Ikke alle ved, hvad et protein er, hvilken rolle det spiller i menneskets aktivitet og hvilke funktioner den udfører..

produkter с высоким содержанием белка

Lad os forsøge at besvare disse spørgsmål og også overveje, hvilke produkter der har det højeste proteinindhold, så vidt de kan være gavnlige eller skadelige for mennesker..

Fordele og skader ved at spise højt proteinindhold

Protein (protein) er et stof der består af aminosyrer. Da vores krop er i stand til at danne ikke alle aminosyrer, kommer nogle af dem til os med protein.

Protein er en vigtig del i enhver persons kost. Det er det vigtigste byggemateriale, da det deltager i skabelsen af ​​muskelvæv. Derfor er protein så værdsat af atleter og dem, der bare ønsker at få muskelmasse..

Af samme grund er det vigtigt for barnet, fordi protein hjælper den voksende krop til at vokse ordentligt og hurtigt..

Med mangel på protein hos mennesker kan arbejdet i de endokrine kirtler forstyrres. Blodsammensætningen kan også ændre sig, hjerneaktiviteten forværres, udholdenhedsdråber og immunitetsfald..

Ved første øjekast kan det forekomme, at protein er et yderst nyttigt stof..

Men han som fedt og kulhydrater kan skade kroppen, hvis den bruges i for store mængder.

indikator нормы белкаSagen er, at vores krop absorberer den mængde protein, det har brug for i en vis tid. Hvis du ikke har brug for mere end 150 gram, så vil det absorbere et sådant volumen, og resten vil simpelthen behandle.

For realiseringen af ​​denne proces, kroppen bruger calcium, og hvis du ikke vil få det fra mad i den nødvendige mængde, vil det blive taget fra knoglerne, hvilket i sidste ende kan føre til osteoporose.

Og selvom du tager forskellige vitaminer, der indeholder calcium, vil det ikke spare dig.

På grund af overbelastning af proteinindtag er der også en alvorlig byrde for nyrerne, som kan forårsage forskellige sygdomme. Dette fænomen kan ofte observeres i velhavende lande, hvor mange mennesker har for meget protein i menuen..

Spise animalske produkter, som indeholder et protein, er du nødt til at være forsigtige, fordi der ofte er der en stor mængde af kolesterol og fedt, samt, ofte, de er høje i kalorier.

Fødevarer med det højeste proteinindhold

For at korrekt regulere mængden af ​​protein i din kost, skal du vide, hvilke fødevarer den indeholder, og hvor den er mest. Lad os tage som et eksempel de produkter, der ofte findes på bordet for de fleste mennesker:

Hytteost и яйца

 • æg. Den ideelle og mest overkommelige kilde til protein til mennesker. De indeholder en stor mængde protein (ca. sytten procent), og de har også en høj biologisk værdi, da de indeholder mange essentielle aminosyrer;
 • Hytteost. Produktet, som ikke styre kost af enhver atlet, fjorten procent indeholdt i det protein Dens fordel er, at det, i modsætning til de samme æg, for lang tid at fordøje, så det er godt at tage, før jeg går i seng, så kroppen vil give energi til hele natten. Men det er værd at vide, at i ostemassen stor tilstedeværelse af fedt, så det er bedst at købe fedtfattig udgave;
 • mælk. For mange sammen med æg er dette den vigtigste kilde til protein. Den er også rig på aminosyrer, og dens biologiske værdi er endnu højere end æg. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at købe skummetmælk, hvis fedtindholdet ikke overstiger 2,5%, vil det ikke påvirke din krop væsentligt;
 • ost. Det har et højt kalorieindhold, men det indeholder så meget som tredive procent af proteinet;
 • Fjerkrækød. Det har et lavt kalorieindhold og højt proteinindhold. Plus, det er let nok til kroppen til at absorbere;
 • oksekød. Indeholder animalsk protein, god til assimilering. Det er bedst at spise kogt eller stuet oksekød til mad. Den mest sunde og nærende til at spise er oksekød af ung alder, fra et til to år;
 • lever. Leveren indeholder femogtyve procent af protein, dette produkt har en lav kalorieindhold og lave omkostninger;
 • fisk. Et diætprodukt, hvor tilstedeværelsen af ​​protein varierer fra femten til femogtyve procent afhængigt af typen. Den højeste mængde protein findes i laks, tun, makrel, mullet.

Disse er de mest almindelige og populære muligheder for menneskelig ernæring, men derudover er der stadig en række fødevarer med det højeste proteinindhold. Overvej denne liste i tabellen..

bord

For klarhed præsenterer vi en tabel med et proteinindhold pr. Hundrede gram produktvægt..

Produktnavn Mængde protein
Gåsekød 29
kalkun 24
lam 24
oksekød 23
Kyllingekød 25
Oksekød lever 19
svinekød 19
En and 17.6
Hausen 24
Pink laks 21
multe 21.4
rejer 20
Havabbor 20
sardin 23,7
Røget laks 25.4
makrel 18
sandart 21
Røget torsk 23.5
Tunfisk 23
gedde 18
Hvid ost 18
ost 30
Hytteost 14
Ægget 12
kalvekød 22
Svinelever 18
brasen 21
krabber 19
Røget torsk 24
ide 18
ål 17
østers 14
Svinekød / oksekød 15
sej 17

Ud over ovenstående er der stadig et stort udvalg af produkter, der indeholder protein, men i meget mindre mængder.

