Mistresses, der værdsætter deres tid og sundhed, har for længe siden valgt deres valg til fordel for moderne køkkenapparater. Hvad kan man ikke se i moderne køkkener – Blendere, brødristere, smarte køleskabe, shakers, mixere, elektroniske vægte, selv dumplings og nudler er allerede ved at blive forberedt af elektroniske assistenter.

Men hvad er i dag en nyttig ting i køkkenet? Dette er en enhed, der giver dig mulighed for at lave velsmagende, varieret og nødvendigvis sund mad. Det vil sige, at fordelene ved køkkenet gadget bestemmes primært af sin alsidighed..

konvektionsovn на кухне

Hvis vi taler om en universel enhed til et moderne køkken, er der uden tvivl en konvektionsovn, der indtager en ledende stilling i bedømmelsen af ​​de mest efterspurgte hjælpere.

Hvad er denne enhed?

Konvektionsovn er en enhed bestående af en rund glasflaske og en speciel hætte, hvori varmeelementet og ventilatoren er placeret.

Når elementet er opvarmet til en forudbestemt temperatur, skaber ventilatoren hvirvler af varm luft, som giver dig mulighed for jævnt at bage, stege, koge, kog opberedningen på grillen..

Temperaturen i luften varierer fra 60cirkaC til 260cirkaC, også afhængigt af den valgte tilstand for at undgå overdrypning af fødevarer ændres luftstrømens hastighed.

“Universal Soldier” i køkkenet

Det sker ofte, at der opstod en teknisk nyhed i huset og gik støv på hylden. Og alt, fordi den lykkelige ejer er ikke fuldt ud klar over, hvilken lykke han rullede.

Konvektionsovnen vil med succes erstatte den traditionelle komfur, ovn, dobbeltkedel, mikrobølgeovn, brødrister, tørretumbler til grøntsager og frugt, grillen eller el-kedlen og yoghurtmageren, konservessterilisatoren og kun gryden til madlavning første kurser.

Nyttige funktioner

Hvis denne “nørd” dukkede op i køkkenet, så er det vigtigste – den mad, der er kogt i det, vil være sund! Hvorfor alle? Fordi det ubestridelige plus til madlavning, for eksempel kødretter er et minimum af fedt, samtidig med at alle de sunde egenskaber og juiciness af fadet opretholdes, vil alt fedt i kogeprocessen drænes til bunden af ​​skålen.

kødet в аэрогриле
Økonomer kan så bruge det til det tilsigtede formål. Ud over fordelene, som er vigtigere for nogen, er der en anden faktor – retterne fra aerogrill er lækre! Cutlets – bløde og saftige kiks – høj og frodig, grillet kylling – aromatisk med en gylden skorpe.

For at give skålen den samme “aerogrylny” charme, som denne enhed er så glad for, skal du vælge en enhed med funktionen “Vedligeholde temperatur”.

Så i slutningen af ​​programmet fortsætter maskinen med at pine opskålen, men i en mere økonomisk tilstand ved en lavere temperatur, i opvarmningstilstand og, hvis det er muligt, giver sit mesterværk 20 minutter “over normen”.

Aerogrillskålen er lavet af varmebestandigt sikkerhedsglas, så det er ret tungt og svært at passe på. Nogle modeller af konvektionsovn er udstyret med “Selvrensende” funktion for at gøre livet lettere for deres ejer..

I skålen behøver du bare at hælde vand med rengøringsmiddel og starte selvrensende tilstand. Næste smarte bil vil gøre alt selv.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger

