Husk frisk juice, først og fremmest forestille søde frugtblandinger: multivitamin, grapefrugt, ananas, druer. Grøntsagssaft forårsager mindre behagelige foreninger, selv om de bringer de samme eller endda store fordele..

Tomat, gulerod, sukkerroer, græskarfriske mætter vores krop med essentielle mikro- og makroelementer, vitaminer og antioxidanter, stimulerer frigivelsen af ​​enzymer og fremskynder metabolismen.

juice из морковки и свеклы

Gulerodssaft: fordelene og skaderne

Gulerodssaft anses for at være førende inden for beta-caroten, som omdannes til vitamin A, hvilket er yderst nyttigt og vigtigt for mennesker. Det forbedrer synet, styrker knoglevæv og hår, stimulerer fordøjelseskanalen.

juice выжатьFor at klare behandlingen og assimileringen af ​​beta-caroten skal leveren imidlertid fungere i nødstilstand. Overdosering kan forårsage, at huden bliver gullig..

Overdreven forbrug af gulerodssaft kan også forårsage høje blodsukkerniveauer..

Beet juice er ikke mindre nyttigt. Det eliminerer problemer med blodets sammensætning, reducerer blodtrykket, hjælper leveren til at klare store belastninger, fjerner toksiner og toksiner.

På grund af det høje indhold af oxalsyre kan det imidlertid føre til en forværring af nyresygdomme og forårsage diarré med urolithiasis – for at provokere udslip af sten. Hypotonik klager ofte over forværring af helbredet, fordi det reducerer trykket.

For at undgå bivirkninger er ret simpelt: du skal bare blande disse to saft i forholdet mellem en og tre. Deres komponenter kompenserer hinanden for skade fra hinanden, og kun den rene fordel ved sådan rødbeder-gulerodssaft forbliver..

Hvordan man laver sund vegetabilsk juice

I dag, i enhver købmand kan du købe frugt og grøntsagssaft, gulerod og rødbeder – er ingen undtagelse. Det vil dog være meget sundere og roligere at lave mad selv..

Endnu flere fordele kan opnås, hvis produkterne dyrkes i deres egen have. For at lave en drink behøver du kun en juicer eller trykke for hånden..

Gulerodsbesaft

komponenter:

 • Gulerødder – 3 stk.
 • Rødbeder – 1 stk.
 • Kogt vand – 50 ml.

Før madlavning skal du vaske rødderne grundigt, skræl huden og hugge i små terninger..

skåret ind i морковь

Dette præparat kan udføres i et stort volumen og opbevares i madbeholdere i køleskabet, og om nødvendigt ekstraheres og klemmes den ønskede del af drikkevaren..

at skære свеклу

Installer enheden, spring over rødderne og saml saften i tanken. Vi giver det til at stå ved stuetemperatur i mindst to timer, og først efter det fortsætter behandlingen med gulerødder.

squeeze сок

Bland begge komponenter, og blandingen er klar til brug. Hvis det er beregnet til børn, er det bedre ikke at drikke det i sin rene form. Fortynd det med kogt, køligt vand..

at blande сок

Rødbrødsaft med æbler

komponenter:

 • Gulerødder – 1 stk.
 • Rødbeder – 0,5 stk.
 • Apple – 1 stk.

Mange børn nægter at drikke grøntsagssaft, i så fald kan du snyde og tilføje enhver frugt til det, i dette tilfælde et æble. Det vil tilføje smag og tæthed. Det er bedst at bruge ikke sødt, men sur frugt..

Skræl grøntsagerne og frugterne, skære center af æblerne, hugge i mellemstore terninger og passere gennem pressen. Alle bille gulerod æblejuice er klar til at spise.

Ikke mindre anvendelig kombination af bælg-gulerodssaft vil være med selleri, byg og pære. Men det er en amatør.

vinen из вареньяEr marmelade forkælet? Bare rolig! Du kan lave en lækker hjemmelavet vin fra gæret marmelade..

