Haardbrød tager det førende sted i popularitet blandt andre bageriprodukter. Dens funktion er bagning.

arne хлеб - что это такое, как его самостоятельно выпекать

Hvad er det som om det var bagt i gamle dage

I gamle dage bragte de det i ovnen på gulvet, “under” herfra kommer brødens navn. Ovnen blev tidligere smeltet med masser af brænde. Da træet brændte, blev kulerne fjernet fra ovnen. Rundformet brød blev anbragt i en opvarmet ovn. Opvarmet ovnen til 200 grader stegt brød nedenunder, indenfor det nærmede sig. På grund af den korrekte cirkulation af ovnen med en lav bue blev han godt bagt.

Haardbrød blev aldrig bagt i form, det behøver dem ikke. Princippet om bagning var tilstedeværelsen af ​​en flad overflade. På ilden passer han selv og formes til tilladelige mængder..

Manglende form giver ikke brødet en god pasform, det viser sig tæt og tilfredsstillende. Nem at skære, anses for meget tilfredsstillende. Brødet, der er bagt i bunden af ​​ovnen, har normalt en rund, oval, aflang form. Ovnen skal være meget varm, med sådanne betingelser kan du bage ægte ildbrød, som ikke bliver forældet i lang tid.

Funktioner af moderne teknologi

I moderne forhold er der ingen ovne som i gamle dage, men det betyder slet ikke, at det er umuligt at nå de nødvendige betingelser, når man laver brød. I stedet for “ilden” skal du bruge metal- eller keramikark, sten til bagning..

Bagestenen er et stykke bagt ler, dets tykkelse kan nå 5 cm. Stenen opvarmes, hvorefter dens varme overføres til bagning. Overfladen skal være helt flad og tæt. Før bagning skal formet brød placeres på bordet..

På toppen af ​​brød er det mere almindeligt at lave udskæringer eller fordybninger i midten – dette vil gøre det muligt for brød at vokse op og ikke at knække. Hearth bakningsmetode giver brød mulighed for at afsløre al sin skønhed, for at få en skarp.

Ovnen opvarmes til 200 grader. Placer brødet, lagt ud på en flad overflade. Varmen roster skorpen, tillader ikke dejen at sprede sig. Små brød griber hurtigt og bages derefter indefra.

En anden betingelse, der skal overholdes, brødet har brug for damp. Hvis du ikke har en professionel dampovn, kan du sprøjte den med vand fra en sprøjteflaske eller placere en beholder med vand ned i ovnen..

Moderne teknologi er praktisk taget ikke anderledes end den gamle. Det vigtigste er at følge anbefalingerne i henhold til opskriften. Hvis alt er gjort korrekt, bliver brødet frodigt, porøst og velsmagende. For at gøre brød mere duftende, kan du sætte kålblade i ovnen.

clotted creamKaymak – hvad er det, og hvordan man laver det korrekt.

Læs hvordan man laver lækker tranebærsauce til fjerkrækød..

Bemærk opskriften til en duftende kylling i mayonnaise, som er meget let at lave mad i ovnen.

egenskaber

Bagt i et brød brød ligner en høj tortilla. Det er dog rig på magnesium, natrium, fosfor, mikroelementer, antioxidanter, der er nødvendige for kroppen.

At spise sådant brød bidrager til ordentlige fordøjelsesprocesser. Brødskomponenter påvirker skønheden i huden. I modsætning til tinbrød normaliserer ilden blodsukker (glukose) niveauer.

Tæt i teksturbrød hurtigt mætter, bare spis en skive. Hvis et brød er bagt af rugmel, øges dets nyttige egenskaber flere gange. Derudover kan det med rette betragtes som en kost.

Sådan bager du brødbrænde hjemme

For dem, der beslutter at lave brød for første gang, er det bedre at prøve den enkleste opskrift først. I fremtiden bør du ikke være bange for forsøg og forsøge mere komplekse muligheder for at bage brød ved hjælp af ildemetoden.

