Hemmelighederne i den østlige madlavning har absorberet de nomadiske folks visdom. Livets år i ørkenens barske forhold lærte de gamle tyrkere at sætte pris på, hvad natur giver og korrekt bruger værdifuld mad..

Fårefed kat – hvad er det?

Ordet “fed hale” kommer fra turkisk kuyruk, hvilket betyder hale. Denne fedtholdige aflejring af rund form findes i får af den fedthale rase. Hos unge dyr vejer “halen” i gennemsnit 7-10 kg, men under gunstige forhold kan den nå 25-30 kg.

Til sammenligning er en rump den samme ophobning som en kamelbukk. Med god ernæring og tungt drikker deponeres fedt i regionen af ​​5. hvirvel i bagens hale, som kan opdages af dyr i tørperioden og under andre ugunstige forhold..

For får, der producerer afkom, er rumpen et værdifuldt depositum, og naturen har taget sig af god beskyttelse af lagre ved hjælp af tykt hud og tyk uld.

Historisk baggrund

Billeder af fedehårede får findes på mosaik fresker og keramik af gamle sumerere. Disse arkæologiske fundes alder er mere end 5 tusind år. Baseret på disse historiske artefakter er det sikkert at sige, at fedttailed dyr fodret mange generationer af østlige nationer med lækkert kød og værdifuldt animalsk fedt..

Fedtfedt blev beskrevet i Galen og Avicenna’s medicinske skrifter. Opskrifter, der bruger denne mirakelhærdning, findes i gamle manuskripter i Persien, Grækenland, Babylon, Rom og Egypten..

Den samlede viden og erfaring blev overført i gamle afhandlinger fra generation til generation, og i dag kan du på baggrund af den akkumulerede information bruge fedthale i madlavning og traditionel medicin..

Fordelene og skaden af ​​lammens fedthale

For at vurdere fordelene ved den fede hale som et nærende fødevareprodukt er det nok at studere dets sammensætning og indflydelse på livsprocesserne i menneskekroppen. Så hvad er nyttigt lammeknude?

Det er vigtigt at kende:

 1. fordel курдючного салаFat-tailed fedt er et naturligt lagerhus af vitaminer og mineraler. B-vitaminer, især B12, har en gavnlig effekt på kardiovaskulær aktivitet og forhindrer i forbindelse med folinsyre tidlige hjerteanfald og slagtilfælde..
 2. E-vitamin i fedthalen er involveret i metaboliske processer og er afgørende for hudens sundhed.
 3. Jern, som er vigtigt for blodet, styrker fluoren i væv, kalium der er uundværlig for hjerteaktivitet, jod for skjoldbruskkirtlen, og også zink, fosfor og fedtsyrer er indeholdt i værdifuld fedthale.
 4. Et sådant produkt er indiceret for kroniske diabetikere at regulere sukkerniveauet og stimulere bugspytkirtlen..
 5. Fåre “hale” af alle animalske fedtstoffer indeholder et minimum af kolesterol skadeligt for blodkar.

Til dine oplysninger! Rumpen anbefales ikke til patienter, der lider af hjertearytmi, gigt, aterosklerose og gastritis med høj surhedsgrad.

Den negative virkning af fedthale kan manifestere sig i nærvær af forsømte sygdomme. Peptiske sår og eventuelle patologier i mave-tarmkanalen vil forhindre absorption af et let fedtprodukt. Det er uønsket for personer, der lider af nyre- og leversvigt at spise måltider med tilsætning af fedtstale..

Udvælgelse af fedtstale, opbevaring og anvendelse

Nu lærer vi hvordan vi vælger og opbevarer rumpen. I de østlige basarer sælges den i store mængder og til en overkommelig pris. Og på de europæiske markeder for at finde et sådant værdifuldt produkt er ret vanskeligt. Men hvis det pludselig er muligt at finde det eftertragtede stykke, men det er vigtigt at være opmærksom på dets udseende..

