På trods af at mange er vant til at overveje dumplings er ikke for raffineret mad af halvfærdig oprindelse, er der i de fleste lande separate teknologier til at forberede denne skål..

Afhængigt af den geografiske placering kan du finde radikalt forskellige opskrifter og navnene på disse lækre dejkugler med påfyldning.

For eksempel opfandt de italienske navn “ravioli” i Italien, de tjekkere er glade for at lave dumplings, supplere dem med frugtpåfyldning, og i Kina er der så mange som to slags dumplings kaldet “wonton” og “gyoza”. Beboere i Centralasien cook manty og saftigt khinkali kød er populære hos georgierne.

Nogle gange kan du snuble på halvfabrikata med samme navn i supermarkeder, men deres smag er langt fra referencen, da producenterne sjældent følger opskriften.

Traditionel opskrift
Choux тесто для пельменей: все секреты приготовления
ingredienser Antal
mel 500 g
Ægget 2 stk.
vand 1 kop (200 g)
Vegetabilsk olie 1 spiseskefuld
salt 1 tsk
Tilberedningstid: 30 minutter Kalorier pr. 100 gram: 237 kcal

I en simpel klassisk opskrift består dejen af ​​mel, æg og vand, nogle gange tilsættes en lille smule salt. Der er andre sorter: choux, cremefløde, kefir, æg.

Hvis du tilføjer smeltet mælk, bliver dejen meget ømme, nogle bruger stadig boghvede mel under madlavning..

 1. Først skal du hælde alt mel på et bord eller bord og lave en lille depression midt i den fremtidige dej..
 2. Der æg er brudt og alle andre komponenter tilsættes (vand, salt, olie). Ikke alle bruger den sidste ingrediens under madlavning i henhold til den traditionelle opskrift, men det vil bidrage til at opnå en mere ømfuld tekstur..
 3. Rør gradvist den resulterende masse indtil den er glat. Vent derefter lidt for dejen til at blødgøre – og du kan rulle den i dumplings.
 4. Det er bedst at gøre sømmen ikke mere end to millimeter tykke, så vil den yderligere madlavning blive hurtigere og lettere..

Vi tilbyder at se en videoopskrift til madlavning dumplings på choux wienerbrød:

Nem at lave choux wienerbrød med æg

Den første regel til fremstilling af choux wienerbrød til ravioli er det ideelle forhold mellem mel og væske, nemlig 10: 4. Ikke alle forstår, at begrebet “flydende” ikke kun betyder vand, æg og andre flydende komponenter beregnes også i henhold til dette princip..

Derfor skal du for et kilo mel tage 400 gram væske – vand, mælk, æg, kefir og andre komponenter afhængigt af opskriften. På dette grundlag vil til fremstilling af dej med et æg være nødvendigt med sådanne ingredienser:

 • 1 kg mel
 • 3 æg;
 • 100 ml vand
 • 1 tsk vegetabilsk olie;
 • 2 tsk. salt.

Denne opskrift er bedst egnet til frosne dumplings, fordi dejen ikke vil revne selv med pludselige temperaturændringer..

Så først skal du blande vand og olie, bring væsken i kog. I mellemtiden er ca. halvdelen af ​​det tilberedte mel lagt på arbejdsfladen..

finkæmme муку

Når vandet koger, “bryg” mel med sin hjælp..

Hæld i воду

Hæld derefter et æg i stoffet..

æg

Vent, indtil dejen er afkølet, tilsæt derefter to flere æg og det resterende mel..

færdig масса

Du kan rulle lidt tykkere end normalt, og efter madlavning bliver dejen bløde og bløde.

ælte

Det er bedst at vride små pølser fra dejen, klipp dem i stykker og rul hver dumpling individuelt, så tabene vil være minimale, og konsistensen i hvert produkt vil være det samme..

chips теста Halvfabrikata

Nogle begynder at ælte ægget med salt, få konsistensen, som en omelet, og kun derefter tilsæt denne blanding til dejen. Den endelige version kan finhakket, du får velsmagende hjemmelavede nudler.

Universal opskrift på choux wienerbrød egnet til ravioli og dumplings

For at forberede en universel chouxdej, som er yderligere egnet til ravioli og dumplings, skal du kende nogle af egenskaberne ved æltning. Først og fremmest husk at denne opskrift ikke indeholder salt, billet skal være frisk.

Dumplings behøver som regel ikke at rulle dejen så tynd som til ravioli, men erfarne kokke hævder, at dette kun er et spørgsmål om smag. Hvis du er vant til at pålægge flere fyldstoffer, er det bedre at rulle det tykkere og omvendt.

Opskriften til universel test indeholder følgende komponenter:

 • Mel – 1 kg;
 • Vand eller mælk – 400 g;
 • Æg – 1 stk.

universel тесто

Som i de fleste opskrifter skal du først lægge melet på tavlen og lave en lille indrykning i den.

Væsken (vand eller mælk) koges, hvorefter den tilsættes til melet, brygges dejen..

