Rødkløver i traditionel medicin: medicinske egenskaber og kontraindikationer

Rødkløver er en usædvanlig nyttig flerårig plante med mange populære navne. Engkløver, bibrød, rødt hoved, rød grød, aktivitet og mange andre – alle disse er navnene på denne lyse, smukke blomst.

Dette er en tæt “relative” af engkløver – en stor honningplante, som slet ikke forgæves kaldes “bikløver”.

blomster красного клевера

Uden dette smukke græs er det svært at forestille sig en sommer eng. Elegant plante med frodige, lyserøde eller endda lilla knopper omgivet af tredobbelt blade.

I midten af ​​hvert ark er der et lyst mønster, der præcist kopierer sin form. Clover vokser bedst på frugtbar jord, elsker åbent, solrigt terræn..

Den blomstrer kontinuerligt fra maj til september. Den vokser i hele Europa, i Vest- og Nordasien og i Nordafrika..

Kemisk sammensætning

Plantens helbredende egenskaber skyldes i høj grad dets kemiske sammensætning. Det er usædvanligt rig på æteriske olier og vitaminer, især gruppe B, vitamin A (caroten), C-vitamin (ascorbinsyre) samt sporstoffer..

Planten er rig på sporstoffer som magnesium, calcium, jern, selen, kalium, chrom, fosfor. Det er en naturlig kilde til fede aminosyrer, såsom stearinsyre, palmetinsyre og linolsyre..

Den røde kløver plante indeholder også elementer som:

 • Vand (mere end 70%);
 • aske;
 • protein;
 • tanniner;
 • harpikser;
 • Kvælstoffri ekstrakter;
 • Plante fiber;
 • fedtstoffer.

Salicyl- og coumarinsyrer, tyrosin, xanthin, carotenoider og flavonoider er indeholdt i plantens blade..

Lægemidlet af planten

kløver красный для лечения кожиRødkløver har udtalt diaphoretiske, diuretiske, antiseptiske, antiinflammatoriske og eksplosive egenskaber. Det er en fremragende diuretisk, koleretisk, hæmostatisk, sårheling og smertelindring..

Det bruges med succes til:

 1. Hudsygdomme (eksem, forskellige dermatitis, psoriasis, koger);
 2. Sygdomme i maven, tarmene eller leveren (cholecystitis, leversygdom, colitis, gastritis);
 3. Virussygdomme i åndedrætssystemet (tonsillitis, tonsillitis);
 4. Forskellige metaboliske lidelser;
 5. Leddgigt, vaskulitis, muskel- eller ledsmerter (som smertestillende middel);
 6. Alopeci (at styrke og forbedre hårvæksten).

Te fremstillet af sine blomster lindrer tilstanden i tilfælde af lungebetændelse, bronkitis, kighoste og som hjælp til behandling af bronchial astma.

Vand-alkoholkløvertinktur anvendes effektivt til tuberkulose, og rå plantejuice anvendes til behandling af lavt sår, slid, nedskæringer.

Dette er en fremragende almindelig tonic, især effektiv i perioden med opsving fra sygdommen, såvel som i anæmi og generel fysisk udmattelse af kroppen..

I modsætning til engkløveren indeholder den en stor mængde naturlige phytoøstrogener. Dette giver dig mulighed for effektivt at bruge te fremstillet af tørrede blomster af denne plante som et supplement til behandling af ovariecancer, mastopati og betændelse i lymfeknuderne.

Ekstremt effektiv som en ekspektorator og letter frigivelsen af ​​sputumbehandling mod bronkitis og lungebetændelse. Det bruges også ofte som et diuretikum, der reducerer hævelse i forskellige nyresygdomme eller hypertension..

Vandig-alkoholisk tinktur af bladene af denne plante anvendes som et effektivt antiseptisk middel til forskellige infektioner såvel som til behandling af slid eller nedskæringer.

Kontraindikationer og bivirkninger

Kontraindikationer к применению

Ligesom ethvert lægemiddel, afkog, tinkturer og andre lægemidler baseret på denne plante har deres egne kontraindikationer og bivirkninger efter påføring.

Før du bruger det, er det vigtigt, at du konsulterer en specialist, da den “harmløse” urt har mange kontraindikationer og uønskede virkninger. Anvendelsen af ​​rødkløverpræparater er strengt forbudt, når:

 • graviditet;
 • Amning;
 • åreknuder;
 • Deep venetrombose, trophic ulcer, thrombophlebitis;
 • Lidt et hjerteanfald eller slagtilfælde
 • Kroniske sygdomme i hjertet eller blodkarrene;
 • Østrogenafhængig cancer;
 • Maveforstyrrelser;
 • Nyresten;
 • Gallsten sygdom;
 • Enhver blodsygdom
 • allergi.

kvalmeAnvendelse af rødkløverpræparater anbefales ikke til børn under 7 år..

Anvendelsen af ​​afkogninger, tinkturer eller vandalkoholtinkturer af rødkløver kan forårsage bivirkninger som svimmelhed, kvalme, hududslæt, hovedpine eller muskelsmerter.

Hos kvinder kan rødkløver også forårsage vaginal blødning..

