Kumquat, что это за фрукт, его состав и польза для организмаAf det samlede antal citrusarter, der for øjeblikket er 28, er det kumquat eller et andet navn – kinkan kendetegnes ikke kun af lækre ildfrugter, men også ved upåklagelig saftig sur-sød smag, der fylder kroppen med glæde og energi.

Fordelene ved en fantastisk frugt, hvordan det normalt forbruges, i hvilken form du kan købe, samt mange andre ting – find ud her.!

Guld æble eller appelsin?

Kumquat er et luksuriøst evergreen træ tilhørende slægten Fortunella.

I Japan kalder de ham “Kinkan” – et berømt navn, som han normalt rejser verden..

Kinkan, og oversat til russisk, “gyldne orange” optrådte først i Kina i midten af ​​XIX århundrede og krydsede derefter til landene i Europa og Amerika.

Forresten henviser navnet “kumquat” specifikt til den kinesiske oversættelse, hvilket betyder “gyldent æble”.

Ifølge de dybe rotte traditioner i dette fantastiske østlige land, i oldtiden, satte værten store vaser med en frugtbar kumquat på bordet foran gæsterne..

Dens frugter ligner længe ovale mini-appelsiner, hvis længde som regel ikke er mere end fem centimeter, og bredden er ikke mere end fire.

De kan indtages helt sammen med en sød tynd hud.

Kumquat ernæringsmæssige sammensætning

struktur кумквата, что в него входит?

Denne unikke frugt indeholder en imponerende mængde vand – i de fleste tilfælde op til 80%, såvel som kulhydrater og værdifulde monosaccharider..

Med hensyn til kaloriindtag overskrider kumquat ikke sine modstykker i udseende: kun 71 kcal pr. 100 g produkt.

Lad os gå gennem vitaminerne: Kinkan indeholder ca. 50% C-vitamin i en lidt mindre procentdel: retinol (A), niacin (B3) samt pantothensyre (B5) og tocopherol (E).

Kumquat er rig på fedtsyrer og helbredende æteriske olier.

Det unikke særpræg ved frugten af ​​denne eksotiske plante: Det er umuligt at finde skadelige nitrater i deres sammensætning, som så aktivt absorberes fra jorden nogle typer citrusfrugter og akkumuleres i deres pulp.

Tørret kumquat har firocoumarin, som effektivt kan modvirke svampesygdomme..

Det er i denne frugt, at man kan finde vitaminer fra gruppe B, plus rutin og ascorbinsyrer, pektiske stoffer og mineralske forbindelser..

Tørret kumquat bruges effektivt til tømmermænd: Tyg det bare.

Den grønne kinkan kaldet “limequat” er en interessant hybrid modifikation af kumquat og grøn lime.

Dette er et miniature træ, der bærer frugt med små grøngrønne bær..

Smagen af ​​frugten er sødbitter, smagen svarer til lugten af ​​kalk.

Denne type kumquat er værdsat på grund af det rige indhold af jern og mangan, kobber og molybdæn i den delikate hud..

Derfor anbefales det at forbruge kinkan sammen med huden.

Uvurderlige fordele ved den “gyldne” frugt

den так полезен этот фрукт?

På grund af dets rige kemiske sammensætning, især på grund af det alvorlige indhold af nyttige æteriske olier, anvendes kumquat i vid udstrækning i “køkkenet” af traditionel medicin som et effektivt middel til forebyggelse af inhalationssygdomme, især forkølelser og ondt i halsen og bruges også til at bekæmpe almindelig hoste eller løbende næse.

Brugen af ​​en kinkan hjælper med at forbedre fordøjelsessystemet, forhindre dannelsen af ​​mavesår, forebygge svampesygdomme, slippe af med apati og nedbrud, stress og nervespænding..

Unikt med at forbedre den generelle sundhed, fylde kroppen med et rigt vitamin og værdifulde mineralreserver, styrke immuniteten og modstanden mod fremkomsten af ​​forskellige sygdomme.

På grund af indholdet af lavt kalorieindhold anvendes denne frugt meget som et unikt kostprodukt, der anbefales at blive forbrugt af dem, der er overvægtige, kinkan bruges i kostvaner..

Han anbefales ofte til folk i “intellektuelle” erhverv..

I folkepraksis er kendt kumquat-tinktur med honning, som kan reducere blodkolesterolniveauet signifikant, samt have en gavnlig virkning på det kardiovaskulære system, modvirke vaskulære og hjertemuskulære sygdomme.

Vi vokser kinkan!

hvordan правильно ухаживать и выращивать кумкват в домашних условиях?

Kumquat er ret beskeden i sine behov, så hvis du beslutter dig for at købe denne citrus som hjemmeplant, så har du få problemer i vækstprocessen.

Kinkan elsker varme sommeren og føler sig godt til -18 grader om vinteren.

Vok det udelukkende udendørs, om sommeren kan det være udenfor..

Tønde bedst at hvidte.

Som gødning, i tilfælde af kumquat, er torv eller græs almindeligt anvendt..

Når blomstringsprocessen begynder, prøv at opnå de mest behagelige betingelser for jorden – det er en temperatur på +18 grader.

