Påske er den vigtigste, mest glade og højtidelige for alle kristne helligdage. Ordet “påske” er hebraisk, det betyder “forbi” og “befrielse”. Påske for kristne er passagen fra døden til evigt liv. Derfor fejres denne ferie mest højtideligt..

end отличается

For mange mennesker er det forbundet med foråret, den glædelige ringen af ​​klokker, udråb “Kristus er steget”, malet æg og duften af ​​påskekager. Men spørgsmålet er – hvornår skal du bage kager og male æg? I denne artikel vil vi svare på det..

Holy Week

I den sidste uge før påske er der meget arbejde. Vi må forberede denne vigtige dag både åndeligt og materielt. Sådan gør du alt?

God torsdag er nok den mest intense dag på Holy Week. Dette er den dag, hvor det sidste nadver fandt sted, hvor Kristus selv etablerede sakramentens sakrament. Ifølge traditionen gør de i dag deres rengøring i deres boliger, alle er vasket, rengjort og vasket sig selv, derfor kaldes det “rent torsdag”. Og det er bedst at male æg på torsdag.

Også normalt i torsdag ælte dejen til påskekager, men det er ikke forbudt at bage påskekager på en anden dag, når det er praktisk.

Det er ikke tilrådeligt kun at lave husholdningsgaver på fredag, i hvert fald indtil klokken tre om eftermiddagen, hvor Kristi korsfæstelse er gået. Dette er årets mest sørgende dag. Det er bedre den dag at gå til templet, læse evangeliet, gå mentalt med Kristus på sin sorgfulde vej.

På lørdag efter liturgien i templerne er der en indvielse af påskekager, æg og pasok.

Når de bager kager og male æg i 2018

hvordan покрасить яйца

Bright Sunday er en flytende ferie. Det er fejret på den første opstandelse efter fuldmåne efter vernal equinox. I 2018 vil denne dag være 8. april. Og her skal vi være opmærksom på dette årets særlige – en anden kristen ferie, annunciationen, som altid fejres den 7. april, vil straks gå forud for påske..

På denne dag meddelte englen til jomfru Maria den ubesmittede opfattelse af hendes guddommelige spædbarn. Og med ydmyghed accepterede hun Guds vilje. På denne ferie, som de plejede at sige i gamle dage, har fuglen ikke rede, pigen fletter ikke en fletning.

Derfor er det meget uønsket at forlade noget arbejde på denne dag. Vi skal forsøge at gøre alt på forhånd, så alt er klar til lørdag. Du kan f.eks. Ælte dejen fra onsdag aften og bage påske kager på torsdag.

Madlavning påske kager

når готовить паску

Nu kan du tale om, hvordan man bager påskekager. Traditionelt bliver kager normalt bagt af gærdepander. Hele processen tager meget tid. Det er nødvendigt at sætte dejen, så når den øges med 2-3 gange, skal du dejte dejen og omhyggeligt i en time, slå den.

Derefter forlades det enten i en anden time i 2-3 timer, eller krydderier, nødder, rosiner tilsættes og fyldes med 1/3 olieret skimmel med dem, hvorefter dejen skal stige igen og først derefter bage.

Færdige kager er dekoreret med glasur på toppen eller strøget med pulveriseret sukker, knust nødder og kandiseret frugt..

Bag en kage kan være og fra gærfri dejen. Så, så dejen er godt hævet, skal der lægges særlig vægt på at slå æg..

Kager til bagning af kager:

  • mel bør tages blød slibning, det er ønskeligt at sprede det i et tyndt lag og tørre i 2 dage, så sigt;
  • slå æggeblommer og hvide separat;
  • Gæren skal være frisk;
  • under hele madlavningsprocessen skal der ikke være udkast, rummet skal ventileres på forhånd;
  • lagre op på smør, da meget af det går til smøring af former.
Påske kagerLæs hvordan man laver skimmel til påskekager fra forskellige materialer..

Prøv at lave decoupage til æg – dette er en meget interessant og original dekorationsteknik..

Prøv at lave lækker og duftende sbiten hjemme i overensstemmelse med vores opskrifter..

Sådan dekorere æg

Den traditionelle metode til farvning af æg er i løgskal. Afhængigt af mængden af ​​husk og tidspunktet for farvning kan du få forskellige nuancer af beige-brun gamma. Hvis du tager skind af røde løg, kan du få en smuk rød farve.

Forresten blev æggene oprindeligt malet rødt. Forskellige farver kan også opnås ved hjælp af naturlige ingredienser – juice og afkogning af forskellige grøntsager og bær: rødbeder, rødkål, gulerødder, røde druer, tranebær, blåbær, gurkemeje. Du kan bruge de allerede købte kommercielle farvestoffer, men farvningstiden i dette tilfælde skal være kort, så maling ikke har tid til at komme ind i skallen..

Meget interessante og uforudsigelige mønstre opnås ved farvning af æg i klapper. For at gøre dette skal du bruge pletter eller tråde, der kaster tungt (silke, uld), pakket et æg med dem, derefter indpakket med gasbind eller en nylonstrømpe, fastgjort og kogt æg i 15-20 minutter.

Tips til farve æg:

  • Før madlavning holdes æg i 15 minutter i varmt vand;
  • fyld ikke ægene i kogende vand, helst i varmt vand, så de ikke brister fra temperaturfaldet;
  • tørre æggene med alkohol eller eddike før male
  • efter farvning tørre æg med vegetabilsk olie til glans.

Generelt er der mange måder at dekorere påskeæg på. Du kan male dem, du kan simpelthen pakke ind smukt indpakningspapir eller bruge klistermærker og termo klistermærker med forskellige mønstre fra høns til populære prints. Men du bør undgå smykker med helliges ansigter.

end покрасить яйца

Hvor kommer traditionen fra??

Hvorfor skal vi male æg og bage påske kager? Den skik til at male æg stammer fra 1. århundrede. Ifølge legenden kom Maria Magdalena til kejser Tiberius for at tale om Kristi mirakuløse opstandelse og bragte et simpelt kyllingæg som en gave fra fattigdom. Kejseren troede ikke på hende og sagde, at en død person ikke kan genopstå, ligesom et hvidt æg ikke kan blive rødt. Og på samme tidspunkt blev ægget i Marys hænder rødt.

Derfor traditionen – at male æg på påske og give hinanden. Indledningsvis blev æggene kun malet i rødt, men så begyndte de at bruge forskellige farver og nuancer. Senere var der gave påskeæg fremstillet af træ, sølv, porcelæn og ægte smykker, for eksempel Faberges velkendte værker..

Hvad symboliserer kagen? Dette er den vigtigste påskefad. Det er fra ham, at man skal begynde det festlige påskemåltid, bryde sig hurtigt. Frodigt og let, det er et ideelt produkt til at flytte fra lang fast til fastfood..

I form og værdi kan det kaldes den yngre bror til artos, et særligt kirkebrød, som er indviet på den dag, hvor der er opstandet Lys. Denne skik gik fra apostlene, som ved bordet forlod brød til Kristus i hovedstedet og symboliserede hans tilstedeværelse ved bordet. Og kagen minder også alle troende om Frelserens velsignelse efter sin opstandelse: “Han tog brød, velsignede det, brød det og gav det til dem” (Lukas evangelium).