Hvad kan du lave mad til det festlige bord til påske

Påske er en af ​​de mest betydningsfulde ortodokse helligdage, både i Rusland og blandt kristne over hele verden. På lige fod med jul fejres påsken med en “skala”, med hele den russiske sjæls bredde.

måltider на Пасху

Denne lyse ferie er udstyret med sine egne traditioner og specialretter, som udelukkende er tilberedt på denne dag..

Når påske 2018 fejres: dato og traditioner

En af de særegenheder ved Bright Easter er, at den ikke har en bestemt fejringsdato. Kun dagen forbliver uændret – søndag. Hvert år fejres en ortodokse fest enten i april eller maj. Hvad afhænger denne variation i datoer af??

For at finde ud af, hvilken dato der er påske, skal du bruge månekalenderegningen. Det er ikke svært at bestemme, det vigtigste er at kende tidsplanen for alle cyklusser i månen. På den første opstandelse, som kommer efter den fulde måns første forårsfase, og en ortodokse ferie falder ud. Kirkens kalendere er lavet på dette grundlag..

I 2018 falder påskedagen den 8. april.

Ferie traditioner

Hvad bringer påskens lysferie med sig? Det er altid let, tro på det bedste og uendelige overherredømme af livet og godt over mørkets og dødens verden..

Fejringen er ledsaget af ortodokse traditioner, der starter deres historie fra oldtiden. Selvfølgelig er mange af dem blevet forældede eller radikalt omdannede, men mange er fortsat relevante for denne dag..

Erindring af afstamte familie, venner og familie på denne ferie forbliver uændret. I nogle regioner i Rusland, på denne dag, er der besøgt kirkegårde for at mindes hukommelsen, på trods af at traditionen foregår en uge efter påskedagen.

En anden traditionel handling er overholdelsen af ​​”Ren torsdag”, som finder sted 3 dage før hovedfejringen. På denne dag genopretter ortodokse folk orden i deres hjem, deres tanker og krop, det vil sige, de bringer renhed.

Men måske var den vigtigste og elskede tradition for alle malingen af ​​påskeæg og bagning af kulich, som er symboler på påsken. Mange gør det nu lettere for dem selv at forberede sig på ferien ved simpelthen at købe færdige kager, hvis valg er stort på butikshyllerne..

Et andet symbol på ferien er Lent, som ifølge traditionen skal opretholdes i 48 dage, og dens færdiggørelse falder på påskesøndag. Den hurtige observeres for åndelig og fysisk udrensning..

Imidlertid følger få nu strengt alle de faste forskrifter, fordi livets moderne rytme og afvisning af fødevarer er uforenelige ting. Ja, og den ortodokse kirke er nu loyal over for afslaget fra posten, idet man tror at det vigtigste for en person er rensningen af ​​sine tanker.

På pre-påsken i templerne og kirkerne holdes der service efterfulgt af indvielsen af ​​festlig mad – æg og påskekager, der så lægges på bordet. Forresten er der en sjov tradition i konkurrencen om at bryde æg, hvis betydning er hvem der vil bryde dem.

En anden kristen tradition under fejringen af ​​påsken er at sige “Kristus er opstanden!” I hilsen..

Disse symbolske handlinger dedikeret til fejringen af ​​påske nyder af millioner af ortodokse russere..

Menu Tip

Påske er også dagen for Lentens ende, så det festlige bord er fyldt med forskellige retter. Men de vigtigste symboler i ferien er til stede på alle borde i hvert hjem. Disse er påskefarvede æg, påskekage og hytteost påske, som er tilberedt med en række velsmagende, søde tilsætningsstoffer..

Hvad at lave mad til påske velsmagende? Da æg er “sømmen” på festmenuen, kan de bruges i forskellige retter, for eksempel salater, tærter og tærter, lavet af aspic, fyldt med forskellige fyldstoffer.

Tilstedeværelsen af ​​kødretter fra oksekød og fjerkræ vil heller ikke være ude af sted. Kurve fyldt med forskellige frugter og slik vil være en glimrende tilføjelse som en godbid..

I de fleste russiske familier i påsk er det almindeligt at lave mad:

 • gelé;
 • gelékød;
 • alle slags salater;
 • pickles;
 • pølser;
 • tærter.

Hvad du skal lave mad

I forventning om påbegyndelsen af ​​påsken 2018 skal menuen gennemtænkes grundigt for at overraske og vær venlig til familien og gæsterne..

Men obligatoriske retter på bordet er malet æg og påskekage. Deres madlavningsopskrifter er enkle..

Malede påskeæg
hvad можно приготовить к праздничному столу на Пасху
ingredienser Antal
æggene 10 stk.
skallerne fra 8 løg
vand 2 l
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier pr. 100 gram: 78 kcal

For at spare tid, kan madfarver, enhver farve, købes i butikken, og efter instruktionerne på pakken skal man male æg.

