En rig suppe baseret på ærter har en meget lang historie. Den første omtale af ærteretten skete i middelalderen. I det antikke Grækenland blev der koldt ærtesuppe solgt lige på gaden. Siden da har hun en utrolig popularitet. Det er svært at afgøre, hvilken slags køkken den tørrede ærtsuppe tilhører. I forskellige receptpligtige variationer fremstilles den rundt om i verden. I italiensk køkken skal der tilsættes en masse hård ost og vin til fadet..

klassisk рецепт и секреты приготовления горохового супа

I kinesisk – cremefløde og tomatjuice. I ukrainsk køkken, i slutningen af ​​madlavning, tilsættes frisk grønne og hvidløg til gryden med ærtesuppe. Skålen er især populær blandt tyskerne, de tilføjer røget kød til det..

I Holland er det kogt med svinekød og grønne ærter. I Finland serveres ærtsuppe normalt på torsdage. Russere og polakker tjener det med croutoner. Populariteten er baseret på dens rige tekstur og god smag..

En varm skål begyndte at blive forberedt i mange lande, selv før udseendet af kartofler. Ærter har altid været overkommelige og overkommelige, fattige bønder, repræsentanter for arbejderklassen kogt suppe baseret på den..

Mange kokke hævder, at ærtsuppe skal spises på den anden dag, efter deres mening er den ægte skål smagere. Du kan tilberede suppe uden at tilføje kød. I dag er det ofte inkluderet i kost af vegetarer, tilhængere af ordentlig eller kostnæring..

Trin for trin klassisk opskrift
klassisk рецепт и секреты приготовления горохового супа
ingredienser Antal
tørre ærter 250 g
stor løg 1 stk.
gulerødder 1 stk.
bacon 120 g
kartofler 3 stk.
krydderier, løvblad, salt at smage
Tilberedningstid: 90 minutter Kalorier pr. 100 gram: 127 kcal

Skyl ærter godt, hæld vand over det og sæt til side i en kort tid. I mellemtiden, mens ærterne svulmer, skal du forberede de resterende produkter..

dunk горох

Skræl løg, gulerødder, kartofler.

skåret ind i картофель

Skær bacon i terninger, læg den i en gryde, steg til guldbrun.

yngel бекон

Sæt baconet på en plade, og på det resulterende fedt laver man en stege til en skål med hakkede løg og gulerødder. Når stegningen er klar, bringe vandet til kog, hæld i ærterne drænet fra væsken. Kog, fjern det resulterende skum, reducer ilden. Kog indtil halv ærter.

kok горох

Tilberedningstiden afhænger af ærterne. Derefter lægges terningens kartofler i indersiden af ​​panden. Sådan koges, fjern skum og salt. Kog i 7-10 minutter, tilsæt stegning, salt, krydderier. Slå ned den langsomste ild, giv ærtsuppe i en halv time.

kok суп

Sluk for ilden, dække med et håndklæde, lad det brygge. Bacon giver skålen en behagelig aroma. Ærterne vil koge godt, de ristede gulerødder giver suppen en smuk farve..

fransk бифштексNoter opskriften til hakket bøf med svinekød.

Læs vores tips om, hvordan du laver stuffing til kål tærter. Hvad er den bedste måde at kombinere grøntsager på, og hvordan man kan sprede påfyldninger.

Cherry charlotte opskrift er sikker på at appellere til elskere af lækre, hjemmelavede kager. Desuden er disse opskrifter enkle og nemme..

Sådan tilberedes en lækker ærtsuppe i en langsom komfur

Ingredienser krævet:

 • røget ribbe – 250 gr;
 • Skalede ærter – 160 g;
 • stor løg;
 • gulerødder – 1 stk.
 • porre – 50 g;
 • hvidt brød – 100 g;
 • Provencalsk urter;
 • 0, 5 spsk. l. olivenolie;
 • salt, krydderier.

Tilberedningstid: en halv time (eller afhængig af indstillingerne for multikookeren).

Kalorindhold: 1903 kcal.

For at spare tid og for at tilfredsstille dine kære duftende suppe med ærter, kan den tilberedes i en langsom komfur. Sæt ribben, hakket grøntsager i skålen.

Ovenfor hælder vi godt vasket og skoldet ærter skoldet med kogende vand. Fyld med vand, salt. Tænd for tilstanden “Madlavningssupper” eller “Kogning”. Tilsæt krydderier og salt, når du er klar..

Når suppen er klar, skal du lade den brygge i en halv time. I mellemtiden får du croutoner fra hvidt brød. Diced brød blandet med provencalsk urter og olivenolie. Tør i ovnen eller panden. Server med suppe.

Nyttige tips

 1. For at ærterne skal koges hurtigt, skal den vaskes og anbringes i mikrobølgeovnen i 5-7 minutter med vand. Tilføj, når du laver den første skål med kartofler.
 2. Hvis der ikke er røget ribben eller bacon til suppen, kan du tilføje røget pølse.
 3. Bælgplanter kan gennemblødes natten over i koldt vand..
 4. Salt suppen sidst. Da ærterne giver suppen en sød smag, skal du salt den to gange..
 5. Hvis pletterne pludselig ikke er kogte nok, kan det piskes med en blender. Sæt derefter en langsom brand og darit.
 6. Du skal holde øje med ærtsuppe, i et tæt lukket kasserolle kan skummet stige kraftigt.
 7. Du kan tilføje røget smag til suppen ved hjælp af terninger af bacon og bouillon..
 8. Sort og rød peberfrugt, 1-2 laurbærblade, dillgrønne, persille eller hvidløg kombineres godt med ærter..
 9. Sure fløde, stegt bacon, croutoner kan sættes i en skål af færdige ærtsuppe.

Bon appetit!