Først skal du forhindre indholdet med en gaffel, og afslut derefter processen manuelt. 15-20 minutter er normalt nok til at opnå den perfekte konsistens..

Et æg er en valgfri ingrediens, men ved hjælp af det vil det hjælpe med at forbedre smagen..

Slå ægget i den varme væske, inden du brygger dejen, yderligere trin er beskrevet ovenfor. Salt i denne opskrift vises ikke, men nogle husmødre føjer en kniv sukker under æltning.

Dette tillæg er især egnet til søde dumplings med frugtpåfyldning, men også til køddumplings.

Se videoopskriften til det perfekte choux wienerbrød til dumplings og ravioli nedenfor:

Sådan tilberedes lækre dumplings hjemme

Når du har lavet et fremragende choux wienerbrød, er det tid til at gå videre til processen med rulle og lave lækre dumplings. For at gøre dette kan du bruge en simpel opskrift, der er populær hos husmødre..

For at lave 80 dumplings skal du tage følgende ingredienser:

 • Forberedt dej – 800 g;
 • Kød af oksekød – 700 g;
 • Løg – 2 stk.
 • Hvidløg – 4 fedter;
 • Vand (kan erstattes med mælk) – 150 g;
 • Smør – 100 g;
 • Salt, peber og krydderier efter smag.

Hakket kød til ravioli passer til næsten alle, men de bedst kogte produkter vil være med en blanding af oksekød og svinekød i omtrent lige store mængder. Rul gennem kødkværnen, tilsæt løg, hvidløg og krydderier i processen. Salt, peber, hæld lidt vand eller mælk i jordkød..

Hakket kød

Så fortsæt til modellering. Det vil være bedst at dele dejen i små pølser, som derefter skæres i stykker og rulles ud hver dumpling individuelt.

klar замес

Sæt påfyldningen på de rullede bolde, blæk forsigtigt alle kanterne. Kog dumplings brug i kogende vand ikke mere end fem minutter, efter at de kommer op.

Vi sætter начинку

På dette tidspunkt sættes et lille stykke smør i en anden beholder, hvor færdige dumplings placeres senere..

ubehandlede пельмешки

Før du serverer, kan du dekorere parabol med urter eller hæld saucen.

foder блюда

Koger argumenterer ofte for dumplingsaus. Varianter som mayonnaise, ketchup eller deres blanding er generelt accepteret. Mindre almindeligt brugt creme eller tartar. I khinkali er saus traditionelt ikke tilføjet, da de allerede er helt saftige.

Nyttig rådgivning og konklusion

Erfarne kokke deler andre hemmeligheder af madlavning dumplings. Hvis du ved om disse nuancer, kan du spare meget tid, fordi det er bedre at lære af andres fejl.

Vælg altid et godt sigtet mel. Husk at dejen er knæet i en retning langs omkredsen (som regel tjener gæsterne det med uret, men det er ikke grundlæggende).

Efter blanding skal du sætte et våde håndklæde oven på dejen og vente ca. en halv time. På grund af dette vil gluten svulmer, som bidrager til forøgelse af elasticitet, derfor bidrage til yderligere modellering af dumplings.

Rør dejen altid anbefales med dine hænder, den eneste måde at opnå den perfekte bløde konsistens på. Mange blev konfronteret med klare dumplings, som mest af alt ligner gummi til smag og smag – det er netop på grund af maskinblandingen..

grøn борщMed ankomsten af ​​en varm forår vises han på bordene – kongen af ​​alle supper! Ja, ja! Opskrifter af den legendariske grønne borscht med sorrel. Husk at gemme disse lette opskrifter..

Shawarma derhjemme? Ja, let! På vores hjemmeside blev der skrevet skridt-for-trin opskrifter til denne snack. Prøv først klassikerne, og så kan du eksperimentere med smag og kombinationer af produkter.

Hvis udtænkt kage, så tag omsorg for cremen til det. Sure fløde anses for at være en af ​​de mest populære. Her har vi beskrevet detaljeret, hvordan man gør det..

Ikke mindre vigtigt er fremstillingen af ​​hakket kød. Den klassiske dumpling opskrift bruger en blanding af svin, oksekød og lam. Nu holder nogle få til denne regel ved at anvende svinekød eller endda kyllingekød under madlavning..

For at gøre kødet lettere at støbe og være saftigt, tilsættes en lille smule finhakket eller jordet løg. Nogle gange eksperimenterer kokke for at forbedre smagen og supplere fyldet med svampe, rejer eller hvidløg.

Nogle kokke vælger temmelig mærkeligt ved første øjekast komponenter. For eksempel tilføjer i den klassiske opskrift nogle gange to skeer appelsinsaft, angiveligt giver den en særlig sød smag.

Det tilsættes også til fisk og bøf til juiciness. Løgjuice er også egnet til dette formål..

Husk at du skal lave mad med kærlighed og godt humør, så selv den mest komplekse opskrift kan gøre det..