Bevistede metoder til madlavning dej til dumplings med kartofler

Dumplings er ikke kun en nærende og velsmagende skål, men også en god måde at hænge ud med deres familie og kære.

Du kan finde mange gode opskrifter af dumplings med kartofler, selv i en kogebog.

dej на вареники с картошкой

Der er mange variationer i madlavning og servering af denne skål..

Det historiske hjemland for dumplings

Af en eller anden grund betragter mange mennesker det ukrainske køkken for at være forfædrene til dumplings, men hvis man ser dybere ind i madlavningens historie, vil vi se, at denne retters rødder kommer fra Tyrkiet. Dette måltid blev tilberedt på melbasis med en fyldning af enten kød eller grøntsag og navnet “dyushbara”.

En gang på vores slaviske område har denne ret gennemgået en række ændringer. Det var så meget af vores forfædre, at det fik et nyt navn “dumpling” og diversificeret fyldning og dej i store mængder..

Alligevel retfærdiggør en dumpling som en skål 100% – udover den fantastiske smag er det også en solid og omkostningseffektiv skål..

Det første sted i påfyldningen blev taget af kartofler

Kartoffelstøvning forbliver i dumplings i første omgang i popularitet, kartofler kan bruges uden tilsætningsstoffer og med forskellige produkter sammen: løg, svampe, ost, svin, grønne og andre. Men kartofler vil være hovedbestanddelen i nogen af ​​disse fyldstoffer..

kartoffel начинкаSå kog kartofler i saltet vand, så vi puriur det, det vil være grundlaget. Du kan sprede påfyldningen ved at ristede løg indtil gyldenbrun.

Sammen med løg kan du bruge og cracklings. Hvis vi overvejer svampe som en komponent, skal vi fryse dem i smør (solsikkeolie) og efter fordampning af overskydende fugt tilsættes kartofler.

Før du begynder at lave dumplings, skal du afkøle fyldet, og i mellemtiden kan du begynde at lave dej.

Velsmagende dej: madlavning opskrifter

Hver type dej har funktionerne i både fremstilling og metoder til videre brug og opbevaring. Overvej de mest almindelige typer dej til dumplings med kartofler og metoder til deres forberedelse..

Frisk – den mest almindelige
testet способы приготовления теста на вареники с картошкой
ingredienser Antal
mel 6 glas
vand 2 briller
salt 2 tsk
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier pr. 100 gram: 222 kcal

I koldt vand fortyndes saltet, indtil det er helt opløst, sigt melet i en dyb skål med en sideskive mel, lav en brønd i midten, hvor vi hælder vand og ælt dejen.

ælte

Når det tager form, tager vi det ud af skålen, lægger det på bordet og hæld resten af ​​melet ud af skålen. Vi fortsætter med at ælte den, indtil den har absorberet alt det resterende mel, bliver glat og elastisk..

ælte руками на столе

Mel kan tilføjes, hvis det er nødvendigt. Knæ i 20 minutter eller endda en halv time.

klar колобок

Dejen skal hvile og stå for gluten at svulme, for det dækker vi det med et serviet eller et håndklæde. Efter en halv time skal du ælte den igen.

Vi lukker op пленкой

For nemheds skyld støber vi også i form af pølser og skæres i små portioner, som vi ruller ind i et tyndt lag.

Rul ud пласт

Lean (frisk) dej på vandet er klar!

Vi tilbyder at udforske denne enkle, men sådan en populær måde at lave varenichnogo dejen i videoen historie:

Fluffy Kefir

Ukrainsk køkken betød oprindeligt dejen til kefir-baserede dumplings..

Dumplings lavet af det er magiske – de er voluminøse, klumpete, men samtidig lette og vægtløse.

Det er meget sart at smage, og det tørrer ikke ud under støbeprocessen. Det er nødvendigt at tilberede det færdige produkt fra en sådan test ikke mere end et minut efter kogning..

Ingredienser: batch на кефире

 • 1,5 kopp mel
 • 1/3 kop kefir;
 • 2/3 kop vand
 • Salt til smag (ca. en halv skje);
 • 0,5 tsk sodavand.

