Vegetarisme som en livsstil: fordele og ulemper

Lad os gå tilbage for et årti siden: Der var kun få mennesker, der kaldte sig vegetarer, og menneskeheden fandt deres livsstil morsomt. De vidste kun, at dette er navnet på den kategori af mennesker, der ikke spiser kød..

Faktisk har betydningen af ​​vegetarisme en dybere betydning, og siden hvert år bliver det mere og mere populært, lad os forstå, hvad det er, hvilke typer vegetarisme der findes, og hvorfor folk kommer til denne livsstil.

systemet вегетарианства

Vegetarere kaldes dem, der ikke spiser kød fra dyr. For mange er årsagen til at blive vegetarianere det moralske og æstetiske aspekt..

Andre mener, at afvisningen af ​​kød er godt for helbredet, da en kropsdel ​​med animalske proteiner og fedt fører til mange alvorlige sygdomme..

Stadig andre forsøger at tabe sig for at ændre sig selv og deres livsstil. Årsagerne er forskellige, såvel som typer af vegetarisme.

Typer af vegetarisme

  • Ovo vegetarisme – udelukker alle animalske produkter undtagen æg
  • Lacto-vegetar – indeholder i kost af mejeriprodukter og honning;
  • Lacto-ovo vegetarisme – forbrug af mælk og æg, bierprodukter er tilladt
  • Sand vegetarisme – omfatter kun fisk i kosten
  • veganism – Den mest strenge art ekskluderer alle produkter med levende oprindelse.

Den sidste gang i vegetarismen er ikke kun stor interesse, men også kontrovers. Ifølge statistikker bliver hver tiende indbygger i dag ved at blive vegetar..

Læger, forskere og ernæringseksperter tæller fordele og ulemper ved sådanne næringsprincipper..

Ulemper ved denne stil af mad

  • Proteinmangel:

Proteiner af vegetabilsk og animalsk oprindelse adskiller sig fra hinanden. Problemet ligger i indholdet af aminosyrer, der udgør proteiner.

Proteiner af animalsk og vegetabilsk oprindelse består af forskellige kvantitative og kvalitative sammensætninger af essentielle aminosyrer..

Proteiner af animalsk oprindelse har større biologisk værdi for menneskekroppen. De findes i alle typer kød, fisk, æg og mejeriprodukter og er en vigtig energikilde..

I plantefødevarer er indholdet af proteiner og alle vitale aminosyrer meget mindre. Vegetarere forsøger at kompensere for manglen på protein ved at indtage store mængder nødder, bælgfrugter, soja, men disse produkter betragtes som “tunge” for fordøjelseskanalen..

  • Jernmangel:

etape дефицита железа в организмеManglen på sporstoffer i jern i kroppen fører til nedbrydning af vigtige legemsfunktioner, såsom mætning af hjerneceller med ilt, forstyrrelse af kroppens immunsystem og energiproduktion.

Den bedste leverandør af jern fra vegetabilske fødevarer er boghvede, hvede, havregryn, bælgfrugter, ærter og tørret frugt. En masse jern findes i grønne grøntsager, frugter og bær. Imidlertid absorberes vigtige sporstoffer af jern dårligt af menneskekroppen..

“Kød” jern absorberes bedre, modstandsdygtig over for varmebehandling og har en betydelig koncentration.

Godt kogt oksekød, kylling, fisk og skaldyr leverer kroppen vitaminer som B2, B12, A og D, som er involveret i dannelsen af ​​sunde immunceller, regulerer fedt og kulhydratmetabolisme.

Det faktum, at kvinder har brug for mere jern end mænd. Årsagen er det månedlige blodtab. Vegetarisme er farligt for kvinder, der ammer, gravid og planlægger en graviditet..

Fordele af vegetarisme

I betragtning af vegetarisme ud fra sundhedsvæsenets synspunkt og i vejen for livet selv er det nødvendigt at understrege, at folk kommer til dette i en bevidst alder..

