Næsten hver af os mødte dette ord, især inden for japansk køkken, og nogle endog smagte det som et supplement til sushi eller sashimi. Få mennesker ved, at de fleste japanske restauranter tjener en erstatning for ægte wasabi i stedet for en rigtig..

Denne “bedrag” skyldes den høje pris for ægte japansk peberrod. På japansk hedder erstatningen “seiyo wasabi”, som i vores sprog betyder “almindelig peberrod” (Armoracia Rusticana).

wasabi

Det er fint revet peberrod med sennep til krydderi og ved hjælp af gurkemeje eller madfarver til farve. Resultatet er et produkt, der ligner wasabi i farve, men har intet at gøre med det i smag. Selvom de fleste mennesker ikke gætter på det.

Wasabi – så hvad er det? Real wasabi er et pænt tørret rhizoom af den japanske plante Wasabia japonica, som ligesom vores peberrod tilhører den cruciferous familie.

Denne plante er 20-30 cm høj, har store hjerteformede blade vokser fra et tykt rhizoom. Hans blomster er hvide og små. I naturen vokser den i træernes og buskernes undergræsning på floder og vandløbsbaner, hovedsagelig på køligere steder..

På sådanne steder vaskes planternes rødder med koldt vand (12-15 grader) ved en temperatur på 8 til 18 grader.

Sammensætning, kalorieindhold, egenskaber

Frisk wasabi er rig på vitamin C, vitamin B6 (pyridoxin), magnesium og calcium. På den anden side indeholder den meget lidt natrium og indeholder ikke kolesterol og fedt. Det hjælper også med at stimulere maven..

Også produktet er rig på vand, proteiner, kulhydrater, fibre, jern, fosfor, kalium, zink, kobber, natrium, mangan, vitaminer A, C, beta caroten, folsyre og pantothensyre.

Ud over værdifulde vitaminer og mineraler indeholder japansk peberrod mange stoffer, der har antibakterielle virkninger. Faktisk blev wasabi nøje overvåget med hensyn til dets ingredienser og deres helbredende egenskaber..

Den indeholder glucosinolat, der, når de tygges i munden, er opdelt i isothiocyanitter, som er yderst effektive til forebyggelse af forskellige former for kræft, nedsætter eller standser de toksiske virkninger af konventionel cancerbehandling eller kemoterapi..

Styrker immunsystemet, virker som en antioxidant. Undlad at forsømme wasabi som et naturligt antibiotikum, der hæmmer væksten af ​​nogle bakterier, gær og skimmel. De stoffer, der er indeholdt i planten, kan bruges til at forhindre slagtilfælde, hjerteanfald, forhindre osteoporose.

100 gram wasabi indeholder kun ca. 80 kalorier, så dette produkt kan sikkert inkluderes i menuen for dem, der er på en diæt. Det er ingen hemmelighed, at denne plante har en positiv effekt på hele vores krop, nemlig:

wasabi что это

 • øger immuniteten
 • beskytter celler fra radikaler;
 • bruges til forebyggelse af kræft;
 • understøtter fordøjelsen
 • fremskynder stofskiftet;
 • forbedrer afføring
 • er en stærk antiseptisk;
 • renser kroppen
 • understøtter luftvejene;
 • anvendes til forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme;
 • sænker blodcholesterol.

Harm og kontraindikationer

På trods af alle de positive egenskaber er det uønsket at bruge dette produkt for ofte og i store mængder..

På grund af dets sværhedsgrad kan hyppigt forbrug af wasabi forværre eksisterende sygdomme i fordøjelsessystemet (mavesår, pankreatitis, cholecystitis, gastritis eller hepatitis). Også en stor mængde krydderier kan udløse en stigning i blodtrykket..

måltider из чечевицыSimple og lækre linseopskrifter – tag mærke til tallerkenen.

Ved du hvilken grød er den mest nyttige? Læs tips og tricks i vores artikel..

Grillede grøntsager på grillen – opskrifter med fotos og trinvis anbefalinger.

Anvendelsesområder

Til madlavning sælges denne krydderier i form af et pulver, der skal blandes med en lille mængde vand til en slam tilstand. Peberrodsløv bruges også til at lave krydrede salater..