Næsten det eneste der kan forstyrre det, med undtagelse af tør luft, er overdreven overophedning. Derfor bør du ikke holde kinkan under direkte sollys, og når du planter, skal du bruge vådmos eller almindeligt sand eller bare hælde savsmuld i jorden.

hvordan правильно, нужно употреблять авокадо?Hvordan man spiser avocadoer, de kender ikke alle. På vores hjemmeside er der en artikel, der hjælper dig med at finde ud af det..

Hvad ved du om blodtrykssænkende produkter? Hvis for lidt, vil denne artikel hjælpe dig med at konsolidere din viden på dette område..

En sådan vidunderlig urt som basilikum med sine gavnlige egenskaber såvel som kontraindikationer kan ikke ignoreres her: https: //notefood.ru/pitanie/obshhie-voprosy/poleznue-svoystva-basilika.html finder du alt nyttige og interessante oplysninger om dette anlæg.

Kumquat elsker bare fugtig luft, med øget tørhed begynder at miste løv.

Erfarne dyrkere anbefaler at sprøjte det “gyldne æble” med stående vand ved stuetemperatur, mens om vinteren skal du sætte vandbeholdere i nærheden af ​​det, der vil fugte luften og selvfølgelig selve planten.

I kolde perioder bør kinkan vandes hver anden dag, om vinteren – to gange om ugen, maksimum og i varmt vejr – hver dag.

Det anbefales at anvende varmt vand til vanding: hvis det viser sig for koldt, vil plantens blade hurtigt blive gule og forsvinde..

Få ord om gødning.

Jo mindre potten der ligger i kumquat, og jo større den er, jo oftere skal den befrugtes..

Fra foråret til begyndelsen af ​​efteråret skal kinkan fodres som denne: en måned to eller tre gange om måneden på resten af ​​tiden – ikke mere end en gang.

Med den metodiske og omhyggelige pleje af denne eksotiske plante modtager du ikke kun et smukt evergreen træ, der passer perfekt ind i ethvert hjems design, men også lyse duftende frugter, der i høj grad vil glæde dig over deres tærte mest delikate smag af din husstand..

Unikke Kumquat-produkter

Hvad slags продуктами, мы можем себя порадовать из кумквата?

Som nævnt fremstilles forskellige delikatesser fra de søde frugter af denne unikke citrusfrugt: fra marmelade til eksklusiv tilsætning af frisk frugt til forskellige retter..

Der er bevarelse af en kinkan og tørrede frugter, salt udseende og kandiserede frugter, kandiserede frugter og syltetøj.

I mange prestigefyldte virksomheder serveres kumquat sædvanligvis i form af friske eller tørrede frugter samt kandiseret frugt – til et originalt og smagfuldt snack til stærke alkoholholdige drikkevarer..

Med sin tartsøde smag har den til hensigt at understrege og berige duften af ​​whisky eller brandy, samtidig med at du sparer den forbrugende person fra en ondsindet tømmermænd..

Og så overveje flere typer produkter, der kan fremstilles fra kumquat..

Smagfuldt Candied

Lækre kandiserede frugter er lavet af frugt fra kinkan.

Dette produkt opnås som følge af lang tilberedning af søde og sure frugtskiver i sukker sirup sirup.

Kumquat kandiserede frugter anvendes i vid udstrækning i aromatiserede kager: muffins og kiks, i konditorivarer og gærdej..

Candied frugter af denne plante er meget højt i kalorier, i modsætning til friske frugter: 100 gram kinkan slik indeholder op til 284 kcal!

I vores land er friske kumquater meget vanskelige at finde: i grunden sælges denne frugt i tørret eller kandiseret frugt..

Af den måde ligner den uforarbejdede frugt, kandiserede frugter af denne plante hurtigt klare en tømmermænd og er effektive i vitaminmangel..

Tørrede Kumquats

Dette interessante produkt opnås ved hjælp af en dehydrator eller som følge af den naturlige tørring af citrus i solen..

Tørret kumquat sparer alle nyttige mineraler og vitaminer, især pektin, derfor er det ikke billigt.

Sandt nok ser tørket kumquat ikke særlig præsentabel ud: mørk og shriveled, men utrolig velsmagende..

Det leveres normalt af store virksomheder med speciale i produktion af sunde fødevarer, der sælges i form af snacks..

Tørret frugt

Tørrede kinkans er som lidt tørrede appelsiner..

Hvis den tørrede kumquatfrugt er slående i sin prætentiøse lysstyrke, lykkedes det højst sandsynligt at det var farvet.

Vær opmærksom på smagen af ​​frugten, som skal være en lys citrusfrugt skygge – en naturlig og lidt sød, samt tilstedeværelsen / fraværet af karakteristiske whitish meldug pletter.

Fukushi Kumquat

Dette er en anden type kinkan, udbredt, for det meste, i Japan og det østlige Kina..

Fukushi frugter er ovale eller pæreformede, appetitvækkende form, mindst fem centimeter lange.

De har en lys appelsinskal, glat og tynd i udseende, meget aromatisk og meget sukker..

Smagen af ​​fukushi – saftigt sødt og surt.

Ofte er denne slags kumquat tilsat til desserter, da frugter, der ikke har frø, sædvanligvis markedsføres..

I nogle østlige lande, for eksempel i Kina, placeres kinkaner i midten af ​​bordet og forbruges i intervallerne mellem at servere måltider..

Før du lukker, foreslår vi at du ser et par billeder af kumquat.