Perlebyg er lavet af hvilken korn – du har sikkert tænkt på dette spørgsmål mange gange. Så det er tid til at finde ud af. Nedenfor finder du alle svarene..

Af какого злака изготавливают перловую крупу

Perlebyg er fremstillet af bygkorn. For at få det er kornet udsat for slibning og rensning fra skallen, men alle de anvendelige stoffer opbevares stadig i den. Perlebyg bringer kroppen ikke mindre fordel end andre kornarter. Og det er billigt. For eksempel skal per kilo byg betale ca. 20 rubler..

En cremefarvet krone, pæn i form, godt poleret, anses for at være den mest nyttige i verden. Folk har lært at vokse bygkorn og værdsætter de ernæringsmæssige fordele ved sine raffinerede korn, hvorfra bygbyg er produceret i mere end et århundrede. Groats har en fantastisk nutty smag og er velegnede til at forberede mange retter, herunder side retter, supper og salater. Før madlavning er perlebyg presoaked, nogle gange for hele natten..

Det går godt med saucer og stegte løg. Herfra kan du lave risotto, fyldt til fyldet kål, gryderet med svampe eller simpelthen sæson med stegte tomater og løg. Under alle omstændigheder vil det være velsmagende og nærende..

Croupen koges i ca. 1 time og øges fem gange i volumen. Kog krumt og velsmagende grød, fyldte friske grøntsager, tilsat forskellige supper. Forresten, at spise det er bedre end varmt, kølet croup er mindre velsmagende og absorberes meget værre.

Opbevaring af perlebyg afhænger ikke af metoden til behandling af korn og sort, men kun på emballagen. Det er bedre at vælge en byg i papemballage. Hvis du har købt kornet i en pakke af polyethylen, skal du straks være opmærksom på holdbarheden. I denne emballage opbevares den i ca. 6 måneder. Ellers vil det smage bittert, en duft af stalenhed og plastik vil dukke op. Sørg derfor for at hælde byget i en glasbeholder.

Produktionsteknologi

Moderne teknologier gør det muligt at gøre perlebyg korn runde eller ovale i form. De viser sig at være gullige eller hvide af farve, som faktisk ligner en perle, hvilket er forståeligt. Efter alt, fra fransk “perlebyg” (rerl) er oversat som en perle.

I moderne industrier anvender de den nyeste kornbehandlingsteknologi, samtidig med at man effektivt fjerner skallen fra kornet og endog fjerner endospermlaget..

På trods af at kornet renses grundigt fra skallen, opbevares mange næringsstoffer i det, og derudover er grillerne kogte hurtigere, nogle gange en halv time er nok.

saucenSådan laver du en tusind ølsauce – en af ​​de nemmeste muligheder for at tilføje smag til en intetsigende skål.

Mackerelindhold hjemme i stykker i henhold til vores opskrifter.

Læs hvordan man laver duftende laksekebab i vores artikel..

Kalorier, fordele og skade på perlebyg

Byg indeholder hele gruppen af ​​vitaminer B og fosfor. Forresten er det dobbelt så meget perle end i andre korn. Der er magnesium, jern, jod, calcium og kalium i croupen. Og vigtigst af alt – vegetabilske proteiner, perfekt afbalanceret i sammensætningen.

Byg er nyttig til næsten alle, dens kalorieværdi pr. 100 gram er kun 300 kcal. Under forbuddet mod perlebyg, hvis du eller din familie lider af intolerance over for vegetabilsk protein, der stort set er indeholdt i kornbyg og dermed i byg.

Madlavningstips

For at gøre byg smuldret og velsmagende, skal du vide nogle regler for madlavning af denne korn:

  1. Skyl det første, sæt på en kold stegepande. Derefter opvarmes griterne under konstant omrøring. Når den lækre duft af brød kommer frem, er bygen klar, og det er på tide at hælde det i panden, hæld det med koldt vand, krydre med salt og kog over lav varme. Med denne metode vil grøden vise sig smuldrende;
  2. En god måde at tilberede korn på er at vaske det i en keramikpotte eller i en skål med en langsom komfur;
  3. Det er bedst at lave madpas med en tyk bund med et stramt låg. For eksempel, kazanki eller utyatnitsa
  4. Vand er bedre at tage renset gennem filteret;
  5. Det er ikke nødvendigt at blande grød under tilberedning, og det er bedre at ikke løfte låget;
  6. Når kornet er hældt i vandet, er det nødvendigt at vente på kogning, og kun derefter reducere varmen til et minimum. Byg skal ikke koge, ellers vandet vil fordampe og grøden vil ikke koge;
  7. Når bygen absorberer vand og koger, skal ilden slukkes, uden at låget fjernes, sød grød i 10 minutter, så det skal renses og åbnes sin usædvanlige smag.

Friske grøntsager, stegte eller kogte svampe, løg er gode til grød..