Barnet vil elske budet og yndlingsmashedpoteterne før eller senere. Det er vigtigt at indsende det efter alle reglerne, og så vil dette komplement og senere garnish vinde sin kærlighed..

kartoffel пюре для ребенка

Regler for indførelse af supplerende fødevarer fra kartofler

Ifølge mange børnelæger skal kartofler i barnets kost kun indtaste, efter at han har forsøgt broccoli og zucchini. Det er ønskeligt, at dette ikke sker inden seks måneder. Hvis dette sker tidligere, vil fordøjelsessystemet ikke være klar til at acceptere tung stivelse..

Dr. Komarovsky anbefaler at starte senere, omkring 8 måneder, når barnet allerede har mindst en tand. Samtidig er det nødvendigt at give ikke kun kartoffelmos, men afkok, men først efter det, i sammensætningen af ​​grøntsagssupper og kartoffelmos, tilføjes kartofler..

For første gang, giv en halv tsk. Derefter skal du følge kroppens reaktion i flere dage. Hvis der ikke er udslæt, allergier, ændringer i afføring osv., Føles barnet godt, så kan du gradvist øge den del.

At give Mos kartofler og andre kartoffelretter bør ikke være mere end tre gange om ugen. Disse betingelser dikteres af den samme stivelse, der fordøjes i maven i ganske lang tid. Hver gang du har brug for at forberede en ny puree, fordi om nogle få timer er alle de nyttige komponenter tabt, og når de genopvarmes, forsvinder de helt.

Under den første fodring behøver du ikke at tilføje noget til fadet. Dette gælder især for salt. Senere begynder nogle mødre at tilføje solsikke eller smør samt brystmælk. Det øger næringsværdien og forbedrer smagen lidt..

Hvis barnet nægter at spise, er det ikke nødvendigt at tvinge ham. Han kan ikke lide roens smag. Bare prøv at tilføje det senere til en anden grøntsagspuré..

Hvis et barn spiser med glæde, betyder det at sagen virkelig er i smag. Hvis han nægter igen, kan det være værd at opgive dette produkt helt. Med alderen vil barnet selv gøre det klart, når du kan prøve igen..

Hvordan man vælger kartofler til kartofler baby

Landbrugsprodukter er af bedre kvalitet, men nogle gange er det sværere at få dem, og prisen er lidt højere end i butikken. Men hjemmelavet grøntsag vil ikke have nogen kemiske tilsætningsstoffer, og det er meget vigtigt for barnet..

Når du køber en rodafgrøde, skal du være opmærksom på standard tegn på dårlig kvalitet: et stort antal “øjne”, revner, forkælet lugt, blødhed, rynket hud osv. Det er også vigtigt at tage højde for årstiden: i løbet af foråret vises unge kartofler ret hurtigt. Når der allerede er en hel del af det på markedet, er det værd at bruge en sådan grøntsag, og ikke sidste år.

Den rigtige opskrift (monopur)
hvordan правильно приготовить картофельное пюре для грудничка
ingredienser Antal
kartofler 1 stk.
Tilberedningstid: 30 minutter Kalorier pr. 100 gram: 76 kcal

Sådanne Mos kartofler kan fremstilles til børn fra 5-6 måneder. For første gang er det nok at give bogstaveligt 2 g pr. Prøve..

Hvordan laver kartoffelmos til babyer:

 1. En mellemstor rotafgrøde skal skrælles og derefter anbringes i koldt vand. Blød i flere minutter, vask derefter. rengøring клубня
 2. Skær i flere stykker og kog. I intet tilfælde bør salt tilsættes. madlavning в кастрюле
 3. Derefter placeres den kogte rodfrugt i en blender og smadrer den, så der ikke er klumper. Hvis det er nødvendigt, kan du tilføje en lille kartoffel bouillon eller modermælk.. bankende блендером
 4. Kold til varme og server baby.

Mos kartofler med grøntsager

INGREDIENSER NUMBER
gulerødder 0,5 stk.
kartofler 1 stk.
olivenolie 3 ml

Det vil tage at lave mad – 35 minutter.

Hvor mange kalorier – 78.

Sådan tilberedes:

vegetabilsk пюре

 1. Denne ret kan serveres til børn fra 8 måneder. Hvis barnet allerede har prøvet courgette, kan du også tilføje det her, lidt..
 2. Skræl kartoflerne og gulerødderne. Vask grundigt rødderne.
 3. Skær i flere stykker og sæt i en kasserolle, hæld vand, læg i brand og kog.
 4. Placer de kogte produkter i en blender og tilsæt en smule olivenolie her, smad indtil glat. Dette kan gøres med en nedsænkning blender..
 5. Cool lidt, så kan du begynde at fodre..