Og du kan bruge den gamle, populære opskrift på maleri, ved hjælp af løgskræl.

maleri:

 1. Husk fjernes fra pærerne, lægges i en pande og hæld 1 liter vand. Kog kog og registrer processen i 40 minutter;
 2. Derefter får det farvede vand lov at stå et stykke tid i ca. 15 minutter;
 3. Husk fjernes fra bouillon og æg anbringes i det og koges i 10 minutter..

Kogte og rødbrune æg kan være dekoreret med termo klistermærker eller malet med speciel maling..

Påskekage opskrift med rosiner

Påskekage

Uden en kage, såvel som uden æg, er det svært at forestille påskebordet. Derfor, de, der ikke ved, hvordan man skal bage det, får symbolet på en ferie i en butik, men dens tilstedeværelse på bordet er ubestridelig.

Men alt sammen sammenligner butikskagen sig ikke med den hjemmelavede kage, hvor værtinden sætter sjæl og kærlighed, hvilket gør det endnu mere velsmagende. Derfor overveje en af ​​opskrifterne til hjemmelavet påskekage.

Hvad kræves:

Til testen

 • mel – 0,5 kg;
 • mælk med højere fedtindhold – 0,5 l;
 • æg – 2 stk.
 • smør – 50 g;
 • sukker – 150 g;
 • rosiner – 50-100 g (afhængig af smag);
 • tør gæremballage – 15 g;
 • bagepulver – 10 g;
 • vaniljesukker – 1 pakke;
 • salt – 0,5 tsk

Til creme (glasur):

 • æggehvider – 2 stk.
 • sukker – 100 g;
 • citronsaft;
 • konfettiemballage til bagning.

Det tager 50 minutter at lave en kage.

Energiværdi på 100 g af produktet – 350 kcal.

Og nu er madlavningsprocessen selv:

 1. Først skal du ælte dejen. I en skål med varm mælk hæld gær, sukker, salt og 4 spsk. l. mel. Alt er godt blandet, dækket og renset på et varmt sted i en halv time til dejen “rose”;
 2. En halv time senere sættes der til dejede æg, smeltet smør, bagepulver og vanillin. Rør og rens tilbage i yderligere 1 time;
 3. En time senere tager de dejen ud, som allerede har formået at “stige.” De resterende mel og rosiner hældes i det, og dejen knædes godt, indtil den bliver lidt elastisk;
 4. Dernæst smøres de tilberedte bagningstanker med smør og sætter dejen i dem og fylder dem med omkring halvdelen af ​​volumenet. Straks ind i ovnen fjernes dåserne med dejen ikke, men dækkes og efterlades i yderligere 30 minutter, så dejen “stiger” til sidst og fylder hele volumenet;
 5. Efter den tildelte tid kan du sikkert sende kager i ovnen for at opnå den endelige formular. For at gøre dette opvarmes ovnen til 180o, sættes forme der og skæres i en halv time;
 6. Efter en halv time skal du tjekke tandpastaens klarhed: Hvis dejen er rå, holder den sig fast i tandstikket. I dette tilfælde skal kagerne bages i yderligere 15 minutter;
 7. Færdige kager tages ud af forme og lades afkøles;
 8. Ved afkøling af påskekager skal du forberede cremen. For at gøre dette: slå æggehviderne med sukker og citronsaft, indtil der er dannet et tykt skum
 9. Toppen af ​​kagen er smurt med kogt fløde og drysset med konfekturepulver.

Som pulver kan du bruge kokoschips, chokoladeflis, hakket kandiseret frugt og meget mere, alt afhænger af præferencer.

PåskekageLæs hvordan man laver en glasur, der ikke smuldrer i vores artikel..

Påske traditioner – når du kan lave kager til en ferie, male æg og lave andre retter, læs vores artikel.

Sådan tilberedes lækre Alexandria dej til påske kager – prøv denne opskrift, det er meget velsmagende.

Hvad mere kan du lave mad til ferien?

Ud over de traditionelle kulinariske symboler påske, bør andre retter være til stede på bordet. Hvad kan du lave til påske på bordet af andre retter? Overvej opskrifterne.

Leverpai

hepatisk

En hjertelig og velsmagende leverfad vil appellere til alle, selv de, der ikke kan lide dette biprodukt, vil sætte pris på det. Men forberedelsen af ​​leveren kage vil tage meget tid, men resultatet er det værd.

Hvad kræves:

Til leverpandekager:

 • oksekød lever – 1 kg;
 • mælk – 200 ml;
 • æg – 2 stk.
 • mel – 3 spsk. l.;
 • Medium løg – 1 stk.
 • salt;
 • vegetabilsk olie.

Til påfyldning:

 • gulerod – 3 stk.
 • løg – 3 stk.
 • hvidløg – 4 fedter;
 • mayonnaise.

Tilberedningstid – 60 minutter.

100 g kage indeholder 434 kcal.