For at ælte dejen skal du forberede en dyb skål. I det vi sigter mel af højeste kvalitet, tilsættes salt og sodavand, blandes.

Tilsæt vand til yoghurt, rør væsken i et glas og lad den gradvist hælde i melet. Intensiv æltning.

Når dejen på kefir bliver homogen og ikke holder fast i dine hænder, så er den klar. Hvis du skal fylde melet, er det muligt at afvige fra opskriften, det vigtigste er, at det er elastisk, og det er en fornøjelse at skimmel!

Dej på dumplings med kartofler skal stå i cirka en halv time.

I den næste video lærer du at lave dej til dumplings i mælk.

Meget simpel opskrift:

gær

Den følgende dejopskrift på dumplings med kartofler skal bare prøve en nysgerrig værtinde. At lave dej ved hjælp af gær er en temmelig populær måde..

Varenichny-produktet, der fremstilles, har således blødhed og minder om parabol.

Tag dejen:

 • 7,5 – 8 glas mel
 • 700 ml. vand;
 • 1 spsk. sukkerske
 • 0,5 tsk salt
 • 0,5 tsk sodavand;
 • 20 gr. gær.

gær в водеGær er fortyndet i vand, som skal være lidt varm sammen med sukker og salt i en dyb skål. Hæld i denne opløsning 6 kopper mel, hæld sodavand på toppen..

Vi begynder at blande sodavand og mel først og derefter røre i vandet. Bland godt, lav et klæbrigt stof, tilsæt det resterende mel til det, nogle gange tager det mere end hvad der står i opskriften..

Lækre dej til dumplings med kartofler er færdigberedt, så vi pakker det med et håndklæde og sætter sig i ca. en time. Efter denne tid vil den være helt klar, du kan begynde at skulpturere. Vi deler det i flere dele..

For at forhindre dejen i at tørre ud, skal du med en plastfolie dække den del, der endnu ikke er involveret i modellering..

Choux

Denne metode er især interessant, hvis du beslutter dig for at lave dumplings til fremtiden, fordi når de er frosne, vil dejen ikke knække og beholde alle kvaliteterne perfekt.

Vi skal bruge:

 • 4 kopper mel;
 • 1 kop (250 ml) vand
 • 2 spsk vegetabilsk olie;
 • Salt (halv tsk).

dumplings из заварного теста

En del af melet (ca. halvdelen) af højeste kvalitet sigtes i en dyb skål. Kog vand, opløs salt i den.

Denne opløsning hældes i en tynd strøm ind i en fordybning i bunken af ​​mel, omrøring intensivt med enten en gaffel eller en blender med en passende dyse. Tilsæt det resterende mel til massen og ælt den stive elastiske dej..

Det resulterende produkt skal efterlades i en plastikpose i en halv time i køleskabet. Chouxdejen er klar til videre brug. Om nødvendigt kan den fryses.

Se videoklippet om, hvordan du laver choux wienerbrød til dumplings med kartofler:

Dej til “dovne” varenichny produkter

Fri tid at spare, og så vil du forkæle dig selv og dine kære med en sådan fantastisk skål som dumplings? Det er ligegyldigt, der er et godt alternativ – “dovne” dumplings – hurtigt, velsmagende og billigt!

Ingredienser krævet:

 • Mel (øverste klasse) – 5 spiseskefulde;
 • Kogte kartofler – 500 gr;
 • 1 kyllingæg
 • Salt (efter smag).

Manty в мультиваркеFra madlavning dumplings gå videre til mantler. Det er også en meget velsmagende skål, som mange foretrækker at kende dumplings og klassiske dumplings. Manty i en multikooker: traditionel og doven. Kog med sjælen!

Denne artikel præsenterer gærfri dejopskrifter til fin og velsmagende pizza. Forkæle dine kære med kulinariske lækkerier!

Alle hemmelighederne på denne konditordej kan findes her. En detaljeret trin for trin opskrift, at hver værtinde skal vide!

Hvordan “gør” dejen på dovne dumplings? Lad os undersøge processen trin for trin.!

Til at begynde med gnid kartoffel i en puree-lignende tilstand, og tilsæt derefter de resterende ingredienser til denne masse og bland godt. Dejen er næsten færdig, du skal bare give lidt tid, så den er infunderet.

