Ikke alle elsker den usædvanlige søde-tart smag af viburnum. I påfyldningen til tæren bruges denne bær oftest ikke uafhængigt, men med andre frugter, for eksempel med æbler, pærer. Resultatet er en original dessert. Derudover er viburnum – en rigtig skat af næringsstoffer og vitaminer.

en tærte с калиной

Sådan tilberedes viburnum til påfyldning

Kalina skelnes af tilstedeværelsen af ​​en ret stor knogle. Adskil det fra papirmassen giver ikke mening, fordi bærene er meget små og bløde. I modsætning til kirsebær er kirsebær, viburnum knogler ikke så store og hårde, så der er ikke noget særligt problem at lade bærene til benfyldningen..

For at gøre det lettere at adskille bærene fra grenene og ikke beskadige dem, er det bedre at fryse viburnumet først og fjerne de kolde bær fra grenene..

Hvis du stadig vil slippe af med knoglerne, kan du koge syltetøj fra frisk viburnum med sukker og gnid det gennem en sigte og fjerner dermed knoglerne.

For at gøre bærene mindre bitter, bliver de dampet, før de tilsættes til kagen. For at gøre dette viburnum vasket, foldet i en beholder egnet til madlavning i ovnen, hæld vand. Behandles i ovnen i 40 minutter (hvis du planlægger at bruge hele bær) ved 100-120 grader. Derefter hældes vandet. Bærene sættes i en kolander for at dræne det resterende vand..

Hvis marmelade eller syltetøj er tilberedt, vil det tage flere timer at lave mad. Samtidig tilsættes sukker til bærene. Kogestopp kan ligge på komfuret eller i ovnen.

Fyldning til tærte med viburnum fra frosne bær

De indsamlede bær kan frosne, så vil lækre retter med viburnum være til rådighed til madlavning hele året rundt. Før frysning vaskes de, for ikke at gentage denne proces. Derefter spredes viburnum i en beholder med vand. Når det afrimmer, bliver det dampet. Efter disse handlinger er viburnum klar til at gøre påfyldningen.

Produkter til æbler-kirsebærfyldning med viburnum:

 • 1.5 Art. kirsebær (knogler fra det skal fjernes);
 • 3 gren af ​​viburnum med bær;
 • 1 spsk. sukker;
 • 3 æbler (bedre at tage stærke, duftende, lidt sure sorter).

Nu vil vi analysere, hvordan man forbereder påfyldningen af ​​frosne viburnum til kagen. Så æbler og kirsebær vaskes. Skrællede frugter skæres i terninger. Bland dem med optøet dampet viburnum og kirsebær. Sæt i en skål, der passer til ovnen, tilsæt sukker og rør. Luk låget og stuv det 5 minutter i mikrobølgeovnen.

Dejen kan være enhver – puff, gær, sand. I selskab med Kalina til påfyldning kan du tage pærer, jordbær, kirsebær, ribs, lige appelsiner. Også i de kasakhiske og tatariske køkkener bruges ofte som fyldstof til rige produkter med viburnum tørrede frugter og nødder. Top dessert kan pulveriseret med kanelpulver.

Hvis betingelsen om ingrediensens temperatur ikke er angivet i opskriften, skal alle produkter som standard være omtrent samme (rum) temperatur før blanding..

popcornLæs hvordan man laver popcorn i ovnen – prøv at lave et lækkert snack for at se din yndlingsfilm..

Sådan tilberedes khinkali i en langsom komfur, læs vores artikel..

Pasta med courgette og tomater – en velsmagende og usædvanlig skål.

Gær dej pie med viburnum opskrift
hemmeligheder приготовления пирогов с начинкой из спелой калины
ingredienser Antal
hvedemel 3,5 briller
tør gær og blommer. olier 1 spsk. l.
sol. olier 3 spsk. l.
æg 1 stk + 2 æggeblommer
sukker 1,2 kopper
viburnum bær 3 briller
pærer 1 stk.
salt ½ tsk.
Tilberedningstid: 300 minutter Kalorier pr. 100 gram: 260 kcal

Dejen tager tid at forberede sig. Den færdige kage er rig og frodig..

Tilstedeværelsen af ​​en brødmaskine kan betydeligt forenkle processen med at skabe dej. De ingredienser der er nødvendige for det (mel, salt, gær, æg, sukker, vegetabilsk olie) blandes og sættes i enhedens kapacitet, hvorefter “Dough” -tilstanden tændes. Hør signalet om beredskab, massen er taget ud, knæet igen. Derefter er den klar til brug..

