Knotweed (bjergbestiger): medicinske egenskaber, kontraindikationer, anmeldelser

Highlander fugl (knotweed) – en årlig plante, en fremragende foder til både husdyr og fjerkræ og medicinske urter for mennesker.

bjergbestiger птичий летом

Generelle oplysninger om anlægget: værdifulde sammensætninger og botaniske egenskaber

I naturen er der flere sorter af knotweed, men hver har en botanisk egenskab. Du kan ofte finde en plante, der passer godt til jorden med en tynd stamme..

I knotweed vokser op, er stammen meget kraftigere og når mere end 40 cm i højden. Det har også mange grene, og bladene er aflange..

Voronopodobnye blomster af hvid, grønlig eller pink-rød nuance vises i maj. Blomstrende plante er afsluttet i juni, og på dette tidspunkt er der frugter, der modner til det sene efterår.

Highlander fuglen (knotweed) betragtes som en uhøjtidelig plante, derfor vokser den på både grus og frugtbare jordbund. Distributionsområde dækker hele CIS-området.

Græsset foretrækker skov, så i Rusland findes det i det sydvestlige Sibirien. Også knotweed kan findes på øer og veje..

Kemisk sammensætning

I sammensætningen af ​​highlander er fuglen til stede meget caroten, vitaminer C (det vil sige ascorbinsyre), E og K. Også knotweed er rig på:

 • Sporelementer: kobolt, silicium, selen, zink, nikkel og krom;
 • Makronæringsstoffer: jern, calcium, magnesium, kalium;
 • Flavonoider: kaempferol, avikulyarin, quercetin, hyperin og isormanetin.

Samt sådanne phenolcarboxylsyrer, såsom gallin, koffein, chlorogen. Silicinsyre, æterisk olie, tanniner, harpikser, coumariner, forskellige slim er til stede i store mængder..

Lægemidler af urter, hvilke sygdomme hun behandler

I øjeblikket har medicin ifølge officielle data anerkendt følgende farmakologiske egenskaber af knotweed:

terapeutisk воздействие на организм

 1. Sammen med urinen fjerner græsset overskydende natrium og chlorioner fra kroppen, hvilket resulterer i en stigning i antallet af filtreringsprocesser. Således øges diuresis;
 2. Takket være kiselsyre forhindrer knotweed udseendet af urinsten;
 3. Tanniner har en gavnlig virkning på arbejdet i mave og tarm. Plantenes antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaber er også kendte;
 4. Viser hypotensiv effekt
 5. Tanniner, flavonoider og siliciumforbindelser reducerer permeabiliteten af ​​væggene i blodkarrene, og blodkoagulationen accelereres på grund af vitamin K under blødning;
 6. Knotweed har en forstærkende virkning på livmoderkontraktion;
 7. Hele vitaminkomplekset, som er en del af highlander fuglen, klare den øgede immunitet;
 8. Fremmer hurtig behandling, desinfektion og sårheling.

Også knotweed indgår i sammensætningen af ​​urte til forebyggelse af behandling af kræft. I medicin er Celestial Heights brugt som tonic, antipyretisk og antihelminthic..

I nogle folkesundhedsydelser er der oplysninger om, at kvindelig infertilitet blev behandlet med græs. Som det viste sig, hjælper knotweed med at øge væksten af ​​den dominerende follikel, og dette har en positiv effekt på livmoder og æggestokke..

Det er også almindeligt antaget, at hvis en infusion af græs er taget før befrugtning, øges sandsynligheden for at føde en dreng. Infusion indtages umiddelbart efter menstruation, men inden brug skal du konsultere en gynækolog..

Faktum er, at knotweed kan fremkalde polycystisk sygdom og nogle gange fører til et fald i østradiol.

Urter er nyttige til følgende sygdomme:

 • Cystitis og andre nyrerproblemer;
 • hypertension;
 • Under hæmorroide blødning og livmoder
 • Tarmlidelser
 • Gallsten sygdom;
 • Til vægtforøgelse
 • Med tuberkulose for at øge appetitten
 • Hududslæt og diatese hos babyer;
 • For at fremskynde helbredelsen af ​​ridser, sår og slid.
appelsin диетаKan du lide citruses? Så de kan hjælpe dig. Orange kost: Smid overskydende og genoplad batterierne! Det vil ikke kun være velsmagende, behageligt, men også yderst nyttigt..

