Der er et stort antal forskellige retter, produkter og kulinariske koncepter. En af disse er matzo. Måske har du endda hørt noget, og måske læser du for første gang hvad det er. Matza er usyret brød med en lang og kompleks historie..

Det er tæt forbundet med en af ​​de vigtigste jødiske helligdage, kaldet påsken. Denne ferie er undertiden fejlagtigt kaldt den jødiske påske, den fejres i foråret til minde om jøders flugt fra egyptisk slaveri.

Det kaldes også ofte “usyrede brøds ferie” – ifølge legenden måtte israelerne forlade Egypten så hurtigt, at de ikke havde tid nok til at gærde dejen, der var forberedt til at bage brød. Så bagt de usyret brød.

Pesach har mange vanskelige regler, hvoraf det vigtigste er forbudet mod brugen af ​​gærede kornprodukter i hele ferien. Matza er blevet en traditionel og hovedret. Hvidt hvedemel anvendes oftest til dets forberedelse. Hverken majs eller malet mel bør på nogen måde være i kontakt med fugt for at forhindre gæring..

Tiden fra æltning til bagning bør tage højst 18 minutter. Hvis det vand, der bruges til bagning, er lidt varmt, bør du regne med kortere tid for at undgå for tidlig gæring..

Matza havde traditionelt en rund form, men med fremkomsten af ​​maskinproduktion erhvervede den en firkant. Der er mange måder at bruge det på i jødisk køkken. Den nemmeste måde er at spise bagværk som et alternativ til almindeligt brød..

Matsu formales ofte i såkaldt matsovu mel, som er velegnet til krydderier i suppe. Også denne type bagning bruges ofte til fortykning af saucer og stewing eller stegning af visse kødretter..

Hvad er forskellen mellem matzo og simpelt brød?

brødet

Dette er det ægte brød, der også er tilberedt med mel og vand. Det eneste, der skelner mellem matzo fra almindeligt brød, er, at i tilfælde af jødisk brød venter vi ikke til dejgerne og stiger og derved opnår et fladt, sprødt brød..

Sammensætning, kalorieindhold og gavnlige egenskaber

Klassisk matzo er ikke rig på ingredienser. Til forberedelse vil der være brug for hvedemel, vand og mangel på salt. Store produkt består af mel og 72% vand.

Næringsværdi pr. 100 g produkt:

 • fedt 1,3 g;
 • 0,2 g mættede fedtsyrer;
 • carbohydrat 71,3 g;
 • sukker 2,2 g;
 • protein 12 g;
 • salt <0,01 г
 • energiværdi på 1497 kJ / 353 kcal.

Selvom matzo primært er brød med en dyb religiøs betydning, har den også mange fordele for almindelige forbrugere. Dette brød betragtes som et sundt produkt og er egnet til personer med sygdomme i maven, problemer med surhed..

Selv om smagen af ​​matzah selv ikke er usædvanlig – anbefales det som den rigtige mad og for en sparsom kost for lever- eller galdeblære sygdomme.

sandwich с моцарелойSådan tilberedes snacks på en picnic i naturen, hvordan man vælger de bedste opskrifter, der læses i vores artikel.

Hvordan man laver tynd torskefilet med sauce i ovnen, læs her.

Eclairs med custard opskrifter med fotos og trin-for-trin anbefalinger hjælper dig med at forberede denne vidunderlige dessert..

Opskrift på madlavning i hjemmet
hvad такое маца и как приготовить ее в домашних условиях
ingredienser Antal
mel 0,5 kg
vand 250 g
Tilberedningstid: 20 minutter Kalorier pr. 100 gram: 353 kcal

Nu kan jødisk brød nemt købes i købmandsforretninger, men du kan også bage det selv hjemme..

Det er nødvendigt at ælte dejen opdelt i 4 dele.

at blande тесто

Rul dejen ud på tynde lag.

rulle ud

Lav huller med en gaffel over hele overfladen og kog i en pande uden olie, indtil gul farve vises..

at gøre дырочки

Selv om brødet selv er smagløst, kan det fremstilles i forskellige variationer for en forandring..

Gourmet Matza

ingredienser:

 • 1 løg;
 • 100 g færdig matzo;
 • 200 ml. fed mælk;
 • 3 spsk. l. smør;
 • sort peber til smag;
 • salt til smag;
 • kyllingæg – 5 stk.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Energiværdi: 708 kcal.

Krymp matzo i små stykker, blød det i mælk. Hæld derefter mælken. I en anden skål, slå æggene og rør. Stej den hakkede løg til guldbrun i smør.

Fjern fra varmen og bland løgene med æggene, tilsæt den gennemvædet matzo og bland. Steg denne blanding i form af en omelet på den resterende olie på begge sider..

Bon appetit!