Sådan laver du pesto sauce derhjemme

Hver skål har sin egen unikke smag, der vises under madlavning. Men i de fleste tilfælde opdager de store hovedretter deres smag ved at tilføje forskellige saucer. Pesto er sådan en lækker, vidunderlig tilføjelse..

Kort om saucen

Italiensk pasta er den vigtigste nationale skål, der er tilberedt i alle områder af landet. Hver lokalitet foretrækker dog at anvende sine karakteristiske additiver til den traditionelle skål. Sådan syntes den populære Pesto-sauce i provinsen Genova, i Ligurien-regionen..

Oprindelsen af ​​opskriften til italienske aromatiserede tilsætningsstoffer til den verdensberømte pasta anses for at være tidspunktet for det romerske imperium. Den første indgang, der dokumenterer udseendet af saucen, blev dog lavet lidt over 150 år siden..

Opskriften er baseret på uændrede fødevarer – får hård ost, olivenolie (første spin), basilikum med grønne blade, hvidløg, pinjekerner. I nogle andre regioner i Italien er det almindeligt at tilføje tomater i stedet for nødder, eller det sker, at selv tørrede tomater med mandler anvendes, men de nægter at tilføje ost.

Interessant nok er “Pesto” perfekt ikke kun til pasta. Det kan bruges som et pikant aromatisk tilsætningsstof til kød- og skaldyrsretter, der ændrer det klassiske sæt af ingredienser..

Uændret er kun den grundlæggende metode til madlavning, som er at bruge en marmor mørtel med en træpestle. Du kan erstatte det gamle køkkenudstyr med en blender og en mixer, men selv navnet på saucen oversætter bogstaveligt som “grind”, “crush”, “crush”.

Klassisk opskrift
hvordan приготовить соус «Песто» в домашних условиях
ingredienser Antal
Parmesanost 60 g
frisk basilikum 60 g
olivenolie 6 spsk.
hvidløg 10 g
pinjekerner 20 g
salt 3 g (knivspids)
Tilberedningstid: 15 minutter Kalorier pr. 100 gram: 446 kcal

Du kan selv lave “Pesto” sauce hjemme, hvilket giver en usædvanlig og rig smag på kød- eller fiskeretter. I mangel af ægte fårost er det bedst at lave en erstatning kun i form af hård parmesanost. Andre muligheder for denne ostevalg vil simpelthen ikke svare til den klassiske opskrift..

sæt продуктов

Madlavningsprocessen skal begynde med fremstilling af produkter. For at gøre dette skal du grille hårdt ost fint revet. Basil vask, slippe af med overskydende fugt ved hjælp af et håndklæde. Skræl hvidløg, skåret i små skiver, plader.

basilikum добавить

For at opnå en ensartet konsistens, hæld olien i portioner af en spiseskefuld. I en mørtel tilsættes basilikum, salt og hak grøntsagerne til en grødet masse.

Efter tilsæt ost, nødder, hvidløg, smør. Det bør pundes med en træpestel indtil ensartet, gradvist hælde i den resterende olivenolie..

tilføje масло

Efter at have nået den nødvendige konsistens – en tyk, grøn, blød masse, kan du servere “Pesto” til bordet. Hvis køkkenet ikke har mørtel og pistle, kan du bruge en blender til at lave saucen..

pesto

Sicilian Pesto Sauce Opskrift

En af variationerne i forberedelsen af ​​den fantastiske italienske pestosauce er en opskrift med tilsætning af friske tomater fra Sicilien. Smagen af ​​et sådant aromatisk additiv bliver ikke kun lysere, men vil også være meget mere kendt i farve, i modsætning til den klassiske grønne Pesto..

For at lave en tomat sauce version skal du:

 • basilikum blade – 30 g;
 • pinjekerner – 20 g;
 • friske tomater – 250 g;
 • Ricottaost – 70 g;
 • olivenolie – 30 ml;
 • Parmesanost – 30 g;
 • salt – 1 tsk. (ingen dias);
 • jord peber – 1 knivspids;
 • hvidløg – 1 prong.

hjem соусAt oprette et aromatisk additiv tager kun ti minutter ved hjælp af en fødevareprocessor. I hundrede gram af den samme smukke sauce vil kun indeholde 143 kcal.

Begynd at forberede produkter med tomater. De skal skæres i halvt, klemme lidt juice fra tomater eller tørre i en tør stegepande, hvilket eliminerer overskydende fugt. To slags ost maler på en fin rist. Skyll basilikumblade og skræl hvidløg.

Sæt tomater, basilikum, nødder, parmesanost, peber, hvidløg og salt i en fødevareprocessor. Rør til glat, tilsæt ricottaost og smør. Bland produkterne igen for at skabe saucen. Denne mulighed for at lave sovs giver dig mulighed for at opbevare det på et koldt sted kun et par dage..

hvordan приготовить творожный пирог с яблокамиForbered en delikat cottage cheese kage med æbler. Vi har lavet flere opskrifter, der kan tilberedes både i langsom komfur og i ovnen..

Kartoffel og fiskekage – et solidt måltid, der går godt sammen med grøntsagssalater.

Lenten gulerodskage – denne skål kan tilberedes selv i en streng post. Læs vores tip og fadet vil vise sig godt.

Duftende Pesto med Valnødder og Persille

En anden vidunderlig madlavning mulighed for Pesto er at ændre ingredienser til billigere, overkommelige ingredienser. Således erstattes dyre pinjekerner med jordnødder, valnødder, men ikke mindre duftende persille tilsættes til duftende basilikum. At oprette sausen vil have brug for:

 • valnødkerner – 20 g (4 stk.);
 • jordnødder – 12 g (1 spsk);
 • persille – 30 g;
 • hård ost – 60 g;
 • basilikum – 60 g;
 • olivenolie – 60 ml;
 • hvidløg – 10 g;
 • citron – 30 g (1/4 del).

Ved hjælp af en blender i tilberedningsprocessen kan du lave saucen om tyve minutter. Energieværdien af ​​fire portioner vil være lig med 353 kcal pr. 100 g “Pesto”.

Skrællede nødder under fremstillingen af ​​produkter skal knuses manuelt eller med kniv. Skræl hvidløgene, skær det i skiver, tryk let ned for saft. Alle greens smuldrer. Fin revet ost.

I en blender skal du sætte alle ingredienserne og osten i sidste omgang og klemme saft fra citronen. Tilsæt kun olie i færd med at blande i små portioner. Slibning af alle produkterne skal lave en tyk lysegrøn pestosauce, som opbevares på et køligt sted, serveret med kødretter, spredes på sort brød med et stykke tomat og ost.

Kulinariske subtiliteter

Præsidenten for Genova sauce hvert år rejser spørgsmålet om at bevare den traditionelle klassiske opskrift smagede “Pesto”. Mange eksisterende muligheder for oprettelsen af ​​denne skål giver dig mulighed for at vælge den meget sauce, der vil appellere til venner og slægtninge. Men de kulinariske subtiliteter i at skabe det er:

 1. Når man vælger en basilikum, skal man huske på, at den traditionelle opskrift indebærer en konstant anvendelse af de grønne blade af dette duftende grønt;
 2. Proportionerne og antallet af individuelle komponenter reguleres uafhængigt af kokens valg;
 3. Mint, arugula, dill, samt jordnødder, mandler, hasselnødder kan være til stede i saucen;
 4. Det er kun obligatorisk at bruge olivenolie, og også helst af den første spin – Extra virgin.

Italiensk sovs bør opbevares i en steriliseret beholder, som skal være glas. Den sættes normalt i køleskabet, men holdbarheden er ikke mere end to dage.

Loading...