Sådan laver du lingonbær syltetøj. De mest interessante opskrifter blanks for vinteren.

Læs hvordan man laver madlavning med tørrede rosenkager..

Sådan tilberedes en drink til vinteren

Den mest passende tid til bevarelse og høst er sommeren. Det er i denne periode af året, hvor frugt og grøntsager fremstår og modnes, at vi forsøger at forberede så meget som muligt til vinteren. Ikke alle grøntsagsjuice har tendens til at blive opbevaret i lang tid, men det gælder ikke for gulerodbete..

komponenter:

 • Gulerødder – 2 kg;
 • Rødbeder – 2 kg;
 • Appelsinskal – 1 stk.
 • Citronsyre – 2 gram;
 • Vand – 2 l;
 • Sukker – 250 g.

Overvej hvordan du forbereder og bevarer gulerodssaft til vinteren i detaljer. Skræl en enkelt appelsinskal, skal du først tørre den med en fugtig klud. Vask grøntsagerne under rindende vand, afskal og gnid på den fineste riven.

Den resulterende vand fra alle produkter nedsænket i en emaljepande, tilsæt zest og vand. Bland alt og lad det komme i to til tre timer..

Så tag en stor gasbind, fold to gange eller tre gange og spænd igennem den vegetabilske blanding.

Hæld den resulterende væske i en dyb gryde, tilsæt sukker, citronsyre og kog på komfuret, indtil den er helt opløst..

Hæld den færdige varme saft over de steriliserede dåser, rul metalpladerne op og vik i et varmt tæppe, indtil det køler helt. Træk ned i kælderen eller pantryet.

Hvordan man spiser bete-gulerodsjuice

gulerod og rødbeder сокLæger og ernæringseksperter anbefaler ikke at bruge mere end en og en halv liter gulerodssaft om dagen, og rødbedsdosen anbefales generelt at begrænse til 50 ml og bruge det i højst to uger i træk.

Det er bedst at blande gulerødder og rødbeder. Det er i stand til at kompensere for manglen på svovl, kalium og mange andre alkaliske elementer i menneskekroppen. For at forbedre smagen tilsættes en ske med naturlig honning..

Gulerodssaft i denne form anbefales at bruge højst tre måneder i træk. Så skal du tage en to-måneders pause..

Blanding af disse to frugter er også nødvendigt i en klar del: tre dele guleroddrik, en del rødbeder og intet andet, for ikke at skade kroppen. Det skulle være fuld tidligt om morgenen en halv time før den planlagte morgenmad eller to timer senere..

Du behøver ikke at glatte hele glasets indhold på en gang. Fordel det i små halser og hold det i kort tid i munden, så vitaminer og sporstoffer absorberes bedre..

Tværtimod anbefales det ikke at give en sådan blanding til børn på tom mave. Det er for aggressivt og kan forårsage irritation af slimhinden i spiserøret og maven. Bedre at gøre det mellem hovedmåltiderne.

Tips til en note

For at lave en sund juice skal du tage unge grøntsager i denne sæson, de skal være fri for råd eller pletter, fordi skaderne angiver sygdomme i rodgrøntsagerne. Hvis du ikke har en speciel presse eller juicer, kan du hugge grøntsagerne på en rist og klemme saften i et glas, der overfører gylle til gaze. Denne metode kræver mere arbejde og tid, men er også effektiv..

Beet er bedre at tage ikke runde, men aflang, rige burgundy farve, det er juicier og sødere i smag. Vælg flere gulerødder i diameter og med en stump ende – der er mere caroten i den og smagen er lige så behagelig.

Rengør forsigtigt grøntsagerne fra snavs, så du ikke behøver at vaske de skrællede frugter under rindende vand.

I stedet for kogt vand kan en frisklavet drik fortyndes med frosne isterninger. Faste gulerødderjuice vil give endnu større appetit..

Bon appetit!