Hvad hedder en utrolig velsmagende og forfriskende drink baseret på espresso, fløde og vaniljesukker? Cappuccino? Overhovedet ikke. Raf-kaffe er den mest lækre og aromatiske eliksir af munterhed, som så ofte bestilles af besøgende på kaffebarer..

raf kaffe с пенкой

Udseende historie

Som tidligere nævnt består raff kaffe af tre hovedkomponenter – creme, espresso og vaniljesukker. I modsætning til andre lignende drikkevarer tilsættes alle tre elementer herpå til skålen og blandes samtidig, mens for de resterende kaffedrikke piskes fløden og mælken separat..

Raff kaffe fremstilles ved hjælp af en espressomaskine, og resultatet er et luftigt skum med en cremet smag i skålen med en drink.

Til dato er der mindst et dusin måder at lave almindelig kaffe på, og hver enkelt by har en kaffebar med alt nødvendigt udstyr og mange typer kaffe..

For kun 20 år siden var raf-kaffe et ægte gennembrud på dette område. Rusland anses for at være hjemland i 90’erne, da et lille Moskva kaffehus, Coffee Bean, begyndte at tilbyde sine gæster en smag af en forfriskende drink at vælge imellem, og så havde virksomheden ca. 30 sorter af kaffebønner..

På det tidspunkt var folk så forbløffet over et så stort udvalg, at “Coffee Bean” meget hurtigt fik regelmæssige besøgende. Men der var en blandt dem, hans navn var Rafael, der af en eller anden grund ikke havde drukket almindelig kaffe. Derefter besluttede barista at diversificere barens menu, blande vanillesukker med 11% fløde og brygge dem med kaffe, hvilket overbeviste Raphael for at prøve kaffe.

Overraskende værdsatte den valgte besøgende skabelsen, og efter et stykke tid begyndte hans venner at besøge denne bar og bestille kaffe, kaldte det “som for Raphael”, “som Raphael”, “som for Rafa”. Det er herfra, at dette usædvanlige navn “Raf-coffee”.

donutsVær opmærksom på opskrifterne for den dovne. Disse retter tager ikke meget tid, og de er helt sikkert nyttige for dem, der ikke kan lide at bruge meget tid i køkkenet..

Sådan tilbereder du usædvanlige kødboller i sour cream sauce, læs vores artikel..

Cookies på kefir – duftende, simpel bagning i henhold til hjemmelavede opskrifter.

Sådan laver du raff kaffe hjemme
hvad такое раф-кофе, как его приготовить в домашних условиях
ingredienser Antal
Naturlig kaffe 1 tsk.
vand 50 ml
Creme (11%) 100 ml
Almindeligt sukker 1 tsk.
Vaniljesukker 1 tsk.
Tilberedningstid: 20 minutter Kalorier pr. 100 gram: 160 kcal

Traditionelt fremstilles denne drink ved hjælp af en speciel espressomaskine og dampfælde, men ægte raf kaffe kan tilberedes hjemme selv uden specielt udstyr, der kun har en Turk..

 1. Sæt malet kaffe i en Turk, hæld vand over det, læg det på medium varme;
 2. Så snart kaffen begynder at koge, skal ilden være slukket; at lave mad эспрессо
 3. Hæld fløde i en separat beholder, tilsæt begge typer sukker, sæt en langsom brand på og varm til en varm tilstand, omrør kontinuerligt og sørg for fuldstændig opløsning af sukker;
 4. Drikken skal drænes fra jorden ved hjælp af en fin sigte eller ostekloth, og hæld den derefter i den varme creme; tilføje сливки
 5. Hæld blandingen i en høj skål af en blender og bland alt ved hjælp af en speciel dyse;
 6. Det er nødvendigt at røre, indtil et rige kremagtige skum begynder at danne sig på overfladen af ​​drikken; at slå
 7. Så snart skummet er tilstrækkeligt, skal drikkevaren hældes i skålen og serveres straks, ellers kan skummet afregnes..

