Desværre er ikke meget af vores tid kendt Kombucha, som hjælper med at løse komplekse problemer med manglen på moderne ernæring, ofte fattige i de nødvendige vitaminer og sporstoffer til kroppen.

Denne svampe er usædvanlig. Det vokser ikke i skoven, men i te. En slags hjemmelavet svamp i kedlen.

Det ligner en rund kage, og den opnåede infusion ligner kvass i en behagelig sur smag og er meget nyttig..

healing чайный гриб

Først skal du overveje, hvad der er Kombucha. Det er en vandmander organisme, som er dannet som et resultat af sameksistensen af ​​eddikesyrebakterier og gærsvampe (på billedet er det præsenteret i al sin skønhed).

Han kan vokse og leve kun i te, fordi han har brug for purinerne i teinfusionen, som han bruger uden at bruge de andre komponenter.

Svampens krop, medusomitset, er placeret på overfladen af ​​teopløsningen. Den øverste del af hans krop er lys, og den nedre del, nedsænket i en væske, er mørk, med filiformprocesser..

Tinktur af en mirakel svampe vil kun være nyttig, hvis den vokser korrekt og anvendes..

Nedenfor kan du udover hvordan man dyrker en kombucha fra bunden, lære meget mere nyttige oplysninger, der kan hjælpe med at slippe af med problemer med sundhed og velvære..

De unikke egenskaber ved medusomitseta

Te kvass indeholder mange mineraler og vitaminer.

Overvej dets detaljerede kemiske sammensætning:

 • Organiske syrer;
 • Ethylalkohol;
 • Vitaminer – C, PP, gruppe B; brug полезного напитка
 • enzymer;
 • pigmenter;
 • lipider;
 • sukker;
 • polysaccharider;
 • Naturligt antibiotikum – medusin;
 • koffein.

Ved hjælp af infusion af Kombucha kan man slippe af med mange sygdomme.

Det er indiceret for sygdomme i maven, colitis, forstoppelse, lever og galdeblære sygdomme, infektionssygdomme i halsen, næse, øjne, hypotension, hæmorider, forskellige nervesygdomme og hovedpine under genopretning fra antibiotika og infektiøse hudsygdomme.

Omfanget af denne vidunderlige drik er meget omfattende. Det er dog vigtigt at vide om kontraindikationerne:

 1. Peptisk sår;
 2. Diabetes mellitus;
 3. Eventuelle svampesygdomme.
Vitamin-mineralsammensætningen af ​​”svampe” -masseteen kan ikke sammenlignes med multivitaminer og stoffer, fordi det er meget bedre end dem taget og absorberet af kroppen.

Derfor, hvis du ikke har kontraindikationer at bruge, skal du finde den og forberede.

For information om hvordan man bruger denne levende organisme til behandling af sygdomme, se videoen:

Uafhængig dyrkning af Kombucha

Ingen ved ved hvem og hvornår den første Kombucha blev vokset. Denne opdagelse fandt sted for tusindvis af år siden og bliver med held anvendt af folk i husstanden til denne dag..

Før krigen var infusionen af ​​det i næsten ethvert hjem. Manglen på te og sukker i efterkrigstiden førte til forsvinden af ​​denne tradition. Nu er interessen genoptaget, og mange vil gerne vide opskriften til vækst.

At vokse Kombucha fra bunden, har tålmodighed. Denne lange proces tager fra en og en halv til to måneder. Men for at forbedre deres egen sundhed og familie sundhed er ikke lang tid..
Metode nr. 1: fra brygning af sort te
te гриб: как правильно вырастить дома с нуля
ingredienser Antal
Sort blade te uden tilsætningsstoffer 5 store skeer
kogende vand halv liter
sukker 7 store skeer
Tilberedningstid: 63800 minutter Kalorier pr. 100 gram: 28 kcal

Det er nødvendigt at dyrke en svampe ved at beskytte krukken med den fra indgangen til sollys, men ikke i mørket.

Siden for livet har han brug for lys og luft, halsen af ​​krukken er ikke dækket af et låg, men med gasbind og aldrig hæld te til toppen af ​​krukken og fylder den kun halvdelen.

Te brygget i tekande, insisterer, tilsættes sukker.

I en forberedt glasbeholder, der vaskes med bagepulver, hældes teen fra kedlen, efter at have filtreret den, bundet halsen med gasbind og sætter den på et varmt skyggefuldt sted..

champignon из чаяOm et par uger eller lidt tidligere vises en eddike duft fra dåsen, som forsvinder om en uge.

Så begyndte den vellykkede dannelse af Kombucha.

Efter en halvanden og en halv tynd slimhinde “pandekage” vises på overfladen af ​​teen.

Dette er en ung Kombucha.

For yderligere vellykket vækst skal du forsigtigt, uden at skade svampens krop, flytte den til en ren tre-liters krukke fyldt med svag te.