En god hjælper til en moderne husmor vil være en brødmager i den, du kan lave dej og derefter bage brød i ovnen. Hvis der ikke er en brødmaskine, kan du ælte dejen med egne hænder. Dejen bliver nødt til at gå og plads i overensstemmelse med opskriften..

Hvede-rug sennep
ingredienser Antal
hvedemel 250 g
rugmel 130 g
agurkudel 250 ml
levende gær 1 tsk.
jord sennep 2 tsk.
sukker 2 tsk.
Tilberedningstid: 210 minutter Kalorier pr. 100 gram: 269 ​​kcal
 1. Kombiner rystningen med saltlage, tilsæt sukker, sennep, tilsæt mel. Knead dejen i brødmageren eller manuelt. Gær skal være frisk.. gæro ånde i faglige forhold – brug særlige kurve tilføje муку.
 2. En vellavet dej knuses og formes til en brødform. Anbring en flad overflade til bagning. ælte хлеб
 3. Til toppen af ​​brødet knækker ikke, gør udskæringer eller fordybning i midten. Når brød tager en skorpe, drys det med vand uden at fjerne det fra ovnen.. skåret igennem
 4. Ovnen skal først forvarmes ved høj effekt. Bages i mindst 40 minutter, parat til at kontrollere splinter.
 5. Tag et brød ud, dækk med en serviet og giv lidt hvile. Mere lækkert brød vil være, når det er fuldt afkølet.

Hvidt hjerteligt brød

Ingredienser krævet:

 • vand – 300 ml;
 • mel (højeste kvalitet) – 380-400 g;
 • tør gær – 1,5 tsk
 • sukker – 2,5 tsk
 • salt – 1,5 tsk

Tilberedningstid: 2,5 timer.

Kalorindhold: 242 kcal.

 1. Inde i tanken, hvor dejen vil være parat til at hælde i varmt vand, hæld i gæren. Tilsæt sukker, salt, lad gæren opløse.
 2. Yderligere dele tilsættes sigtet mel, ælte dej. Derefter sætte dejen på bordet, ælt det godt, dække med et serviet i ca. en time.
 3. Kom dej igen æltning. Forbered en flad overflade til bagning, du kan bruge et almindeligt ark af ovnen. Læg det med pergament, behøver ikke at fedt, ellers vil dejen sprede sig.
 4. Sæt et ark med formet brød, lav udskæringer eller punkteringer med en gaffel.
 5. Ovnen skal forvarmes, ovnen ved høj effekt i 35-40 minutter.
 6. Efter at brødet er taget ud af ovnen, lad det køle af under en klud..

Nyttige tips

 1. Mel er sikker på at sive, så det er beriget med ilt, hvilket er meget vigtigt for bagning.
 2. Gær kan tage noget vigtigt, at de var friske, udløbet produkt vil ikke give brød en god pasform.
 3. Alle ingredienser præcist målt, mel kan gå på opskriften på mere. Dens størrelse skal justeres efter graden af ​​blanding. Dejen bør ikke være flydende, hold godt form.
 4. Forvarm ovnen til 200 grader, og kun efter at have lagt bagning. Det er ikke nødvendigt at sænke temperaturen.
 5. Åbning af ovnen og kigger er heller ikke nødvendig.
 6. Hot Loaf spredt på et serviet eller en speciel stativ, så han afkølet. Det er ikke nødvendigt at lægge det på bordet, ellers vil det give afsted under.
 7. Hvis du laver brød på surdej er en lang, men meget nyttig proces, bliver brødene mere lækkert..
 8. For at tilføje smag til dejen i anden fase af batchen, kan du tilføje produkter og krydderier, der giver smag. I starten blev der ikke tilføjet noget, moderne værtinder sætte krydderier efter smag.
 9. Du kan tilføje klid, havregryn, skrællede frø, sesam til mel.
 10. Når du laver, kan du drysse brød over mel, sesam, valmuefrø eller bare fugte med vand..

Bon appetit!