Andre opskrifter

I 20 år har raf-kaffe fundet flere madlavningsmuligheder, hvor nogle ingredienser er tilføjet eller udskiftet. Nogle få af dem vil blive beskrevet nedenfor..

 Mulighed nr. 1 – med tilsætning af appelsinjuice

Hvad er nødvendigt Hvor meget
Espresso kaffe 50 gr
Creme 10-11% 100 ml
Vaniljesukker 5 gr
Sukker almindelig 5 gr
Appelsinjuice 2 tsk.

Hvis du forbereder en sådan drink i en kaffemaskine, tager det ikke mere end 10 minutter for alt. Når du bruger tyrkerne og blenderen, vil kogningen tage ca. 20 minutter. Calorie i en kop af drikken vil være lig med 263 kcal.

Sådan laver du mad i Turk:

 1. Ifølge traditionen skal du først hælde kaffe i en turk, tilføje vand der og sætte den i brand. Så snart det koger, fjern fra varme;
 2. Varm fløden separat, tilsæt plain og vaniljesukker til dem, rør
 3. Drik stamme fra jorden og hæld i en høj skål;
 4. Tilsæt creme og appelsinsaft til kaffe, og rør med alle de lange ingredienser med en lang blenderdyse, indtil der dannes en høj skum..

Mulighed nr. 2 – med appelsin likør og varm chokolade

produkter Deres nummer
Naturlig kaffe 50 gr
Orangellikør 150 ml
vand 100 ml
Appelsinskal 10 gr
Flødeskum 100 ml

Forberedelsestiden for denne variant af drikkevaren er også 20 minutter. Kalorie pr. Kop – 574 kcal.

Sådan tilberedes:

 1. Separat brygget kaffe og filtreret fra den tykke;
 2. Ved hjælp af en konventionel kaffeklib og orange likør blandet i en separat skål;
 3. Flødeskum er presset ud i den færdige drikke;
 4. Appelsinskind spredt oven på fløde.

Mulighed nummer 3 – Raf kaffe honning

Hvad er nødvendigt Hvor meget at tage
Creme 10% 100 ml
Espresso kaffe 50 gr
vand 100 gr
Honning af enhver art 1 tsk.

Forbereder en sådan drink i ca. 15 minutter. En kop kaffe indeholder 268 kcal.

Trin for trin forberedelse:

 1. Bland kaffe og vand i en Turk, kog det, lad det afkøle et stykke tid og derefter spænd det gennem ostekloth;
 2. Opvarm skummen separat, opløs en sked fuld honning i dem og hæld i kaffe;
 3. Hæld hele blandingen i en høj skål og rør med en nedsænket blender, indtil skum dannes..

Regler for servering af kaffe

Først og fremmest skal du straks bemærke, at efter at du har lavet drikken, skal du straks servicere gæsten, ikke vente på, at skummet skal afregnes, og selve kaffen afkøles..

Der er nogle vigtigere hemmeligheder om den korrekte servering af rafkaffe:

 1. Drikken hældes i porselein kopper, der er forvarmet;
 2. Det er også muligt at tjene i højt gennemsigtige briller, hvor drikken vil se mere appetitvækkende;
 3. Hvis drikken er tilberedt med tilsætning af appelsinjuice eller likør, skal der anbringes et lille stykke appelsin på hætteflødens hætte for at understrege den ikke-standardiserede opskrift af raff kaffe.

Nyttige tips

For at lave raff kaffe hjemme kan du ikke undvære en blender, for uden et luftigt, kremet skum er det allerede en anden drink..

Et andet lille tip er brugen af ​​ekstremt finmalet kaffe. Det er vigtigt at købe af høj kvalitet sorter, der kan findes i specialbutikker, der specialiserer sig i salget af importeret kaffe og te. Også vandet skal enten filtreres eller koges, ellers vil smagen af ​​den originale drik blive forkælet..

Når man brygger kaffe i Turk, skal man huske, at drikkevaren under ingen omstændigheder skal koges. Så snart kaffegrunde begynder at stige, skal tyren straks fjernes fra ilden..