For det første kan du forberede påfyldningen til kagen:

 1. Løg og gulerødder skales, males på en rist (løg kan finhakket);
 2. Hæld lidt vegetabilsk olie i en forvarmet gryde og steg grøntsager på den:
 3. Efterpå er stegte gulerødder og løg klædt med mayonnaise.

Bagning leveren pandekager:

 1. Før behandlingen påbegyndes, skal leveren placeres i flere timer i koldt vand, så hele blodet kan strømme ud af det;
 2. Den gennemvædet lever vaskes, kar og film fjernes fra den. Dernæst skal du male til en flydende tilstand. Dette kan gøres med en kødkværn eller blender;
 3. Så snart hele leveren er knust, tilsættes salt, æg, mælk og mel til det, blandes godt for at opnå konsistensen af ​​pandekagerdejen;
 4. Derefter tilsættes lidt smør til den opvarmede pande eller crepe maker, og leveren pandekager begynder at bage 3-4 minutter på begge sider;
 5. Så snart alle pandekager er klar, begynder de at lægge dem i en bunke, belægge hver pandekage med fyld og belæg den med masser af olie, så kagen ikke er tør.
 6. Ud over påfyldningen kan du sætte skivet frisk tomat, grønløg eller strimlet æg på den øverste pandekage.

Traditionel forårssalat

salat

Forårs salat er en “nem” tilføjelse til påskbordets storslåede kødretter.

Til madlavning skal du:

 • Kinesisk Kål – 1 stk.
 • friske agurker – 2 stk.
 • gulerod – 1 stk.
 • enhver grønne – 1 flok;
 • sukker – 1 tsk
 • varm peber – halv pod
 • citronsaft – 1 spsk. l.;
 • salt – til smag;
 • solsikke eller olivenolie.

Tilberedningstiden tager 30 minutter..

Kalorindhold i 100 g salat – 115 kcal.

Kulinariske proces.

 1. Kål skåret i strimler;
 2. Agurker og gulerødder skæres i lange strimler eller bruger en speciel rist;
 3. Peber er skåret i tynde cirkler, grønne er hakket;
 4. Sæt de hakkede grøntsager i en skål, bland;
 5. Salat er krydret med smør. Sukker opløses i citronsaft og sendes til salat. Alle blandes grundigt..

Hurtige og lækre opskrifter

Hvis du ikke har tid til at lave komplekse måltider til påskeferien, og du ikke vil bruge hverdagens menu, kan du bruge ekspresopskrifter, der falder ind i kategorien af ​​dem, der er hurtige og velsmagende..

Æg fyldt med ost

Nødvendige produkter:

 • 6-7 æg;
 • ost – 100 g;
 • hvidløg – 2-3 skiver
 • mayonnaise – 3 el. l.;
 • salt;
 • grønne.

Tilberedningstid – 15 minutter.

Kalorindhold på 100 g – 95 kcal.

fremstilling:

 1. Æg koges i 7 minutter, afkøles, skrælles og skæres hvert æg i halvt;
 2. Fjern æggene og hug dem i en separat skål; æggeblommer
 3. Til æggeblommer tilsættes revet ost og gulerødder; at gnide сыр
 4. Hvidløg er grundet på og sendt til æggeblommer; tilføje чеснок
 5. En blanding af æggeblommer, gulerødder, ost og hvidløg er krydret med mayonnaise; tilføje майонез
 6. Alt salt og peber. Den færdige påfyldning er fyldt med proteiner;
 7. Drys fyldte æg med grønne.. til ting яйца

Salat med skinke og ost

En anden hurtig salat hjælper med at spare tid og behage selv og kære.

Det er nødvendigt:

 • røget ost – 200 g;
 • skinke – 200 g;
 • frisk agurk – 2-3 stk.
 • rød paprika – 1 stk.
 • greens;
 • mayonnaise.

Det tager lidt tid – 15 minutter.

100 g salat indeholder 160 kcal.

Alle ingredienser er skåret i strimler, krydret med mayonnaise og saltet efter smag..

Hvilke slags påske retter er kogte i Europa??

Påske er en god ferie ikke kun blandt ortodokse troende, men også blandt katolikker. I Europa, hvor den katolske tro eksisterer på linje med ortodoksien, er der observeret egne traditioner i påsken. Dette gælder også for traditionelle retter..

Indbyggere i England, påske, foretrækker en sådan skål som “stegt”, lavet af mælk lam.

I Frankrig er det sædvanligt at sætte “kogt lammekød” ved bordets hoved.

Tyskerne er den vigtigste påskefad er “påske lam”.

Påske i Kroatien ledsages af forberedelsen af ​​”Pintsy” – en tærte med citrus.

Italien er påskefaderen “Colomba Pasquale”. Dette er en slags traditionel italiensk kage..

Italienere, i påsken, forbereder “Torrihu”, med andre ord – en analog af toasts, med forskellige søde tilsætningsstoffer.

I Polen, forberedt “Mazurka” – shortbread med tilsætningsstoffer.

Bulgarere og romerne bage festive påske brød, der hedder “kozunak”.

Loading...