Yoghurt er et fermenteret mælkeprodukt, elsket af voksne og børn for dets behagelige smag og fordele. Sammensætningen af ​​naturlig yoghurt er kun mælk og mælkesyrebakterier. De gør dette produkt så gavnligt for kroppen..

yoghurt в баночках

Dens regelmæssige brug forbedrer mavetarmkanalen, stimulerer stofskiftet, hjælper med at styrke immunforsvaret. Det er det lettest fordøjelige mejeriprodukt. Selv mennesker, der lider af laktoseintolerans, kan spise yoghurt, da de sunde mælkesyrebakterier gærer det i mælk..

Fordelene ved hjemmelavet yoghurt

Nu kan yoghurt findes i ethvert supermarked. Men før du køber, skal du omhyggeligt læse oplysningerne på etiketten. Hvis der er inkluderet stabilisatorer, smagsstoffer, aromastoffer, kan produktet ikke betragtes som naturligt og vil være mindre nyttigt..

Men når man forbereder et fermenteret mælkeprodukt derhjemme, er der altid tillid til kvaliteten og korrektheden af ​​sammensætningen. Dette gælder også for forskellige tilsætningsstoffer, i hjemmet vil de kun være nyttige og naturlige: frugter, nødder, müsli.

Desuden er det muligt at regulere fedtindholdet i produktet uafhængigt og vælge et højere eller lavere fedtindhold i den oprindelige mælk. Dette er vigtigt for dem, der følger kaloriediet..

Derfor er madlavning yoghurt alene hjemme, absolut det værd. Desuden er det ikke svært at gøre dette med specielt udstyr i form af en yoghurt maker eller endda uden det..

Princippet om enhver metode til madlavning yoghurt er enkel. Mælk opvarmer op til 40-45 0C, kombinerer med levende fermenterede mælkebakterier og holdes under konstante temperaturforhold fra 8 til 12 timer. Derefter afkøles det færdige produkt, det forbedrer konsistensen og sikrer bakteriens sikkerhed.

Generelle regler for madlavning:

yoghurt с ягодами

 1. Ultrapasteuriseret industriel mælk er den sikreste og klar til brug. Andre typer mælk, herunder rustik frisk mælk, skal først koges. Dette gøres, fordi madlavningstemperaturen er ca. 40 0C er gunstig for udvikling ikke kun for gavnlige bakterier, men også for patogener;
 2. I dette tilfælde er steriliseret industriel mælk bedre ikke at tage. Smagen vil være den samme behagelige, men de forventede fordele i produktet vil ikke være;
 3. Dry yoghurt starter sælges i apoteker og sundhedsfødevarebutikker. Undervisningen er knyttet til den, ifølge hvilken det fermenterede mælkeprodukt skal udarbejdes
 4. Bio-yoghurt fra supermarkedet vil også være egnet som starter. Du skal kun gøre dig bekendt med etiketten og sørge for at den er naturlig. Det er godt, hvis kun en del mælk og surmælk kulturer. En kop er nok til en liter mælk;
 5. Det er meget vigtigt at blande gær og mælk grundigt. Det er bedre først at fortynde det i en lille mængde, og kun derefter kombinere det med hovedmængden af ​​mælk;
 6. Køkkenredskaber skal vaskes grundigt, steriliseres eller støves med kogende vand.
 7. Prøv at “forstyrre” yoghurten så lidt som muligt under madlavning – rør ikke, ryst ikke eller rør;
 8. Kogt yoghurt kan også bruges som starter. Det anbefales dog ikke at genbruge det mere end 5 gange, fordi hver gang sammensætningen ændres.

Madlavning uden yoghurt maker

Forberedelse af naturlig yoghurt er mulig hjemme, selv uden brug af specialudstyr. Det vigtigste – at overholde alle anbefalinger og modstå temperatur.

Den nemmeste mulighed i en ren kasserolle opvarmes til 45 0C mælk og surdej. Gryden er dækket af et låg, indpakket i et varmt tæppe og anbragt ved siden af ​​batteriet i 8 timer. Derefter fjernes tæppet, puljen får lov til at afkøles til stuetemperatur, og det færdige produkt placeres i køleskabet..

Efter blanding af alle ingredienserne i en gryde, hæld blandingen i steriliserede glasbeholdere. Krukke stramme filmen og læg i en form med varmt vand. Formen er også strammet med madfilm og sat i ovnen, slukket, men før den opvarmet til 50 0C. At modstå mindst 6 timer.

