Østlige slik er kendt over hele verden, og deres liste er selvfølgelig kozinaki. Hvad det er, og hvordan man laver dem hjemme i overensstemmelse med ægte georgiske opskrifter, vil blive diskuteret i denne artikel..

den полезны козинаки из семечек, как готовить их в домашних условиях

Historien om

For første gang optrådte kozinaki i Georgien. Der blev de lavet af en blanding af honning og knust valnød. Kozinaki fra solsikkefrø syntes meget senere. Georgien lavede kozinaki uden sukker, sukker sirup og andre tilsætningsstoffer.

De var forberedt på denne måde: honning blev kogt, en masse knust valnød blev tilsat til det, hældt denne blanding og efterladt at tørre i solen. Efter et par dage var slikene klar.

Senere begyndte denne sødme at være lavet af en blanding af honning og solsikkefrø, som sådan begyndte de at blive lavet i Ukraine. På andre steder begyndte de også at lave kozinaki fra andre komponenter, for eksempel kozinaki fra sesam skyldes sin oprindelse til Tyrkiet..

Og alligevel er det værd at bemærke, at ægte kozinaki er lavet uden sukker. Det sådan blev gjort i Georgien, Armenien og andre østlande. Der blev troet, at kozinaki er et tegn på rigdom og rigdom, så denne sødme kunne findes på forskellige festivaler, festligheder og bryllupper..

Fordele og skader af de mest populære østlige slik

Lad os overveje sammensætningen, fordele og mulig skade af kozinaki fra frø. Naturlig kozinaki består kun af honning og nødder eller frø..

Honning er et fødevareprodukt, der er rig på vitaminer og mineraler. Dette var kendt for georgierne, der opfandt denne sødme. Naturlige slik blev lavet fra maj honning, og det er endnu rigere i næringsstoffer. Honning øger kroppens beskyttende egenskaber.

Sammensætningen af ​​denne sødme omfatter også højt kaloriefrø eller nødder, hvilket betyder, at deres næringsværdi er meget høj. Selvfølgelig, hvis der er kozinaki lavet af kun naturlige produkter, det vil sige, honning og frø, er det et sikkert produkt til kroppen..

Ikke desto mindre kan den ikke indtages i store mængder, især dem, der ser deres figur eller har problemer med at være overvægtige. Højt kalorieindhold i nødder, frø og som følge heraf færdige slik hjælper kroppen hurtigt med at genvinde styrke og etablere vitale processer..

Kozinaki har en positiv effekt på hjertet. Også de produkter, der indgår i dets sammensætning, har en gavnlig virkning på kroppens hormonelle baggrund. Skader på kroppen kozinaki kan, hvis der er dem i ubegrænsede mængder. Dette er et ekstremt højt kalorieindhold, hvilket betyder, at det ikke kan spises i store mængder..

Derudover kan de orientalske slik være nyttige kun naturlige, udelukkende lavet af honning og frø eller nødder. Hvis der som led i kozinaki findes sukker, sukker sirup, vegetabilsk olie og andre komponenter, der er kalorieindhold, men ikke til gavn for kroppen, kan brugen af ​​sådan sødme være skadelig og ikke medbringe de forventede fordele..

Desværre fremstilles de fleste af de kozinaks, der for øjeblikket er købt i butikken, netop fra disse unaturlige og skadelige produkter. Det betyder, at du skal lave mad selv eller købe dem, der er involveret i forberedelsen af ​​disse orientalske slik..

Sesam- og græskarfrø

frøene

Kozinaki fremstillet af forskellige nødder og frø. Solsikkefrø er stadig de mest populære, men endnu oftere kan du se gozinaki fra sesam og græskarfrø. Sesam er mere populært, men begge muligheder er meget nyttige på grund af deres sammensætning. Læs videre, hvad er nyttigt kozinaki fra sesam og græskar frø.

sesam

Kozinaki fra sesamfrø opfundet i Tyrkiet. De vidste sikkert, at sesamfrø indeholder meget calcium. Kalk er kendt for at styrke knogler, tænder og hår. Sesamfrø hjælper med at styrke immunforsvaret. Det er nyttigt for dem, der regelmæssigt beskæftiger sig med hårdt fysisk arbejde..

Sesam indeholder også store mængder kalium. Dette element er meget nyttigt i sygdomme som hypertension. Ikke desto mindre er sesam kozinaki også et ekstremt højt kalorieindhold. Desuden er det kun nyttigt, hvis det er lavet af sesam og honning, uden sukker sirup..

græskar

vkusnuypirogek

Græskar frø anvendes sjældent til produktion af kozinaki, men de er nemme at forberede derhjemme. Selvom græskar frø er omkring halvt fedt, har de stadig mange aminosyrer, B-vitaminer, nikotinsyre og mangan..