Da denne plante har nok kontraindikationer til brug, kan dens lægemidler ikke anvendes i kombination med lægemidler som:

 1. Præventionsmiddel indeholdende ethinylestradiol og levonorgestrel samt ethinylestradiol og norethindron;
 2. Østrogener i tabletter;
 3. Leverbehandlinger, herunder leverenzymer;
 4. tamoxifen;
 5. Narkotika, der fremmer blodfortynding (aspirin, Plavix, diclofenac, ibuprofen, warfarin, heparin og andre).

Inden du bruger nogen af ​​de lægemidler eller lægemidler, der fremstilles på dets grundlag, bør du helt sikkert konsultere en læge. Dette vil hjælpe med at undgå eventuelle bivirkninger..

Traditionel medicin: opskrifter baseret på rødkløver

bouillon красного клевераI folkemedicin anvendes alle dele af denne plante, undtagen rødderne: stænglerne, blade og blomster i tørret eller rå form. Sådanne doseringsformer baseret på denne nyttige plante anvendes i vid udstrækning:

 • Vand infusioner;
 • Decoctions (te);
 • Vand-alkohol tinkturer;
 • Frisk blad komprimerer.

Kosttilskud og andre lægemidler fremstilles også ud fra ekstraktet af denne nyttige plante..

te

Det mest velsmagende og nyttige middel baseret på rødkløver er en aromatisk te fra sine blomster..

For at gøre dette skal du tage 1 spiseskefuld knust tørrede kløverhoveder, hæld 1 kop kogende vand fra det. Lad det stå under låget i 10-15 minutter.

Drikke 3 gange om dagen efter måltider. Effektiv mod forkølelse som en stærk tonic..

Vandig-alkoholisk tinktur

1 kop kløverhoveder hæld 500 gram vodka. Insistere på et mørkt, køligt sted i 14 dage, så belastning.

Tag 1 tsk før måltider 3 gange om dagen i 6 måneder. Effektiv i smitsomme sygdomme såvel som mastopati.

infusion

500 gram tørret kløver (blade med blomster) sat i en emalje skål hæld liter kogende vand. Infunder i 30 minutter i et mørkt, køligt sted, og tryk derefter på..

Det er et effektivt middel til forkølelse og generel fysisk udmattelse af kroppen. Drikk ½ kop 3 gange om dagen. De kan også vaske de betændte øjne med ikke-infektiøs konjunktivitis..

HavtornI den næste artikel vil vi tale om havtorn, det kan også være nyttigt for dig i din førstehjælpskasse. Havtorn: nyttige egenskaber og kontraindikationer. Vi anbefaler at bogmærke!

Og her er alle de nødvendige oplysninger om bjergaske. Brug gaverne til naturen til eget brug..

Forbered en hurtig dessert hjemme ved hjælp af gelatine. I denne artikel finder du nogle gode opskrifter til velsmagende gelé..

Hårbalsam

En effektiv måde at dyrke og styrke hår på er en infusion af rødkløver. For at gøre det skal du brygge 300 gram kløverhoveder i en emaljepotte og fylde dem med 1 liter kogende vand..

Insister 10 – 15 minutter, træk derefter og lad afkøle til stuetemperatur. Den resulterende infusion skylles hår efter regelmæssig shampooing. Behandlingsforløbet er mindst 1 måned, hvorefter der vil være en mærkbar forbedring..

Anvendelse af planter i madlavning og ernæring

Rødkløver er en værdifuld kostplante, der indeholder en stor mængde vitaminer, sporstoffer, vegetabilsk protein og fede aminosyrer, der er nødvendige for en afbalanceret kost..

Det bruges ofte i kost som en naturlig måde at normalisere metabolismen på og forbedre immuniteten. Ikke overraskende er det en del af et stort antal kosttilskud. Han er i stand til at:

 • Effektivt genopbygge næringsstofmangler
 • Stimulere kroppens forsvar;
 • Rens forsigtigt blodet af toksiner;
 • Fremme normaliseringen af ​​stofskiftet;
 • Hjælp med søvnforstyrrelser;
 • Aktiver fedtstofskiftet;
 • Har en positiv effekt på fordøjelsessystemet.

I frisk form af unge blade og saftige stængler af rødkløver, kan du forberede en masse lækre salater. De diversificerer perfekt kosten i maj – juni, hvilket yderligere bidrager til vægttab..

Hvor kan man købe rødkløver

På grund af den helbredende egenskaber af rødkløver, på basis af dets ekstrakt, bruges mange kosttilskud til at tabe sig, normalisere metabolisme, øge immuniteten og styrke kroppen generelt..

Det er også en del af det velkendte stof Arteroclephyte, der anvendes til behandling af aterosklerose. Det er også en del af et stort antal “brystsamlinger” og medicinske teer..

Det er bedst at købe stoffer og lægemidler i apoteker eller specialiserede onlinebutikker. I dette tilfælde kan du være sikker på at du køber et 100% naturligt og miljøvenligt produkt af upåklagelig kvalitet..

Effektiviteten af ​​brugen af ​​rødkløver er bekræftet af mange anmeldelser. Mange patienter, der brugte kosttilskud baseret på dets ekstrakt, bemærkede en hurtig forbedring i humør, normalisering af vægt, forbedring af søvn.

Loading...