Den optimale tilberedningstid bestemmes ofte af erfaring – jo længere blandingen holdes varm, jo ​​mere sur er smagen. På dette tidspunkt, til hvem, hvilken smag er mere som. Men den gennemsnitlige tilberedningstid er 8 timer. Det er bekvemt at sætte en surdej om natten for at få det færdige produkt om morgenen..

Multikooker yoghurt: let og simpelt

Hvis huset har en yoghurt maker, er processen med at lave mad til dette nyttige produkt forenklet til det maksimale. Enheden skaber de nødvendige temperaturforhold, opvarmer krukkerne med starteren i den ønskede tid, og slukker derefter automatisk.

Alt, hvad der kræves, er at fortynde mælken og surdej i den rigtige del, bland godt og hæld i krukkerne, der følger med yoghurtmageren.

vi opdrætter молоко

Og så passe på alt teknologi. Krukker er udstyret med praktisk låg, de kan opbevares i køleskabet med det færdige produkt op til 7 dage.

hæld ud по бочкам

Multivarka – en anden assistent i forberedelsen af ​​yoghurt derhjemme. Mange modeller har endda en speciel tilstand og kopper inkluderet. I dette tilfælde er det nok bare at hælde blandingen af ​​mælk og starterkultur i beholdere, placere dem i multikookerskålen og vælg det ønskede program. Efter 8 timer er yoghurt klar..

tænd мультиварку

Hvis den langsomme komfur ikke er udstyret med denne fremstillingsmetode, er det stadig muligt at lave hjemmelavet yoghurt i den. I dette tilfælde hældes blandingen i krukker..

tilføje орехи

Det er meget bekvemt at tage dåser af baby mad. De er dækket af madfilm og anbragt i en multikookerskål, hvor varmt vand hældes i ca. 40 0C. Vand bør nå op på “bøjlerne” af krukkerne..

Vælg derefter varmemodus og vent 20 minutter. Sluk for enheden, lader krukkerne inde, gentag opvarmningen efter en time, sluk langsomt komfuret igen og hold yoghurt i skålen i 6-8 timer.

Græsk yoghurt: En lækker opskrift

Græsk yoghurt i sin sammensætning ligner den sædvanlige, men den har en mere tæt tekstur og er mere som blød ost. Det spises som et selvstændigt produkt, og bruges også til at forberede forskellige retter..
yoghurt с помидрами
Fremgangsmåden til madlavning af græsk yoghurt er det samme som det almindelige. Mælk kombineres med surdej, hældes i en beholder og skaber passende temperaturforhold i 8 timer..

Og for at opnå den ønskede konsistens kastes den færdige yoghurtblanding tilbage på en sigte, foret med to lag gasbind og får lov til at dræne i et par timer..

Som følge heraf er den græske yoghurt omkring halvdelen så meget som sædvanlig fra samme mængde mælk..

Produktet er yderst nyttigt, det har en masse calcium og protein og lidt mælkesukker, som går sammen med valle.

Hvis du planlægger at forlade den græske yoghurt på surdej, så skal det ske, før den overskydende væske presses ud af den..

Frosne yoghurt: hvordan man laver mad derhjemme

Frosset yoghurt er en lækker og lavt kalorieindhold, der er rig på calcium, som også indeholder nyttige mælkesyrebakterier. Med hensyn til anvendelighed er det væsentligt bedre end is..

I hjertet af den frosne dessert er naturlig yoghurt, kogte hjemme på enhver bekvem måde. For at gøre produktet velsmagende, tilsæt frugt, bær, sød med sukker eller honning. Frugter og bær er bedst tilsat til yoghurtblandingen i form af kartofler eller finhakket.

Den perfekte konsistens af dessert uden isfletter opnås ved madlavning i en ismaskine. Men hvis der ikke er nogen, er madlavning i fryseren mulig. Du skal bare indstille timeren og hver 20-30 minutter for at få yoghurt-frugtblandingen fra fryseren og slå, indtil den bliver tykkere. Frosset delikatesse vil vise sig at være blid og plastik, der ligner tekstur til is..

Du kan gøre det nemmere og fryse blandingen, spil i forme. Smag og fordele ved produktet forbliver, men den bløde og plastiske masse virker ikke.

yoghurt в стаканеLæs hvordan man laver yoghurt i en langsom komfur med surdej og forskellige tilsætningsstoffer..