Du behøver ikke at skulpte “dovne” dumplings – de er dovne, bare kast pølsen og skær den i små cirkler.

Derefter skal du begynde at lave mad, sørg for at lade vandet koge, først efter at læse dumplings og omrøre, kog i ca. 3 minutter.

Egnet dej til langvarig opbevaring i fryseren.

modellering dumplings

Til at starte, opdele i små portioner kogt dej. Da dette ikke er et øjeblikkeligt spørgsmål, dækker vi dejen, som ikke blev brugt i modelleringen, så den ikke lukker op, tørrer ikke ud og derved opretholder de bedste egenskaber.

kløft на кусочки

Vi tager et stykke dej, begynder at rulle det i et tyndt lag, ca. 3 mm tykt. Klipp cirkler (5 cm i diameter) ved brug af almindeligt glas eller ved brug af en speciel enhed.

Rul ud

Det er muligt og en anden metode til at opnå blanke til fremtidige dumplings. Nemlig: Rul en dejpølse i diameter på ca. 2 cm, skær cirkler med en tykkelse på ca. 1 cm, danner en kage fra dine cirkler og ruller ud med en rullestift, alle de samme cirkler vil vise sig om samme diameter – 5 cm.

På de resulterende emner skal du lægge vores fyld, foldes i form af en halvmåne og kanterne strammes fast med hinanden.

Vi starter

Hvis dejen er tør og dårligt modellerende, kan kanterne fugtes med vand. Kanterne skal være stramt formet, så fyldningen under kogning ikke kryber ud..

zaschipyvaem

Sømmen kan være varieret og gøre den i form af en pigtail, det vil ikke kun være original, men vil desuden beskytte fyldningen fra at flyde.

søm косичкой

Gør sådan en pigtail er et snap. Vi har en dumpling med kanterne, der allerede sidder fast i venstre hånd med en søm i retning af højre hånd. Vi bøjer nederste hjørne ved bunden af ​​dumpling, så laver vi den næste bøjning og så videre til sømmenes ende.

Færdiglavet вареники с картошкой и луком

Måske bliver den første fletning ikke helt snoet, men her er det kun et spørgsmål om tid. Bare få din hånd.

Der er en mindre velkendt metode til modellering. Dejen er stadig opdelt i flere dele, en af ​​dem rulles ud i form af et rektangel 3 mm tykt, vi lægger fyldningen i midten, så mellem fyldningen var ca. 2 cm.

Det viser sig en slags pølse fyldt inde. Klem en kant, skær dejen fra den anden kant, ca. 1 cm, fastgør kanterne ved at trykke ned, dumplingen er klar. Og så videre.

Hvilken måde at modellere for at give præference, er det op til dig. Under alle omstændigheder sculpt dumplings – en fornøjelse!

Sådan en pacifierende øvelse vil hjælpe med at lindre spændinger og slappe af. Og hele familien bliver tilfreds, fordi denne ret ikke bare tilfredsstiller, men også meget velsmagende.!

Vi præsenterer dig flere måder at lave dumplings på i videoen:

Nyttige råd fra erfarne værtinder

Dejen kan brydes under madlavning, og al påfyldning frigives i vandet. For at undgå dette skal du ikke være for ivrig med påfyldningen, kun en teskefuld med et lille dias til en dumpling.

Du kan ikke fordøje dumplings, ellers bliver de “gummi”. Den omtrentlige tilberedningstid er 1 til 3 minutter fra det øjeblik vandet koger..

Hvis dejen er æltet på kefir, er kogningen ikke mere end 1 minut. Kast det strengt i kogende vand, men reducer ilden, så dumplings i kogende vand ikke falder fra hinanden..

Hvis dejen stadig er tilbage, og påfyldningen er forbi, kan du bruge den på dumplings.

Så de færdige dumplings ikke klæber sammen, efter at du har lagt dem i en plade, skal du tilføje smør til dem.

Serveres dumplings kan være med creme, smør og cracklings.

Vi ønsker dig en velsmagende varenichny middag til hele din familie.!

Loading...