Om fordelene og farerne ved basilikum for kroppen, læs den næste artikel på vores hjemmeside..

Om sommeren kan du oprette en lys diætmenu om få minutter. Skær et par frugter, sæt dem i en blender – smoothie til vægttab er klar. Her kan du gøre dig bekendt med forskellige opskrifter af denne yummy..

Kontraindikationer til brugen af ​​highlander fuglen

I tilfælde af forskellige sygdomme og lidelser er det ikke nødvendigt at skynde sig at købe dyre lægemidler, men det er værd at huske på, at naturen også har mange lægeplanter..

Men ved at de har kontraindikationer, så kontakt din læge eller apotek før brug.

Forsigtighed ved brug af planter skal overholde højt blodtryk. Grass hjælper med at reducere trykket. Sørg derfor for at gå igennem en konsultation med en læge inden en knotweedbehandling..

Når du planlægger at behandle blæren og nyrerne, er det nødvendigt at opgive brugen af ​​løg og hvidløg for at undgå vævsirritation.

Forbuddet на применение травыGræsset kan heller ikke anvendes til følgende sygdomme:

 1. På grund af de gode blod-koagulationsvirkninger af thrombophlebitis;
 2. For at forhindre dannelsen af ​​blodpropper kan du ikke bruge planten efter et slagtilfælde eller hjerteanfald;
 3. Under graviditeten, som græsset bidrager til reduktion af livmoderen;
 4. Med polycystisk ovariesyndrom og en øget androgensprocent;
 5. I akutte former for blære og nyresygdom.

Hvordan man tager knotweed: populære opskrifter, bevist af den ældre generation

Som kløver, lucerne eller rite, på grund af sin høje næringsværdi, dyrker planten husdyr. Den har lav toksicitet, og på grund af god regulering af metaboliske processer anvendes den som en komponent til fremstilling af blodrensende drikkevarer. Brugen af ​​sådanne te hjælper med at filtrere nyrerne og eliminere overskydende salt fra kroppen..

Urten bruges under betændelse i nyrerne. Da knotweed er profylaktisk, blokerer den dannelsen af ​​urinsten og sand i nyrerne..

Som nævnt tidligere er den kemiske sammensætning rig på tanniner, som har antiinflammatorisk og antimikrobiell virkning, og er derfor effektive til behandling af purulente udslæt og sår..

Om nødvendigt anvendes planten som en forøgelse af de kontraktile evner i organernes muskler. Først og fremmest er det nødvendigt efter en abort og postpartumperioden..

Den overliggende del af græsset bruges oftest til at tone kroppen under træthed og efter smertefuld svaghed. En mælkebælg bouillon kogt i mælk har en beroligende virkning under pludselige krampe..

infusion из спорышаFor at forberede infusionen skal du hælde 3 sb. skeer af planten 200 ml kogende vand og læg kvart på en time i et vandbad. Inden for 30-45 minutter afkøles infusionen, filtreres, forfyldes med kogt vand, så i slutningen nåede volumenet 200 ml. Tag kogt infusion 3 gange om dagen til 1/3 kop.

For at gøre afkog af knotweed skal du hugge græsset og fylde det med vand (stuetemperatur) i forholdet 1:10. Derefter anbringes sammensætningen i et kogende vandbad i en halv time..

Den afkølede blanding filtreres og forbruges i en spiseske 3 gange om dagen. Med reumatisme, hæmorider og hæthed er det tilladt at drikke 3 kopper bouillon om dagen..

En anden opskrift på bouillon, der ud over en spisesked af highlander fuglen er der 5 skeer med gæspasta, en sked med hestetail og tre skjeer af den tusinddel. 1 spsk. sked en blanding af urter hæld en lille mængde kogende vand og lad for at indgyde i en time. Denne bouillon anbefales at bruge i små slanger til smerter under menstruation..