Men de fleste kender kun wasabi som et supplement til sushi. Peberrod eliminerer bakterier, der yngler i frisk fisk og skaldyr. Døde fisk forværres hurtigt, det er vrimlende med forskellige bakterier.

Wasabi er meget værdsat på grund af det faktum, at det hurtigt ødelægger disse mikroorganismer ved at splitte giftet i fisk. Det neutraliserer også den ubehagelige lugt af fisk, så den bruges til sushi. Ofte kombineres japansk peberrod med sojasovs. Overdrive det dog ikke med grøn pasta, da det let kan udtørke smagen af ​​hovedkomponenterne i skålen..

Den japanske bruger dette produkt ikke kun, når du serverer sushi. En anden skål, hvorpå grøn peberrod tilsættes, er kold sob. Hvis du kan lide at eksperimentere, så kan du tilberede en salat med tilsætning af japansk peberrod og sesamfrø. I Japan kan du smage wasabi-aromatiseret is, kartoffelchips og endda Kit Kat med wasabi.

Grøn rod bruges ofte i kosmetologi til procedurer. For eksempel er der i Thailand en service som wasabi massage. Denne procedure hjælper med at forhindre dannelsen af ​​blodpropper, virker som en antioxidant, renser huden godt.

I vores kurbade kan du finde muligheder for medicinske procedurer, såsom wrap med wasabi for at normalisere blodcirkulationen og lindre spasmer af blodkar. Det er også meget brugt skrubbe med wasabi, som perfekt renser huden fra døde partikler, hvilket gør den smidig og glat.

På grund af indholdet af lavt kalorieindhold er dette produkt uundværligt, når man slanger. Den direkte aroma af wasabi undertrykker appetit, derudover har en naturlig anti-inflammatorisk virkning..

Sådan laver du wasabi i hjemmet

wasabi как готовитьHvordan laver man saucen hjemme? Peberrodsblade er først adskilt fra rhizomet. De kan også bruges, f.eks. I salater eller som krydderier til kød, syltede og tilsat til sojasovs..

Unge blade har en karakteristisk, krydret smag af peberrod. Wasabi rod vaskes med koldt vand og begynder at gnide. Du skal forberede så meget produkt som du kan forbruge på én gang..

Det vides at efter en gnidning af peberrod efter 10-15 minutter vil en betydelig del af smagen fordampe, og wasabi mister sin smag. Hvis du har en del af det ubrugte rhizom, skal det pakkes i folie og placeres i køleskabet.

I Japan skal du bruge en speciel rist fremstillet af hajhud, som takket være dens form hjælper med at barbere en cremet masse med wasabi. Denne masse opnås i en lysegrøn farve, meget skarp, men ikke efterlader en bitter smag i munden, som det er tilfældet for eksempel fra pepperoni.

Umiddelbart efter kogning kan saucen serveres med retter. Bloody Mary elskere kan tilføje wasabi til en cocktail i stedet for peber.

Ofte er det næsten umuligt at finde wasabi-rod, så du kan købe den færdiglavet i en butik eller forberede den fra pulver og kogt vand..

opskrifter

Spicy agurk og wasabi pasta salat
wasabi — что это такое, чем полезно и как приготовить в домашних условиях
ingredienser Antal
agurker 3 stk.
salt at smage
sesamfrø 3 tsk.
riseddike 1 spsk.
wasabi pasta 2 tsk.
sojasovs ¼ spsk.
sukker at smage
Tilberedningstid: 25 minutter Kalorier pr. 100 gram: 289 kcal

Agurker skåret, salt og lad i 15 minutter. Steg sesamfrøene i en tør stegepande. Bland eddike, sojasovs, wasabi og sukker. Tilsæt blandingen til agurkerne, bland og drys med frø af sesam. Kan serveres som sideskål til kød.

Wasabi Mos kartofler

ingredienser:

 • kartofler;
 • fedmælk;
 • 1-2 tsk wasabi sauce;
 • grønne løg.

Tilberedningstid – 25 minutter.

Energiværdien af ​​skålen pr. 100 g – 178 kcl.

Kog kartoflerne på Mos kartofler. Bland mælk med sovs, hæld i kartoffelmos. Bland til en ensartet, ømt konsistens. Drys grønne løg, når du serverer..

Bon appetit!