kylling в аэрогриле

 1. Højdejustering spiller en rolle i, hvor meget højere eller lavere kogeproduktet kommer fra opvarmning;
 2. Det er nødvendigt at være opmærksom på tilstedeværelsen / fraværet af en ring for at øge aerogrillens nyttige volumen for at kunne tilberede mere mad;
 3. Tilstedeværelsen af ​​tang for at erstatte varme rister og fange færdige måltider;
 4. Fortrinsvis tilstedeværelsen af ​​spyd og spyd til kylling. Men hvis det er nødvendigt at lave kebab fra kød eller grøntsager, kan spydspidser erstattes med træspidser af passende længde;
 5. Aftagelig ledning vil lette vask og opbevaring, gemmer ledningen direkte inde i enheden, når den opbevares, f.eks. I skabet, det vil spare plads og undgå at vikle ledningen for at undgå mulig skade.
 6. Fjernbar afdækning bør foretrækkes for at åbne på beslaget. Efter madlavning skal du kigge efter et sted at sætte et varmt aftageligt låg eller have en speciel stativ til dette, låget på beslaget er altid på plads. Det er dog værd at lægge mærke til det sted, hvor dækningen er på kappen – kroppen skal ikke være plast, men metal – dækket er ret tungt;
 7. Varmevarmerens beskyttelsesgitter skal være aftagelig (boltet), så det er let at skrue op, vaskes og sættes tilbage efter kogning. Gitteret træder hurtigt, den faste grill skal vaskes sammen med den elektriske del. Dette øjeblik tages ikke i betragtning af mange producenter og uerfarne købere;
 8. Varmeelementet i konvektionsovnen kan være ti eller halogen. Brugsperioden for et halogen er et glasrør med en varmespole indeni, som ved opvarmning begynder at gløde i op til 3 år. Mens metallet tena – 8-10 år;
 9. En anstændig producent er sikker på at underrette den fremtidige ejer af aerogrill, at du skal være forsigtig, og give enheden et klistermærke “Forsigtig! Hot overflade! “. Det spiller ikke en afgørende rolle i valget af en konvektionsovn, men tilstedeværelsen eller fraværet af et sådant klistermærke angiver overholdelse af hele instrumentet med internationale standarder.

Multikooker eller konvektionsovn?

Hvordan man skal være, når man kommer ind i en husholdningsvarebutik, løber øjnene op, veninderne vie med hinanden for at forkæle hver af deres køkkenassistenter og økonomi, og endda kvadratmeter af køkkenet, der allerede er fyldt med forskellige redskaber, giver dig mulighed for at købe kun én ting?

I dag, “i trend”, to mirakelmaskiner – en konvektionsovn og en langsom komfur. Så hvad man skal vælge?

Multikookere har længe fået en palme til mommies, glad for det faktum, at de ikke er nødt til at stå op klokken fem til at lave deres korn til morgenmad for deres børn. Og selvom du går glip af X-timen, vil den langsomme komfur vente, hold gruel i opvarmningstilstand.

Hvis du sidder hjemme på en regnvejrs efterår, så syntes en kebab pludselig uudholdeligt – rigtig, ikke fra en stegepande, ikke fra en ovn, så her er uden tvivl konvektion vundet over.

Blandt fordelene ved konvektionsgrill er det værd at bemærke muligheden for at lave flere retter på samme tid, hvilket ikke er multikookeren.

Men både det og den gadget har vundet deres plads i dacha-plottene, hvor de mennesker, der plejede at huddle i elektriske ovne og kedel, nu koger fyldig borscht fra friskplukkede grøntsager fra haven.

Så når man vælger mellem aerogrill og en multivark, skal hver forbruger stole på individuelle behov efter at have analyseret hvilke funktioner han tildeler til sin fremtidige køkkenvenn. Men det faktum, at maden tilberedt med deres hjælp vil være velsmagende og sund, kan være uden tvivl..

burgere из свиного сердца
Kender du hvordan du laver et svinekød i en langsom komfur, så produktet forbliver saftigt og ømt? Kyllingelår i sur creme er egnet til madlavning i en langsom komfur, og i en konvektionsovn skal du læse, hvordan du skal tilberede dem korrekt. Forbered ægplanter i aerogrill i overensstemmelse med vores opskrift med trinvise fotografier og videoer, læs vores opskrifter.

Opskrifter til aerogrill

Konvektionsovn er en fremragende enhed til fremstilling af forskellige retter, fra supper og snacks til desserter. Retter kogt i aerogrill afviger juiciness og usædvanlig sarte smag. Prøv at lave mad.

Kylling koteletter med feta “Golden Fleece”
Konvektionsovn: что это такое и что можно в нем приготовить?
ingredienser Antal
Kyllingefilet 2 hel eller 4 halvdele
pære 1 stk
gulerødder 1-2 stk
Krydderier (gurkemeje, provencalsk urter blanding, karry, tør hvidløg, sort peber, salt) at smage
feta 100 – 150 gram
Ægget 1 stk
Vegetabilsk olie teske
Tilberedningstid: 50 minutter Kalorier pr. 100 gram: 125 kcal

Slib i en kødfilet kyllingfilet med løg og gulerødder. Dræne overskydende juice, kør et æg, så koteletterne ikke falder fra hinanden, tilsæt salt og krydderier..