Mos kartofler med kød til baby

INGREDIENSER NUMBER
persille rødder 1 stk.
kartofler 2 stk.
salt 1 g
smør 5 g
kød 60 g

Det vil tage at forberede – 45 minutter.

Hvor mange kalorier – 104.

Sådan tilberedes:

 1. Skål kan gives til et barn fra 8 måneder.
 2. Kød (kalvekød, kalkun, kanin) skal slagtes i en blender eller to gange rulles gennem en kødkværn. Rull to eller tre bolde fra den resulterende masse, dvs. lav kødboller og kog dem derefter eller damp dem.
 3. Skrællede rodgrøntsager skal vaskes, skæres derefter i terninger og koges til et par. Til dette er det ikke nødvendigt at have en dobbeltkedel, du kan bruge en almindelig kurv over kogende vand.
 4. Smad grøntsager i en blender i mush. Hvis barnet stadig ikke ved, hvordan man tygger, skal kødboller slagtes sammen med grøntsagerne..
 5. Svagt salt den resulterende masse, tilsæt en dråbe smeltet smør til det, bland det, lad det køle lidt, og så kan du begynde at fodre.

Hvordan man laver mad med fisk

Mos kartofler из картошки с рыбкой

INGREDIENSER NUMBER
porrer 30 g
kartofler 2 stk.
hav eller flod fisk 0,1 kg
solsikkeolie 3 ml

Det vil tage at forberede – 50 minutter.

Hvor mange kalorier – 82.

Sådan tilberedes:

 1. Vask porren, fjern alle dets hårde fibre. For dette er det nok at bryde stammen i halvdelen af ​​dine hænder. De fibre, der ikke går i stykker, men forbliver hængende, skal fjernes. Skær alt andet i ringe.
 2. Skær kartoffel uden skræl i flere skiver.
 3. Fiskestik eller hale del skåret også i små stykker.
 4. Alle disse ingredienser skal anbringes på den dampende kurv eller i dobbeltkedlen. Separat madlavning er ikke nødvendig..
 5. Damp indtil klar, og skift derefter til en blender. Tilsæt et par dråber solsikkeolie her og slå det hele sammen..
 6. De resulterende lidt afkølede Mos kartofler kan fodres..

mad кормящейFor unge mumier anbefaler vi følgende artikel: Ernæringsfunktioner hos en sygeplejerske mor i den første måned af en baby.

Her beskrives i detaljer hvordan man laver æbleauce til babyer.

Interessante blæksprutteopskrifter fra pølser til børn vil være nyttige for opfindsomme forældre..

Madlavning med modermælk

INGREDIENSER NUMBER
smør 3 g
modermælk 40 ml
kartoffel 0,1 kg

Det vil tage at forberede – 40 minutter.

Hvor mange kalorier – 86.

Sådan tilberedes:

 1. Skræl kartoflerne, kog derefter lidt vand eller damp. For at fremskynde processen kan du hugge frugten i stykker.
 2. Sæt i en blender og dræbe i mush.
 3. Varm brystmælken i en stegepande, overfør til en blender og slå igen..
 4. Den resulterende blanding placeres i en skål, tilsæt lidt smør, bland.
 5. Når skålen er afkølet lidt, tjene..

Nyttige tips

For at spare flere næringsstoffer i roden er det nødvendigt at lave mad i uniform. Forvask det grundigt. Efter det skal du lægge en blender og koge som normalt..

Også nogle mødre foretrækker ikke at lave mad og bage mad. Dette er nemmest at lave i folie i ovnen. I dette tilfælde fjernes huden heller ikke umiddelbart. Fosteret skal afkøles, først efter at skrællen let fjernes. Sådanne kartofler har deres egen specielle smag, så ofte er der ingen tilsætningsstoffer. Det tager kun lidt modermælk eller anden væske, når man laver kartoffelmos, så det ikke bliver for tørt..

Hvis der ikke er blender, skal du ikke bekymre dig. Det vil tage lidt mere tid at forberede skålen ved hjælp af tolkushki. Dette skal gøres kvalitativt, ellers vil barnet ikke være i stand til at tygge klumper, de kan sidde fast i fordøjelseskanalen eller forårsage forstoppelse..

For at undgå dette kan kartoflerne males gennem en sigte med en ske og derefter tilføje tilsætningsstoffer her..

Ikke kun smør og modermælk kan tilsættes. For at fortynde puree og ekstra smag kan du bruge en lille mælkeblanding, såvel som tilladt frugtsaft eller vegetabilske bouillon..

Det er værd at huske, at sådanne forsøg kun kan startes fra 8 måneder, og de bør også gives i meget små portioner. Det vil redde barnet mod allergi..

For at få ekstra stivelse fra roden, er det gennemblødt. Små frugter kræver et par minutter. Vandet bliver overskyet, bliver hvidt. Større frugter skal gennemblødes i to eller tre timer..