Omsorg for familiens sundhed – opgaven for hver værtinde. Tænker på at lave en hjertelig og velsmagende morgenmad, du kan vælge semolina. Dens smag er kendt for mange siden barndommen, og produktets brug er at rense fordøjelsessystemet af fedt og slim..

proportioner молока и манки для приготовления идеальной манной каши

Perfekte proportioner af mælk og semolina

En nøglefunktion i halve grød er overholdelse af de korrekte proportioner af korn og mælk. Standardberegningen anses for at være tilsætning af seks spiseskefulde korn til en liter kogende mælk. Mange mennesker forstår ikke helt beregningen af ​​produkter, og det er undertiden svært at forestille sig, at skeer og briller er alle de samme mængder..

Ved valg af frisk hjemmelavet mælk er det sædvanligt at fortynde det med vand i forholdet 3 til 1 – 100 ml vand eller henholdsvis 1,5 kopper til 1/2 kopper tages til 300 ml mejeriprodukt. Opbevar mælk kan ikke fortyndes, og kornet falder straks i søvn i kold mælkagtig væske i ti minutter før madlavning..

Forberedelse skal begynde med tilsætning af standard 6 spiseskefulde af halvpasta med en lille bakke. Først derefter kan du allerede vælge antallet af skeer med semolina for at sikre, at grød har den ønskede konsistens, tykkelse, viskositet.

En ske indeholder omkring 30 gram halvpasta, hvilket gør det muligt at veje på køkkenet skalaer den rigtige mængde, i gennemsnit 180 g.

Når du laver duftende grønt grød, skal du overholde hovedreglen, som ofte skal røre grød under tilberedning og sætte ilden på ovnen så lav som muligt..

Klassisk opskrift
proportioner молока и манки для приготовления идеальной манной каши
ingredienser Antal
mælk 0,6 l
semulje 110 g (6 spsk uden glide)
granuleret sukker 30 g
vand 50 ml
smør 30 g
Tilberedningstid: 20 minutter Kalorier pr. 100 gram: 142 kcal
Madlavning semolina er temmelig let, men det kræver fuld opmærksomhed, at være aktiv under den termiske proces. Den mest lækre, ømme og rige grød fås i mælk..

Samtidig øges indholdet af gavnlige vitaminer og mineraler i en skål, som har en positiv effekt på kroppen og giver den energi hele dagen lang..

Alle komponenter i skålen skal udarbejdes i forvejen, vær særlig opmærksom på den angivne mængde halm og mål den korrekt. I en gryde, hvor en velsmagende fad vil koge, hæld vand, drej langsomt beholderen i en cirkel, så væsken berører hver side.

Varm langsomt vandet i bunden af ​​panden og hæld i mælken. Kog alle væsken i koge. Med den ene hånd gøres cirkulære bevægelser, rør mælken, og den anden langsomt hæld kornet og derefter sukker. Fem minutter bør konstant røre indholdet af gryden, således at de ikke dannes smagløse, grimme klumper.

Derefter bør halvdelen være dækket af et låg, der fjernes fra varmen, venstre for at “nå” i yderligere fem minutter. Olie skal tilsættes, før der serveres i hver enkelt del..

hvordan испечь пряники в домашних условияхOpskrift på hjemmelavet peberkage med ingefær eller citronfyldning i vores artikel i trin for trin fotos.

Fyldte courgetter med ris og ost – en opskrift her.

Sådan laver du en utrolig lækker cocktail med is og frugt, læs vores artikel..

Semolina på mælk med bær i en langsom komfur

Det er umuligt at overraske familien med blid, unik, men velkendt for mange siden barndomsårene smag af halvgrødegryn. Men ved at kombinere det med en række bær er det helt muligt at forberede en skål, der vil appellere til alle.

Dette bevarer og øger fordelene ved korn, der fordøjes i tyndtarmen. Men multikookeren vil bidrage til at reducere og lette hele processen med at skabe semolina med bær.

For at forberede en vidunderlig skål af denne korn med mælk vil være nødvendigt:

  • 120 g semolina;
  • 0,8 liter mælk;
  • 100 g sort currant, hindbær (eller blåbær, blåbær, stikkelsbær);
  • 40 g sukker;
  • 25 g smør.

Grød med bær vil være klar i 30 minutter, og 100 gram vil indeholde 120 kcal.

Universal køkkenudstyr, præsenteret i form af en multikooker, giver dig mulighed for at lave en duftende, men lidt “lækker” semolina, som på ovnen kan vise sig at være heterogen med klumper eller brænde.

hæld i молоко

Efter at have målt den nødvendige mængde korn i overensstemmelse med opskriften, skal skålen olieolieres, og hæld derefter halvpasta, hæld i mælk og tilsæt sukker.

tilføje манку

På multikookeren indstilles tilstanden “Mælkegrød”, og hvis der ikke er nogen, så “Soup / grød” eller “Multipovar” i en periode på ti minutter.

at koge кашу

Låget i køkkenapparatet bør ikke lukkes, og halvdelen rører lejlighedsvis.

stir

Vask bær, fjern haler fra dem og hæld i halvpasta et minut før madlavning..

tilføje ягоды

Derefter i “Opvarmning” -tilstanden bringe grød til fuld madlavning i femten minutter uden at glemme at lukke låget. Skål med bær skal serveres varmt, ikke varmt, garneret med kandiserede frugter, nødder, rosiner, efter skøn.

Nyttige tips og fakta

Semolina er ikke så nyttigt som andre former for korn, men det giver næring til kroppen og kan oplades med energi hele dagen..

Det bruges ofte til mono diæter, hvor man foretrækker et enkelt produkt, der er en del af alle retter, og det anbefales at bruge personer med kroniske sygdomme i mave og tarmene i den periode, hvor hele organismens korrekte funktion genoptages..

Når du laver mad, bør du følge nogle regler:

  1. Overhold den korrekte del af korn og den væske, i hvilken kogningen finder sted;
  2. For ikke at øge ilden – dette vil ikke kun føre til dannelsen af ​​overdrevne klumper, men også skålen vil brænde, en ubehagelig smag vil dukke op;
  3. Salt, sukker, samt bær, aromatiske tilsætningsstoffer bør tilsættes i slutningen af ​​kogningen i 1-2 minutter inden slutningen af ​​den termiske proces;
  4. Før du koger mælk, skyl beholderen med koldt vand eller læg en isterning i den.

Når du bruger en multikooker i tilberedningsprocessen, viser semolina sig mere frodig, har en ensartet, blød tekstur. Du kan også koge kornet i bouillon, hvilket gør det til en nærende, varm og lidt flydende skål..

Børn kan også lide tykkere grød, som kan spises koldt, skæres i skiver og vandes ovenpå med fløde, marmelade, kondenseret mælk.