Blind tortillas fra fyldningen, i midten af ​​hver tilføjelse af en bold af feta. Skab en lukket patty.

Kog i konvektionsovn, hastigheden skal være høj, temperaturen – 260cirkaC i 25 minutter. Bage patties på mellemgitteren.

Banan Souffle “Tenderness”

ingredienser:

 • Bananer – 2 stk;
 • Æg – 4 stk. (kun proteiner vil være nødvendige);
 • Sukkerpulver – 3 spsk. skeer;
 • Vanilje eller vaniljesukker.

Knæ en blender eller en visp, og du kan bare bananer med en gaffel;

en banan порезать

Tilsæt proteiner pisket med pulveriseret sukker og vanille og send til bagningskål.

piskeris в блендере

Forberedelse af en skål på den nedre grill af luftdrypekarmen ved lav hastighed ved en temperatur på 200cirkaC.

bage в аэрогриле

Når du serverer, kan du dekorere med pulveriseret sukker og nødder. Denne skål er især elsket af børn.

Røget makrel

ingredienser:

 • 1-2 makrel;
 • Salt, krydderier;
 • Savsmuld (bedre alder);
 • Aromatisering “flydende røg”;
 • Vegetabilsk olie – til smag.

Salt og spred indenfor og ud med vegetabilsk olie og flydende røg, vask godt og slibet makrelkroppe (uden hoved og hale), og stram det straks sammen med et reb. Den grill, hvorpå makrel skal røges, skal også olieres, og derefter indstilles på det nederste niveau..

På øverste niveau skal du installere en rist med metalredskaber med en lille smule savsmuld tidligere gennemblødt i flydende røg. Forbereder en skål ved en temperatur på 200 cirkaC i 45 minutter.

Hvad vores abonnenter tænker på ved hjælp af aerogrill

Sergey G., 37 år gammel:

“Da tvilling døtre dukkede op i vores familie, begyndte vi at leve på en ny måde. Jeg så min kone kun lejlighedsvis, og for at høre hendes udmattede stemme bad mig om at sterilisere babyflasker eller varme op grøden til piger. Det var ikke nødvendigt at være sammen eller have en lækker frokost eller drøm. Hvad kan du gøre, børnene er livets blomster … På bryllupsdagen fejrede mine forældre os en ubrugelig (som det syntes os) aggregat – en konvektionsovn. Åh, hvor forkert var jeg! I dag, efter tre måneder, er vores familie glad. Stadig – han gør alt for os. Vores babyer er ammet, så kostmad, der er kogt ved hjælp af konvektionsovn til min ægtefælle, er det meget, og fra tid til anden forkæler jeg mig selv med grillet kylling, nu med shashlyk, lærte jeg endda at bage ovnen. Og vigtigst af alt, efter madlavning hældte jeg vand, trykket på en knap og min super gadget er klar til nye kreationer. En uundværlig ting for dem, der har brug for kost og som meget mangler tid til at lave mad! “

Tatyana M., 60 år gammel:

“Til ære for pensionering gav kolleger mig min gamle drøm – konvektionsovn. Jeg havde længe kigget på det i forretningerne, men jeg kunne ikke beslutte at købe det overhovedet, jeg var bange for at den var meget stor og ville besætte alt, hvad der allerede var mangelfuldt i mit køkken. Min frygt retfærdiggjorde ikke sig selv, og efter tre uger begyndte mine foretrukne og velkendte enheder gradvist at forsvinde fra mit køkken gennem årene. Den første “venstre” i garagen elektrisk ovn. Alt bagning er fantastisk til aerogrill. Puffs, kager til tærter, gryderetter – mens jeg prøvede alle opskrifterne, faldt jeg selv op. Men det er ingenting, så jeg mestrer de bagt grøntsager og fisk, som gastroenterologen ordinerede til min mand. Min datter gav mig varmebestandige glaspotter, hvor jeg tilbereder de første kurser med glæde – nu er de altid friske og deres smag er slet ikke den samme som i en kasserolle på komfuret. Generelt fortsætter eksperimentet, sommeren nærmer sig, konvektionsovnen vil forlade os til landhuset, men hvis vi går der for at hvile, så vil han næppe være i stand til at hvile der! “