Disse og andre gavnlige elementer indeholdt i græskarfrø kan forbedre immuniteten, lavere kolesteroltal, hjælpe med at bekæmpe arthritis og forhindre osteoporose..

Hvis græskar kozinaki kogte uden sukker, hjælper de med at normalisere niveauet af glukose i blodet. Naturlig græskar kozinaki er nyttig til hypertension.

Kalorisk indhold af kozinaki i sine forskellige varianter

Som nævnt ovenfor er næringsværdien af ​​kozinaki meget høj. Hvis de kun er lavet af honning og frø, kan du ikke bekymre dig om det høje kalorieindhold, da alt dette er naturlige produkter. Desuden vil det ikke virke meget at spise dette naturlige produkt.

Hvor mange kalorier pr. 100 gram, det vil sige cirka i en flise, denne orientalske søde? Så 100 gram solsikkefrøfliser er ca. 580 kalorier, 510 i sesamfliser og 500 jordnødder i kogte kozinaki. Selvfølgelig er disse tal kun gældende, hvis kozinaki blev tilberedt uden sukker og smør.

Den nemmeste opskrift
den полезны козинаки из семечек, как готовить их в домашних условиях
ingredienser Antal
solsikkefrø (frø) 500 g
flydende honning 250 g
Tilberedningstid: 20 minutter Kalorier pr. 100 gram: 492 kcal

Dette er den klassiske og nemmeste opskrift på at lave kozinaki fra solsikkefrø, som let kan gentages hjemme..

Sådan tilberedes kozinaki fra frø:

 1. Solsikkefrø er rene fra husk. I en renset form skal de være 500 g. Du kan straks købe raffinerede korn. Dette vil i høj grad forenkle madlavningsprocessen og forkorte tiden;
 2. Varm panden uden olie, hæld frøene på den og omrør hele tiden, steg til en lys gylden farve kommer frem. Afhængigt af størrelsen af ​​panden og graden af ​​opvarmning kan det tage fra 2 til 10 minutter. Det er nødvendigt at stege solsikkefrø på meget lille ild; yngel зерна
 3. Honning er nødvendig flydende. Hvis det er hærdet, skal det først smeltes i et vandbad. Klarbrændte frø hæld honning; at smelte мед
 4. Rør frøene med honning i endnu 2-4 minutter over lav varme. Hvis blandingen begynder at hærde, skal den fjernes fra ilden; tilføje мед
 5. Sæt kozinaken fra panden i de tilberedte retter, en bakke eller papirstøb til muffinsne og lad dem sætte..

Når du lægger ud på et bageplade eller bakke, skal fliserne skæres. Det er nemt at gøre det med en skarp kniv efter fuld hærdning..

Opskrift kozinaki fra frø, valmue og honning

Valmue kan købes i butikken, i samme afdeling, hvor nødder sælges.

INGREDIENSER NUMBER
honning 0,25 kg
solsikkefrø (vægten af ​​det skrællede produkt) 0,5 kg
valmue 1 pakke (100 g)

Madlavning sød 15 minutter.

Kaloriefliser med en vægt på 100 g er ca. 500 g.

Sådan tilberedes kozinaki fra solsikkefrø med valmuefrø:

 1. Skræl solsikkefrøene let på en varm stegepande;
 2. Tilføj til valmuefrø. Rør og steg i endnu to minutter;
 3. Hæld denne blanding med flydende honning, rør, og hold den over lav varme, indtil den er delvist sat.
 4. Fjern blandingen fra varmen, nedbrydes til form og efterladning til at fryse i flere timer. Du kan sætte kozinaki i køleskabet.

Valmue, hvis det ønskes, kan du købe mere, men det skal være mindst to gange mindre end frøene.

Hvordan man laver sødt med tilsætning af jordnødder

Jordnødder – meget højt kalorieindhold, men ikke mere kaloriefrø. Under forberedelsen af ​​kozinaki fra frø og jordnødder forbliver dens kalorieindhold næsten uændret..

INGREDIENSER NUMBER
rå jordnødder 300 g
solsikkefrø 300 g
bi honning 200 g

Forbereder sødme op til 25 minutter.

Kaloriefliser, der vejer 100 g, er 510 enheder.

Sådan tilberedes:

 1. Jordnødder tørre i ovnen. Det tager 5 minutter;
 2. Tørre frøene i en stegepande, omrør hele tiden, steg til gyldenbrun;
 3. Tilsæt jordnødder til frøene;
 4. Honning smelter i et vandbad. Det skal være flydende og varmt;
 5. Hæld honning i en blanding af frø og nødder. Stir, og mens du konstant omrører, hold massen i brand indtil viskositet fremkommer. Massen skal dog være elastisk;
 6. Fjern fra varme og spred på former. Det er tilrådeligt at lade sig fryse for en dag eller endda to, men du kan spise om to timer..

