madlavningsprocesser..

Denne version af bagt kartofler er ret nærende – 272,4 kcal / 100 g.

Trinvise madlavningsinstruktioner i ovnen:

 1. Vaskede kartofler koger i kogende vand i 10 minutter indtil halvt kogt;
 2. Til fyld blandingen sur creme, blødt smør, hakket hvidløg, ostflis, salt og krydderier;
 3. Skær de afkølede kartofler i et kryds, klem lidt, så det åbnes, og sæt en teskefuld fyld i den hule formede;
 4. Fyldte knolde vikle med folie og bage i ovnen ved 180-200 grader. Varighed 15-20 minutter.

Kulinariske tips

Til madlavning bagte kartofler er det bedre at vælge knolde af de sorter, der er kogt bløde under tilberedningsprocessen, i bagt form vil de vise sig at være fristende smuldrende. Ideel til stegning af kartofler med en tynd hud, der har en aflang form.

For at knolde skal være ensartet bagt, skal du vælge prøver af omtrent samme vægt eller størrelse. Du kan bage en stor kartoffel med en lille, men så skal du overvåge hver enkelt grad af beredskab og måske skal mindre grøntsager fjernes fra ovnen tidligere, så de ikke brænder..

Hvis du vælger mellem solsikke og olivenolie til denne godbid, skal du vælge den sidste mulighed. Med olivenolie modtager færdige knolde ikke kun en lysere skorpe, men også en behagelig delikat aroma..

Også for en smukkere og lyse kartoffel skorpe skal du drysses med farvede krydderier (paprika, koriander og andre) inden du lægger dem i ovnen. Grønne (tørrede) strømmede i slutningen af ​​kogningen.

Så at den færdige bagt kartoffel i sin uniform har en skarp, sendes den til ovnen, der endnu ikke er opvarmet og spredes på et bageplade i et enkelt lag. Det bliver ikke overflødigt at vende det i ovnen flere gange under bagning..

Få lidt saltte kartofler fra ovnen med det samme med lidt trick – saltopløsning. For et kilo af det oprindelige produkt skal du tage 50 ml drikkevand og opløse en eller to teskefulde salt i den. Træk derefter opløsningen med en sprøjte og injicér den i knolde gennem flere små punkteringer..

Et andet vigtigt punkt om længden af ​​opholdet af knolde i ovnen: I gennemsnit vil unge kartofler være klar til 7-10 minutter tidligere end de gamle frugter.

Loading...