åndelige развитиеDenne livsstil omfatter forbedring af åndelig udvikling, motion, aktiv livsstil og meditation. Omvendt eliminerer misbruget af alkohol, tobak og licentiøsitet.

Det er bevist, at folk, der regelmæssigt forbruger kød af animalsk oprindelse, er mere spændende og irritabel. Under slagtningen er dyret i stor frygt, hormonproduktion opstår, som kommer ind i menneskekroppen.

Derudover introduceres hormonelle lægemidler i kroppen for dyr vækst og antibiotika for at forebygge sygdomme. Alt der skete med dyret i løbet af sit liv, kommer ind i vores krop efter hans død.

En væsentlig fordel ved vegetarisme er udelukkelsen af ​​sådanne sygdomme som fedme. Brugen af ​​ubegrænset frugt og grønt er en naturlig måde at tabe sig på. Rå grøntsager og frugter indeholder fiber, som renser kroppen af ​​toksiner.

Kødfoder indeholder et stort antal kalorier, fedt og salt, der bidrager til forekomsten af ​​forstoppelse. Vegetarere er mindre tilbøjelige til at have kardiovaskulære og onkologiske sygdomme..

Så det er værd at nægte kød?

Som vi overvejede ovenfor, er vegetarerne “strenge” og “ikke meget”, men de fleste af specialisterne er til sund og forsvarlig ernæring..

Hovedgrundlaget for denne ernæring er korn, grøntsager og frugter. Anden fase er besat af kød, fisk og mejeriprodukter. Meget lille – brugen af ​​smør, fedt og slik..

De fleste læger og ernæringseksperter går ikke ind for en fuldstændig afvisning af kød, men for at begrænse brugen af ​​det. At lære at afstå fra delvist at opgive kød er den bedste løsning for dem, der ønsker at være sunde..

Medtag i kosten af ​​frugt og grønsager, forbruget af hvilket der ikke er nogen begrænsninger. I Finland er det gennemsnitlige daglige forbrug af frugt og grøntsager 500-600 gram pr. Person, hvilket medfører en stigning i forventet levetid (75-80 år).

Menneskens ernæring afhænger af mange faktorer: På alder, på den generelle tilstand af kroppen, om genetisk prædisponering for visse sygdomme..

For eksempel kan et barns voksende krop og en gravides krop ikke fuldstændigt berøves protein og jern, da dets mangel fører til en akut form for anæmi..

Fra et socialt synspunkt er børns vegetarisme en afvigelse fra normen. Forældre er forpligtet til at give barnet en god ernæring for sin rette vækst og udvikling..

produkter с белкомDen nuværende liste over fødevarer med det højeste proteinindhold. Find ud af, hvad der er graden af ​​proteinindtag og hvordan man tager produkter med det til vægttab..

Og i denne artikel finder du instruktioner om brug af Metformin til vægttab..

Hjælper Turboslim kaffe med at tabe sig, eller er det en anden sensationel dummyannonce? Her finder du ud af!

Tips til nybegyndere vegetarer

For dem, der har gjort en bevidst beslutning om at ændre deres livsstil og blive vegetarianer, bør det forstås, at organismens “kraft” ikke kan være.

Den menneskelige krop er et komplekst system, der er i stand til at tilpasse sig et nyt fødevaresystem i mindst tre uger. Afkald på kødprodukter bør være gradvis..

Ved at reducere kød- og fiskindtag øges dit indtag af andre proteinfødevarer..

Forbered kroppen for vegetarisme, sørg for at gå gennem intellektuel træning. Saml mere information om ernæringens typer og metoder. Vælg den mest passende mulighed for din krop..

Find ud af, hvilke plantefødevarer der indeholder den største mængde vitaminer og sporstoffer, der er nødvendige for hele kroppen. Saml opskrifter til madlavning af vegetariske retter..

Eksperiment, lær, lyt til din krop, for at komme til harmoni med dig selv uden stress for kroppen..

Loading...