Balsamicoeddike er kendt som sød og sur essens af druemost i tønder (aka balsamic). Dette er den mest udsøgte krydderier, der nogensinde er lavet i Italien..

Den allerførste omtale af balsamicoeddike daterer sig tilbage til midten af ​​det 11. århundrede, da Margrave Boniface præsenterede et keg af balsamik til den fremtidige monark Henry II..

glas полезного уксуса

Derefter blev sådanne gaver en tradition, de understregede donorernes høje sociale status og tjente som piger til piger.

Typer af balsamicoeddike

I dag kan vi møde tre typer balsamik.

traditionelle

Mærkningen af ​​flaskerne “Aceto Balsamico Tradizionale di Modena” betyder, at produktet er fremstillet i overensstemmelse med de traditionelle opskrifter i provinsen Modena, og påskriften “Aceto Balsamico Tradizionale di Reggio Emilia” indikerer at tilhøre Reggio Nel Emilia.

Både den første og den anden mærke er under den lokale regerings protektorat og kontrolleres af et konsortium af certificerede producenter. De strenge krav, som EU stiller på traditionel balsamik (Aceto Balsamico Tradizionale), afspejles tydeligt i sin lovgivning:
 • Et konsortium af fabrikanter er kun lokaliseret i to regioner i Italien;
 • Lavet udelukkende fra druer til druer Trebbiano og Lambrusco;
 • Modning tager 12 år eller mere..

Balsamico, der kun produceres i disse to regioner i Italien, har ret til at blive kaldt traditionelt.

Billigere end traditionelle

Dette omfatter alle andre muligheder for balsamicoeddike, når produktionsprocessen ikke kontrolleres af et konsortium. På flaskerne vil du se følgende indskrifter: “Condimento grade balsamicoeddike”, “Aceto Balsamico di Modena”, “Balsamico eddike af Modena”. For eksempel producerede Giusti familien, Aceto Balsamico Tradizionale di Modena (1605-1929), og bar titlen på den officielle leverandør af balsamid til den kongelige domstol.

industrielle

Alle resterende balsamiske sorter, som af en eller anden grund ikke fortjente det traditionelle certifikat, falder ind under denne kategori. I dette tilfælde er essensen en vineddike med tilsætning af farvestoffer, sødestoffer og aromatiske tilsætningsstoffer, med fuldstændig fravær af eksponering. Tilgængelig for forbrugerne på grund af lave priser..

Nyttige egenskaber

tilsætningsstof к блюдамBalsamico er meget udbredt i fødevareindustrien og i forberedelsen af ​​et bredt udvalg af retter. Det bruges som additiv i salater, supper, forskellige saucer, unikke marinader, salte desserter..

Man må ikke ty til varmebehandling, de tilføjes i den endelige fase af madlavningen..

Der er en overbevisning om, at selv en lille mængde balsamico kan ændre smagen af ​​en skål uden anerkendelse, og den mest utænkende sammensætning kan blive et kulinarisk mesterværk..

Gourmetretter, frugtsalater og efterretningssortiment er smagsatt med tolv års balsamico-ekstrakt, som med rette betragtes som en delikatesse..

Sammensætning og produktionsproces

Vi kan ikke prale selv i dag om pålidelig viden om sammensætningen af ​​balsamicoeddike med en indikation af alle dets komponenter og proportioner. Det er dog absolut muligt at sige, at det indeholder en stor mængde glucose, polyphenoler, fructose, antioxidanter og forskellige syrer. Det er generøst fyldt med mikro- og makroelementer: Kalium, magnesium, calcium, natrium, fosfor, jern, zink, kobber, mangan.

Selv i mangel af en præcis sammensætning og proportioner af balsamid er teknologien for dens udvikling ikke en særlig hemmelighed. Trykt druesaft koges ned til en sirupagtig konsistens. For at stimulere fermenteringsprocessen toppet med eddike, opbevares i loftsrum. I første fase er essensen lagret i egetræsfade, og derefter erstattes de successivt med tønder aske, kirsebær, kastanje og mulberry.

