Bolognese sauce betragtes som et af symbolerne på det italienske køkken, sammen med parma skinke, også født i Italiens gastronomiske hovedstad Bologna. Det understreger smagen af ​​traditionel pasta, er en uundværlig egenskab af lasagne, går godt sammen med grøntsagsservietter, for eksempel kartofler.

Opskrifterne til fremstilling af sauce er ekstremt enkle og tilgængelige, både for den erfarne og for den nybegyndere kokken. Efter at have mestret nogle af dem, vil alle være i stand til at overraske deres gæster og husholdninger med lækre retter, der er opmærksomme på de mest sofistikerede gourmeter..

Tilberedning af en klassisk Bolognese i vores eget køkken
hvordan приготовить соус Болоньезе в домашних условиях
ingredienser Antal
kalvekød (oksekød) 600 g
løg løg 2 stk.
selleri 3 stængler
tomater 5 stk.
gulerødder 2 stk.
bacon 100 g
tørvin (rød og hvid) 150 ml
mælk 200 ml
kød bouillon 200 ml
hvidløg 5 tænder
frisk persille 6-7 grene
salt, peber, tørre urter, muskatnød at smage
Tilberedningstid: 120 minutter Kalorier pr. 100 gram: 185 kcal

Overvej den klassiske opskrift derhjemme i stor detalje. Skræl hvidløg og løg, skær i små terninger, finhak de rydde gulerødder, hæld kogende vand over tomaterne og koldt vand, fjern hud og frø, hugg.

Friske tomater, om ønsket, erstattes med dåse. Sellerihakket med en kniv. Oksekød skåret i skiver og drej i en kødkværn, skær baconet i terninger.

 нарезать картофель

Stek bacon i en tykvægget gryde for at smelte fedtet. Grebs kan fjernes, og du kan forlade. Svinekød kan erstattes med en blanding af to skjeer oliven og samme mængde smør.

I et fedt, bring løg til blødhed, tilføj gulerødder og selleri. Steg grøntsager på medium varme indtil blød (5 minutter), glem ikke at røre det regelmæssigt.

Tilsæt hakket kød til tilberedte grøntsager og kog i 8 minutter med konstant omrøring. Tilsæt hakket hvidløg, salt, muskatnød, peber på panden, hæld i vinen, dæksel og lad stå i 15 minutter med minimal kogning.

tilføje фарш

I næste trin tilsættes bouillon (vand) og tomatpulp til saucen. Det er nødvendigt at reducere varmen til et minimum og rør om, at saucen knapt koger. Om nødvendigt kan du tilføje vand eller bouillon i små portioner.. tilføje воду

 

En halv time før beredskaben hældes mælk ind, hvilket reducerer syren, at tomater og vin giver sausen, tørre krydderurter tilsættes til smag.

 

Variation af sauce med hakket kylling

Kyllinghvede i fremstillingen af ​​Bolognese sauce kan med succes erstatte oksekød. En sådan beslutning vil gøre opskriften og originalen. Ingredienser anvendt til fremstilling af gryderet baseret på kyllinghvede er som følger:

 • hakket kylling – 300 gr;
 • kirsebærtomater – 400 gr;
 • gulerødder – 1 stk;
 • selleri – 1 stilk;
 • løg – 1 stk;
 • tomatsaft – 50 ml;
 • rødvin (tør) – 30 ml;
 • olie (oliven) – 30 ml;
 • creme – 30 ml;
 • hvidløg – 3 fedter;
 • salt, muskatnød, malt sort peber og andre tørre krydderier, timian, basilikum og persille – til smag.

Kogetid duftende sauce – 1 time.

Kalorindhold – 110 kcal / 100 gr.

Forbered grøntsager: Skræl og hak løg og gulerødder, hæld kogende vand over tomater, fjern huden og skære tomaterne i halvdele, hugse selleri, hugge hvidløgene på en bekvem måde. Varm smørret i en stegepande, drys den hakkede løg i den, indtil den er gyldenbrun, og tilsæt selleriet med gulerødderne. Kog grøntsager på medium varme i ca. 7 minutter.

Tilsæt hakket kylling til panden, rør og steg i 5 minutter over høj varme, omrør konstant. Derefter hældes vin og tomatsaft i saucen, tomater, hvidløg, urter og krydderier tilsættes..

