Sushi er en unik skål fra Japan, der er kogt hjemme med fornøjelse. Selvom alle produktnavne i opskriften er klare, forstår ikke alle, hvad ris er til sushi. Dette øjeblik er det vigtigste under forberedelse, ellers vil skålen ikke tage den rette form..

sushirice_1

Sushi ris – madlavning specifikationer

Så, hvordan er ris for sushi anderledes end almindelig? Først og fremmest fremstillingsmetode, samt dets udseende. Russiske folk er vant til at spise smuldrende croup, mens den i japansk udgave bør være klæbrig og let tage en given form..

Selvom der er en særlig type ris, som bruges af rigtige kokke, men hjemme kan det sædvanlige faste runde korn passe. Den har en mere nødvendig egenskab – den er godt koget blød og efterfølgende kan små bolde støbes fra den..

Som japanske eksperter siger, skal du vaske ris mindst 7 gange. Efter at have gennemført en grundig skylning med koldt vand, er det nødvendigt at slippe af med overskuddet. For at gøre dette skal du sætte ris i en kolander eller sigte og tørre fra 30 til 60 minutter..

Sådan koges i en kasserolle

Ikke noget køkkengrej er egnet til madlavning, det bedste valg ville være en un-emaljeret gryde med en tyk bund. Skibet skal være stort nok, således at mindst 2/3 af stykkerne forbliver fri..

ris залейте водой

Den vaskede og tørrede ris fyldes med vand i et forhold på 1: 1,2, dvs. 250 ml korn udgør 250 ml. vand. Ingen krydderier og endda salt tilsættes. Dette er et must for at få den rigtige smag..

Fra begyndelsen skal panden lukkes med låg og ikke åbnes til slutningen af ​​tilberedningen. Dette gøres for at undgå damp, som spiller en stor rolle i forberedelsen. Så snart vandet koger, bliver ilden reduceret til et minimum, og der opdages 10-15 minutter, hvorefter opvasken skal fjernes fra ovnen.

Hvis vandet er helt forsvundet, er alle instruktioner blevet fulgt korrekt. Stadig, dækket af et låg, skal panden køle 10-15 minutter. Endelig berøring er tilføjelsen af ​​en særlig riseddikesauce, hvis opskrift er præsenteret i sidste del af artiklen..

tilføje специальный соус

Du kan sætte ris på en flad skål eller en træbakke:

ris на поднос

Den anden mulighed kræver mere tid, men det påvirker ikke produktets kvalitet. Efter omhyggelig vask af ris anbefales det at hælde vand på det, og sidstnævnte skal være 2 gange mere korn..

De næste 30 minutter involverer ingen handlinger. Og så begynder man at lave mad under låget, hvorefter panden skal afkøles i 20 minutter.

Sådan tilberedes i en langsom komfur

I øjeblikket er den mest hensigtsmæssige måde at lave mad på madlavning i en langsom komfur. Et stort plus på dette mirakel af teknologi er, at du ikke behøver at følge processen. En persons rolle som helhed er at udfylde de rigtige produkter og vælge den rigtige tilstand..

Ingredienser krævet:

ris в деревянном блюде

 • 2 kopper ris;
 • 2,5 glas vand.

Det hele begynder med at vaske kornet, så vand strømmer fra det et stykke tid, og kun nu kommer omgangen af ​​multikookeren. Ris er lagt i en speciel beholder, der tilsættes vand, alt er dækket af et låg og tilberedt i “Korn” -tilstand. Processen vil gå lidt hurtigere, hvis du vælger tilstanden “boghvede”.

I forvejen skal du forberede en plade, hvor den kogte ris vil flytte. Det er ønskeligt, at det var træ, men de vigtigste krav vedrører dets former. Skibet skal være stort nok til at croupen danner et tyndt lag. Ellers kan uønskede klumper dannes..

Sådan tilberedes en dressing med eddike til sushi ris

Ligesom ris, må du ikke lave mad, men uden en særlig sauce vil den ikke være egnet til sushi. Forbindelsen sættes til sushi-risen afkølet til menneskets kropstemperatur og absorberes fuldstændigt i den. Saucen bør ikke være meget, ca. 150 ml pr. 1 kg korn.

I Japan er dette praktisk talt et ritual – kun træanordninger bruges til omrøring, bevægelser skal være pæne, og til afkøling, ris fan en fan. Sådanne vanskeligheder giver perle skinn og perfekt klæbrighed af kornet..

Du behøver ikke at behandle dette frivolously, at overholdelse af alle krav giver ris et meget appetitligt udseende, som ikke kan opnås i ethvert andet land. Hvis du ikke hopper rundt om en tallerken med korn, så kan du i det mindste let finde en træsked.

Flere muligheder for at lave sauce

Der er flere opskrifter, og resultatet er næsten det samme. Ærligt, ingen vil sige, hvilken af ​​saucerne der skal bruges i den oprindelige opskrift. Alle vælger hvad der er tættere på sjælen eller hvad der er tilgængeligt i husholdningsartikler.

Rice eddike dressing:

 • 100 ml. ris eddike;
 • 1 tsk salt;
 • 3 tsk. sukker.

Grape eddike dressing:

 • 4 spsk. l. drue eddike;
 • 3 tsk. sukker;
 • 1 tsk salt.

Æblecider eddike dressing:

 • 2 spsk. l. æblecider eddike;
 • 2 tsk. sukker;
 • 3 spsk. l. vand;
 • 1 tsk salt.

Påfyld med eddike:

 • 50 ml. bordeddike (6%);
 • 50 ml. klassisk sojasauce;
 • 20 gr. sukker.

Alle disse muligheder er tilberedt på samme måde: ingredienserne lægges i en gryde, blandes og koges. Den færdige blanding tilsættes til risen i den afkølede form. Disse saucer kan efterlades i køleskabet og bruges til enhver tid, forkogt.

kylling с рисомJuicy og ømt kylling med ris og grøntsager i ovnen til aftensmad – det bliver en god oplevelse.

Se hvordan man laver kød pindsvin med ris, vores opskrift med fotos vil gøre processen sjov..

Salat med dåse saury og ris, prøv denne usædvanlige, tilfredsstillende og enkle skål lavet i henhold til vores opskrift.

Små tricks

I starten kan køkkenet i et fjernt land virke for svært at lave mad, men der er nogle tricks til at hjælpe begyndere..

Hvis der ikke var riseddike hjemme, og der ikke er noget ønske om at købe det, vil opskriften nedenfor være meget nyttig..

Du skal bruge:

 1. ris;
 2. Æggehvide;
 3. sukker;
 4. gær.

Lad ris oversvømmes natten over.

Hæld infusionen om morgenen i en separat skål og tilsæt sukker med en hastighed på 200 gr. på glasset.
sushi с рыбой
Derefter anbringes blandingen i et vandbad og lad det simre, omrøres lejlighedsvis, indtil sukkeret til sidst opløses..

Efter at have opnået det ønskede resultat, afkøles og hældes i en krukke, tilsæt gær, beregnet ved formlen 1/4 ss. skeer pr. liter.

Efter en uge, når boblerne forsvinder, hældes i en ren krukke. Efter en måned, spænd blandingen, kog med æggeblomme og belast igen. Sushi ris eddike klar til brug.

Et par flere ord om ris: hvert solidt sortiment af lille og rund form vil være et godt valg..

Den rigtige ris hedder “japansk” og “mistral”, men de sælges ikke i hver butik. Om mængden af ​​vand går forskellige oplysninger, men det skal bare ikke være meget, det maksimale forhold mellem ris og vand er 1: 1,5.

Nogle opskrifter indeholder en særlig “zest”: det anbefales at lægge et stykke norge tang, og fjern det før kogende vand. Denne procedure vil give skålen en særlig smag, men hvis du planlægger at pakke sushi i tang, og dette er den nemmeste og mest populære mulighed, så er betydningen af ​​snedig manipulation tabt.

Og få har hørt om denne hemmelighed, men de, der kender ham, bruger det altid – vask grusene, korn kan gnides mod retternes vægge. Sådan en simpel måde at fjerne rester af skummet.

Hvis du laver japansk sushi, så skal du følge alle reglerne. Dette kan gøres af enhver, der lærer de grundlæggende regler for madlavning af ris i en gryde og en langsom komfur samt opskrifter til sushi risforbindelser..