Hemmeligheden ved opskriften er skjult i tilføjelsen af ​​en række krydderier til individuelle proportioner samt de specifikke klimatiske forhold, der er forbundet med Italiens begrænsede provinser. Temperaturen stiger om sommeren og katalyserer fermenteringen, og om vinteren stopper processen.

Når den fordampes, hældes indholdet hver gang i en mindre tønde, hvilket resulterer i, at sammensætningen er fyldt med en kompleks aroma med en smag af forskellige typer træ..

For at balsamicoeddike skal produceres uden at krænke teknologien og betragtes som traditionel, skal en sådan veksel ske mindst 12 gange, og mere raffinerede balsamiketyper opbevares i ca. 50 år..

Balsamico eddike ansøgning

 • Ved behandling af forbrændinger og åbne sår påføres det eksternt;
 • Ved behandling af halsgrå;
 • For at forhindre hårtab
 • For at forbedre fedtet, når det tilsættes cremen
 • I madlavning, især i italiensk køkken, i forberedelsen af ​​traditionelle retter;
 • Som tilsætningsstof i skaldyr.

Madlavning madlavning

ansøgning в кулинарии

Grundlæggende dressing med balsamicoeddike kan fremstilles hurtigt og alene. Dette er den mest overkommelige option tankning..

Vi tager olivenolie og hæld balsamisk olie ind i den. På en sked balsamicoeddike tilsættes 3 spiseskefulde olivenolie. Denne dressing er harmonisk og afbalanceret kombineret med salater, hovedsagelig fra blade: Romano, isbjerge, salat.

Pesto dressing med tilsætning af balsamvinvineddike er kendetegnet ved raffineret delikatesse og piquancy. I Italien siges det, at proportioner blandes i øjnene: et par spiseskefulde olivenolie, en balsamico, en grøn pesto.

Bland og fyld salaten med denne blanding. Specielt velegnet til dem, der er på en diæt eller elsker den italienske smag. Dette er den bedste måde at holde din krop fra mayonnaise på..

Senneps-honningssauce med balsamico til salat: Olivenolie – en kvart kop, balsamicoeddike, to gange mindre fra olivenolie, honning – højst en halv teskefuld, Dijon sennep – også en halv sked, hvidløg hvidløg, sort peber og salt at smage. Hæld hvidløgene grundigt og bland dem med de øvrige ingredienser, og pisk blandingen. Salat dressing klar.

Mere om brugen af ​​balsamicoeddike, se videoen:

Udvælgelse og opbevaring af balsamico

Til dette spørgsmål er det nødvendigt at gå med specielle skrubber. Hvis du kun vil købe balsamico af god kvalitet og med passende eksponering, skal du være meget forsigtig. Denne handling tolererer ikke hast, der er ingen baggrunde i den.

Den enkleste og mest oplagte regel er: Skim ikke på et køb, og jo større din generøsitet er, jo højere er essensenes kvalitet. Du kan dog være trist over denne tilgang, da balsamid med en eksponering på mere end 25 år kan koste op til 1000 euro.

Derfor vil et mere kompromisløsning være den gyldne middelværdi. Du kan sikkert købe eddike i gennemsnitlige priser (10-15 euro pr. Flaske), og du er garanteret at få en anstændig essensens kvalitet til rimelige penge.