 1. En god kvalitet fedt hale har en tæt struktur, glat hvid farve med rosa åre og en behagelig aroma af et ungt lam..
 2. Produktet af lav kvalitet forbliver som regel efter opskæring af gamle dyr. Sådanne stykker er tørre med en gul tinge og en ubehagelig rancid duft.

I fryseren kan rumpen opbevares i meget lang tid, for at bevare alle dets nyttige egenskaber anbefales det at let salte det og pakke det tæt.

Det er bekvemt at holde fedthalen, skåret i portioner, til brug for tilberedning af lækre retter og kosmetik. Når den fjernes fra fryseren, er den ikke frosset og umiddelbart klar til brug..

Traditionelle orientalske retter er mættet med duftende fedtsmeltet fedthale. Manty, kød til pilaf, kebab og stege fra leveren er altid saftige og appetitlige takket være de stegte stykker kyllinghalefedt.

creme ванильныйSådan laver du en lækker og delikat wafercakecreme – et par opskrifter, der gør din dessert uovertruffen.

Tag mærke til opskrifterne af tyrkisk køkken – med trinvise vejledninger og fotografier af færdige retter.

Opskriften på osteskål med æbler er en meget øm og udsøgt dessert, der vil dekorere dit feriebord.

Nyttige Opskrifter Brug Lammfedt

Hvad skal man gøre med fårens hale? Den formløse hvide fårehud i hænderne på en dygtig værtinde bliver til en ægte orientalsk delikatesse.

Honey tail
hvad такое бараний курдюк и что можно с ним приготовить
ingredienser Antal
fed kat 200 g
honning 1 spsk
madlavning vand 1 l
Tilberedningstid: 30 minutter Kalorier pr. 100 gram: 897 kcal

Den enkleste opskrift til hyppig brug “Honey tail” kom fra Adyghe køkkenet.

Kurdyuk koger i saltet vand for at reducere volumenet på 1,5-2 gange. Skær det kogte skive i tynde skiver, steg på begge sider og smør med naturlig honning. Denne ret kan bruges i stedet for pølse og som et supplement til sidevarerne.

Det er utroligt sundt og velsmagende, fuldt ud tilfredsstiller kroppens behov i vitale komponenter..

kebab

Hvad kan der endvidere koges fra fårekøds hale? Men sådan en velsmagende skål! Den verdensberømte opskrift “Lyulya-kebab” er populær i mange lande i Vesten og Østen. Denne lækre skål er ikke kogt uden en duftende fed hale..

ingredienser:

 • lammasse – 500 g;
 • rump – 150-170 g;
 • løg – 150 g (2 stk);
 • salt – 1 tsk;
 • koriander, zira – 1 spsk;
 • sort peber – 0,5 tsk.

Tilberedningstid: 40 minutter.

Kalorindhold: 1047 kcal / 100 g.

Ideelt er lammet og de resterende komponenter finhakket med en stor kniv..

skåret ind i

Dette er et langt og omhyggeligt arbejde med erfarne kebabchi, som efter skæring slår i lang tid i fyldet, mætter det med luft og krydderier..

at gøre фарш

Blandingen kontrolleres for tæthed, således at det på tidspunktet for stegning ikke falder ned fra spydene. De ruller en pølse og tester dens styrke på vægt. Hvis fyldningen er tilstrækkelig tæt og mættet, så fortsæt straks til den mest behagelige procedure..

til streng на шампуры

Kotelet, der vejer 150 gram jævnt fordelt på en spyd, fugtede hænder med vand. På kul er lula kebab stegt på alle sider, indtil en gylden skorpe er appetitvækkende.

Lula кебаб

Østlængderne hævder, at de skylder deres gode helbred for mange fødevarer, herunder den fede hale. Aksakals, i alderdommen, bevarer en utrolig evne til at arbejde, mens orientalske skønheder takket være animalsk fedt bevarer glat hud og hårdensitet..