Afhængigt af friskhed af honning kan det kræve mere eller mindre end det angivne beløb. Derfor bør det tilføjes i dele, men ikke alle på én gang..

rulleOstrulle med påfyldning – en meget velsmagende snack med forskellige fyldninger.

Cupcakes til påske, opskrifter i forme – forkæl dig selv med hjemmelavede kager.

Noter opskrifterne til en lækker tærte med æbler og kirsebær kogt i en langsom komfur.

Dessert fra sesamfrø derhjemme

Sesamfrø, som beskrevet tidligere, er meget nyttige. Derudover elsker mange mennesker dem, i modsætning til for eksempel fra ikke mindre nyttige hørfrø..

INGREDIENSER NUMBER
sesamfrø 0,5 kop
solsikkefrø 0,5 kop
knust valnød 0,5 kop
flydende honning 2 spsk. l.

Forbereder sødme i 15 minutter.

Kaloriefliser, der vejer 100 g, er 530 enheder.

Sådan tilberedes:

 1. Først skal du måle alle ingredienserne. Deres proportioner kan ændres, så længe det viser sig at være en og en halv kopper;
 2. Alle nødder og frø blandes, adskilles om kvart, slibes i en blender eller kaffekværn;
 3. Som et resultat af slibning bør massen stoppe næsten til støv. Kombiner begge dele af frøene, knust og regelmæssigt, og tilsæt to spiseskefulde flydende honning. Bland grundigt. Som følge heraf bliver massen lidt tør, men elastisk;
 4. Derefter skal du tage en tom plastform, fx fra under majones, dække bunden og væggene med klæbende film for at gøre det nemmere at få klar sødme ud af formen;
 5. Udsæt denne masse i et jævnt lag, dens tykkelse vil være ca. ½ cm;
 6. Masse tæmmet, flad toppen. Dette kan gøres direkte med dine hænder;
 7. Brug en kniv eller en ske, lav overfladisk udskæring i form af rektangler eller kvadrater ovenfra. Dette er gjort for at sikre, at den klare kozinaki lignede shoplifting, og at det var lettere at bryde det i portioner;
 8. Kozinaki skal tørres inden for 2 dage. Om vinteren kan du sætte det på batteriet, om sommeren skal du bare forlade det ved stuetemperatur..

Efter en tid skal du bryde kozinaki i portioner langs noten..

Græskar kozinaki: en trin-for-trin opskrift

Græskar frø skal bryde op, de er for store. Dette kan gøres med en rullestift for ikke at overdrive det og ikke gøre pulver fra frø..

INGREDIENSER NUMBER
græskar frø, skrællet, tørret 1 kop
bi honning 4 spsk. l.

Madlavning sød 15 minutter.

Kaloriefliser, der vejer 100 g, er 370 enheder.

Opskrift på græskar frø kozinaki trin for trin:

 1. Tørskrællede græskar frø i et par minutter i en varm stegepande;
 2. Varm honning over en langsom ild eller vandbad;
 3. Bland honning og frø, bland;
 4. Lav et bakkeark eller plastbakke med pergamentpapir og læg pumpkinemasse på den;
 5. Glat ud med en ske eller hænder, lav nedskæringer og lad afkøle i 30 minutter;
 6. Sæt derefter i køleskabet i flere timer. Herefter kan kozinaki skæres.

Græskar frø, sammenlignet med andre, er mindre kalorier, den indeholder ca. 420 kcal pr. 100 g. Derfor er disse kozinaki de mest kalorieindhold..

Anbefalinger til søde tand ingredienser søgning

Hvordan laver man den mest lækre kozinaki? En vigtig rolle er spillet af naturens og smag af produkter. Heraf følger, at det er bedst at købe honning direkte fra biavlere, hvis der er en sådan mulighed.

Selvfølgelig er det usandsynligt, at de sælger dig 4 spiseskefulde honning til kozinaki, men ægte honning kan bruges på mange forskellige måder. Da dette er et naturligt og sikkert produkt, kan det spises hver dag, såvel som anvendes til en række sygdomme. Det vil være meget nyttigt at erstatte dem med sukker i te..

Hvad angår nødder og frø, er det også bedre at købe dem ikke i en butik, men fra folk, der har homestead, hvor de vokser solsikke eller har nødder. Du kan også rense frøene selv, og nødder kan let hakes med en kniv, hvidløgsskovl eller kødbeater.

Så hvordan man laver naturlige kozinaki fra frø? Svaret på dette spørgsmål er simpelt: da kozinaki udelukkende var fremstillet af naturlige produkter, skulle erfaringerne fra de gamle georgier gentages, og de mest naturlige ingredienser skulle findes. Derudover bør du aldrig tilføje sukker!