I fravær af denne praktiske køkkenassistent er fremgangsmåden som følger:

 1. Mel blandet med gær. Bland de resterende produkter separat til testen;
 2. Bland melet til den flydende masse, knæ det elastiske klump;
 3. Sæt dejen i en skål, dække med låg eller film, dække med et håndklæde og sæt til side i 2 timer på et sted lukket for lyset (ikke koldt).

På dette tidspunkt skilles skelen fra den vaskede pære, midten er fjernet, skåret i små terninger. Kalina forberedt i overensstemmelse hermed, blandet med pære.

fyldning

De retter, hvor kagen vil blive tilberedt, smøres med smør. Dejen er delt i halvdelen, begge dele rulles separat..

dej раскатать

En af dem lægges på bunden af ​​skålen, sprede fyldningen. Drys bær med pæresukker, drys med smør (forsmeltet). Top cover produkter med et andet lag. Klemmer kanter.

dej подготовить

 

Lad kagen stå i en halv time for at gøre dejen stadig infunderet. Slør æggeblommer, smør overfladen af ​​kagen, piercer flere steder med en gaffel, så den ikke bukker ud. Kagen er bagt 180-120 ° C i 40-50 minutter. Det er nødvendigt at kontrollere sin status regelmæssigt. Tegn på beredskab: rødlig skorpe, tør kamp eller tandstikkere, dyppet i dejen. Lad afkøle før servering..

Pie med viburnum i tatarisk

I tatarsk køkken fremstilles en tærte fyldt med viburnum på maltmel. Dets navn på tatarisk sprog: “Balan Belshe”.

Sammensætningen af ​​testen:

 • ½ spsk. sukker;
 • 2 spsk. l. sol. olier (fortrinsvis oliven);
 • 1 kg maltmel
 • 100 g mayonnaise (du kan lave mad hjemmelavet);
 • 2 æg;
 • 1 spsk. l. tør. gær.

Fyld:

 • 1 spsk. sukker;
 • 600 gram viburnum (egnet både frisk og frossen);
 • 2 spsk. l. semulje.

Fremstillingsprocessen varer op til 4 timer.

Kalorindhold i 100 g: 290 kcal.

En lille del af mælken opvarmes (men ikke koger), og gæren fortyndes i den. Resten af ​​mælken blandes med salt, sukker, æg, mayonnaise. Tilsæt mælk med gær, bland, læg smørret. Rør, falder i søvnmæl (du skal sive det). Knæ massen for at opnå en stærk varig dej. Sæt det derefter i en beholder, dække med et håndklæde og sæt til side i 2 timer.

Kalina tilberedt af alle regler er blandet med semolina, sukker. Dejen er skåret i to stykker (man skal få lidt mere). Det meste af rullen og sætte på en smurt bagning ark. Spred på toppen fyldstof. Rul resten af ​​dejen ud og dækk den med en kage. Edge knivspids. Efter en halv time vil dejen endelig stige. Det er smurt med æggeblomme, gennemboret med en gaffel og bagt produkt 40-50 minutter (180 C).

Sandwich tærte med viburnum

Sandy kage med saftig viburnum påfyldning viser sig tyndt, smuldrende og meget velsmagende..

Produkter til testen:

 • 250 g margarin;
 • ½ l 1% kefir;
 • ½ spsk. pulveriseret sukker;
 • 3 spsk. hvedemel (sigtet umiddelbart før desserten);
 • 1 tsk sodavand;
 • ½ tsk salt;
 • stivelse.

Til fyldstof:

 • 1 kg viburnum
 • 1 spsk. sukker.

Produktet skal arbejde 3-4 timer.

Kalorindhold for 100 g: 350 kcal.

Mel hældes i en skål, tilsæt stykker af margarine (det skal være kold på samme tid). Mel med margarine fray i crumb. Hæld salt, sukker, bland. Soda hæld i kefir, hæld det gradvist i dejen..

Knead hurtigt masse, den er opdelt i to. Den form, hvor produktet skal fremstilles, smøres. Spred på hende ruller ud en af ​​delene af testen. Stænk lag med stivelse. Spred de tilberedte bær på dejen og drys dem med sukker..

Dæk med et andet lag og nip på kanterne. Du kan skære et stykke dej på forhånd og skære kageindretninger ud, men det er ikke nødvendigt.

Øverst på produktet smøres med et æg. Bagt kage med viburnum sanddejen i 30 minutter ved 190 grader. Dessert skal være kølig før du spiser.

Når du laver en kage fra viburnum, bør du overveje din holdning til denne bær. Hvis smagen af ​​viburnum ikke virker meget attraktiv, er det bedre at blande det med andre frugter eller bær. Men for at prøve denne usædvanlige kage er det absolut værd. Det er helt muligt, at den søde fyldning med tærtebenet af viburnum vil appellere til alle, selvom bæren selv ikke kunne lide det før.