Metode nummer 2: fra infusion af vild rose

Metoden til dyrkning af kombucha på basis af te fra rosehip har sine egne egenskaber. Rosehip drink vil være rigere i vitaminer og nyttig i den kolde årstid for forkølelse..

Det er nødvendigt at tage hensyn til kontraindikationer til brugen af ​​vilde rosen, såsom tendens til dannelse af nyresten.

Komponenter til svejsning:

 • En halv liter kogende vand;
 • 4 store skeer tørt pounded rosehip;
 • Brygning af storblå sort te (1 stor sked te pr. Kop kogende vand);
 • 5 store skeer sukker;
 • termokande;
 • Ren glas krukke;
 • ostelærred.

"Лекарь" из шиповникаI en termos hældes 4 spiseskefulde rosenrød, tilsættes en halv liter varmtkogt vand. Insistere på en termos 4 dage.

Hæld den resulterende rosehip infusion i en ren tre-liters krukke, filtrere det gennem gasbind. Et glas sød te te tilsættes til samme krukke, hvor 5 store sukkeres sukker opløses..

Bind halsen på krukken med gasbind og sæt et varmt mørkt sted..

Som når de vokser i en sædvanlig tebrygge, vises en eddike duft først, hvilket indikerer organismens fødsel. Derefter vil duften forsvinde, og efter en halv og en halv film vises på overfladen af ​​infusionen – svampens krop.

Nu ved du, hvordan du kan vokse Kombucha dig selv fra bunden og du kan bare ikke udnytte denne viden, fordi forbedringen af ​​den mest værdifulde ting en person har – sundhed!

Korrekt pleje af Kombucha

Det er ikke nok at dyrke denne mirakellæge, du skal stadig være i stand til at redde det. Så vores råd vil hjælpe dig i dette vanskelige spørgsmål..

Mærkeligt, da det måske lyder, men Kombucha er en ren renlighed. Denne dyrkede medusomitset er ikke bare en slags form, men en levende organisme, som skal overvåges..

Hvis de retter, hvor han bor, er snavset, så vil svampen begynde at smerte. Derefter drikker han producerer bliver overskyet og ikke gavnligt..

korrekt уход за медузомицетомSvampen lever i te, der flyder på overfladen i en tre-liters krukke. Den syge organisme synker til bunden af ​​dåsen, og den drikker, der produceres af den, er ikke værd at drikke, svampen skal behandles.

Vask kroppen af ​​svampen, opdelt i lag, hvis den stratificerer, flyt ind i en ren krukke, hæld frisk te.

Når der indtages te kvass, som blev dannet som følge af svampens livsvigtige aktivitet, tilføjer de nye næringsopløsninger (2 store skeer kogt vand – 4 store skeer bladthe og 1 kop sukker).

Hvis hele bryggen blandes, vaskes krukken grundigt med bagepulver, mens svampen er på en passende størrelse plade, og derefter sød te hældes.

Svampen selv kan lide at svømme, så en gang om måneden vaskes den forsigtigt i en kop med rent varmt vand..

Frisk te til ham er forberedt på godt vand, renset for urenheder..

Du kan ikke hælde sukker på svampen, han kan ikke lide det. Det hældes med afkølet, spændt te med sukker blandet i den..

Den normale tykkelse af en voksen Kombucha er ca. 4 cm. Hvis det er tykkere, kan det begynde at eksfolieres. Hænder, uden at bruge en kniv, opdele lagene og slå de unge svampe i nye dåser.

Hvis det er nødvendigt at forlade, og der ikke er nogen til at passe svampen, tages den ud af teen, lægges i almindeligt vand og lægges i køleskabet..

hummusVil du udvide din madlavningskendskab? Læs derefter følgende artikel. Hvad er hummus og hvad det spises med: sammensætning, fordele, opskrifter. Det er utroligt, hvor meget nyttig information du finder ud af.!

Og her vil vi tale om afrodisiakum for mænd og kvinder. Selvfølgelig hørte du om dem. På vores hjemmeside vil du lære at anvende dem korrekt..

Denne artikel indeholder meget enkle, men sådanne lækre opskrifter til suppe med boghvede. Du kan lave en meget simpel, men du kan og champignon og kød og sødt med mælk. Selv en uerfaren værtinde kan klare det.!

Den hyppighed, hvormed den færdige te kvass hældes, bestemmes af smag. Fans af sur kvass tager det en gang hver fjerde dag, en mindre sur infusion er klar 2 dage efter at have tilføjet en ny te til en krukke med en gavnlig organisme..

Forresten, den krukke, hvori svampen lever, anbefales ikke at hældes til toppen, lad det være en halv til to liter væske..

I direkte sollys er svampen ikke indstillet, så den ikke bliver syg og dør. Den optimale temperatur i rummet er 18-25 grader.

Ved at anvende den erhvervede viden i praksis og inkludere i din kost en “svampe” infusion til daglig brug, vil du snart føle dig bedre sundhed og godt humør vil blive en konstant følgesvend i dit liv..

For mere information om dette unikke produkt, se videoen nedenfor: