Det wingede udtryk “mest tsimus” er kendt for mange. Ved hjælp af denne ordformular i hverdagen, peger en person herpå på selve emnet, til selve velstanden. Men få gætte hvor dybt rødderne af denne sætning er, og hvordan gastronomiske det er. Hvad betyder ordet “tsimus”?

tsimus

Hvad betyder dette i kultur

“Tsimus” eller “tsimes” er ikke mere end en dessertret af folk, der går tilbage til det gamle kongerige Israel. Selvom etymologien af ​​ordet antyder, at det er en side skål. Ingen jødisk familie kan undvære denne interessante skål, der leveres i mange madlavningsmuligheder..

Tsimus skylder sit udseende for jøder, der lever i udvandring. Koldt klima i europæiske lande tillod ikke at levere familie med friske grøntsager og frugter hele året rundt..

Og fattige jødiske familier kunne simpelthen ikke tillade sig luksusen af ​​at købe oversøiske retter. Men gulerod og tørret frugt blev holdt godt. Og de serverede hele efteråret og vinteren som en fremragende leverandør af vitaminer..

Desuden forkæles ikke en skål fremstillet af disse produkter i flere dage og kan spises uden opvarmning. Hvad er vigtigt for Shabbat.

Simpelthen sagt, tsimus er ikke kun en dessert, det er et helt lag af kultur, man kan endda sige, at det er en arv fra det jødiske folk. Hverken det jødiske nytår eller et festligt måltid kan klare sig uden det..

Hvad er det i madlavning?

Men først og fremmest er det en velsmagende skål. Og som tidligere sagt, elsker tsimus i mange familier. Og i hvert dynasti er der sin egen måde at lave mad på denne skål. Og normalt det bedste!

Denne pickle kan betragtes som et kulinarisk mesterværk. Skålen er virkelig variabel og kan ændre udseendet med hver skift af retter. Med kylling, med oksekød, som en sød dessert. Alle vil kunne vælge deres egne “Tsimus”.

https://notefood.ru/retsepty-blyud/vtory-e-blyuda/omlet-s-syrom.htmlSådan tilberedes en lækker omelet med ost, læs vores artikel..

Hvordan laver man pandekager med æbler og kanel, læs her..

Noter opskriften på bagt havkat – prøv det, det er meget velsmagende.

Sådan tilberedes tsimus

Første opskrift
tsimus — что это такое, простые рецепты с фото
ingredienser Antal
dværg gulerod 220 g
tørrede svesker 50 g
mørke rosiner 50 g
uraffineret olivenolie 2 ¼ spiseskefuld
rørsukker 3 ½ spsk
mørk boghvede honning 3 ½ spsk
frisk citron 1 dessertske
havsalt ½ tsk
kanelpulver knibe
hvid peber knibe
renset vand 150 ml
Tilberedningstid: 70 minutter Kalorier pr. 100 gram: 273 kcal

Sug tørrede frugter i varmt vand i 15 minutter. Læg på en sigte tør.

Dværg gulerod sælges allerede skrællet og frosset. Det er praktisk at bruge det i denne form, da tilberedningstiden er reduceret. Desuden producerer en appelsinrotafgrøde efter chokfrysning mindre juice, hvilket gør tsimusa-sauce klar..

Det er godt, hvis du har en stor støbejernspande eller grydepande på hånden. Så det vil være mere bekvemt at stuge og rør skålen. Desuden er sådanne retter varmeledende, opvarmningen er jævnt fordelt, og honning med sukker brænder ikke. Nu skal du hælde olie på bunden af ​​panden og lægge en stærk ild.

I mellemtiden skær gulrotstammen i længderetningen i 4 stykker. Derefter smides en saltkage ind i stegepanden, og hvis den er kogt, så er olien tilstrækkelig varm, og du kan sætte gulerødder.

Steg gulerødder i ca. 5 – 7 minutter, omrør intenst, men forsøger ikke at beskadige babyer.

yngel морковь

Derefter tilsættes tørrede tørrede bær og blandes igen. Tilsæt dele sukker under blandingen. Dæk nu med et låg og sæt ud i ca. 20 minutter..

vaske чернослив

Derefter kan du sætte krydderier og citronsaft. I det varme vand for at opløse honningen, tilsættes blandingen 15 minutter efter krydderierne. De resterende 30 minutter tsimus slår ud over lav varme.

 

Cimus med oksekød

tsimes с говядиной

En opskrift kan udarbejdes i to versioner – med kød eller fjerkræ, som du vil. Desuden kan det oprindelige produkt være alt fra oksekød til kanin. Og hans navn er Ganze Tsimus..

ingredienser:

 • oksekød (pulp) – 0,84 kg;
 • gulerødder – 5 stk.
 • rødløg – 1 stk.
 • enhver vegetabilsk olie – 2 ¼ spiseskefuld;
 • tørrede svesker – 0,1 kg;
 • sur æble – 1 stk.
 • tørret abrikos – 50 g;
 • rosiner – 50 g;
 • frisk citronsaft – 1 ½ spiseskefuld;
 • rørsukker – 40 g;
 • mørk boghvede honning – 0,03 l;
 • kanelpulver – knivspids;
 • nelliker – 2 stk.
 • havsalt til smag;
 • hvid peber – på spidsen af ​​en kniv;
 • renset vand – 100 ml.

Tilberedningstid: ca. 3 timer.

Kalorindhold: ca. 350 Kcal / 100 gr.

Det er værd at starte med en bue. For fuldt ud at afsløre smagen af ​​alle krydderierne og give fadet en rig aroma, skal du ordentligt forberede dem. For at gøre dette, lav en løg-krydret blanding. Efter at have renset det af en tynd skræl, er det nødvendigt at hugge halvringe. ½ spiseskefuld olie, hæld i en gryde, sæt derefter tilberedt løg på lidt varm olie.

Stew løgene uden låg over lav varme, omrør konstant. Så snart han får en gylden haze, drys det med sukker og kanel. Du vil se, hvordan kaustisk juice kombinerer med sukker og danner en rav blanding..

Tilføj nu de resterende krydderier og citronsaft. Rør og tag panden af ​​ovnen op, dækket med låg. Hele proceduren vil tage ca. 12 minutter..

På tidspunktet for madlavningsløg kan du forberede kødet ved at skære det i tynde pinde med et ansigt på 1 x 1 cm. Skyl kødet eller fjerkræet og tør det med et håndklæde. Forvarm en tør stegepande, hæld en dråbe smør og læg oksekød. Så snart kødet bliver rødt, hæld vandet ud. Tæt tallerkener med et dæk. Oksekød kan efterlades til gryderet i 1, 5 timer.

Sug tørret frugt i varmt vand i 10 minutter. Flip på sig for at tillade fugt at strømme..

Efter det vellykkede forberedende arbejde kan du fortsætte til “mest tsimusu.” Ristede gulerødder terninger. I en dyb stegepande opvarmes smørret og sætter den røde skønhed.

Steg kuber indtil lys skorpe. I mellemtiden skar æblet i strimler og send til gulerod. Der tilsættes også tørret frugt og færdiglavede løg. Bland grundigt og lad gryden stå i låg i 45 minutter..

Nu kan du trække vejret og drikke en kop kaffe for at starte den sidste del med nye kræfter..

I en tykvægget beholder, der er egnet til bagning i ovnen, sæt lidt kød sammen med bouillon, læg et lag af tsimusa, og fortsæt med at udskifte. Men som et resultat, bør der forblive en tsimus på toppen. En halv time i ovnen ved en temperatur på 175 grader, og den efterlængte tsimus kan serveres.

Det er svært! Lang men så lækker!