Norm og overskydende protein i kroppen

Som du allerede har lært ovenfor, hjælper protein ikke kun kroppen, men kan også skade det. Det hele afhænger af, hvor meget en person tager det dagligt. Hvilken mængde protein er nødvendigt for menneskekroppen??

Først og fremmest skal du vide, at der er et bestemt dagligt indtag af protein..

 1. En voksen bør forbruge mindst fyrre gram om dagen, og han anbefales ikke at gå over denne grænse, ellers er det fyldt med sundhedsmæssige problemer;
 2. Et gennemsnit på halvfems gram er en god værdi, som enhver sund organisme lærer;
 3. Den maksimale proteinhastighed er omkring et hundrede og tyve gram pr. 24 timer. Forbrug af en større masse kan føre til forgiftning og yderligere komplikationer i kroppen. Derudover kan der forekomme dårlig ånde og vedvarende gasser..
Det er værd at huske på, at i gennemsnit mere end 30 gram protein er kroppen ikke i stand til at lære ved et måltid.

Den nødvendige mængde protein pr. Kg legemsvægt:

 • 1,2 gram er nødvendigt for atleter og mennesker, der fører en aktiv livsstil;
 • Ca. 2 gram for dem der spiller sport tre eller flere gange om ugen og 1,6 gram for dem, der går i gymnastiksalen en eller to gange;
 • 2 gram til dem, der taber sig og spiser mad med lavt kalorieindhold.

Ekorn skal tages mere:

 • For enhver sygdom, især efter kirurgi, såvel som under opsvingstiden;
 • Under den aktive vækst og udvikling af den menneskelige krop;
 • Hvis en person går ind for sport og fører en aktiv livsstil;
 • Om vinteren, fordi menneskekroppen på denne tid af året skal bruge flere kalorier for at bevare kroppens varme og energi..
losning день на водеPå hvordan man bruger den faste dag på vandet, fortæl eksperterne på vores hjemmeside.

Alt du har længe ønsket at lære om kostfiber, se i næste artikel. Der er også indsendt anmeldelser.

Metoder til anvendelse af Magnesia og anmeldelser af mennesker er beskrevet her. Læs, husk og slip dine kommentarer.!

Mindre protein er nødvendigt:

 • I de varme årstider, fordi kroppen ikke behøver at bruge en stor mængde kalorier;
 • I alderdommen er der ikke så mange opdateringer i en gammel persons legeme som i en ung;
 • Med udbrud af gigt og andre sygdomme forbundet med protein fordøjelse.

Kroppen fordøjer proteiner i meget længere tid end de samme kulhydrater, der absorberes næsten øjeblikkeligt. Dette sker på grund af dets ret store molekyler, som kroppen ikke umiddelbart håndterer..

Dette er en fordel ved proteinfødevarer, det længer langt længere i kroppen og fordøjes langsommere, og følelsen af ​​fuldhed fortsætter derfor i længere tid..

I løbet af assimileringen af ​​protein kan fødevarer være langsomme eller hurtige. At langsomt omfatte især ost og svinekød til hurtig – æg, mælk, kefir.

konsultation у врачаFør beregning af den daglige behov for protein og lean på fødevarer med højt indhold af protein, er det bedst at konsultere en læge, før der og en fuldstændig gennemgang af kroppen, skal du sørge for, at du ikke har en nyresygdom, lever eller mave.

Ellers risikerer du at skade dig selv. Især skal du være forsigtig med dem, der har problemer med nyrerne, eller hvis krop har en mangel på enzymer, der bryder ned protein.

Du skal også være opmærksom på bærbarheden af ​​produkter, der indeholder protein, da mange af denne grund er forbudt at bruge for eksempel mejeriprodukter og andre produkter.

Vægttab slankekure kost kost

Under en kost omfatter mange mennesker en stor mængde protein i deres kost. Overvej nogle tips, som ernæringseksperter normalt giver i sådanne tilfælde:

 1. En kost indebærer typisk at reducere næringsstoffer som fedtstoffer og kulhydrater. Men samtidig reduceres mængden af ​​protein, hvilket kan påvirke kroppens arbejde negativt. Derfor skal du omhyggeligt overvåge forbruget af proteinindtag i løbet af kosten. Husk at ca. 30 procent af proteinfødevarer bør være til stede på din menu;
 2. Når du taber, skal du medtage i din kost kød, fisk, nødder, mejeriprodukter og andre produkter, som omfatter en tilstrækkelig tilstedeværelse af protein;
 3. Proteinføde, ifølge mange ernæringseksperter, absorberes meget godt af kulhydrater og fedtstoffer, som er de vigtigste leverandører af energi til kroppen. Også for hurtigere og bedre absorption bør den forbruges uden brød og sammen med grøntsager og grønne;
 4. Ud over naturlige produkter, anvendelse af sports kosttilskud eller protein pulver, men at betragte dem som den primære proteinkilde er umulig, fordi de fleste kvalitativt krop metabolizes protein fra kød og andre animalske produkter;
 5. Samtidig er det nødvendigt at spise mad i kogt eller dampet, mens man udelukker stegte fødevarer fra kosten. Det er også bedre at saltede det ikke under madlavning, men umiddelbart før det tages..

Så fra det ovenstående kan vi konkludere, at protein er meget vigtigt for den menneskelige krop, men for at forblive sund og stærk skal du spise den i de rigtige mængder og konstant overvåge det..