De vigtigste kriterier ved valg og køb Lille flaske бальзамического уксуса

 • Den foretrukne type er balsamid med en forkortelse på en flaske AVTM. Dette er den måde, hvorpå alle producenter af traditionel eddike fra Modena er mærket;
 • Alle variationer foretaget uden for provinsen falder ind i anden kategori: Certificeret af ICEA og Controllo Autorizzata dal MiPAAF. Tilgængeligheden af ​​prisen og tilgængeligheden af ​​et sådant produkt medfører mulige fejl og lav kvalitet. For ikke at blive fanget undersøger vi omhyggeligt tekstur – det skal være viskøst og have en rig farve;
 • Ofte tilbyde et mere overkommeligt produkt fremstillet i Spanien eller Grækenland. Anbefalingerne er de samme: farve og tekstur;
 • Hvis du finder bogstaverne ABM eller ABRE på etiketten, har du i dine hænder produkter med en eksponeringstid på op til fem år med mulig tilsætning af et naturligt farvestof.
 • Balsamico bør ikke have en basispris. Vi vælger til en gennemsnitlig pris, ikke på bekostning af produktets kvalitet;
 • Undersøg forsigtigt mærkningen. Sammensætningen bør ikke indeholde farvestoffer, antioxidanter og konserveringsmidler. Ellers får du et industrielt fremstillet produkt med tvivlsom smag;
 • Skal fremstilles af 100% druesaft, med en maksimal surhedsgrad på op til 6% (undersøg indskriftene på etiketten i detaljer);
 • En af hovedindikatorerne er uddraget, som ifølge produktionsteknologien skal være mere end tre år (angivet på flasken);
 • Hvis balsamikvalitet og tilhører klassen af ​​traditionelle, skal den nødvendigvis have et bekræftelsescertifikat (ICEA MIPAAF). Mærket indeholder: Certificeret af ICEA og Controllo Autorizzata dal MiPAAF;
 • Vi husker, at i hele Italien er traditionelle eddikeproducenter forpligtet til at gennemgå certificering;
 • På flasken finder du et karakteristisk tegn på en rund form i gul og blå

japansk диетаPå grund af den voksende popularitet af sushi og ruller er den japanske kost vundet momentum. Find ud af hvad hun er, lige nu på vores hjemmeside. Japansk kost: effektiv men hård.

Måder at lave karpe i ovnen kan findes her. Vær ikke bange for at eksperimentere i madlavning!

På de gode egenskaber ved Kombucha findes i denne artikel. De vil overraske dig!

Gyldne regler for valg af originale balsamicoeddike:

 • Produceret i Reggio Emilia (rød etiket – 12 år gammel, sølv – 18 år gammel, gylden – over 25);
 • Produceret i Modena (beige cap – 12 år gammel, gylden – over 25 år gammel);
 • Omkostningerne ved unge balsamik 100 gram. – op til 50 euro Hvis eksponeringen er over 25 år – op til 75 euro;
 • Hvis du har et stormarked nær dig, er sandsynligheden for at du kan finde traditionel balsamico ret høj. Ellers er det værd at prøve lykken ved at bestille en ordre via online-butikken..
Hvad kan erstatte et dyrt additiv?
magi бальзамический уксус: виды, свойства, применение
ingredienser Antal
9% eddike 450 ml
kirsebær 400 g
kanel 1/3 tsk
sukker 1 spsk.
Tilberedningstid: 2880 minutter Kalorier pr. 100 gram: 52 kcal

Efter at have lært om prisen på balsamicoeddike, vil du sandsynligvis blive afskrækket af den høje pris. Vær ikke ked af det, fordi originalen er en værdig udskiftning, som bruges af kokke. Alle komponenter er tilgængelige og altid til rådighed..

Kirsebær er adskilt fra frøet, og vi trykker. Til den resulterende masse tilsættes alle de øvrige komponenter, koges.

Ved lav varme, hold op til en halv time. Giv koldt, hæld i glasskål, luk forsigtigt låget og læg i køleskabet.

Du kan glemme det værdsatte skib for et par dage, men ikke mere end tre. Fjern beholderen med det værdsatte essens, omhyggeligt filter, hæld i en flot flaske og sæt den i køleskabet igen..

Selv om dette balsamikum vil afvige fra den traditionelle eddikesammensætning fra Modena, vil du stadig få ideen om, at du formåede at røre en af ​​de store hemmeligheder med madlavning med dine egne hænder..

konklusion

I mange år blev balsamid fremstillet som et helbredende lægemiddel med antiinflammatorisk og antiseptisk virkning. Lucretia Borgia brugte gentagne gange det som et lægemiddel i form af balsam, da pesten hersker i Spanien, og Giacomo Casanova fandt brugen af ​​balsamid som et afrodisiakum..

Mystisk balsamicoeddike vil forblive en ukendt legende, der ikke forhindrer ham i at tilfredsstille os med sin unikke salte smag..

Vi foreslår at gøre dig bekendt med video-plottet nedenfor: