hvordan правильно приготовить гуляш в мультиварке?Denne goulash er den samme som ungarske hyrder kogte på ilden (faktisk oversat fra ungarsk “goulash”), noget anderledes end det kød vi er vant til i sovs.

I klassisk goulash var der i tillæg til stykker af oksekød og paprika altid kartofler skåret i store terninger – denne suppe skal være rig og højkalorier for at give så stor styrke som muligt.

En særlig charme til parabolen er givet af en mørk og lidt krydret “yushka” – sovs, der absorberede den saftige smag af kød og krydderier..

“Royal Soup” og en af ​​de mest populære retter fra traditionelle ungarske retter kan betragtes som nationens stolthed.

Fremragende smag og uforglemmelig aroma, som giver en kombination af tilsyneladende velkendte og daglige produkter, tillader os at tale om denne retters elegance og værdighed.

På trods af den almindelige oprindelse af goulash var populær blandt adel fra Østrig-Ungarn, og i dag har skålen den fortjente opmærksomhed hos millioner af elskere af nærende og lækker mad over hele verden..

Tilbered den rigtige goulash: Vælg kødet, vælg ingredienserne

Klassisk goulash er kogt på oksekød.

Dette skyldes oprindelsen af ​​parabolen: de ved hånden anvendte produkter blev brugt til madlavning, mens de hyrde ved hånden oftest havde køer.

Lejlighedsvis gik lam eller spil (som hare) til goulash.

vælge продукты для гуляша

Så hvis værtinden beslutter sig for at overholde den traditionelle opskrift og bruge oksekød, skal du være opmærksom på sådanne funktioner:

 • Den bedste mulighed for goulash ville være friskbrisket, flank (pulp fra brisket) eller scapula;
 • et tyndt lag bacon på kød er et obligatorisk element af klassisk kød til denne skål;
 • at vælge kød, være opmærksom på dyrets alder (det er let at bestemme efter fedtets farve: skriget er, jo ældre dyret er);
 • Kødets friskhed er også en forudsætning for forberedelsen af ​​høj kvalitet og sikre retter.

Standardliste over goulash produkter:

 • oksekød;
 • grøntsager: løg, gulerødder, friske tomater (undertiden erstattet med tomatpuré);
 • hvidløg, salt, peber og løvblad – til smag.

En speciel ingrediens til denne goulash kaldes paprika, som tilføjer opskriften den meget unikke smag.

Vælg den bedste ædle søde paprika, men den røde delikatesse vil tilføre sødlige noter til fadet.

Brug forsigtigt den lyserøde paprika: for mange vil den være for skarp og krydret.

Tilsætning af kartofler til goulash og dermed omdannelse fra en velkendt, varm kødret til en klassisk ungarsk, men om det er som en gryderet fra vores barndom – det er op til alle at bestemme.

Kartoffel gør selvfølgelig skålen mere tilfredsstillende og rigere, tilføjer volumen og giver dig mulighed for at nægte at forberede en ekstra skål eller salat.

Af de snesevis af sorter af goulash udsendes retter lavet af forskellige typer kød: oksekød, kalvekød, svinekød, kylling.

Goulash er tilgængelig selv for vegetarer – du skal bare tage sojakød.

Der er også eksotiske typer: vinfremstilling, champignon, med surkål eller ægnudler, krydret med svesker og skaldyr – de førende kokke af de bedste restauranter i verden stopper ikke og kommer op med nye opskrifter.

Goulash i en langsom komfur – vi laver lækker

I denne video kan du tydeligt se hvor enkelt og vigtigst velsmagende, kog goulash. glad visning!

Multivarka – den sjældne type køkkenapparater, som hurtigt og fast vandt den førende stilling i køkkenerne hos vores husmødre.

Du kan tilberede alt i det: fra borscht til muffins, og selv klassisk goulash er ingen undtagelse..

Med passende nidkærlighed og overholdelse af anbefalinger fra erfarne husmødre vil alle kunne lave den mest lækre goulash i deres langsom komfur..

Til madlavning goulash i en langsom komfur anvendes følgende skema:

 • terninger eller terninger er placeret på bunden af ​​skålen og stegt med vegetabilsk olie i “Baking” mode i ca. 15 minutter;
 • Hakkede løg og gulerødder tilsættes til kødet samtidig med krydderier (efter valget af værtinde);

RÅD!På dette stadium, for en tæthed af sovs, sætte en spiseskefuld mel..

 • den resulterende blanding hældes tomatpasta, fortyndes med vand;
 • Det resulterende produkt fremstilles i tilstanden “suppe” (“quenching”) i ca. 50 minutter.

En anden mulighed er at undlade at stege kødet og straks lægge alle ingredienserne i skålen, og indstil tilstanden “Quenching” (hvis multikookeren giver et valg, kan du klikke på “Kød” knappen).

Der er også flere muligheder for at lægge grøntsager (det afhænger af ønsket om at se grøntsager kogt eller bevaret formen og strukturen):

 • stege gulerødder og løg separat fra kød og kun derefter kombinere dem
 • Tilsæt grøntsager til kødet gradvist i intervaller på flere minutter;
 • læg alle grøntsager sammen med kødet.

Små hemmeligheder for et godt resultat

Madlavning goulash i en langsom komfur er slet ikke, hvad man skal lave den sædvanlige stegning på en langvarig velkendt støbejernspande og koge i din yndlingspande..

Men hvis du bliver vant til og følger råd fra ejerne af sådanne husholdningsapparater, kan du opnå et glimrende resultat:

 • Før de lægges, kan kødstykkerne rulles i mel og kun spredes i en skål;
 • Hvis oksekød eller andet kød, der bruges til fadet, kan være hårdt, skal du bare sætte quenching i længere tid – 80-90 minutter;
 • For at gøre grøntsager og kød jævnt stegt, glem ikke at røre dem mindst tre gange;
 • For at få mere velsmagende sauce, tilsæt et par briller bouillon sammen med tomatpastaen. Nogle husmødre bruger rømme, men du skal være forberedt på den specielle lidt surt smag af mejeriprodukter;
 • For at gøre fadet mere smagfuldt og mere naturligt, vil det tillade udskiftning af tomatpasta med friske tomater, skrællet og skåret i terninger;
 • En subtil notat af noget italiensk i en traditionel skål kan tilføjes med et glas tør vin hældes fyrre minutter før slutningen af ​​madlavningen..
Fordelene физалиса для организмаNyttige egenskaber hos Physalis, kendte, men læsere af vores hjemmeside kender altid finesserne af kulinariske forretninger, slutte sig til dem!

Farven af ​​kalk er meget nyttig for kroppen, hvis i tvivl vil denne artikel svare på alle dine spørgsmål..

Corn, et velsmagende og sundt produkt, har få kontraindikationer, men kender du det kalorieindhold? Her: https: //notefood.ru/produkty/kalorijnost-produktov/kaloriynost-varenoy-kykyryzu.html, beskrevet alle oplysninger om dette værdifulde produkt.