Sauce skal steges på minimum varme i mindst 45 minutter. 2 minutter før klar til at hælde i fløden.

tærterSådan smøres tærterne til en gylden skorpe – flere typer glas til husmødrene på.

Læs hvordan man laver en osteagtig, duftende kødboldsuppe.

Khinkali testopskrift – prøv at lave mad i henhold til vores opskrifter, vi er sikre på, at du vil lykkes!

Vegetar hurtig version

 

Vegetarisme er ingen grund til at nægte dig selv fornøjelsen at prøve den italienske sovs Bolognese. Denne opskrift vil være relevant for dem, der faster, men ønsker at forkæle sig selv og deres kære med originale og lækre retter. For 4 portioner saus skal følgende ingredienser udarbejdes:

 • svampe (friske champignoner) – 75 gr;
 • gulerødder – 1 stk;
 • løg (rød) – 1 stk;
 • sød peber (rød) – 1 stk;
 • broccoli – 50 g;
 • dåse tomater (uden hud) – 500 g;
 • hvidløg – 1-2 fed hvidløg;
 • friske basilikumblad – 50 g;
 • olivenolie – 1 spsk;
 • krydderier (salt, tørrede urter, peber, muskatnød) – efter smag.

Tilberedningstid – 30 minutter.

Kalorieindholdet i den vegetariske version Bolognese – 90 kcal / 100 gr.

Hæld de skrællede grøntsager (skær paprika og løg i terninger, skær gulerødderne i tynde strimler, hugg hvidløgene fint). I varm olie bringe løg til blød og gylden, tilsæt gulerødder og om et par minutter – sød peber.

Til de bløde grøntsager tilsættes svampe, skåret i terninger og hakket tomater, broccoli med basilikum. Rør og steg steken i 5 minutter, tilsæt de nødvendige krydderier, rør om i 10 minutter. Kølet sovs kan knuses med en blender.

Hemmeligheder til madlavning denne Bolognese

 1. Italienerne mener, at jo længere saucen er tilberedt, eller som det hedder i Bologna, gryderet, den smukkere og rigere skålen er derfor nogle kokke holder saucen ved minimumsvarme i op til 4 timer.
 2. Kød Bolognese kan varieres ved at kombinere flere typer hakket kød – oksekød, svinekød, kalvekød. Oksekød gør saucen rig, svinekød giver skålen blødhed og ømhed. Oksekødhakket kød er ofte suppleret med hakket svin
 3. Vegetariske variationer kan koges med røde linser, tofu, ægplanter mv. Når du vælger ingredienser, bør du være styret af dine egne smag præferencer, ikke at glemme de væsentlige egenskaber ved italiensk køkken – krydderier og urter. Det er vigtigt at bringe alle ingredienserne til en blød tilstand, så opvaskemaskinen får den nødvendige glatte tekstur;
 4. Det færdige produkt kan opbevares i køleskabet i 3 dage uden at miste smagen. For en ægte italiensk middag er det nok at koge spaghetti, hæld det med opvarmet Balonise sauce og drys med revet parme
 5. Bolognese i ca. 3 måneder kan opbevares i fryseren. Dette gælder især når uventet kom gæsterne, som ønsker at blive forkælet med en skål, der er opmærksom på enhver gourmet, og bruger kun et par minutter til at lave mad;
 6. Friske grøntsager med hakket kød og gryderet i saucen skal være i en dyb tykvægget stegepande. En god løsning ville være den sædvanlige støbejernskedel;
 7. Ragu Bolognese kan også koges i en langsom komfur, hvilket sparer tid, det er kun vigtigt at overholde rækkefølgen af ​​at sætte alle ingredienserne i komfuret;
 8. Bolognesausausen passer perfekt til Béchamel-saucen, som ofte bruges til fremstilling af forskellige italienske retter, såsom lasagne;
 9. Når kogende spaghetti, som serveres med kød eller vegetarisk gryderet, skal du følge producentens anbefalinger, der vedrører proportionerne vand, salt og pasta lavet af hård hvede. Normalt tages 100 gram spaghetti en liter vand og 10 gram salt.

Iagttagelse af de enkle regler for madlavning Bolognese, kan du forberede en skål, der vil sætte pris på enhver gourmet. Nydende, aromatisk og rig sovs vil helt sikkert blive en af ​​de foretrukne kulinariske lækkerier på dit daglige og festlige bord..