Ved hoste hos børn rådede bedstemødrene sig til afkog med mælk. For at gøre dette blev to spiseskefulde tørrede fugle bjergbestiger kogt i 500 ml mælk i 5 minutter. Den resulterende sunde drikke, barnet skal forbruge 4 gange om dagen for en halv kop.

Ikke mindre værdifuldt er den grove sure juice, som opnås under blomstringen. Påfør det i en halv time før måltider 3 gange om dagen for en halv kop. Om ønsket kan du sødes med honning.

Frisk juice er nyttig til kramper, hypertension og sygdomme i det genitourinære system. Det anbefales også, at du behandler trefoilsaft med sår, blå mærker og sår..

Læseranmeldelser

Brugt knotweed som supplement til hovedforløbet under behandling med galdeveje. Jeg var tilfreds med resultatet, selvom jeg anbefaler ikke at nægte at konsultere en læge.

Svetlana, Rostov-til-Don

Efter bedstemorens råd, efter de fejl, der var relateret til barnets opfattelse, begyndte hun at drikke en infusion udarbejdet på grundlag af græs – en knotweed. I processen blev der endda nødt til at opgive te og kaffe. Efter et par måneder efter eksamen, lærte jeg, at jeg var gravid..

Elena, Moskva

For nogle år siden kom jeg til beslutningen om at tabe sig og først og fremmest vendte jeg mig om til traditionel medicin for at få hjælp. Af alle bouillon er den mest foretrukne blevet en knotweedbaseret drink. Jeg tror, ​​at takket være ham mistede jeg nogle få pund..

Anastasia, Kaluga

Andre anvendelser af highlander fuglen: madlavning og kosmetologi

Bøget af knotweed hjælper med at styrke hårsækkene og derved bidrage til at klare deres tab og udseende af skæl. De har også ofte et hoved for at fremskynde hårvæksten..

Et andet anvendelsesområde for bouillon – ansigt. Til behandling af acne er det nødvendigt at fugte en vatpind i det flere gange om dagen og tørre ansigtet.

salat из спорышаI madlavning fremstilles velsmagende og sunde salater fra næringsrige urter. Deres værdi stiger om sommeren, da plantens blade er rige på mikroelementer, vitaminer fra gruppe A og C, samt tilstedeværelsen af ​​ascorbinsyre, som er 2 gange mere end i citron og rosehip.

For at lave en knotweed salat er det nødvendigt at skylle og placere plantens blade på en plade. Tilføje dem fint hakket kogt æg, løg, dill.

Tilsæt salt og creme creme. For at øge smagen af ​​sund salat kan du tilføje ternet agurk.

Men i Kaukasus siden oldtiden blev der ikke kun lavet salater og supper fra fuglens højlander, men blev også tilføjet til kagefyldningen.

Hovedspørgsmål: hvor man kan købe græs, dets pris, samt hvordan man samler og høster selv

Du kan købe en highlander fugl på et hvilket som helst by apotek og online-butikker med speciale i salg af medicinske urter. Omkostningerne ved pakning vejer 50 gram. varierer fra 60 til 80 rubler.

Med hensyn til indsamlingen anbefales det at samle græs væk fra motorveje og felter med skadelige emissioner. Den bedste tid til at samle knotweed er juni-juli..

Selvfølgelig kan du overføre samlingen til et senere tidspunkt, men så bliver plantens stamme stiv, hvilket vil betyde kompliceret skæreprocessen, og planten selv vil have færre nyttige egenskaber. Kun de øvre 5-7 centimeter af highlander fuglen er afskåret..

Tørring skal ske i små papkasser eller på hvidt papir, og man bør ikke glemme den daglige blanding af græsset..

Opbevaringsrummet skal være godt ventileret. Efter 4 dage kan bjergbestigeren knuses, igen skære med saks og igen efterladt på tørretumbleren.

Opbevar græsset på mørke steder, der tidligere hældes i en papirpose eller en glasburk. En etiket med navn og dato for indsamling er påkrævet..

Knotweed nærbillede: foto

foto 1 foto 2 foto 3 foto 4 foto 5 foto 6 foto 7

Loading...