Vi har samlet de bedste opskrifter til hjemmelavet yoghurt i en yoghurt maker – noter.

Forbered cottage cheese og yoghurt fløde til kagen, det er nyttigt og ikke meget højt kalorieindhold, læse opskriften.

Opskrift på surmælksdrik i en termos

På den ene side er en termos en ideel enhed til at lave lækker yoghurt hjemme uden yoghurt maker. Da han er i stand til at opretholde den ønskede temperatur i lang tid. På den anden side er det vanskeligt at opnå en sterilitet af kogeforhold ved at bruge en termos..

Det er ret svært at skylle det grundigt, især omslaget. Derfor er det bedre at forberede yoghurt på en termos med bred hals. Det anbefales ikke kun at hælde det med kogende vand, men også at tørre det med alkohol..

Resten af ​​madlavningsprocessen er enkel. Du skal bruge en liter mælk og tørt surdej i den rigtige mængde eller et glas naturlig industriel yoghurt. For at gøre det færdige produkt bedre, er det bedre at tage mælk med et fedtindhold på mindst 3%. Enhver anden mælk end UHT skal koges og afkøles..

I en ren skål for at blande den opvarmede til 40. 0C mælk og surdej. Hæld blandingen i en termos, luk låget, gå mindst 8 timer. Prøv i løbet af denne periode ikke at omorganisere termoserne og ryst ikke. Klar yoghurt hældes i en glasskål og opbevares i køleskabet.

Eksperimentere med smag

På trods af alle fordelene ved naturlig yoghurt, børn og mange voksne elsker også søde mejeriprodukter med forskellige tilsætningsstoffer i form af tørret frugt, chokolade chips, syltetøj. Selvfølgelig er der også hjemme mange forskellige yoghurt smag..
yoghurt с наполнителями
Det eneste, du ikke bør føje til blandingen af ​​fyldstoffer, indtil tiden for modningen. Ellers skifter de gunstige bakterier i stedet for at fermentere lactose til andre slik, frugt eller sukker. Og yoghurt vil bare ikke fungere..

Det anbefales ikke at tilføje citrusfrugter eller kiwi, frugtsyrer indeholdt i disse frugter er uforenelige med mælk, produktet vil rulle op.

Derfor er det bedre at tilføje alle slags godbidder til naturlig yoghurt lige før servering til bordet eller efter at det allerede er blevet forberedt, før afkøling..

Hvis den naturlige fermenterede mælkesmag ikke virker sød nok, og du vil tilføje sukker, er det bedre at bruge pulveriseret sukker. Eller lav sukker sirup – fortynd den nødvendige mængde granuleret sukker i vand, og hæld derefter i den færdige yoghurt og bland.

Nyttige tips

Nogle gange vil du lave en tyk tæt konsistens af yoghurt. For at opnå tæthed på følgende måder:

 • Før gæring tilsættes et par spiseskefulde pulvermelk til mælkeblandingen;
 • Når yoghurt er klar, sæt majsstivelse i den, med en sats på 1 tsk per batch;
 • Tilsæt agar-agar til det færdige produkt før afkøling..

Naturlig yoghurt bør kun opbevares i køleskabet og ikke mere end en uge. Efter 7 dage er brugen af ​​produktet signifikant reduceret..

Ud over brugen af ​​yoghurt i sin naturlige form og med søde tilsætningsstoffer, kombinerer dette fermenterede mælkeprodukt perfekt med grønne grøntsager såsom koriander, dill, persille og forskellige krydderier. Og hvis du tilføjer noget salt og peber og fint hakket hvidløg, får du en velsmagende og let salatdressing..

Også i yoghurt marineret kød til shish kebab, er det i stand til at neutralisere overskydende fedt, for eksempel svinekød. Og omvendt vil mager kød i marinering i yoghurt blive saftigt..

Det skal huskes, at fermenteret mælkeprodukt ruller op ved høje temperaturer. Derfor tilsættes det til varme retter, som gradvist forstyrrer i slutningen af ​​kogningen, mens yoghurt i sig selv ikke skal afkøles, men ved stuetemperatur..

Således er hjemmelavet yoghurt ikke kun sundt og velsmagende, men også i stand til at finde bred anvendelse i hjemmet madlavning..